Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Картите за GSM - без анонимност.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

TIP написа:
    Защото ще се промени само начина по който придобиват сим картата. Докато има хора достатъчно наивни да се "връзват" на такива измами, ще има и такива които ги вършат. А "сериозните" престъпници сигурно отдавна не ползват GSM-и.
    И, как ще става, ако не е тайна? :D Тук става въпрос предимно за окрадените баби и дядовци, а не за взривяващи бомби. Не мога да разбера, защо винаги, като се направи нещо положително в нашата държава все ще се намери някой да го оплюе!?
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
      TIP написа:
      Защото ще се промени само начина по който придобиват сим картата. Докато има хора достатъчно наивни да се "връзват" на такива измами, ще има и такива които ги вършат. А "сериозните" престъпници сигурно отдавна не ползват GSM-и.
      И, как ще става, ако не е тайна? :D Тук става въпрос предимно за окрадените баби и дядовци, а не за взривяващи бомби. Не мога да разбера, защо винаги, като се направи нещо положително в нашата държава все ще се намери някой да го оплюе!?
      Кое е положителното? Ако утре ти кажат, че ще ти сложат чип да те знаят къде си пак ли ще се съгласиш? Могат спокойно да излязат със становището, че така ще хващат престъпниците по-лесно, да може бабите и дядовците да спят по-спокойно?Положителните неща имат за цел да ограничат престъпниците, не гражданите. В случая не виждам как престъпниците ще бъдат ограничени - те с фалшива самоличност фирми създават и пари точат, а искате някаква мижава карта да не могат да купят.... Malone: ограничат ме, защото сега мога да си купя карта от където искам, след 31-ви декември ще мога да си я купя само от офис. никой не ме кара да ловя престъпници, ти пак четеш през ред и каквото ти отърваКолкото до Египет - това беше пример, но това не ми пречи да се разходя някой ден до там. Да мноо си прав за едно нещо - имам проблем сериозен - връзвам се да пиша на някой, който си съчинява какво съм написала, вместо да го прочете преди да напише съчинение-разсъждение по думите ми.
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Malone написа:
        Не u_bo, просто навсякъде си е така, GSM картите си имат регистриран собственик.Начини 1001 да заблудиш правоохранителните органи, там също не са от гората, доколкото знам престъпността не е спряла никъде, но този факт не пречи да има правила и да се спазват най-малкото формално.А и много, много отдавна, МВР търсят [локализират] и слушат кратуните по апарата [IMEI], не по картата.Това не пречи същите да си купуват постоянно нови телефони от по 20 лева, но си е още едно неудобство за тях.
        развеселяваш ме,познанията ти явно са придобити от приятели, но са далече от специалноста ти,личи по наивистичните ти обяснения ( не го пиша с цел обида - уточнявам че нещо на последък много тънкообидни се намират във форума)за съжаление ти си от хората , които предлагат прости отговори , на сложни въпроси, по които не са специалисти,се ла ви - в Бг сме все пак.

Коментар

@u_bo
          u_bo написа:
          развеселяваш ме,познанията ти явно са придобити от приятели, но са далече от специалноста ти,личи по наивистичните ти обяснения ( не го пиша с цел обида - уточнявам че нещо на последък много тънкообидни се намират във форума)
          OK, радвам се, че ти е весело, нека така да бъде, нямам намерение да спорим относно заниманията ми. Ако все пак ти е интересно, попитай някой от подходяща служба в МВР. Питай го как се прави и го сравни с това, което съм написал.На мен ми трябва IMEI на телефона ти, телефонния ти номер не ме интересува, аз ще го имам в момента, в който сложиш GSM картата в телефона и поставиш батерията.Не да го включваш, батерията само е нужно да поставиш.*С малки условности ще имам и номерата на всички GSM карти, които са използвани с този телефон. Имам предвид само картите, които са използвани в България.Нужен е разбира се и повод, сериозна причина за добиване на тази информация. До нея има достъп само една, определена дирекция.Ta, поразрови се и виж какво е чудото
          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
          www.cyxap.com

Коментар

ele написа:
            Кое е положителното? Ако утре ти кажат, че ще ти сложат чип да те знаят къде си пак ли ще се съгласиш? Могат спокойно да излязат със становището, че така ще хващат престъпниците по-лесно, да може бабите и дядовците да спят по-спокойно?Положителните неща имат за цел да ограничат престъпниците, не гражданите. В случая не виждам как престъпниците ще бъдат ограничени - те с фалшива самоличност фирми създават и пари точат, а искате някаква мижава карта да не могат да купят....
            Усещаш ли пак, какви глупости пишеш? И сега след, като съм на договор с мобилен оператор могат да си ме следят, както поискат. Могат ако искат да ми пратят и тайни шпиони, ако разработвам адска машина, или частни инспектори, ако жена ми има съмнение, че и изневерявам например! :D Стига щуротии и плахост по-привична на Татово време! Аз не съм престъпен елемент, да ме следи, който иска нямам, какво да крия!На въпросът дали ще хващат престъпниците по-лесно май си отговорила сама! Да! Хайде кажи ми, как да се ловят обирджиите, като се обаждат от анонимни карти? Да, по-добре е да се направят пътища и магистрали, като огледало и да се препрограмират българите да не се избиват и карат спазвайки закона, но това е МНОГО по-трудно. Затова се започва отнякъде, като в случая с картите. Сега бат’ Бойко дет го избра народа ще оправи всичко, само чакайте... Аз специално съм се подготвил за грандиозно шоу, за съжаление май ще е драма с тъжен край. Мисля, че ти отделих прекалено много време. Знам, че споровете с теб не водят до нищо, затова не мисля повече да ти отговарям! :D

Коментар

Та какво се получи отново както винаги до сега, всички срещу Елена или Тя срещу всички ?Дали защо ?
              Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
              Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Vladim написа:
                ele написа:
                Кое е положителното? Ако утре ти кажат, че ще ти сложат чип да те знаят къде си пак ли ще се съгласиш? Могат спокойно да излязат със становището, че така ще хващат престъпниците по-лесно, да може бабите и дядовците да спят по-спокойно?Положителните неща имат за цел да ограничат престъпниците, не гражданите. В случая не виждам как престъпниците ще бъдат ограничени - те с фалшива самоличност фирми създават и пари точат, а искате някаква мижава карта да не могат да купят....
                Усещаш ли пак, какви глупости пишеш? И сега след, като съм на договор с мобилен оператор могат да си ме следят, както поискат. Могат ако искат да ми пратят и тайни шпиони, ако разработвам адска машина, или частни инспектори, ако жена ми има съмнение, че и изневерявам например! :D Стига щуротии и плахост по-привична на Татово време! Аз не съм престъпен елемент, да ме следи, който иска нямам, какво да крия!На въпросът дали ще хващат престъпниците по-лесно май си отговорила сама! Да! Хайде кажи ми, как да се ловят обирджиите, като се обаждат от анонимни карти? Да, по-добре е да се направят пътища и магистрали, като огледало и да се препрограмират българите да не се избиват и карат спазвайки закона, но това е МНОГО по-трудно. Затова се започва отнякъде, като в случая с картите. Сега бат’ Бойко дет го избра народа ще оправи всичко, само чакайте... Аз специално съм се подготвил за грандиозно шоу, за съжаление май ще е драма с тъжен край. Мисля, че ти отделих прекалено много време. Знам, че споровете с теб не водят до нищо, затова не мисля повече да ти отговарям! :D
                Aз не съм казала, че ще се обаждат от анонимни карти! Картата ще е на друго име, някой, който доброволно, срещу заплащане, ще им купи карта. Няма аболютно никакъв проблем и да си скрият номера като звънят, няма проблем и да си купят карта в Румъния, Сърбия или турция и да я използват тук. Проблемът не е в картите - колко хора, според теб, се обаждат в полицията, за да кажат, че се мъчат да ги излъжат? Веднага ти отговарям - преди година, когато измамниците си бяха заплюли указателите на селата тук (мисля, че 4 села са с един телефонен код) само аз се обадих в полицията, което е по-малко от 1/1000. Тези, които не се връзват, не им се занимава, тия, които се връзват, се усещат след измамата - какъв е проблемът няколко часа преди това да се декларира номерът като откраднат - мога да ти дам дузина правдоподобни извинения за "Как и кога ми откраднаха gsm-a", "Защо декларирам кражбата късно" и "Защо ти звъня от скрит номер". Проблемът не е в картите, но така се решават нещата в България и света, когато на никой не му се занимава - радикално. Боли те глава - ще я отрежем - няма глава, няма проблем. Ти на боб гледаш ли? Да дойда да ми хвърлиш един боб, че като гледам можеш и бъдеще да предсказваш. batproho: Тая фраза се изтърка, измисли нещо друго. И какво - да не водим спор ли?

Коментар

Имам практически опит Това са градски легенди :*Жалко, че сега с тези нови услуги за уведомяване при пропуснати повиквания в случай на изключен телефон или при липса на покритие не може да се демонстрира, но преди време беше интересно да звъннеш до телефона си когато е изключен и батерията е махната и след това само да поставиш батерията и пак да си звъннеш. Това беше най простата демонстрация как телефона се "обявява" пред наличната клетка дори и изключен, но с батерия в него. Съобщенията бяха различни, което не може да е безпричинно. Всичко мутри едно време си вадеха батериите за по сигурно Докато не натиснеш бутона за включване на телефона той не осъществява никакъв контакт с мрежата. Лесно се проверява с прост измервателен уред за измерване на консумацията ...Имаше дори подобна тема преди време ...

Коментар

ilkor написа:
                    Имам практически опит Това са градски легенди :*Жалко, че сега с тези нови услуги за уведомяване при пропуснати повиквания в случай на изключен телефон или при липса на покритие не може да се демонстрира, но преди време беше интересно да звъннеш до телефона си когато е изключен и батерията е махната и след това само да поставиш батерията и пак да си звъннеш. Това беше най простата демонстрация как телефона се "обявява" пред наличната клетка дори и изключен, но с батерия в него. Съобщенията бяха различни, което не може да е безпричинно. Всичко мутри едно време си вадеха батериите за по сигурно Докато не натиснеш бутона за включване на телефона той не осъществява никакъв контакт с мрежата. Лесно се проверява с прост измервателен уред за измерване на консумацията ...Имаше дори подобна тема преди време ...
                    Илко ! КАК ?!?! Ти спориш с г-н Малоун ?!?! Нима е възможно ? Моля те недей , че сега той ще извади високонаучни аргументи (= градски легенди) Поздрави

Коментар

batproho написа:
                      Та какво се получи отново както винаги до сега, всички срещу Елена или Тя срещу всички ?Дали защо ?
                      Ако забеляза аз не коментирах нейните постове... тя скочи на моите Но, както и обещах нямам желание за диалог с нея, а пък и казах всичко, каквото имах да казвам по темата.

Коментар

Vladim написа:
                        batproho написа:
                        Ако забеляза аз не коментирах нейните постове... тя скочи на моите Но, както и обещах нямам желание за диалог с нея, а пък и казах всичко, каквото имах да казвам по темата.
                        не знам да има забрана за кометиране на постове на други потребители. Мога да коментирам който и когато си искам. Ако не ти е приятно - твой проблем, може би нямаш тренинг в споровете или просто не си човек на спора.....без лоши чувства Без лоши чувства, но има забрана за СПАМ! А както всеки 9 от 10 теми поне в този раздел и тази тема стана СПАМаджийска!Забележката не е персонална.Модераторски екип на forum.fiat-bg.org

Коментар

Vladim написа:
                          batproho написа:
                          Аз и не съм твърдил противното, просто както винаги Елена трябва да е против всичко и всички, нещо като вечната опозиция а какъв е смисъла от това може би Тя ще ни сподели някой ден.Този пост е също спам.Ако искате да трупате просто мнения го правете в някое по-подходящо място.Модераторски екип на fiat-bg.org
                          Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                          Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

ilkor написа:
                            Това са градски легенди :Всичко мутри едно време си вадеха батериите за по сигурно Докато не натиснеш бутона за включване на телефона той не осъществява никакъв контакт с мрежата. Лесно се проверява с прост измервателен уред за измерване на консумацията ...
                            ilkor, градска легенда беше използването на телефона, като подслушвателно устройство. Затова кратуните си махаха батериите.Това беше "пъртенката", въпреки че със сигурност при стандартен телефон няма как да стане, освен ако телефона не е ходил на "техник" или "техник" не е идвал при него.Аз не говоря за непрекъсната връзка с близката клетка/клетки, а за еднократна в момента на наличие на захранване в телефона. И както написах опита беше съвсем тревиален, мрежата отчита промяната в състоянието на телефона и волно или неволно това си личеше по съобщенията, които получаваше търсещия те.Ако приемем схематично схемата: търсещ телефон, мрежа, търсен телефон, единствената промяна беше слагането и махането на батерията на търсения телефон. По тази причина, промяната в реакцията на мрежата е логично да се дължи единствено на променения елемент в схемата.Опитвали сме не един или два пъти. Не за друго, а защото и аз съм "Тома Неверни" и подлагам на съмнение нещата, които чуя.Стигнахме до там, че "извеждахме" търсения телефон до място където със сигурност нямаше дори и намек за GSM мрежа. Тогава слагането и махането на батерията не водеше до никаква промяна.Не искам никого в нищо да убеждавам, нито да споря, споделям как експериментирахме и какви изводи сме си направили. Това, в близкото минало. В тази връзка u-bo, сарказма ти е излишен.Oтносно настоящата ситуация и техническите възможности на операторите и МВР, които ти написах, можеш сам да си направиш проверка, както и да вярваш или да не вярваш.Има слух, че същите служби имат любима фраза: "Госпожо, това че сте параноичка, не означава, че не ви наблюдаваме". Lawful модули има и те са част от условията за лиценза. И не е само в България.И подчертаван, не искам да споря на тази тема нито с теб, нито с когото и да било.Нито пък искам да омаловажавам квалификацията ти, професията ти или способността ти да мислиш логично върху фактите.Моята е такава, че имам известен поглед върху функционирането [физическото и съвсем малко от техническото] на тази система и се предполага, че няма да напиша някоя чута-недочута и неразбрана глупост в стил "Eagle Eye".Водещото при започване и протичане на подобно мероприятие е добиване на IMEI на телефона, който ползва обекта. От там нататък нещата се опростяват, каквато и чиято карта да сложи в апарата. HLR дава нужната информация.Начини за добиване на IMEI ... една дузина.Ловък човек, близък до телефона на обекта, призовка и задържане на обекта за време колкото е нужно някой да въведе *#06# и да запише резултата и много, много други.Или обратния вариант, пак с помощта на HLR, да се установи определена карта, която със сигурност се ползва от обекта и се счита от него за сигурна, на колко устройства и с какви IMEI е поставяна.
                            www.cyxap.com

Коментар

Malone, в момента имам работа и не ми се обяснява в детайли.Ще ти кажа че в офиса имаме два симулатора на GSM мрежа - на Rohde & Schwarz и на Willtek.Използваме ги за тест на изделия които произвеждаме съдържащи модул за GSM комуникация.С тях могат да се направят тестове на абсолютно всички параметри на мобилен телефон. Дори такива които не могат да се направят в нормална GSM мрежа защото все пак тя работи в реален режим. Мога да се закълна тук че никога нито един телефон който сме тествали през годините от както имаме тези уреди не е осъществявал връзка в изключено състояние при поставяне на батерията. Занимавал съм се много с клетъчни комуникации и имам доста добри приятели на високи технически постове в повечето български мобилни оператори. Просто няма вариант телефонът да взима инициативата самоволно и да комуникира с мрежата при захранване (без да е натиснат бутона за включване) При падане на напрежението на батерията под определна стойност която се приема за критична за работата на телефона той прави достъп до мрежата за да се дерегистрира от нея преди да се самоизключи. Същото се прави и при натискане на бутона за изключване. Този фючър е описан в GSM стандарта като задължителен и за да го покрие всеки телефон трябва да го прави. Дори нашите симулатори имат такъв тест. Обратното обаче не е описано никъде като възможност и а з не съм виждал телефон да го прави. Освен ако не е някой специално пригоден за шпиониране примерно Ако се съмняваш в думите ми направи следния тест: доближи апарата до работещо радио, телевизор - всеки знае как се чува характерното пращене при излъчване в началото на комуникация на телефона с мрежата и вади и слагай батерията.За да направи достъп до мрежата всеки телефон първо преслушва околните BCH на домашната мрежа записана в картата. От този канал телефонът разбира на каква честота може да излъчва и с каква допустима мощност (и други неща но в случая не са важни)Тъй като първоначално не се знаят условията за приемане на сигнала от телефона мрежата през BCH първоначалната максимална мощност с която е разрешено излъчването. И трите наши оператора са сетнали едно стъпало под максималната мощност за съответния клас терминал. Така че първоначално телефонът излъчва с почти максимална мощност. След като направи връзка с мрежата и тя установи нивото на което го приема му подава допълнителни команди за намаляване на мощността. НА това се дължи и постепенното затихване на тези смущения при изграждането на връзка. Това също е заложено в GSM стандарта и се поддържа от всички телефони.При първоначлно излъчване обаче всеки телефон излъчва с голяма мощност и това лесно може да се установи като примерно телефонът се захрани от източник на напрежение който следи консумирания ток или чрез детектор на излъчването.Самият факт че е поставена карта в телефона предполага че тя ще се използва а това няма как да стане без той да се включи. Така че такова излъчване освен другото е също и нелогично. Така или иначе при включването на телефона и полълването на HLR цялата информация ще бъде налична. Просто нормалните телефони не се държат по този начин - те не са някакви шпионски уреди а средство за комуникация. В самият стандарт има заложени достатъчно средства за диагностициране на най различни аспекти в поведението на мобилните терминали но такава възможност не е заложена. Направи теста който ти описах и тогава пиши. Защото аз съм го праивл много пъти и досега не съм видял да се осъществява такава комуникация.Това поне може да се провери от всеки!ей пак се отплеснах ...

Коментар

Не ilkor, далеч съм от мисълта да подлагам на съмнения думите ти, сигурен съм, че пишеш проверени теоретично и практически неща, но наистина не бих могъл да си обясня промяната на реакцията на мрежата [служебното съобщение] при поставена и непоставена батерия на търсения телефон.Това, което сме правили е с обикновени телефони, не бяха някакви хай-тек устройства. Ако не се лъжа Ericsson 1018, Sagem MC920 и Nokia 3210, такива имахме тогава, аз и дружинката, която искахме да открием тайните на GSM мрежата.Та ... не мога да кажа какво е техническото обяснение на факта за който говоря, знам само какво се получаваше.С удоволствие ще приема всякакво друго обяснение.
                                www.cyxap.com

Коментар

Working...
                                X