Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво ми се случи днес.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колега Малоне, Никъде в ЗДП не пише, че е забранено паркирането на еднопосочна улица Според разпоредбите на Чл. 94 не само не става ясно дали е забранено паркирането на еднопосочна улица, а ОСВЕН ТОВА е пояснено, че може да се спира за ПРЕСТОЙ и отляво. Тоест - не само може да спирате и паркирате отдясно (ако не е изрично забранено със знак, а може и да престоявате ОТЛЯВО ако не пречите на движението, което само по себе си значи, че имате повече права за престой и паркиране на еднопосочна улица (при равни други условия)Чл. 94: (3) За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платгото за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя. Допуска се спиране за престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 1,5 метра за преминаване на пешеходци. (4) На пътно платно с еднопосочно движение се допуска престой и от лявата страна по посока на движението, ако това не пречи на движението на пътните превозни средства. Още повече, че в Чл. 98, където са упоменати забранените по default за престой и паркиране участъци от пътя НИКЪДЕ не е казано, че има забрана за еднопосочна улица. Прилагам текста на закона: Чл. 98 1. (1) Престоят и паркирането са забранени: 1. 1. на място, където превозното средство създава опасност или е пречка за движението, или закрива от другите участници в движението пътен знак или сигнал; 2. 2. до престояващо или паркирано пътно превозно средство от страната на движението; 3. 3. в тунели и подлези, на мостове, надлези, стеснени участъци от пътя и в участъци с ограничена видимост; 4. 4. върху трамвайни и железопътни линии или в такава близост до тях, която може да затрудни движението на релсовите превозни средства; 5. 5. на пешеходни или велосипедни пътеки и на разстояние по-малко от 5 метра преди тях; 6. 6. на кръстовище и на по-малко от 5 метра от тях; 7. 7. на платното за движение, където разстоянието между пътното превозно средство и пътната маркировка, забранена за пресичане, е по-малко от 3 метра или с пътен знак е забранено изпреварването: 8. 8. върху пътна лента, предназначена за движение на бавно движещи се пътни превозни средства, обозначена с пътен знак. 2. (2) Освен в посочените в ал. 1 случаи паркирането е забранено: 1. 1. пред входовете на паркове, училища, театри, кина, предприятия, както и на други места, където е възможно да влизат или да излизат пътни превозни средства; 2. 2. на платното за движение и на тротоара непосредствено пред входовете на жилищни сгради и гаражи, когато това затруднява достъпа до тях; 3. 3. на спирките на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници; 4. 4. на места, определени за инвалиди.Като теглим чертата излиза - ПАРКИРАНЕТО НА ЕДНОПОСОЧНА УЛИЦА ОТДЯСНО Е РАЗРЕШЕНО, АКО НЕ Е УКАЗАНО ДРУГО СЪС ЗАБРАНИТЕЛЕН ЗНАК!Айде със здраве!
    Fiat Bravo TD 100, 1998 г.
    Ауди 80 1.6, 101 кс, 1994 г.

Коментар

Да направя ли една важна тема - "Всички се заяждат с ele, но и тя не им прощава" и да се носите там на воля?Няма и да се модераторства там...
      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

reter написа:
        ele написа:
        Malone написа:
        Да де, ама очевидно е, че не си била права и тежко и горко им на страната на твоите познати, ако смятат, че можеш да правиш каквото си искаш, да не четеш Закона и да ти се размине.
        О напротив, била съм права. Иначе никой нямаше да ми върне 30-те лева.продължаваш да се заяждаш за кеф а?Good luck
        че имало ли е някой път в който да не си права?
        Да, имало е, и съм си признавала - документирано е в сайта. Когато не съм права и ме убедят, че не съм - си признавам, за разлика от много други посетители в сайта, които предпочитат да се заяждат и да обиждат. Винаги съм защитавама моето мнение, когато съм убедена, че е правилно, докато някой не ми докаже, че не е.kiro_of_the_day: Нито пък аз ще се включа, тъй че няма нужда от тема.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

