Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Застраховката ГО 600 лева от 2012

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Наистина се поотплеснахме, но ... какво пък толкова може да се каже за ГО Immortal, първата ти снимка съвсем точно отразява впечатленията ми от турските пътища, където е истинско удоволствие да се кара. Ако не бях в чужда страна, на такъв път с такава натовареност бих карал с 200 км/ч без никакъв риск :D Просто да изюркам Марейката А Истанбул е ясен - няма как да няма коли в град от 15-17 милиона.
    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

?

Как да платя ГО от 600 евро за кола , която съм купил за 400 евро ?И ако не дай си Боже стане нещо (както и стана) , как мислите с колко ще ме обещетят?
      ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!

FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.

Коментар

Re: ?

T_SHOW написа:
        Как да платя ГО от 600 евро за кола , която съм купил за 400 евро ?И ако не дай си Боже стане нещо (както и стана) , как мислите с колко ще ме обещетят?
        Като те задължат ще плащаш! Старите коли (за 400евро) за опасни, колкото и тези с над 100к.с. Логично е след, като ГО стане толкова скъпо и обещетението да е адекватно.
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
          T_SHOW написа:
          Като те задължат ще плащаш! Старите коли (за 400евро) са опасни, колкото и тези с над 100к.с. Логично е след, като ГО стане толкова скъпо и обещетението да е адекватно.
          Да ама не е.

Коментар

fihi написа:
            Да ама не е.
            Откъде знаеш?

Коментар

Имайки предвид къде живеем.....

Коментар

Vladim написа:
                fihi написа:
                Да ама не е.
                Откъде знаеш?
                Знае се много добре. Всеки запознат поне малко как се оценяват щетите му е ясно как се изплащат. Има си начини. Например, могат да вземат каталожната стойност на нови части и ги вадят от сбора процент на "овехтяване". Калникът ти е вършел работа, не е бил ръждясал, но заради "овехтяване" е загубил, примерно, 60% от стойността си. Струва 500 лева като нов, дават ти за него 200 - щото колата е на 10 години. После към "овехтената" сума прибавят часовете труд и ти дават някакви пари, които може и да стигнат за ремонт с части от моргите, но може и да не стигнат. С ГО това е почти неизменна практика и винаги се стига до един момент, особено при стари коли, когато обезщетението по никакъв начин не може да покрие щетите. Поне аз не съм чувал застрахователите да работят с доверени сервизи за обезщетения по ГО. Можем да бъдем доволно уверени, че каквато и да стане премията, технологията за оценка на щети няма да се промени. Т.е. - пак ще си остане неадекватна. А колкото до това, че колите над 100 к.с. са "по-опасни"... Колко над 100 коня стават "опасни"? Колко по-опасни са 150 коня от 100? Като те блъсне стара дизелова камионетка 85 коня по защитен ли си? Все пак не говорим за ламборгинита по 600 к.с., а за нормални автомобили.Владиме, интелигентен човек си, хайде не хвърляй подобни недоказуеми твърдения. Много често колите над 100 коня са дори по-безопасни от тези по 40. Пример: изпреварване на тир извън града - по-мощният автомобил дава възможност за по-адекватна на ситуацията маневра именно заради по-високата мощност.
                She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

gantcho: Много упорито дрънкаш глупости. Нормално ако колата ти е повече от 100 коня да имаш съмочувствието, че можещ да изпревариш всичко и всеки за нула време. Ако си с кола 40 коня няма да се спускаш да изпреварваш, освен ако не си обсолютно сигурен в това. Виж статистиката. Веднага ти давам и пример - реното, което имах беше 120+ - с него изпреварвах повече и по-често, защото набираше по-бързо и времето за изпреварване се съкращаваше. С дачията, която наехме, почти не изпреварвах. Не знам колко к.с. беше, но изобщо не набираше, да не говорим по нагорнище. С нея дори не съм си и помисляла да изпреварвам, освен при определени условия. Колкото до ГО - никъде в света притежаването и карането на автомобил не е евтино занимание. Никъде в ЕС обаче застрахователните компании не са толкова некадърни и с липса на адекватна политика за обещетяване и определяне на ГО. Върхът на наглостта им беше, ако си спомняте, как щели да облагат колата по произшествията, в която е била участвала - повече произшествия - по-голяма ГО, без значение собственика. Вече започвам да мисля, че в България остават само некадърните, без идеи и цели.
                  Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

