Тази политическа дискусия е крайно непродуктивна, според мен. Какво значение има дали ще успее ББ да направи нещо или не - и в двата случая той си остава едно мимолетно явление в родния политически живот, което никога няма да има друг мандат. Както и разни други преди него. За голямо мое съжаление, родната политика е точно толкова жалка, колкото и доста други неща в тази държава. В развитите демокрации има партии, и то традиционни. Те си имат ръководство. Ако спечелят избори, партийното ръководство става държавно. И така до следващите избори. В България има една-единствена партия. Това е същата партия, в чиято история има кръв, шумкарство, разбойничество, грабежи на мандри, убийства на кметове и бирници, а след това 45 криминална диктатура. А последните 20 години същата почти върхушка на същата тази партия създаде една "модерна европейска левица". Тази партия си има електорат. Да, вярно той се свива постоянно поради възрастовата му структура, но си е традиционен електорат - на единствената наша традиционна партия
В дясната страна на политическия спектър няма никой. Няма алтернатива. Нама сериозна партия, която да знае, че някой ден може отново да дойде на власт и затова да пази. СДС се маргинализира, защото единственото, което ги обединяваше беше опозицията с БСП. И започнаха да никнат разни месии, разни партии еднодневки структурирани около личности. Жорж Ганчев и БББ. Симеон и НДСВ. Бойко Борисов и ГЕРБ. Яне Янев и РЗС. Волен Сидеров и Атака и т.н. - всички на принципа "аз и моята шайка". Както вече става ясно, според мен ББ е поредният месия в поредната партия еднодневка. И така ще бъде докато не се създаде действително една сериозна партия за да предостави алтернатива на БСП. Та ще успее ли Бойко? В какво да успее? Всеки очаква от него да усети успехите му по джоба си, а това за един мандат не се постига. Стандарт се гради еволюционно, а не революционно. Тоест, независимо от останалите му успехи/неуспехи, в очите на българина и той ще се провали, защото няма да се замогнем (справка - Костов и Симеон). Лично аз се притеснявам не от самия него, а от останалите от шайката му, защото те много добре си дават сметка, че са във властта само за един мандат...Всеки път казвам дано не съм прав, но съм сигурен, че ще бъде точно така.

Коментар