Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще се справи или ще се изложи Бойко Борисов и неговата ГЕРБ?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ele написа:
    SUS SCROFA: Цитирай къде в пакта пише, че от утре почваме да наливаме пари.А ти сериозно ли смяташ, че ДСБ, СДС, НДСВ, ДПС и БСП имат някакъв ресурс? Първите две едва се допъплят до парламента, а останалите вече ги видяхме в действие и аз би казала: Не, мерси.
    На фона на ГЕРБ имат, а не по-принцип, да уточня само А за програмата еврото плюс е така:За изпълнението на критериите ще се прилага програма от шест точки, която изисква:1. Премахване на индексацията на заплатите според инфлацията.2. Взаимно признаване на дипломите и квалификациите, за да се насърчи движението на работната сила.3. Въвеждане на единна основа на корпоративния данък.4. Обвързване на пенсионните системи с изменящата се продължителност на живота.5. Включване в конституциите на "алармиращи механизми срещу дългове".6. Въвеждане за банките на национални режими за управление на кризи.Обърни първо внимание на корпоративния данък в точка 3, само да ти кажа, че той в Германия е към 35 %.Другите неща дори не искам да ги коментирам. Ние сега няма да плащаме нищо, но ние и сега си плащаме солидарно вноската. А при възникване на криза в някоя страна, няма как да не си дадем солидарния дял също. :D
    ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

nai7 написа:
      SUS SCROFA написа:
      pecata написа:
      SUS SCROFAКолега според теб в момента при това състояние на държавата,коя партия има по голям потенциал и възможности да се справи по добре от ГЕРБ?(въпроса ми е от любопитство)
      ДСБ, СДС, НДСВ, ДПС и БСП..............................Всичките разполагат с далеч по-добра кадрова обезпеченост. Стига простотия пич, стига, ние станахме по зле от Италия на Берлускони, егати екстравагантната история.
      Със това мнение направо ме накара да падна от стола бре момче.Ти верно ли мислиш наистина това което си написал за ДСБ,СДС, и особено НДСВ,най вече и БСП за другите няма да ги пиша че не моооо ги гледам,са по добре от ГЕРБ?Човек имах друго мнение за теб преди този ти пост.
      Никога не е късно някой да те разочарова Гледай сега, ГЕРБ са тотално объркани, какво искат и какво могат да направят. Може и да съм малко краен, но това мисля наистина, мина доста време, а те не показват нищо.

Коментар

Ще се справи или ще се изложи Бойко Борисов и неговата ГЕРБ?

Като държава в състава на ЕС си имаме задължения . Трябва да си ги изпълняваме . Берлускони го харесва градивната част на Италия ( Пиемонте , Ломбардия , Венето , Алто Адидже ( Южен Тирол ) , Емилия - Романя , Лигурия , Тоскана ) т.е. цяла Северна Италия .Не го харесват в Средна и Южна защото иска да прокара т.н. Закон за Федерализма .Според този закон 80% от приходите ще остават в съответната провинция .На юг от Фиренце ( Флоренция ) ще изпукат от глад.За пример : Във Венето където е пълно с гори има 40 ( четиридесет ) лесничеи . В Кампания ( с център Наполи ) където има само драки , тези человеци са 4000 ( четири хиляди ).Ясно е кой бачка и кой кльопа .Берлускони иска да направи от Италия работеща компания , в която има място и за трудоустроени , и за нискоквалифицирани.
        FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
        FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Re: Ще се справи или ще се изложи Бойко Борисов и неговата Г

Румен_Хинчев написа:
          Като държава в състава на ЕС си имаме задължения . Трябва да си ги изпълняваме . человеци са 4000 ( четири хиляди ).Ясно е кой бачка и кой кльопа .Берлускони иска да направи от Италия работеща компания , в която има място и за трудоустроени , и за нискоквалифицирани.
          Може, много неща да иска, но много скандали около него, а и изпитвам органична непоносимост към мъже с боядисани коси. Как го написа това, за работещата компания, почти ще го приема за вярно, ама почти. Не бяхме задължени да се присъединим към това "евро плюс". Някои държави останаха извън него.

Коментар

SUS SCROFA: Не цитирай българските медии, цитирай ми документа... като го прочетеш, ще видиш, че пише съвсем различни неща, освен това няма да е задължителен. Препоръчвам ти да не се палиш много от това кой какво написал и кой какво казал, а да се съсредоточиш върху самия оригинален текст. Щото ще стане като оная директива, дето забранявала да се берат билки... пък то се оказа съвсем друго, а медиите писали каквото им отърва.
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
              SUS SCROFA: Не цитирай българските медии, цитирай ми документа... като го прочетеш, ще видиш, че пише съвсем различни неща, освен това няма да е задължителен. Препоръчвам ти да не се палиш много от това кой какво написал и кой какво казал, а да се съсредоточиш върху самия оригинален текст. Щото ще стане като оная директива, дето забранявала да се берат билки... пък то се оказа съвсем друго, а медиите писали каквото им отърва.
              Точките са това. Никой не може да те задължи, но все пак ние влизаме в тази група. Нали не искаш да анализираме тук някакъв сух текст на комисията, съдържащ неразбираеми думички Не искам да те отегчавам, в тази топла пролетна вечер. Не се паля от нищо, защо мислиш, че се паля. :D За мен това си е изхвърляне, нямаме ресурс да се равняваме със силните икономики, не можем да се лишим и от индексиране на доходите, та те са унизително ниски.

Коментар

SUS SCROFA написа:
                ele написа:
                Точките са това. Никой не може да те задължи, но все пак ние влизаме в тази група. Нали не искаш да анализираме тук някакъв сух текст на комисията, съдържащ неразбираеми думички Не искам да те отегчавам, в тази топла пролетна вечер. Не се паля от нищо, защо мислиш, че се паля. :D За мен това си е изхвърляне, нямаме ресурс да се равняваме със силните икономики, не можем да се лишим и от индексиране на доходите, та те са унизително ниски.
                Думите не са толкова неразбираеми - цитирай текста, не интерпретацията на някой друг.

Коментар

SUS SCROFA написа:
                  За мен това си е изхвърляне, нямаме ресурс да се равняваме със силните икономики, не можем да се лишим и от индексиране на доходите, та те са унизително ниски.
                  Като нямаме ресурси как да имаме високи заплати?Индексирането на заплатите без увеличаване на производителността ще доведе само до по-голяма инфлация.А това, че заплатите са ниски го коментирахме в друга тема. Заплатата е такава каквато си я изработиш.Като се погледна нямам 4-ри крака, 6 ръце и 3 глави, но въпреки кризата изплащам кола, сипвам от 20 до 100 лв. гориво на ден, плащам си ток, вода и т.н. Да си видял да се оплаквам някъде? Дори подкрепям правителството, защото виждам, че налага силата на законите, а не силата на рушветите. Който се бори - печели! Като изляза за 30 минути в обедна почивка и ме хваща яд като бледам пълните маси по заведенията! Уж хората нямат пари!? Една Кока Кола е 1.20, кафето 0.80-1 лв. и пред всеки кутия с цигари. Само едно сядане ти е от 2 до 3 лв., обаче горивата били скъпи, заплатите малки, но никой не си търси работа. В бюрата по труда има фермани със свободни работни места, но харата търсят хора с образование, а не лаладжии с основно образование!
                  Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                    SUS SCROFA написа:
                    За мен това си е изхвърляне, нямаме ресурс да се равняваме със силните икономики, не можем да се лишим и от индексиране на доходите, та те са унизително ниски.
                    Като нямаме ресурси как да имаме високи заплати?свободни работни места, но харата търсят хора с образование, а не лаладжии с основно образование!
                    Индексирането на заплатите повишава покупателната способност на населението и от там възниква положителен ефект за икономиката.Ако сега всички частници дават на ръка 600, а осигуряват на 240, сега ще трябва да осигуряват на 270, КОЙ ПЕЧЕЛИ? :D Трябва да се рискува понякога, управлението на финанси не е 1+1=2, така и баба знае. Стига сте слушали г-н Дянков, огледай се малко, наоколо е пълно с по-кадърни икономисти и финансисти. Никога не вярвам на хора, които ме убеждават, че няма друга алтернатива, а аз знам, че винаги съществува такава. Нали не искаш леарите и миньорите да са бакалаври по икономика. И без това в БГ е наситено с вишисти. Ресурс държавата има, повярвай ми, стига да може да си събере данъците и акцизите, а настоящото управление загуби умишлено един от най-доходоносните акцизи, този на цигарите. Да живее контрабандата, чии ли джобове пълни тя.

Коментар

Кои частници се осигуряват на 240? Само земеделските производители. Всички самоосигуряващи се се осигуряват на 420, а за всяка професия има минимален осигурителен праг, така че осигуряващите се на минималната заплата не са много. Тази част не знам що така си я пропуснал. От друга страна банковите влогове на хората са се повишили, каква е гаранцията, че като им се вдигне заплатата ще харчат повече, вместо да спестяват повече - няма гаранция. Освен това не виждам магазините да са по-празни от преди... Така че нещата не са 2 +2, а много по-сложни, защото има и поети ангажименти...ПП. И тъй като най-вероятно ще се намери някой да ме разбере погрешно, в никакъв случай не мисля, че заплатите не трябва да е вдигат, напротив - трябва и то с много.

Коментар

по аватара ще ги познаете

SUS SCROFA написа:
                        nikolovvd написа:
                        SUS SCROFA написа:
                        Като нямаме ресурси как да имаме високи заплати?свободни работни места, но харата търсят хора с образование, а не лаладжии с основно образование!
                        Индексирането на заплатите повишава покупателната способност на населението и от там възниква положителен ефект за икономиката.Ако сега всички частници дават на ръка 600, а осигуряват на 240, сега ще трябва да осигуряват на 270, КОЙ ПЕЧЕЛИ? :D Трябва да се рискува понякога, управлението на финанси не е 1+1=2, така и баба знае. Стига сте слушали г-н Дянков, огледай се малко, наоколо е пълно с по-кадърни икономисти и финансисти. Никога не вярвам на хора, които ме убеждават, че няма друга алтернатива, а аз знам, че винаги съществува такава. Нали не искаш леарите и миньорите да са бакалаври по икономика. И без това в БГ е наситено с вишисти. Ресурс държавата има, повярвай ми, стига да може да си събере данъците и акцизите, а настоящото управление загуби умишлено един от най-доходоносните акцизи, този на цигарите. Да живее контрабандата, чии ли джобове пълни тя.
                        Разбира се .. не мога да прочета толкова голяма книга, но аватара ме грабва
                        Пешеходец съм, нямам кола, нямам книжка.

Коментар

ele написа:
                          Кои частници се осигуряват на 240? Само земеделските производители. Всички самоосигуряващи се се осигуряват на 420, а за всяка професия има минимален осигурителен праг, така че осигуряващите се на минималната заплата не са много. Тази част не знам що така си я пропуснал. От друга страна банковите влогове на хората са се повишили, каква е гаранцията, че като им се вдигне заплатата ще харчат повече, вместо да спестяват повече - няма гаранция. Освен това не виждам магазините да са по-празни от преди... Така че нещата не са 2 +2, а много по-сложни, защото има и поети ангажименти...ПП. И тъй като най-вероятно ще се намери някой да ме разбере погрешно, в никакъв случай не мисля, че заплатите не трябва да е вдигат, напротив - трябва и то с много.
                          Колежке, за мен няма понятие "вдигане на заплата". На който не му харесва заплащането, сменя работата, работи на две или 3 места, но намира начина да оцелее!Сегашното правителство не ми се коментира, както и предишното, просто с всяка година нещата стават все по зле и така ще е докато властта не дойде в ръцете на по млади и действащи хора, а не на компроментирани лица от прехода - без значение дали Бойко, Сергей, Георги, Ахмед, Иван и кой ли още не....
                          Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                          Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                          Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                          http://forum.fiat-bg.org

Коментар

ele написа:
                            Аз не говоря за самоосигуряващите се?Не ясно ли пиша не мога да разбера, или само ти не ме разбираш.

Коментар

SUS SCROFA написа:
                              ele написа:
                              Аз не говоря за самоосигуряващите се?Не ясно ли пиша не мога да разбера, или само ти не ме разбираш.
                              Всички се осигуряват на осигурителни минимуми - не знам за какви ’всички’ частници, дето се осигуряват на 240 ми говориш. Който се осигурява на минимума и взима другото под масата, да не мислиш, че като се увеличи минималната заплата, на него ще му се вдигне заплатата? Ще се вдигнат заплатите на държавните чиновници и на осигуряващите се на минимума, на останалите едва ли. Нещо са ти объркани понятията.zgabrovski: На теб също нещо не са ти ясни понятията. Разбира се че има вдигане на заплати - ти сигурно цял живот искаш да работиш за 240 и няма да си направиш труда да искаш увеличение от шефа, вместо това ще бачкаш на 20 места, да можеш да получаваш нормални доходи... Срам ли ви е да идите при шефа и да кажете: Шефе, с тия пари не мога да живея - искам повече, ако не - търся си друга работа?????

Коментар

[quote="ele"][quote="SUS SCROFA"]
                                ele написа:
                                Кои частници се осигуряват на 240? Само земеделските производители. Всички самоосигуряващи се се осигуряват на 420, а за всяка професия има минимален осигурителен праг, така че осигуряващите се на минималната заплата не са много. Тази част не .zgabrovski: На теб също нещо не са ти ясни понятията. Разбира се че има вдигане на заплати - ти сигурно цял живот искаш да работиш за 240 и няма да си направиш труда да искаш увеличение от шефа, вместо това ще бачкаш на 20 места, да можеш да получаваш нормални доходи... Срам ли ви е да идите при шефа и да кажете: Шефе, с тия пари не мога да живея - искам повече, ако не - търся си друга работа?????
                                Уникална си! Като любознателно дете.Ако аз съм бизнесмен и имам ЕТ се самоосигурявам, а моите служители какви са?И те ли се самоосигуряват? Доста хора са осигурявани на минимума, така работодателя пести доста средства.Какво ще се случи, ако вдигнем този минимум?Нали знаеш, че щъркела не носи бебетата.

Коментар

Working...
                                X