В интерес на истината, след поста на kosta84bg допускам, че аз съм сгрешил с изводите си, а не ele.Мисля, че Коста и ele са прави, а греша аз, за което се извинявам на ele.Ако няма знак е разрешено и престоя и паркирането в дясната част на еднопосочна улица, като в лявата част се допуска само престой, без паркиране.В случая обаче, както го е описала ele, очевидно е, че е била паркирала в дясно [на спирката] и знак забраняващ паркирането е нямало. Нито е имало знак указващ автобусна спирка.Което ще рече, че съвсем основателно си е търсила правата.Извинения, ele.
          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
          www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
            В интерес на истината, след поста на kosta84bg допускам, че аз съм сгрешил с изводите си, а не ele.Мисля, че Коста и ele са прави, а греша аз, за което се извинявам на ele.Ако няма знак е разрешено и престоя и паркирането в дясната част на еднопосочна улица, като в лявата част се допуска само престой, без паркиране.В случая обаче, както го е описала ele, очевидно е, че е била паркирала в дясно [на спирката] и знак забраняващ паркирането е нямало. Нито е имало знак указващ автобусна спирка.Което ще рече, че съвсем основателно си е търсила правата.Извинения, ele.
            Приема се. Това, което исках да кажа е, че човек никога не трябва да се примирява с подобни неща. Въпросът е принципен, не толкова заради парите. Честно казано за цялата процедура изхарчих повече от 30 лева, но пък удоволствието да докажеш, че си прав е несравнимо. За съжаление в момента в България това е единственият начин да накараш някой да се замисли и да започне да работи както трябва. Но тук забих в друга тема. krasio_79bs: ако следващият път ти вдигнат колата по подобен начин, пак ли ще се примириш? А ако започнат да го правят всеки ден????

Коментар

По какъв начин да ти обясня че нямам време да се занимавам с бюрократи???А и случката не става в Бургас,а в Созопол.Даваш ли си сметка колко пъти трябва да ида до там докато се изясни кой крив-кой прав?стига си се чекнала на тема "Принципи" не си само ти човека с такива.Освен принципи трябва да имаш и трезва преценка над нещата.Аз си правя сам преценката дали ми е изгодно да си губя времето с глупости.За мен лично не изгодно.
              FIAT FORUM BULGARIA
              Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                По какъв начин да ти обясня че нямам време да се занимавам с бюрократи???А и случката не става в Бургас,а в Созопол.Даваш ли си сметка колко пъти трябва да ида до там докато се изясни кой крив-кой прав?стига си се чекнала на тема "Принципи" не си само ти човека с такива.Освен принципи трябва да имаш и трезва преценка над нещата.Аз си правя сам преценката дали ми е изгодно да си губя времето с глупости.За мен лично не изгодно.
                хубу, щом ти харесва. Поне можеш да напишеш жалба, не се иска да ходиш, само някой лев за марка (ще ти ги пратя ако ти е такъв проблем), ей тъй да ги уведомиш. Ама що да се занимаваш, по-лесно да махнеш с ръка. Каква според теб е гаранцията, че в Бургас няма да ти вдигнат колата без нарушение?И ако обичаш да не ми държиш такъв тон!!!

Коментар

Каквото повикало-такова се обадило!
                  И ако обичаш да не ми държиш такъв тон!!!
                  Има на кого да се оплачеш за тонът ми.Даже и марка не ти трябва.
                  FIAT FORUM BULGARIA
                  Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Леле мале, някой хора на млади години какви са, а кат не се задомят и чукнат 50така какво ли ще е, не ми се мисли
                    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
                      Леле мале, някой хора на млади години какви са, а кат не се задомят и чукнат 50така какво ли ще е, не ми се мисли
                      е тогава на всички форуми им се разказа играта
                      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

ЩЕ СПАМЯ! Ама наистина не издържам! Нека ме накажат и да ме предупреждават и т.н. колегите модератори обаче не се сдържам! Абе жена има ли някога, в някой момент, по някаква причина да не кажеш на черното бяло, да не си против някой, да не се заяждаш с хората около тебе. Защо някой като не е на твоето мнение и винаги скачаш и хапеш? Защо сега обиждаш колегата (да ти пратя някой лев за марка) ти какво опитваш се да ни покажеш, че имаш пари за марки ли? Пощенско пликче ще му пратиш ли? Честно незнам какво и на кого се опитваш да се докажеш обаче ще ти го кажа жаргонно - НИ ТЪ БИВА!!! Ай със здраве
                        MB 280 S W108 67' - pickUp
                        MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
                        ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
                        Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
                        office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid

Коментар

Няма снимка тука, мож’ да е някоя сгодна женица ele, откъде да знаем ...Казвам ... да продължаваме по топика, че или ще се заключи темата или някой ще го отнесе за нищо.
                          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                          www.cyxap.com

Коментар

колега Suppishти ми направи деня по-хубав,колко съм искал да й го кажа и не само това.Наистина е дразнеща в повечето случаи.Може да е права но само в 10% от случаите и евала някой д аи го каже.
                            "Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"
                            Fiat Grande Punto FIAT 500 RiegeR Fiat Freemont

Коментар

cenitel написа:
                              колега Suppishти ми направи деня по-хубав,колко съм искал да й го кажа и не само това.Наистина е дразнеща в повечето случаи.Може да е права но само в 10% от случаите и евала някой д аи го каже.
                              Ти от кога си в този форум, че да правиш генерални заключения в колко случаи съм била права? Не ме познаваш, че да си позволяваш това, или може би си изчел целия форум.Suppish: Не скачам и не хапя. Много хора само искат, но не са готови доли елементарни неща да направят. Мислят си, че като са гласували, с това им се изчерпват задълженията като граждани на тази държава. А писането по форумите е много лесно, но не е важно, важни са делата. Лесно е да цъкаш с език еди-кой-си и еди-колко-си загинали на пътя, ама в друга тема се се хвалите колко сте били вдигали с фиатките и какви сте пичове. Аз може да цъкам с език, но карам според правилата. Може да се оплаквам, но никога не се оплаквам за нещата, които са по моите възможности. Пак за пореден път ще кажа: Ако искам на някой мнението за моята особа - има от кого да го взема. Благодаря все пак, че отделяте от ценното си време да го изкажете - не го правете, не ме интересува, мисля, че това стана ясно на всички.Сори за спама, но и аз не се сдържах на нападките.

Коментар

ele написа:
                                cenitel написа:
                                Ти от кога си в този форум, че да правиш генерални заключения в колко случаи съм била права? Не ме познаваш, че да си позволяваш това, или може би си изчел целия форум.Suppish: Не скачам и не хапя. Много хора само искат, но не са готови доли елементарни неща да направят. Мислят си, че като са гласували, с това им се изчерпват задълженията като граждани на тази държава. А писането по форумите е много лесно, но не е важно, важни са делата. Лесно е да цъкаш с език еди-кой-си и еди-колко-си загинали на пътя, ама в друга тема се се хвалите колко сте били вдигали с фиатките и какви сте пичове. Аз може да цъкам с език, но карам според правилата. Може да се оплаквам, но никога не се оплаквам за нещата, които са по моите възможности. Пак за пореден път ще кажа: Ако искам на някой мнението за моята особа - има от кого да го взема. Благодаря все пак, че отделяте от ценното си време да го изкажете - не го правете, не ме интересува, мисля, че това стана ясно на всички.Сори за спама, но и аз не се сдържах на нападките.
                                Много в страни избяга от това, което бях писал иначе само за протокола и аз карам според правилата, и т.н. Тъй, че не слагай под общ знаменател всички. Гаранция ти давам, че тук освен безумни има и много разумни шофЕри, рацЕри и т.н.
                                MB 280 S W108 67' - pickUp
                                MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
                                ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
                                Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
                                office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid

Коментар

Working...
                                X