Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще се справи или ще се изложи Бойко Борисов и неговата ГЕРБ?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Защо се очудваш? Нали под министъра и заместниците хората са същите. Така са свикнали да работят и така работят. Относно спечелените държавни поръчки един пример.Във Видин софийска фирма спечели търга за ремонт на надлеза за 870 000 лв. Едно от условията беше да не се наемат под изпълнители, но практиката на тройната коалиция бе обратната - наемане на подизпълнители. И така софиянци си наеха фирма за ремонта, която след като извърши СМР за 240 000 лв. пусна фактура на фирмата прибрала парите от държавата, но нищо. Един месец така, втори месец и на третия ремонта спря. Вече 4-та година по надлеза се минава само по едното платно, а другото седи и чака кога фирмата спечелила търга ще бъде осъдена и ще върне тези 870 000 лв., защото неправомерно и в нарушение на основно изискване е наела фирма подизпълнител. Ето ви фирменната задлъжнялост, която е предизвикана от предишното правителство. Има още много такива капани!Който си е свършил работата качествено и в срок и смята, че държавата го е ощетила има съд. Както вече има случаи на запорирани сметки на общини - осъдени от фирми, така може да се случи и с някое министерство. Безспорен факт е, че много български физически и юридичеки лица, не могат да си правят сметката. Като се видят с пари и започва едно купуване на Мерцедеси, плазми, скъпи компютри, лаптопи, таблети, телефони и какво ли още не. Важното е да се покажем колко сме велики и да си избием комплексите, вместо първо да свършим работата (да си платим задълженията), а ако останат пари да задоволим прищевките си. Да ама не! Имиджа преди всичко - "На гол тумбак - чифте пищови!".
    Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
      Защо се очудваш? Нали под министъра и заместниците хората са същите. Така са свикнали да работят и така работят. Относно спечелените държавни поръчки един пример.Във Видин софийска фирма спечели търга за ремонт на надлеза за 870 000 лв. Едно от условията беше да не се наемат под изпълнители, но практиката на тройната коалиция бе обратната - наемане на подизпълнители. И така софиянци си наеха фирма за ремонта, която след като извърши СМР за 240 000 лв. пусна фактура на фирмата прибрала парите от държавата, но нищо. Един месец така, втори месец и на третия ремонта спря. Вече 4-та година по надлеза се минава само по едното платно, а другото седи и чака кога фирмата спечелила търга ще бъде осъдена и ще върне тези 870 000 лв., защото неправомерно и в нарушение на основно изискване е наела фирма подизпълнител. Ето ви фирменната задлъжнялост, която е предизвикана от предишното правителство. Има още много такива капани!Който си е свършил работата качествено и в срок и смята, че държавата го е ощетила има съд. Както вече има случаи на запорирани сметки на общини - осъдени от фирми, така може да се случи и с някое министерство. Безспорен факт е, че много български физически и юридичеки лица, не могат да си правят сметката. Като се видят с пари и започва едно купуване на Мерцедеси, плазми, скъпи компютри, лаптопи, таблети, телефони и какво ли още не. Важното е да се покажем колко сме велики и да си избием комплексите, вместо първо да свършим работата (да си платим задълженията), а ако останат пари да задоволим прищевките си. Да ама не! Имиджа преди всичко - "На гол тумбак - чифте пищови!".
      1+
      Fiat Punto 1.1-Синята птица
      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

donnna написа:
        kiro_of_the_day написа:
        Най ми е жал за хората, на които им закъсаха ипотеките, банките ги яхнаха, енергото, ВиК-то и прочее. До тогава Бюджета се смяташе за най-сигурния платец.
        Кире, за оценка на риска чувал ли си???За това да не харчиш повече от възможностите си, да си преценяваш възможностите и да си правиш сметката дали да теглиш кредит и колко да изтеглиш, чувал ли си???Още повече от разните му Джет-ове и разни други подобни кредитни институции...п.п. Някой да ми отговори - те България еър /разбирай ТИМ/ ще имат да вземат 3 000 000 пари от Алма тур и ще се мъчат да ги фалирват!?!?! Божкееееееее, колко мъка има по тоя свят и колко болни мозъци....
        Чувал съм. И за други неща съм чувал.Само че, преди да дойде Боко на власт това че бюджета ще плати беше аксиома и никога не е смятано за риск.Много ти личи, че си на хранилката при Боко. Ама много.Послеписа ти е директна обида към колегата ls1, но ще оставя друг модератор да се заеме, за де не ме обвините в пристрастие.
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

ImmortalМежду моите и твоите глупости, моите са поне малко логични. Вземи напиши книга, имаш добър шанс да напишеш нещо интересно. nikolovvd
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
            ImmortalМежду моите и твоите глупости, моите са поне малко логични. Вземи напиши книга, имаш добър шанс да напишеш нещо интересно. nikolovvd
            Страшна логика имаш - нямало връзка между бюджета и частните фирми. Направо желязна, ти казвам!!! Пък това за книгата - може и да напиша...защо не? Може да излезе някой бестселър, даже ще ти дам да я преведеш на английски, че да завладеем и хамериканските пазари Пък и ти да изкараш някой лев от моя интИлект Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 Ако междувременно Батман не стъпче дИмокрацията и не ме натика да строя АЕЦ Белене с безплатен хотел на острова отсреща...

Коментар

Sev написа:
              Kuku написа:
              Сев, не говоря за конкретния ремонтиран път, а по принцип!Иначе, да - безсмислено е да ремонтира пътя, защото на него му е удобно да ходи да играе футбол или да ходи на Боровец.... примерно
              странна логикамного страннав района живеят доста хора, които си плащат данъците и трябва да получат нещо слещу тяхи за мен е доста нормално да получат път, по който да се движат бързо и да не чупят колите си...или по-лошо...аме то по твоята логика там живеят само мафиоти, в незаконни къщи без разрешение за ползване и сега техния приятел ББ им направи пътмъка, мъками не знам, но е голям кеф да минеш по този път... след това надолу към Бизнес Парка...или към Климент Охридскида няма задръстванена кръговото да се включиш след 2-3 коли изчакванеа не както до сега да славомираш между дупките, после да се нахендриш на светофана на Бистришко и там да чакаш,чакаш...чакаш в калтаили пък да отидеш на разходка между Бистрица и Железница пак без да мислиш има ли път или в какво състояние точно беше
              Чеки малко са, ако пътя е построен с европари, значи, че парите от данъците са отишли за друго.... ?!Не, че нещо, ама пътчетата и спортните залички малко се поизтъркаха....Вместо малоумната спортна зала, да бяха построили болница, няколко приюта за бездомните кучета, детски градини или Бог знае още какво, в полза на ОБЩЕСТВОТО, а не на шепа хора Да, обикновения човек ще ползва новия път към Бистрица, но дали ти прави впечатление колко (и къде) други обикновени хора НЕ ползват нищо, а също са си платили данъците?

Коментар

Хм..изглежда аз съм най-възрастен и заради това помня годините,когато една Партия работеше за "благото" на народа.ТЯ беше "безгрешна" под "мъдрото" ръководство на своя "вожд"-Човека от народа/бедното пожарникарче от Бояна/ и се бореше с "империалистическите слуги"/Станишев-Доган...и другите/,които пречеха на "развитието на обществото".........Намерете разликата......P.S.Жалко,че простащината на властимеющите,все повече допада на българина Yellow_Flash_Colorz_PDT_13
                MAREA WEEKEND 1.8 16V`98
                ex:R19 CHAMADE 1.7`92г.

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                  Много ти личи, че си на хранилката при Боко. Ама много.
                  че не съм на хранилката при ББ - не съм... ама ще те оставя да си мислиш, че съм, щото гледам - много те е яд, че ти не си....

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                    Послеписа ти е директна обида към колегата ls1, но ще оставя друг модератор да се заеме, за де не ме обвините в пристрастие.
                    бОли ме ханша...

Коментар

Immortal написа:
                      Ако междувременно Батман не стъпче дИмокрацията и не ме натика да строя АЕЦ Белене с безплатен хотел на острова отсреща...
                      Спекулираш със стъпкването на демокрацията и ми приличаш с тези приказки на Станишев и Гоце.Ти най добре знаеш,че докъто има партии,парламент,опозиционни всякакви медии,свободни избори и всеки може да си говори каквото иска без да бъде санкциониран,демокрацията е налице.Посочи ми едно място където демокрацията е стъпкана и гореизброените пет фактора съществуват.Ако един от тези 5 отсъства,наистина демокрацията е засташена.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                        Immortal написа:
                        Ако междувременно Батман не стъпче дИмокрацията и не ме натика да строя АЕЦ Белене с безплатен хотел на острова отсреща...
                        Спекулираш със стъпкването на демокрацията и ми приличаш с тези приказки на Станишев и Гоце.Ти най добре знаеш,че докъто има партии,парламент,опозиционни всякакви медии,свободни избори и всеки може да си говори каквото иска без да бъде санкциониран,демокрацията е налице.Посочи ми едно място където демокрацията е стъпкана и гореизброените пет фактора съществуват.Ако един от тези 5 отсъства,наистина демокрацията е засташена.
                        Партии има проформа, парламента - изобщо няма да го коментирам, медиите вървят след победителите, а ако още вярваш в свободните избори - то е все едно да вярваш в Дядо Мраз или Дядо Коледа. Остана ни свободата на словото... Хм... Не уволниха ли няколко полицаи отворили устата си за истината?

Коментар

donnna написа:
                          kiro_of_the_day написа:
                          Много ти личи, че си на хранилката при Боко. Ама много.
                          че не съм на хранилката при ББ - не съм... ама ще те оставя да си мислиш, че съм, щото гледам - много те е яд, че ти не си....
                          Е тука много бъркаш. Боко и малоумния му шут Дянков на такавма хранилка са ме сложили, че си нямаш на идея.По-нагоре обасних защо и как и защо имам интерес да управляват докато съм жив и работя.

Коментар

като гледам - подхванахте и медиите... четвърта ли, пета ли власт бяха...да ви кажа - толкова са негрАмотни журналистите... само сензации търсят - нищо съществено...пък толкова лъжи пишат... явно, Кире, доста журналисти са на хранилката, та чак са седнали на шведската маса...п.п. сега да не съм обидил пък нЕкой журналист тука у форума...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                              Stefan Hadjov написа:
                              Immortal написа:
                              Партии има проформа, парламента - изобщо няма да го коментирам, медиите вървят след победителите, а ако още вярваш в свободните избори - то е все едно да вярваш в Дядо Мраз или Дядо Коледа. Остана ни свободата на словото... Хм... Не уволниха ли няколко полицаи отворили устата си за истината?
                              Абсолютно не си прав.Партии има всякакви,вземи се напъни и ти регистрирай една и си изложи възгледите,може да имаш последователи.Парламента е налице и е представителна извадка на нацията-функционира така както всичко останало в нашето общество, и наистина е излишно да го коментираме.Не всички медии вървят след победителите,има и агресивно- опозиционни/виж Слави какви ги реди вечер и да не изброявам колко още други./Изборите са абсолютно свободни и никой не ми пречи за кого да гласувам,а който иска може и да си търгува избора/пълна свобода,даже слободия/.Никой не е санкциониран за казване на истината,а даже за изцяло неверни неща и клевети няма санкционирани/пак пълна слободия/.Ти си един тотален черногледец и никой не може да ти угоди.А и не можеш да бъдеш обективен в преценките си.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                                ... всеки може да си говори каквото иска без да бъде санкциониран...
                                Тогава що толкова се натискат да установят контрол върху мобилните оператори и интернет?А защо бюджета за СРС-та е колкото на БАН???Те санкциите ще дойдат когато му дойде времето. А това време ще дойде, някога... не дай Боже!

Коментар

Working...
                                X