Старите хора казват :Камакът си тежи на местото .и дялън камък навсякъде върши работа . Бил съм две години в бившия СССР на работа и даже там научих тоя занаят дето го работя сега . Беше през 1971 до 1973г на 200 км от Москва в гр. Ярославъл. Тогава с братушките много се обичахме , но право да ви кажа чужбината си е чужбина и с нищо не може да замести родното място. Все си си чужденец там . Имам една възрастна съседка от селото ми която на 14 години е отишла с баща си и майка си в Аржентина . Сега е на 91 години и всяко лято си идва на село за по няколко месеца през периода когато при тях е зима . Със сълзи на очи си отива пак за Аржентина въпреки че всичко има там , но родния край си е роден край.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще се справи или ще се изложи Бойко Борисов и неговата ГЕРБ?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
коцев написа:Със сълзи на очи си отива пак за Аржентина въпреки че всичко има там , но родния край си е роден край.
Коментар
-
Immortal написа:коцев написа:Със сълзи на очи си отива пак за Аржентина въпреки че всичко има там , но родния край си е роден край.
Коментар
-
Humppa
Не че са маловажни маристралите, но те ли са най-важното сега за България, че Вожда все с тях се тупа по гърдите?!А какво правим с "модните" протести на студенти и медици, работниците от Брикел, тях ще ги оставят на магистралата (улицата) ли?Ще видим и на 13-ти какво ще прр Вожда, след като Путин му подърпа ушичките...
Коментар
-
Malone написа:ОК, Vladim, виновни са шефовете и програмния директор, но ти повтаряш същите безмислени неистини, които те се мъчат да втълпят на обществото.В репортаж на bTV се казва, че "разследването" показва, че в "митничарското" селище има само един митничар [всъщност са двама] и в същото време репортажа продължава с определението "митничарско селище".Това прилича ли ти на коректна медия?Имаш моите извинения, но очаквам мислещите хора, за какъвто те мисля теб, да бъдат поне малко реалисти. И да не повтарят като папагали, чутото по "телевизията".Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Humppa
Факт е, че се събори рибарското селище край Ропотамо, факт е че искаха да бутат дома на отец Йоан, който на сайта си има снимка с Георги Първанов... Факт е, че и масовите полицейски операции са напълно безсмислени! Здравната система е затънала в калта, а висшите училища ще са на студено зимата... факт!
Коментар
-
коцев написа:...Immortal написа:Но съм реалист, и виждам какво става и какво ще става. Всеки, който си мисли, че България все още има шанс да стане "Швейцария на Балканите" просто е ... айде, да кажем, с розови очила.Humppa написа:Ама строим магистрали, налиНяма начин да няма начин!
Коментар
-
mnpenchev
Проблема на цялата нация е, че само ревем и се оплакваме и чакаме някой да ни управи, е няма да има такъв, докато не започнем сами. Всеки си е сложил по една кофа на главата и по тази причина не вижда по-далеч от върха на обувката си. Ей за това сме зле. Все друг ни е виновен, все някой ни краде, все някой ни лъже, ами така е, защото го оставяме да го прави, и после само се оплакваме. Докато не вземем пример от Гърци, Италианци и Французи, че даже и Германци, няма да се оправим. Управляващите народа, трябва да бъдат управлявани от народа, иначе няма обратна връзка и всичко отива в джоба на шепа тарикати. Оставихме "светата троица" да разсипе държавата, сега ще подскачаме срещу ББ.
Коментар
-
mnpenchev написа:Проблема на цялата нация е, че само ревем и се оплакваме и чакаме някой да ни управи, е няма да има такъв, докато не започнем сами. Всеки си е сложил по една кофа на главата и по тази причина не вижда по-далеч от върха на обувката си. Ей за това сме зле. Все друг ни е виновен, все някой ни краде, все някой ни лъже, ами така е, защото го оставяме да го прави, и после само се оплакваме. Докато не вземем пример от Гърци, Италианци и Французи, че даже и Германци, няма да се оправим. Управляващите народа, трябва да бъдат управлявани от народа, иначе няма обратна връзка и всичко отива в джоба на шепа тарикати. Оставихме "светата троица" да разсипе държавата, сега ще подскачаме срещу ББ.
Коментар
-
Навсякъде по света има проблеми. Не съм казал, че другаде е рай.Например във Франция са проблем афро-французите, които някак си хем искат във Франция, хем не щат да живеят като французи.В Швеция е проблем здравеопазването, поради липсата на лекари и тромавата им (но работеща) система.Лошото е, че в България всичко е проблем.Няма нито едно нещо в страната, което да работи безупречно. Нищо, което да е ред. Ама наистина нищо.Здравеопазване?Образование?Пътища?Армия?Полиц ия?Съд?Синдикати?Заплати?Пенсии?В този смисъл - по темата - ДА, ще се изложи Бойко! Както ще се изложи и всеки друг, който ще дойде след него и който обещава бързо "оправяне".
Коментар
-
mnpenchev
Immortal тогава не ни остава нищо друго, освен да съберем всичко на една купчина, да го полеем с бензин и запалим и след това да си сложим по едно въже на шията.
Коментар
-
Аз и преди съм казвал - реално, ББ не прави абсолютно нищо НОВО!Всички осъществени проекти, са проекти, които просто се довършват и за това се получава така, че виждаш ли ’Той бил го направил!’ - довършва започнатото, но не може да се справи с новопоявилите се проблеми, защото просто не му е там мястото, както и на 90% от обкръжението му Населението спокойно може да живее и без еди-коя-си дъга от околовръстното или без поредните няколко километра магистрала, както е живяло толкова години наред.... а може да живее и без метро, може да живее и без волейболна зала, може да живее и без много други "подобрения", защото те фактически не влияят РЕАЛНО на стандарта и качеството на живот в страната..... за сметка на важните неща, които буквално смачкват народа, но с тях няма как да се покажеш по телевизията За това и лично аз ще плюя всеки (НЕ само и конкретно ББ), който ми разяснява, колко добре е България в момента, понеже не-знам-си-кво.... а то се оказва, че при постигнато едно маловажно подобрение, са пропуснати други пет съществени
Коментар
-
mnpenchev
Immortal написа:mnpenchev написа:Immortal тогава не ни остава нищо друго, освен да съберем всичко на една купчина, да го полеем с бензин и запалим и след това да си сложим по едно въже на шията.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар