TIP написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Картите за GSM - без анонимност.
Collapse
X
-
Vladim написа:TIP написа:Защото ще се промени само начина по който придобиват сим картата. Докато има хора достатъчно наивни да се "връзват" на такива измами, ще има и такива които ги вършат. А "сериозните" престъпници сигурно отдавна не ползват GSM-и.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
u_bo
Malone написа:Не u_bo, просто навсякъде си е така, GSM картите си имат регистриран собственик.Начини 1001 да заблудиш правоохранителните органи, там също не са от гората, доколкото знам престъпността не е спряла никъде, но този факт не пречи да има правила и да се спазват най-малкото формално.А и много, много отдавна, МВР търсят [локализират] и слушат кратуните по апарата [IMEI], не по картата.Това не пречи същите да си купуват постоянно нови телефони от по 20 лева, но си е още едно неудобство за тях.
Коментар
-
@u_bou_bo написа:развеселяваш ме,познанията ти явно са придобити от приятели, но са далече от специалноста ти,личи по наивистичните ти обяснения ( не го пиша с цел обида - уточнявам че нещо на последък много тънкообидни се намират във форума).:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
ele написа:Кое е положителното? Ако утре ти кажат, че ще ти сложат чип да те знаят къде си пак ли ще се съгласиш? Могат спокойно да излязат със становището, че така ще хващат престъпниците по-лесно, да може бабите и дядовците да спят по-спокойно?Положителните неща имат за цел да ограничат престъпниците, не гражданите. В случая не виждам как престъпниците ще бъдат ограничени - те с фалшива самоличност фирми създават и пари точат, а искате някаква мижава карта да не могат да купят....Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Та какво се получи отново както винаги до сега, всички срещу Елена или Тя срещу всички ?Дали защо ?Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Vladim написа:ele написа:Кое е положителното? Ако утре ти кажат, че ще ти сложат чип да те знаят къде си пак ли ще се съгласиш? Могат спокойно да излязат със становището, че така ще хващат престъпниците по-лесно, да може бабите и дядовците да спят по-спокойно?Положителните неща имат за цел да ограничат престъпниците, не гражданите. В случая не виждам как престъпниците ще бъдат ограничени - те с фалшива самоличност фирми създават и пари точат, а искате някаква мижава карта да не могат да купят....Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Имам практически опит Това са градски легенди :*Жалко, че сега с тези нови услуги за уведомяване при пропуснати повиквания в случай на изключен телефон или при липса на покритие не може да се демонстрира, но преди време беше интересно да звъннеш до телефона си когато е изключен и батерията е махната и след това само да поставиш батерията и пак да си звъннеш. Това беше най простата демонстрация как телефона се "обявява" пред наличната клетка дори и изключен, но с батерия в него. Съобщенията бяха различни, което не може да е безпричинно. Всичко мутри едно време си вадеха батериите за по сигурно Докато не натиснеш бутона за включване на телефона той не осъществява никакъв контакт с мрежата. Лесно се проверява с прост измервателен уред за измерване на консумацията ...Имаше дори подобна тема преди време ...
Коментар
-
u_bo
ilkor написа:Имам практически опит Това са градски легенди :*Жалко, че сега с тези нови услуги за уведомяване при пропуснати повиквания в случай на изключен телефон или при липса на покритие не може да се демонстрира, но преди време беше интересно да звъннеш до телефона си когато е изключен и батерията е махната и след това само да поставиш батерията и пак да си звъннеш. Това беше най простата демонстрация как телефона се "обявява" пред наличната клетка дори и изключен, но с батерия в него. Съобщенията бяха различни, което не може да е безпричинно. Всичко мутри едно време си вадеха батериите за по сигурно Докато не натиснеш бутона за включване на телефона той не осъществява никакъв контакт с мрежата. Лесно се проверява с прост измервателен уред за измерване на консумацията ...Имаше дори подобна тема преди време ...
Коментар
-
batproho написа:Та какво се получи отново както винаги до сега, всички срещу Елена или Тя срещу всички ?Дали защо ?Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:batproho написа:Та какво се получи отново както винаги до сега, всички срещу Елена или Тя срещу всички ?Дали защо ?Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Vladim написа:batproho написа:Та какво се получи отново както винаги до сега, всички срещу Елена или Тя срещу всички ?Дали защо ?Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
ilkor написа:Това са градски легенди :Всичко мутри едно време си вадеха батериите за по сигурно Докато не натиснеш бутона за включване на телефона той не осъществява никакъв контакт с мрежата. Лесно се проверява с прост измервателен уред за измерване на консумацията ....:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone, в момента имам работа и не ми се обяснява в детайли.Ще ти кажа че в офиса имаме два симулатора на GSM мрежа - на Rohde & Schwarz и на Willtek.Използваме ги за тест на изделия които произвеждаме съдържащи модул за GSM комуникация.С тях могат да се направят тестове на абсолютно всички параметри на мобилен телефон. Дори такива които не могат да се направят в нормална GSM мрежа защото все пак тя работи в реален режим. Мога да се закълна тук че никога нито един телефон който сме тествали през годините от както имаме тези уреди не е осъществявал връзка в изключено състояние при поставяне на батерията. Занимавал съм се много с клетъчни комуникации и имам доста добри приятели на високи технически постове в повечето български мобилни оператори. Просто няма вариант телефонът да взима инициативата самоволно и да комуникира с мрежата при захранване (без да е натиснат бутона за включване) При падане на напрежението на батерията под определна стойност която се приема за критична за работата на телефона той прави достъп до мрежата за да се дерегистрира от нея преди да се самоизключи. Същото се прави и при натискане на бутона за изключване. Този фючър е описан в GSM стандарта като задължителен и за да го покрие всеки телефон трябва да го прави. Дори нашите симулатори имат такъв тест. Обратното обаче не е описано никъде като възможност и а з не съм виждал телефон да го прави. Освен ако не е някой специално пригоден за шпиониране примерно Ако се съмняваш в думите ми направи следния тест: доближи апарата до работещо радио, телевизор - всеки знае как се чува характерното пращене при излъчване в началото на комуникация на телефона с мрежата и вади и слагай батерията.За да направи достъп до мрежата всеки телефон първо преслушва околните BCH на домашната мрежа записана в картата. От този канал телефонът разбира на каква честота може да излъчва и с каква допустима мощност (и други неща но в случая не са важни)Тъй като първоначално не се знаят условията за приемане на сигнала от телефона мрежата през BCH първоначалната максимална мощност с която е разрешено излъчването. И трите наши оператора са сетнали едно стъпало под максималната мощност за съответния клас терминал. Така че първоначално телефонът излъчва с почти максимална мощност. След като направи връзка с мрежата и тя установи нивото на което го приема му подава допълнителни команди за намаляване на мощността. НА това се дължи и постепенното затихване на тези смущения при изграждането на връзка. Това също е заложено в GSM стандарта и се поддържа от всички телефони.При първоначлно излъчване обаче всеки телефон излъчва с голяма мощност и това лесно може да се установи като примерно телефонът се захрани от източник на напрежение който следи консумирания ток или чрез детектор на излъчването.Самият факт че е поставена карта в телефона предполага че тя ще се използва а това няма как да стане без той да се включи. Така че такова излъчване освен другото е също и нелогично. Така или иначе при включването на телефона и полълването на HLR цялата информация ще бъде налична. Просто нормалните телефони не се държат по този начин - те не са някакви шпионски уреди а средство за комуникация. В самият стандарт има заложени достатъчно средства за диагностициране на най различни аспекти в поведението на мобилните терминали но такава възможност не е заложена. Направи теста който ти описах и тогава пиши. Защото аз съм го праивл много пъти и досега не съм видял да се осъществява такава комуникация.Това поне може да се провери от всеки!ей пак се отплеснах ...
Коментар
-
Не ilkor, далеч съм от мисълта да подлагам на съмнения думите ти, сигурен съм, че пишеш проверени теоретично и практически неща, но наистина не бих могъл да си обясня промяната на реакцията на мрежата [служебното съобщение] при поставена и непоставена батерия на търсения телефон.Това, което сме правили е с обикновени телефони, не бяха някакви хай-тек устройства. Ако не се лъжа Ericsson 1018, Sagem MC920 и Nokia 3210, такива имахме тогава, аз и дружинката, която искахме да открием тайните на GSM мрежата.Та ... не мога да кажа какво е техническото обяснение на факта за който говоря, знам само какво се получаваше.С удоволствие ще приема всякакво друго обяснение..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар