Рових из търсачката и не намерих такава тема.Замисъла на темата надявам се е ясен.А именно всеки да сподели какво му се е случило(без значение дали позитивно или негативно) през деня и ако има желание да го сподели във форума.Аз мисля да започна със една случка която ме изкара извън нерви и ме дразни и до момента.За мен случката се казва "Сливи за смърт".Днес реших да отскоча до близкото до Бургас село Съдиево за да си напълня няколко тубички минерална вода.На връщане от въпросното село или по точно казано на 50-100 метра след разклона за гр.Българово пътното платно е тясно с по една лента за движение във всяка посока.Има и мантинели от двете страни.Завой с видимост около 100-150 метра и леко изкачване което допълнително ограничава видимоста.И на целия този пътен фон пред мен изскача една червена астра тип полицейска, спряла точно по средата на завоя с включени аварийни.Намалявам скоростта (карах с 80км.).Насреща идва друг автомобил и е невъзможно да се разминем.В същото време зад мен се чува лудо свирене на спирачки от едно ауди 100,което се е засилило за отвъдното и едвам успя да спре без да ме удари отзад.И в този момент поглеждам за да видя къде е водача на астрата и какво да видя,спрял наш Ганьо да си бере сливи!Шах и мат.Колко трябва да е ти празна главата да спреш на завой с ограничена видимост с много натоварен трафик(пътят е Бургас-Айтос)и да слезеш да береш сливи излагайки живота на хората на опасност за шепа сливи?Това е най-ярката ми случка от днес.Надявам се и Вие да споделяте ваши случки.От мен за сега толкова.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво ми се случи днес.
Collapse
X
-
И според теб как биха реаргирали като им се обадя?Те за катастрофи ги чакат по 30-40минути да дойдат в града.А случката се разиграва на 10 километра от Бургас.Ако имаше къде да спра без да застрашавам движението щях да му приложа бързия вариант.Размина се с клаксони и пожелания за една друга слива.
Коментар
-
ами не знам как биха реагирали, чувал съм, че на 112 е по-дбре да се звъни вече, но не съм пробвал. най-малкото ще си си свършил твоята работа, тяхната не можеш. поне аз така бих направил. една нощ пътувах към варна и на една бензиностанция някви лапета въртяха гуми и се силеха срешу колите на паркинга и тем подобни простотии. номера не запомних, но марката и модела - да. обадих се на полицията, казах коя е бензиностанцията и това е. какво са направили не знам, а и не ме интересува, аз каквото можах направих, за д ане стане беля, повече от това ако бях станал полицайLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
krasio_79bs написа:И според теб как биха реаргирали като им се обадя?Те за катастрофи ги чакат по 30-40минути да дойдат в града.А случката се разиграва на 10 километра от Бургас.Ако имаше къде да спра без да застрашавам движението щях да му приложа бързия вариант.Размина се с клаксони и пожелания за една друга слива.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Този с астрата дето е спрял трябва да няма глава да мисли. Трябва да е толкова тъп че да спре там,а относно този с аудито дето е засилен там не се кара бързо има ограничения нз сега за там ама аз като минавах по един друг път имаше ограчение 50 км.И поне едни полицаи да сложат там.Fiat Brava 1.6 16v
Коментар
-
Еле,кой ти се оплаква не разбрах.Темата е за споделяне на случки от ежедневието.Не е ’’похвали се,оплачи се’’.Мисля че реакцията и репликите ми бяха напълно достатъчни и своевременни и свършиха много повече работа от обаждане на 112 или на който и да е друг телефон.В изборната вечер ми се обади приятел който стана свидетел на ПТП. Патрулка е блъснала пешеходка на 100 метра след кръговото на хотел Мираж в Бургас.И ето ти и статията в медиите."Опел блъсна 23 годишна пешеходкаИзточник: News.Burgas24.bg 11:33 / 06.07.2009 Отпечатай ИзпратиНа 05 юли около 21.30 ч. след бургаското кръстовище "Ремиза", на около 100 метра по бул. "Стефан Стамболов" по посока ул. "Транспортна", л.а. "Опел астра", с бургаска регистрация, управляван от 51 год. М.Я. от Бургас блъска пешеходката - О.В., 23 годишна от Бургас, която с контузна рана на главата и охлузване на дясното рамо и китка, без опасност за живота, е прегледана и освободена за домашно лечение. Причините за пътния инцидент са в процес на изясняване."Поне да бяха споменали че е патрулка,нищо че водача и не е виновен.Има хиляди примери за бездействието на институциите.Не искам темата да се превръща в коментар за дадената случка.ПП. Връщах се от Съдиево по пътя Айтос-Бургас.Точно там е тесен пътя защото минава покрай едни дерета.