gantcho написа:
                    ...А колкото до това, че колите над 100 к.с. са "по-опасни"... Колко над 100 коня стават "опасни"? Колко по-опасни са 150 коня от 100? Като те блъсне стара дизелова камионетка 85 коня по защитен ли си? Все пак не говорим за ламборгинита по 600 к.с., а за нормални автомобили.Владиме, интелигентен човек си, хайде не хвърляй подобни недоказуеми твърдения. Много често колите над 100 коня са дори по-безопасни от тези по 40. Пример: изпреварване на тир извън града - по-мощният автомобил дава възможност за по-адекватна на ситуацията маневра именно заради по-високата мощност.
                    Ганчо... интелигентен човек си, дай да гледаме по-глобално и, как реагират по-напредналите страни от нас. Стоте коня ги дадох за пример, спрягаше се в промяната на закона под 1600куб.см. Тогава веднага някои скочиха подобно на теб и казаха, че има мотори с обем 1.4, които са по 140-150к.с. Според мен ограничението трябва да включва както конските сили така и кубатурата н а двигателя, просто е. Разбира се аз говоря за ограниченията, които се предлагаха за "младите водачи". При ГО трябва да е подобно, както в Англия например! Ние ли сме открили топлата вода, че да сме по-хитри от англичаните, или наистина статистиката показва, че голяма част от ПТП-тата са причинени от "млади водачи". А иначе е възможно и минавайки покрай кон с една конска сила да ми тегли къч в главата и да приключа земният си път! Нямам наблюдения от обещенията по ГО в момента. Имам Каско, което два пъти и нещо по-скъпо от ГО-то и бих казал, че досега винаги са ме обещетявали добре и никога не съм имал проблеми, или разправии! И 800лв. да стане пак ще си карам колата и ще си плащам проблемът е, че "младите водачи" тогава ще трябва да вадят по 1600лв! Ще ми се е да е така, но уви...

Коментар

Владиме, спорите за глупости с Ганчо.Ти говориш като платен агент на застрахователна компания.Истината е една, но на никой от застрахователите не му отърва - гражданската отговорност трябва да се плаща на водача, а не на автомобила.Без значение какъв автомобил кара в момента.Водачите правят ПТП-тата, не автомобилите.Един добър водач ще избегне рискови ситуации без значение какъв автомобил кара - 40 к.с. или 240 к.с.Много добре знаете, че не мощността е определяща за стила на каране на автомобила, нито кубатурата му.Моят е 101 к.с., но е доста по-тромав от кола 80 к.с. по няколко причини - двигателят е нискооборотен, макар и бензинов (макс. въртящ момент при 2500 об.), скоростната ми кутия е "дълга", с предавателни числа като на дизел - на 5-та съм на 3000 об. на 130 км/ч.Давам горното само като пример. Колата е над 100 к.с. и е 1.8 литра. Но нито е бърза, нито динамична. Тези граници си ги поставят законодателите, но те са условни, и според мен трябва да ги няма.Дали един "луд" шофьор ще кара слаба или мощна кола - той пак ще прави рискови ситуации.А разумният шофьор и Ферари да кара - няма да прави.Най-правилно според мен е застрахователите да имат достъп (read-only) до досиетата на водачите в КАТ, и според причинените от водача ПТП-та да се определя и цената на гражданската. Това обаче едва ли ще се случи скоро, за съжаление.

Коментар

Vladim написа:
                        gantcho написа:
                        ...А колкото до това, че колите над 100 к.с. са "по-опасни"... Колко над 100 коня стават "опасни"? Колко по-опасни са 150 коня от 100? Като те блъсне стара дизелова камионетка 85 коня по защитен ли си? Все пак не говорим за ламборгинита по 600 к.с., а за нормални автомобили.Владиме, интелигентен човек си, хайде не хвърляй подобни недоказуеми твърдения. Много често колите над 100 коня са дори по-безопасни от тези по 40. Пример: изпреварване на тир извън града - по-мощният автомобил дава възможност за по-адекватна на ситуацията маневра именно заради по-високата мощност.
                        Ганчо... интелигентен човек си, дай да гледаме по-глобално и, как реагират по-напредналите страни от нас. Стоте коня ги дадох за пример, спрягаше се в промяната на закона под 1600куб.см. Тогава веднага някои скочиха подобно на теб и казаха, че има мотори с обем 1.4, които са по 140-150к.с. Според мен ограничението трябва да включва както конските сили така и кубатурата н а двигателя, просто е. Разбира се аз говоря за ограниченията, които се предлагаха за "младите водачи". При ГО трябва да е подобно, както в Англия например! Ние ли сме открили топлата вода, че да сме по-хитри от англичаните, или наистина статистиката показва, че голяма част от ПТП-тата са причинени от "млади водачи". А иначе е възможно и минавайки покрай кон с една конска сила да ми тегли къч в главата и да приключа земният си път! Нямам наблюдения от обещенията по ГО в момента. Имам Каско, което два пъти и нещо по-скъпо от ГО-то и бих казал, че досега винаги са ме обещетявали добре и никога не съм имал проблеми, или разправии! И 800лв. да стане пак ще си карам колата и ще си плащам проблемът е, че "младите водачи" тогава ще трябва да вадят по 1600лв! Ще ми се е да е така, но уви...
                        Не всички работим във БТВ колега,някой работим за по 600-700 лв.

Коментар

nai7 написа:
                          Не всички работим във БТВ колега,някой работим за по 600-700 лв.
                          Е аз, като работя в бТВ да не мислиш, че взимам 2 000лв? :D Мислиш ли, че щях да карам Фиат на десет години, ако ми беше много голяма заплатата? Хайде стига глупости! Каското ми е на вноски, имам кредит...@Immortal застраховки не правя! Просто мисля, че е разумно и у нас да стане, като в нормалните държави! Искрено ми се ще да намалеят и колите по улиците, но това е трудна задача. Всеки си купува някаква черупка и се вози в нея. :D

Коментар

щом покритието скача, ще скочи и премиятапри ниско покритие и ПТП със скъп автомобил и вина на водача с ФИАТ-а как става :D ако трябва да доплащаме от джоба си, лошо ще ни станетова е все едно да имаш къща за 100 000 и да си я застраховал срещу земетресение за 30 000един път на 10 живота става, но ако стане... (същото като да треснеш Майбах и го тотализираш )
                            2015 Renault Megane Expression GT
                            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Бях провокиран от това:
                              Vladim написа:
                              ...Старите коли (за 400евро) за опасни, колкото и тези с над 100к.с. ...
                              НЯМА опасни коли. Една кола и на 100 години да е, ако е поддържана както трябва, с нищо не е по-опасна от една чисто нова.Както и една кола със 150 к.с. с нищо не е по-опасна от друга с 50 к.с. Специално за мощностите, мнението ми е, че колкото една кола е по-мощна, толкова е по-безопасна. Карал съм и 60 к.с. кола, и 72, и сега карам 101 и 132. Твърдя че най-безопасна от всички е най-мощната. Аргументите:- при напечена ситуация, в която си попаднал волно или неволно, има по-голям капацитет да те измъкне.- всичките й системи за безопасност са по-скъпи и по-сигурни, в т.ч.: - 4 дискови спирачки с големи и вентилирани дискове - по-сигурно и безопасно спиране; - задължително наличие на сериен АБС - виж.горното; - по-стабилно окачване - по-трудно колата загубва управление;Това важи за всички марки коли - при един и същ външен вид, винаги по-мощната кола разполага с повече от горните неща серийно.Отново казвам, че НЕ възрастта и мощността на колата би трябвало да са определящи при цената на застраховките Гражданска отговорност.Белите ги правят шофьорите, не колите.П.П. Да го кажа по друг начин: Коя кола е по-безопасна - едно поддържано 10 год. Волво S60 или чисто нова Dacia ?

Коментар

Веднага ще ти отговоря S60 разбира се.

Коментар

Working...
                                X