Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Картите за GSM - без анонимност.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Malone написа:
    Не ilkor, далеч съм от мисълта да подлагам на съмнения думите ти, сигурен съм, че пишеш проверени теоретично и практически неща, но наистина не бих могъл да си обясня промяната на реакцията на мрежата [служебното съобщение] при поставена и непоставена батерия на търсения телефон.Това, което сме правили е с обикновени телефони, не бяха някакви хай-тек устройства. Ако не се лъжа Ericsson 1018, Sagem MC920 и Nokia 3210, такива имахме тогава, аз и дружинката, която искахме да открием тайните на GSM мрежата.Та ... не мога да кажа какво е техническото обяснение на факта за който говоря, знам само какво се получаваше.С удоволствие ще приема всякакво друго обяснение.
    ето ти едно добронамерено:спомените ти са поразмити , защото с веселата си дружинка сте употребявали алкохол по време на тестовете си, като се съчетае това с факта че не си технически специалист --- нещата стават ясни.съгласен ли си?

Коментар

Ще приема думите ти за шега.Алкохол употребявам изключителмо рядко и то сега и отскоро.Да кажем събират ми се стотина грама на месец при някакъв повод, който не мога да отклоня. Тогава пък не пиех изобщо, бях активен състезател и алкохола влияеше рязко в промяна на теглото ми, което беше изключително важно.Не съм написал никъде, че не съм технически специалист.Не съм специалист по комуникационна техника, но едната ми магистърска степен е инженерна, като специалността ми предполага елементарни познания и по коментираната тема.А и не виждам какви технически познания трябва да имаш за да установиш това, което описах.Специалист съм дотолкова, че да мога да набирам желан номер, както и да махам и слагам батерия в телефон. Проблеми със слуха също нямам.В крайна сметка u-bo, оставам с впечатлението, че желаеш да провокираш търпението ми с остроумия, което не ми харесва особено, тъй като ги намирам за ... недодялани да ги наречем.Единственото, което ме спира да те позасрамя са правилата за поведение във форума.В тази връзка, смятам че темата за мен е приключила, дано и за теб е така.
      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
      www.cyxap.com

Коментар

Любопитно ми е, Малоун, същия този участник "Малоун" в all4smartphone.com ли си?
        www.CarProfi-BG.com
        Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
        Зареждане и ремонт на автоклиматици.
        Най-атрактивните цени в София!

Коментар

crush написа:
          Любопитно ми е, Малоун, същия този участник "Малоун" в all4smartphone.com ли си?
          И Аз това се питах в самото начало и вече съм убеден че е той .
          Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
          Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Колеги, аде стига спам.За статуса на клиента има значение единствено начина на изключване на телефона - и то за кратко.Ако телефонът е изключен чрез директно махане на батерията а не от копчето той не успяха да се отрегистрира от мрежата и тя първоначално не знае за фактът че той е изключен.Статуса му се пази в HLR който се ъпдейтва при осъществяване на комуникация с телефона а тя става в няколко случая - опит за връзка с телефона, периодично ъпдейтване на HLR или по инициатива на самия телефон (например при включване)Аз лично не виждам и логика да се комуникира с мрежата при поставяне на батерията - щом картата е поставена в телефона то рано или късно той ще бъде включен.Както и да е - подобно поведение не съм забелязал при нито един от телефоните които съм тествал.Тестовете са правени в RF Shield Box в която се чува само мрежата на симулатора и няма как да се пропусне каквото и да е излъчване - тестерът си има анализатор на спектъра който хваща всяко излъчване за да се установи евентуален проблем в изпитвания терминал.Направи този тест - доближи телефона до телевизор и натисни бутона за изключване.Ако се получи смущение в телевизора значи "постановката" работи и можеш да сваляш и качваш батерията.

Коментар

Добре де, тук всички говорите за домашната мрежа на телефона, т.е. отчитате факта, че е поставена SIM карта. Интересното обаче е защо никой не споменава възможността да се направи обаждане от телефона и без наличието на SIM Ребята, не се надспорвайте
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Купувал съм си предплатена карта в Германия за немски оператор - освен, че ми искаха паспорта, ми записаха и адреса, инъче нямаше как системата да се активира и картата да проработи.
                Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

При липса на SIM телефонът избира операторът чиято мрежа чува най силно. В него са заложени набор от честоти които сканира за да намери съответните им BCH.Но без SIM с кой ще говориш ? Просто е безсмислено да го включваш без SIM ...Тук говорим за съвсем друго - с карта или без, с батерия или без при първото използване на телефона цялото инфо за него е вече достъпно. Няма нужда да се прави никаква комуникация при изключен телефон защото така или иначе за да се ползва той ще бъде включен. А ако някой е толкова пароноичен след всеки разговор да си вади батерията Тествайте и се убедете че няма такова излъчване !!!!!!!!!!!!!Стига да не сте с някой шпионски модел

Коментар

Working...
                  X