Коментар
-
Re: Какво ми се случи днес.
krasio_79bs написа:Аз мисля да започна със една случка която ме изкара извън нерви и ме дразни и до момента.За мен случката се казва "Сливи за смърт".Днес реших да отскоча до близкото до Бургас село Съдиево за да си напълня няколко тубички минерална вода.Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Е, така както го описваш - движил си се малко по-бързо от "съобразеното", може би, щом се е налагало да спираш по-рязко от нормално. Но това настрана. Наистина има хора, които ГРАМ не мислят кога и къде спират, паркират и прочее. Понякога направо съм им викал от колата, когато някой спре буквалано пред кръстовище, с бус, или камион, или пред пешеходна пътека, или по-зле - паркира 1 кола на място за три, все едно целия свят работи за него. Е и тоя - спрял на средата на 88888 си в 8888888, и бере сливи. За кой ги бере тия сливи, да почерпи като го натресе някой тир сигурно.... Миналата седмица при едно от рредките ми извъбградски пътувания до Пловдив , на магистралата някакви се ударили леко, и сложили триъгълника на около 5 метра от колите, и то в присъствието на полицията. Малоумници. А в Пловдив пък как караха... добре че оцелях. Там пешеходната пътека май я има само на книга, в архивите.
Коментар
-
на мен да ви кажа какво ми се случи... На пътя София -Варна,малко след Шумен на едно като проход между малко хъулмовсве и скали(който е минавал ще се сети) карам си аз,с около 70 насреща отзад поредния завой ми излиза някакъв изпреварващ колона от ТРИ коли..беше с някакво купе,не бе фиат,по скоро порше или ламбо,но не можаш видя в цялата ситуация...та на двулентов път,той в насрещното,кара видимо бързо,за да мине колоната и ми изниква,зад мен кола и какво правим??? Ако бях набил спирачки тоя задмен влиза,тоя отпред вероятно също и става меле...не знам как за секунди успях да врътна волана вдясно,банкета се окиаза достатъно широк да ме поеме и тоя мина...зад мен човека не реагира и тоя занегово щастие успя да се прибере в лентата си и да избегне удара.Как реагирах не знам,интуиция и късмет извадих,ако не бе късмета сега нямаше да пиша тук...че така,такива неща стават по нашите пътищаex.Мареа ТД100
Коментар
-
Айде и аз да споделя поредната простотия Значи,отиваме аз,баща ми и кръстникът ми в БИЛЛА.Излизаме при което един хасковлия с аУди 80 (На около 35-40 години) и кара с 40 в голяма близост до тротоара в паркинга на БИЛЛА.При което точно излизаме и този профучава покрай нас и кръстникът ми се извика да кара по-бавно(наистина,такава скорост в този малък паркинг... а пък и там често минават малки деца без да се оглеждат) при което човека от аУдито набива спирачки,идва ядосано при нас и крещи:Не ми викайте! При което на зададения от нас въпрос защо се ерчи и се прави на мъжкар и вече налита на бой получихме следния отговор:Искам спазване на култура За каква култура ми говори човек,на който му правиш забележка да кара бавно!!! Ей побеснях ! Не стигнахме до бой,защото преди 3 дена кръстникът ми преживя голяма катастрофа и по чудо остана само с натъртвания,но не виждам освен с един як бой,как човек да се оправи с такива ********Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
u_bo
ogi28b написа:.....А в Пловдив пък как караха... добре че оцелях. Там пешеходната пътека май я има само на книга, в архивите.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар