Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще се справи или ще се изложи Бойко Борисов и неговата ГЕРБ?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Immortal написа:
    Те санкциите ще дойдат когато му дойде времето. А това време ще дойде, някога... не дай Боже!
    Аааа,излиза сега от всичко написано от теб,че демокрация има,но чрез твоето въображение предсказваш,че е възможно тя да изчезне когато му дойдело времето.А пък ако не му дойде,то навсякъде другаде също може да му дойде времето.Така не е сериозно да се говорят подобни неща.Ти да не би да си въобразяваш че бюджета на БАН е голям,той е много орязан.Натискат се за контрол над мобилните оператори,защото това е много голям помощник в борбата с престъпноста.Без мобилните комуникации,престъпниците трудно работят и са много уязвими.Мене лично не ми пука дали ме подслушват,но има много на които им пука.Ти си обясни защо.

Коментар

Дидо, благодаря ти че светна колежката EIIe за връзката между бюджетната сфера и частния бизнес - просто временно нямах интернет за да го направя аз. Само искам да направя едно доуточнение в моя пост - имах предвид че никога до сега / допреди идването на Б.Б. на власт/ държавата не е приключвала бюджетната си година с дългове към фирмите. Даже, както ти казваш, държавните поръчки винаги са били предпочитани от частните фирми заради сигурността в заплащането. В последните три години задлъжнялостта се влачи и от година на година става все по-голяма. До кога - не знам. И не смея да прогнозирам последиците, защото все някога някой ще трябва да плати понеже няма такова нещо като "безплатен обяд".
      Peugeot 301
      Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Stefan Hadjov написа:
        Мене лично не ми пука дали ме подслушват,но има много на които им пука.Ти си обясни защо.
        Щото имат по-дълга памет, бе Хаджов.Щото някой още си спомнят как за един виц се влизаше в затвора.Мислиш, че тия олигофрени, дето сега ни управляват не им се иска пак да е така ли?Иска им се, и много, ама много им личи.Че нали са от същото котило. Или ще кажеш, че греша?Затова трябва по-скоро да ги махнем от властта, щото може да дойде момент, в който да е късно.

Коментар

Immortal написа:
          Stefan Hadjov написа:
          Мене лично не ми пука дали ме подслушват,но има много на които им пука.Ти си обясни защо.
          Щото имат по-дълга памет, бе Хаджов.Щото някой още си спомнят как за един виц се влизаше в затвора.Мислиш, че тия олигофрени, дето сега ни управляват не им се иска пак да е така ли?Иска им се, и много, ама много им личи.Че нали са от същото котило. Или ще кажеш, че греша?Затова трябва по-скоро да ги махнем от властта, щото може да дойде момент, в който да е късно.
          Само кажи кои да сложим на власт ,като махнем тези.Наистина ли мислиш че може да се мисли за тоталитаризъм в 21 век и в държава членка на ЕС.
          HONDA I-VTEC

Коментар

Да! Наистина го мисля! Членка, членка, ама ни не щат в Шенген. За евро-зоната да не говорим. И на трудовия си пазар не ни щат. Ама иначе сме член. Дет’ се мандахерца между големите...топки. Като начало може да прочетете това, ако вече не сте го чели де...ТУК

Коментар

Пускам статията тук, щото май искало регистрация в сайта (не знам, аз си имам)...Пого, или как да се забавляваме до смърт.Любослава Русева, Дневник"Истински пригодна тоталитарна държава ще бъде онази, в която всемогъщата изпълнителна власт ръководи население от роби, които не е необходимо да бъдат насилвани, за да се подчиняват, защото те обичат своето робство."...Олдъс Хъксли прави това пророчество в предговора към второто издание (1946 г.) на своята антиутопия "Прекрасният нов свят". По същото време Джордж Оруел вече пише друга антиутопия - "1984", с която ще изпрати читателите си 40 години напред в мрачното бъдеще, когато Държавата ще провежда всеобхватно проследяване чрез всевиждащата организация от анонимни наблюдатели, наречена Големия брат....Книгата на Оруел излиза през 1949 г. в Лондон. А точно тогава Рей Бредбъри също е започнал своята антиутопия "451 градуса по Фаренхайт". Тя ще види бял свят през 1953 г., за да предупреди за пожарните команди, които ще изгарят всичко, написано върху хартия. "В главите на хората трябва непрекъснато, до втръсване, да се набиват незначителни факти. Тогава те ще имат чувство за динамика, без въобще да помръдват. И ще бъдат щастливи!" - казва шефът на пожарната команда...."Има по-лоши престъпления от това да гориш книги. Едно от тях е да не ги четеш", ще каже Рей Бредбъри в едно интервю през февруари 1966 г.Само месец по-късно (20 март) Културната революция в Китай ще започне с думите на Мао: "Ние имаме нужда от решителни хора, които са млади и не особено образовани", последвани от щурмуването на библиотеки...."Фантастите не се опитват да предвидят бъдещето. Те се опитват да го предотвратят" - ще обясни Рей Бредбъри в друго интервю от март 1975 г.Само месец по-късно бъдещето по Оруел ще се осъществи съвсем буквално в Камбоджа, където Пол Пот обявява: " Днес, 17 април 1975 г., в първия ден от Годината Нула, начело на страната, преименувана в Демократична Кампучия, застава вождът на Червените кхмери Брат №1"...."Дълго отброявахме наближаването на 1984 г." - ще напише през 1985 г. медийният теоретик Нийл Постман, започвайки с облекчението на "по-самодоволните американци, че корените на либералната демокрация издържаха и поне оруеловските кошмари ни се разминаха".В книгата си "Да се забавляваме до смърт" обаче Постман ще предупреди за друг реално случващ се "кошмар" - този на Хъксли...."Визията на Хъксли внушава, че за да загуби човечеството своята свобода, познание и история, не му трябва никакъв Голям брат - хората накрая ще обикнат своя диктатор и ще започнат да обожествяват технологиите, които потискат способността им да мислят. Оруел се страхува от онези, които забраняват книги. Хъксли се страхува, че няма да има нужда да се забраняват книги, защото вече никой няма да ги чете. Оруел се страхува, че истината ще бъде скривана от нас. Хъксли се страхува, че истината ще бъде удавена сред море от безсмислици."...Нийл Постман почина през 2003 г. До смъртта си продължаваше да припомня забележката на Хъксли за "почти бездънния човешки глад за най-различни форми на забавление". В последните си лекции често цитираше и мъдрия стар опосум Пого от комиксите на художника Уолт Кели: "Ние се срещнахме с врага. И се оказа, че това сме били самите ние!"...Между другото същият Пого се "кандидатира" за президент на САЩ на изборите през 1952 г. И кампанията "Go Go Pogo" имаше страхотен успех! Опосумът разполагаше със собствен щаб, пишеше обръщения и "гледаше" от плакати със строга физиономия и назидателно вдигнат показалец, откровено подигравайки се на кандидата на републиканците генерал Айзенхауер.Пого беше кандидат-президент и през 1956 г. отново срещу Айзенхауер. И тогава вече набра толкова много привърженици, че един ден в ателието на създателя му Уолт Кели се появиха мрачни хора с шлифери и филцови шапки, които го посъветваха да прекрати майтапа......Представете си обаче, че е възможна и такава антиутопия:Някога някъде някой измислен герой (по-долу за краткост ще го наричаме Пого, макар и не съвсем справедливо) успява да спечели изборите. Той е некомпетентен за това, с което ще се заеме, но пък има таланта да пуска лафове и също като пожарникарите на Бредбъри да създава усещането за динамика, без нищо да помръдва реално....Но хората харесват Пого. И му се радват.Харесват го и му се радват дори когато разбират, че са наблюдавани и контролирани от "Големия брат". Харесват го и му се радват дори когато научават, че разпъва "чадъри" над бизнесмени с бирени прякори и дребни телкаджии, "къде рита" с тях мачлета в работното си време. Умиляват се на простодушния му начин да обяснява всичко "като за баба Пена от Бусманци"....Най-важното - докато Пого всъщност доста обиграно "упражнява властта си с машинации, които трябва да бъдат сравнени с методите на мафията" (по германския "Ди Велт") - всички те се кикотят из форумите и социалните мрежи:"Нека идат терористи на талази,дюнера на ъгъла ни пази!Имаме летищен терминал,там ще бачка - който е ритАл!"...Впрочем "Пого" се нарича и онова подскачащо устройство, с което, ако не си достатъчно сръчен, нито си стъпил стабилно с двата крака, можеш да се нараниш сериозно. Ей така - докато весело подскачаш, изведнъж губиш равновесие, залиташ и падаш. То е забавление до болка. В буквалния смисъл на думата "болка"....Познавах дете, което много пъти беше падало от пого и въпреки това не преставаше да опитва пак, и пак, и пак. Причиняваше си дълготрайни страдания. Но не в името на краткото удоволствие от подскачането във въздуха, както си мислех, а защото обичаше самонараняването, харесваше му да си "чупи главата".Сега то би трябвало да е на 25 години. Родено е през 1985 г. и вече гласува на избори...."Възможно да е бил прав не Оруел, а Хъксли" - ще напише също през 1985 г. Нийл Постман. Хората няма да бъдат насилвани, защото ще обичат своето робство. Няма да търсят истината, а ще я приемат удавена сред глупости. Няма да страдат, а ще се хилят. Няма да бъдат наранявани, а ще се самонараняват. Врагът на Ние ще се окаже Ние....А, един български автор също забелязал, че "при другите си лошавини игото има и една привилегия - да прави народите весели"! Понеже чувствали разтовареност от задължението да носят отговорност за живота си, такива общества основно се заемали със забавления - "една бъклица вино, изпита под прохладната сянка на върбите, край шумливата кристална речка, прави да забравиш робството..., а ако има цигулари, то е върхът на земното щастие"....Няма да ви кажа кой е този автор. Само ще издам, че всеки ден чета по 15 минути откъси от романа му, обаждайки се на произволно ЕГН. И въпреки пращенето в слушалката, съвсем скоро ще стигна до последното изречение:"Тоя луд беше единственият човек, който се осмели да протестира."

Коментар

Immortal написа:
                Мислиш, че тия олигофрени, дето сега ни управляват не им се иска пак да е така ли?Иска им се, и много, ама много им личи.Че нали са от същото котило. Или ще кажеш, че греша?Затова трябва по-скоро да ги махнем от властта, щото може да дойде момент, в който да е късно.
                За много неща съм се съгласявал с твои изказвания,но това не го възприемам.Не мисля че тези имат такива намерения.Абсурдно!!Това в днешно време не е възможно.Комунистическата диктатура беше наложена насилствено с окупация от чужда армия.Паралели е абсурдно да правиш.На никой не му стиска и да помисли за диктатура от какъвто и да е вид.Не си ли разбрал до сега каква е съдбата на всяка диктатура.Диктатура в рамките на ЕИО,смешно.Кажи сега като ги махнеме от власта олигофрените,кого да поставиме-други олигофрени или предишните.

Коментар

Дидо, не се Аби - виждаш, че нема смисъл...Булат Окуджава го изпя много по-просто навремето: Дай на умния свобода Миша, на простака дай да диша... и не забуд про меня.
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

venco67 написа:
                    Дидо, благодаря ти че светна колежката EIIe за връзката между бюджетната сфера и частния бизнес - просто временно нямах интернет за да го направя аз. Само искам да направя едно доуточнение в моя пост - имах предвид че никога до сега / допреди идването на Б.Б. на власт/ държавата не е приключвала бюджетната си година с дългове към фирмите. Даже, както ти казваш, държавните поръчки винаги са били предпочитани от частните фирми заради сигурността в заплащането. В последните три години задлъжнялостта се влачи и от година на година става все по-голяма. До кога - не знам. И не смея да прогнозирам последиците, защото все някога някой ще трябва да плати понеже няма такова нещо като "безплатен обяд".
                    Ако имам часна фирма никога няма да се натискам за държавни поръчки. Тези които се натискат са тези същите от обръчите на Доган, кръговете на Костов и т.н. И понеже спечелвайки някой търг трябва да дадеш половината от сумата на този/тези, които са те уредили, после надуваш цените във фактурите. Така тоалетна чиния от 120 става 1200 лв., мивка от 60 - 600 и т.н. Това си беше практика 20 години!Верно че преди това правителство, държавата покриваше всички дългове и трупаше излишаци или поне се хвалеше с това, но Станишев пак не намери 5-6 милиарда да построи АЕЦ-Белене.До началото на 2009 нямаше болница без дългове. От няколко милиона до няколко десетки милиона. И какво се получава в крайна сметка - плащаш осигуровки, като влезеш в болница плащаш кеш, я за екип, я за някоя друга измислена таксичка или надписано лекарство и в края на годината държавата бръкне и от данъците ни да покрие задълженията натрупани в болниците от далавери. Есента на 2009 лъснаха заплатите на някой лекари от 20 до 70 000 лв. на месец. Хем заплатите европейски хем болницине пред фалит. В коя часна фирма дават 5 цифрени заплати, а фирмата е пред фалит?
                    Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd, не се Аби - виждаш, че нема смисъл... ]
                      Фиат Панда 1.2 2006година
                      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Абе чудя се напоследък...ББ призовава да не се политизира циганската случка, щото било криминален случай. А защо се политизира тогава пускането на всеки метър магистрала? То не е ли икономически случай?

Коментар

Contradictio in adiecto*Петко БочаровОпитвам се да намеря за себе си отговорите на налагащи се напоследък на съзнанието ми въпроси. Като например:Вярно ли е, че сме бедни? Кое определя равнището на жизнения стандарт? В медиите се въртят понятия като рецесия и криза - някое от тях важи ли в момента за България? Ако да, кое по-точно? Има ли у нас

Коментар

Относно шистовия газ - се изложи:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...eature=related
                            Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                            http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Относно престъпността също се изложи - случая с Катуница - жандармеристи пазят престъпник и вместо да го вкарат в затвора го возят по скъпи хотели, че му е дошъл в повече стреса. В същото време други жандармеристи, полицаи и прочие бият деца по митинги. Деца, които излезнаха да се защитят сами след като държавния апарат тотално е абдикирал. Ще каже някой саморазправата не е начина - ами той самия Борисов на пресконференцията като спечелиха изборите какво каза за бизнесмена Стоян Сарийски - набил го е защото разплакал дъщеря му, представяте ли си, за две сълзи бой, за едно прегазено нарочно дете - ... кучетата го яли, нали не е неговото. А и циганските гласове са в кърпа вързани, ако разчита на нас е пътник!
                              Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

те циганските гласове хич не са в кърпа вързани, щото мангалите мръсни - който им даде повече - за него са, пък кво пречи на всичките да им вземат парите...за мен /и за радост и удоволствие на Киро / ББ се усра яко тея дни в Катуница... и изборите за него ще са трудни, мнооого трудни....не искам да съм лош пророк, ама нещата в България за мен не отиват на добре...
                                Fiat Punto 1.1-Синята птица
                                Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                                Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Working...
                                X