gantcho написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Застраховката ГО 600 лева от 2012
Collapse
X
-
-
Тези неща за изчерпването на петрола винаги са ми били интересни, но нямам мнение по въпроса, което да мога да подплатя с някакви факти. Не мога да повярвам, че примерно след 50 г. пак ще минем на каруци с конски впряг, някаква конспирация има тук вероятно.За цената на застраховката, това разбира се са пълни глупости. С подобни цени ни плашат вече няколко години и какво става - всяка година ГО мърда нагоре с 20-ина лв., че и подаръци раздават и продължават да го правят.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Immortal написа:1.Първото твърдение е отчасти невярно. Относно изчерпването на петрола може да поспорим. Иначе за цените също не си много прав. Те веднъж скочиха, и потреблението рязко се сви. После се върнаха на нормални нива. Ония с чалмите все още не са готови да се разделят с огромните си печалби.2. За акцизите си прав. Но нали знаеш приказката на шопа - "и 5 лв да стане бензино, пак че караме коли, и без пАри да го дават, пак че краднеме."3. ДДС не мисля че е проблем, има го на всички стоки. Просто сме свикнали да си влиза в цената и на никой вече не му прави впечатление.4. За застраховките си абсолютно прав. Като почнат да искат увеличение на застраховките, би било редно или да им се покаже този факт, или да се иска от съдилищата да отсъждат нормални обезщетения - от няколко стотин хиляди нагоре.5 (твое второ 4) - Фактът, че строят нови магистрали е в противоречие с твърдението ти, че транспортът ще намалява.В подкрепа на 2 и 3 мога да кажа, че в Турция акцизът е ОГРОМЕН и цената на горивата са с 1 лв отгоре на литър. И пак е пълно с коли. А доходите им не са от най-високите. (За сравнение, по времето, когато е правена снимката, 1 YTL = 1 лв. Сега съотношението е 1 YTL = 0.92 лв, но не знам дали и цените са им такива.). Обърнете внимание на газта - там е 1,87, тогава тук беше около 0,90. Беше ми по-изгодно да заредя бензин тук, отколкото газ там.3. Не знам ти в коя част на Турция си ходил - може би в Истанбул? (аз пък там не съм ходил :D ). Минаване покрай Одрин - празно. Надолу към Чанаккале - празно и спокойно. Магистралата Чанаккале - Измир - абсолютно пуста. За 10 мин можеш да видиш 20-25 коли в двете посоки. С баща ми се смеехме, че бензиностанциите са повече от колите. :D Иначе за акциза и убийствените цени на горивата там си напълно прав. А е гадно всичко това, щото повечето сме свикнали с колите си...
She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Всичко което съм чел и гледал на екрана показва, че петролните запаси привършват. И то с такива темпове, че след 15-20 години само много богатите хора ще могат да се возят на самолети, защото билетите ще са много скъпи. Но това не виждам, какво общо има с гражданската и откъде я заченхате тази тема?!? :D Ако трябва да си плащаш все по-скъпо за това, че си част от причината петролните запаси да свършат не е ли достатъчно това, че си купуваш скъпи горива? Цената на Гражданската отговорност трябва да е правопропорционална на риска от ПТП при всеки водач! В този ред на мисли в Англия например ГО за младеж на 20 години е два пъти по-скъпа от тази на трийсет годишен водач без ПТП. Шофирането и притежание на автомобил не е евтино занимание! Специално аз адмирирам всички начини да се намалят автомобилите на пътя! :DFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
ele написа:Компаниите не носят отговорност, те застраховат. Крайно време е да се въведе поименна застраховка - който кара като луд - да плаща като луд.
Коментар
-
Humppa
Лесно може да се провери кой кара като луд. Справка в база данни на КАТ на кои шофьори се пишат често актове за превишена скорст например. Който е късметлия и го хващат редовно с превишена скорст - честито!
Коментар
-
Humppa написа:Лесно може да се провери кой кара като луд. Справка в база данни на КАТ на кои шофьори се пишат често актове за превишена скорст например. Който е късметлия и го хващат редовно с превишена скорст - честито!Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
durex_a написа:ele написа:Компаниите не носят отговорност, те застраховат. Крайно време е да се въведе поименна застраховка - който кара като луд - да плаща като луд.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Цените на гражданската отговорност ще се саморегулират от пазара. Не бойте се. И те са стока, като всичко друго.Като станат прекалено скъпи, ще почнат пак хората да не си купуват застраховки и цените сами ще паднат.Те утре може да кажат, че вдигат лимитите на 1 млрд. и да искат по 2000 лв за застраховка...Всичко това е абсурдно и не знам що се връзваме на приказките на някой, който иска да си вдигне печалбата.А специално за Ганчо пускам следващата снимка. Аз видях това, не знам може ли да му се каже празно:
Коментар
-
Винаги до тък еле няма един нормален коментар като нас обикновенните българи както се бе изразила тя,Ами еле аз винаги карам извънградско 90-110 и да може да е с 10-15 над допустимата ама не означава,че карам като луд.Лудото каране не е свързано само с скоростта а и с ситуацията и и колата която караш.Ама забравих,че си РАФИНИРАНА жена и имаш винаги най-правилното мнение."Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"
Fiat Grande Punto FIAT 500 RiegeR Fiat Freemont
Коментар
-
cenitel написа:Винаги до тък еле няма един нормален коментар като нас обикновенните българи както се бе изразила тя,Ами еле аз винаги карам извънградско 90-110 и да може да е с 10-15 над допустимата ама не означава,че карам като луд.Лудото каране не е свързано само с скоростта а и с ситуацията и и колата която караш.Ама забравих,че си РАФИНИРАНА жена и имаш винаги най-правилното мнение.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
И 1000 лева да ги направят застраховките - народа ще си плаща и ще псува под сурдинка и по форумите!VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
gantcho написа:1. Ако това, което съм чел е вярно, можем наистина да спорим :D
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар