Като споделяш за Созопол - да кажа и аз.И ние се разходихме до там това лято да се поразшетаме из града.Спрях там където винаги съм спирал в Созопол, но ми направи впечатление, че в едната посока - вече беше забранено спиранетои от тази страна ан улицата нямаше спрени автомобили. От другата страна на улицата обаче имаше спрени такива и аз си викам - значи ще спра оттам като за да съм сигурен, че няма забранителен знак - отидох до края на късата уличка - направих обратен завой, огледахсе за знак и след като не видях такъв знак - паркирах зад още два паркирани автомобила, а зад мен имаше 3 микробуса.Връщаме се от разходката след известон време - колата я няма - ясна работата. Тогава вече пеша и при доста внимателно вглеждане се забелязва знак "Забранено спирането" сред листата на едно дърво, пред което са паркирани въпросните 3 товарни микробуса. НИКАКЪВ ШАНС да го забележи нормален човек докато шофира. Микробусите още си бяха на местото, както и двата автомобила зад които бях спрял - всичките с местна регистрация!Един приказлив местен кибик ме осветли, че тука било забранено спирането, но местните коли не ги вдигали. Че съм виновен - виновен съм - спрял съм на забранено място, но при тази ситуация - някой е за и Местните автомобили бяха там преди да спра аз и си останаха там и след като дигнаха мойта кола. Иначе закона уж е един за всички. хахахахаххаДа не говорим, че като отидох на наказателния паркинг - ченгето и персонала бяха видимо пияни инито ми отговориха на въпроса защо вдигат чужди коли, нито ми издадоха касова бележка за наказателната такса! Направо са си да ги топна на Господарите да им направят една постановка - да ги разбере цяла България - и какво от това.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво ми се случи днес.
Collapse
X
-
krasio_79bs написа:Immortal написа:@краси - ако не беше гонил клиента, да му връщаш 20 лв, щеше да си само 30 лв назад (не се коси, и аз бих го направил!)В случая ЕЛЕ е абсолютно права. И аз те съветвам да заведеш жалба по случая.Макар, че ще те разкарват и ще се проточи с години вероятно.Аз така обжалвах един акт, делото беше след повече от година, но го спечелих.Успех!Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
@eleИ с тази малка подробност, че е имало знак за еднопосочно движение става ясно, че напълно законно са ти вдигнали колата, с пълно право.И е било излишно да си търсиш несъществуващото право, а именно да паркираш на еднопосочен път.На такъв път имаш право да си в престой, а не да паркираш, повече от ясно е написано в ЗДП.Чл. 93 1. (1) Пътно превозно средство е в престой, когато е спряно за ограничено време, необходимо за качване и слизане на пътници или за извършване на товарно-разтоварни работи в присъствието на водача. 2. (2) Паркирано е пътно превозно средство, спряно извън обстоятелствата, които го характеризират като престояващо, както и извън обстоятелствата, свързани с необходимостта да спре, за да избегне конфликт с друг участник в движението или сблъскване с някакво препятствие, или в подчинение на правилата за движение.............Чл. 94 ......(4) На пътно платно с еднопосочно движение се допуска престой и от лявата страна по посока на движението, ако това не пречи на движението на пътните превозни средства..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
ele написа:krasio_79bs написа:Immortal написа:@краси - ако не беше гонил клиента, да му връщаш 20 лв, щеше да си само 30 лв назад (не се коси, и аз бих го направил!)В случая ЕЛЕ е абсолютно права. И аз те съветвам да заведеш жалба по случая.Макар, че ще те разкарват и ще се проточи с години вероятно.Аз така обжалвах един акт, делото беше след повече от година, но го спечелих.Успех!
Коментар
-
Абе за паркирането по морето нямам думи!Миналата година в Слънчев бряг ми вдигнаха колата, а по миналата на едно друго момче от компанията. Там е ужас! Целия комплекс е синя зона и измъкване няма, ако спреш някаде се молиш като се върнеш колата да е там, особено ако е различна регистрация от бургаската и особено софийска. Отидаш да хапваш навсякаде синя зона, паркинга 3лв на час... скубане до дупкаВ събота отивам в Поморие - и там така яко синя зона, тръгвам да спирам на едно място, изкача един дядо и почва леле момче е преди малко мина паяка, ще те вдигнат, оооо ти си от София заминал си 100%. Махам се от там, обикаляме, спирам на друго място, веднага идва бабата от съседната къща, еии какаво спирате тука сега звъня на паяка.... е нема такава психоза!!! това ако е нормално ще се гръмна! Карам 4 часа до Бургас, вече напекло, кеф че ще сме на морето и обикаляме като гламави каде да спреме навсякаде страх от паяка, после спираме отиваме да ядеме и аз на тръни като се върна дали ще си намеря колата! Не мога едно шкембе да хапна на спокойствие бе де.ба :D Б.си почивката, б.си организацията, бси чудото!Brava 103HP
''Фиата тръгва там където Голфа спира''
Коментар
-
Malone написа:@eleИ с тази малка подробност, че е имало знак за еднопосочно движение става ясно, че напълно законно са ти вдигнали колата, с пълно право.И е било излишно да си търсиш несъществуващото право, а именно да паркираш на еднопосочен път.На такъв път имаш право да си в престой, а не да паркираш, повече от ясно е написано в ЗДП.Чл. 93 1. (1) Пътно превозно средство е в престой, когато е спряно за ограничено време, необходимо за качване и слизане на пътници или за извършване на товарно-разтоварни работи в присъствието на водача. 2. (2) Паркирано е пътно превозно средство, спряно извън обстоятелствата, които го характеризират като престояващо, както и извън обстоятелствата, свързани с необходимостта да спре, за да избегне конфликт с друг участник в движението или сблъскване с някакво препятствие, или в подчинение на правилата за движение.............Чл. 94 ......(4) На пътно платно с еднопосочно движение се допуска престой и от лявата страна по посока на движението, ако това не пречи на движението на пътните превозни средства.(3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя. Допуска се престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, само на определените от собствениците на пътя или администрацията места, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 2 метра за преминаване на пешеходци.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:Що се заяждаш с мен без да знаеш за какво става въпрос и да вадиш текстове от закона без да погледнеш какво пише малко по-горе. От твоите думи излиза, че ако няма знак за забрана за паркиране на еднопосочна улица, никой не може да паркира, само да спира - я пак са замисли.....ele написа:Ето и един пример: Паркирам в центъра на Варна, на улица с единствен знак еднопосочно движение. Свъщам се след 30 минути - колата я няма.ele написа:Следващата точка 4 допълва като пояснява, че МОЖЕШ И ДА СПРЕШ отляво в еднопосчна улица, ако не пречиш на движението. Но паркирането, ако няма забрана, се извършва отдясно.(4) На пътно платно с еднопосочно движение се допуска престой И от лявата страна по посока на движението, ако това не пречи на движението на пътните превозни средства.ele написа:Да, след обжалване ми върнаха парите, даже и тези за паркинга. на следващия ден след като пуснах жалбата, на мястото се появи знак за спирка и знак за забранено паркиране.ele написа:Препоръчвам и на двамата да прочетете закона преди да се качите следващия път в колата. Трябва да направят задължителни изпити на всеки 10 години!!!!.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
krasio_79bs:Преди и ти да започнеш да пригласяш и да се съгласяваш с всеки, без дори да имаш и най-малка представа за какво става въпрос, и в случая - какво точно пише в тоя закон, който трябва да знаете, можеш да се позаинтересуваш кой прав и кой крив, преди да тръгнеш с рогата на пред.
Коментар
-
Malone написа:...Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
krasio_79bs написа:krasio_79bs:Преди и ти да започнеш да пригласяш и да се съгласяваш с всеки, без дори да имаш и най-малка представа за какво става въпрос, и в случая - какво точно пише в тоя закон, който трябва да знаете, можеш да се позаинтересуваш кой прав и кой крив, преди да тръгнеш с рогата на пред.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Ще постне решение на съда, ама нанайси ..."Майсторка на късия разказ" е ele, това е очевидно.Като братя Грим нещо ....:: EDIT ::.Няма нужда да се самобичуваш, достатъчно е да напишеш, че по Закон, констатацията на КАТ е била правилна, в нарушение си била, макар и тъпия Ушев да не е уцелил очевадното нарушение.И ако наистина са ти върнали парите, имала си късмет, което лично на мен ми се струва невероятно.Но ... ти си знаеш.Каквото и да си писала, трила и т.н., нямала си право да ПАРКИРАШ на еднопосочна улица, без значение дали има спирка или не, отляво отдясно или по средата.Та чак и 30 минути ....:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:Ще постне решение на съда, ама нанайси ..."Майсторка на късия разказ" е ele, това е очевидно.Като братя Грим нещо ...Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Да де, ама очевидно е, че не си била права и тежко и горко им на страната на твоите познати, ако смятат, че можеш да правиш каквото си искаш, да не четеш Закона и да ти се размине..:: EDIT ::.Абе ти наистина мислиш ли като пишеш?!НА ЕДНОПОСОЧНА УЛИЦА ПАРКИРАНЕТО Е ЗАБРАНЕНО. БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ КОЯ СТРАНА.РАЗРЕШЕН Е ПРЕСТОЯ ОТ ДЯСНО, А ПРИ ИЗВЕСТНИ УСЛОВИЯ И ОТЛЯВО. П Р Е С Т О ЯПисането с главни букви не е приемливо и не се толерира във форума.Неофициално предупреждение.Модераторски екип на fiat-bg.org.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:Да де, ама очевидно е, че не си била права и тежко и горко им на страната на твоите познати, ако смятат, че можеш да правиш каквото си искаш, да не четеш Закона и да ти се размине.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:Malone написа:Да де, ама очевидно е, че не си била права и тежко и горко им на страната на твоите познати, ако смятат, че можеш да правиш каквото си искаш, да не четеш Закона и да ти се размине.Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар