В тази връзка аз имам четири предплатени карти от европейски оператори и за четирите ми искаха документ за самоличност.Около 18 евроцента за минута до всеки телефон в ЕС. Без значение мобилен или стационарен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Картите за GSM - без анонимност.
Collapse
X
-
Malone написа:В тази връзка аз имам четири предплатени карти от европейски оператори и за четирите ми искаха документ за самоличност.Около 18 евроцента за минута до всеки телефон в ЕС. Без значение мобилен или стационарен.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
batproho написа:Malone написа:В тази връзка аз имам четири предплатени карти от европейски оператори и за четирите ми искаха документ за самоличност.Около 18 евроцента за минута до всеки телефон в ЕС. Без значение мобилен или стационарен.
Коментар
-
u_bo
ele написа:Sev написа:предплатените и фонокартите трябва да се третират по един и същ начининаче е безмислено
Коментар
-
Не u_bo, просто навсякъде си е така, GSM картите си имат регистриран собственик.Начини 1001 да заблудиш правоохранителните органи, там също не са от гората, доколкото знам престъпността не е спряла никъде, но този факт не пречи да има правила и да се спазват най-малкото формално.А и много, много отдавна, МВР търсят [локализират] и слушат кратуните по апарата [IMEI], не по картата.Това не пречи същите да си купуват постоянно нови телефони от по 20 лева, но си е още едно неудобство за тях..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:Не u_bo, просто навсякъде си е така, GSM картите си имат регистриран собственик.Начини 1001 да заблудиш правоохранителните органи, там също не са от гората, доколкото знам престъпността не е спряла никъде, но този факт не пречи да има правила и да се спазват най-малкото формално.А и много, много отдавна, МВР търсят [локализират] и слушат кратуните по апарата [IMEI], не по картата.Това не пречи същите да си купуват постоянно нови телефони от по 20 лева, но си е още едно неудобство за тях.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Vladim написа:TIP написа:Да, само не виждам как ще стане.Marea Weekend HLX Jtd 110
oO(_)____////____(_)Oo
Коментар
-
ele написа:Да, навсякъде, където си бил, но не навсякъде, където аз съм била.ele написа:Ниската престъпност трябва да се поддържа от полицията, не от гражданите, като им се прави живота по-труден.ele написа:От друга страна, повечето от изгорелите по тази схема, са изгорели от алчност да спечелят лесни и бързи пари, и от стремежа си да подкупят някой, за да освободят виновните си роднини, въпреки че повечето, ако ги питаш, веднага ще ти кажат, че убийците по пътищата трябва да са в затвора.ele написа:Не ми е жал за тези хора, каквото повикало, това се обадило. Жалкото в случая е безсилието на полицията да се справи с проблема - затова - има анонимни карти - има проблем, няма анонимни карти - няма проблем.ele написа:Жалко е, че се заблуждават, защото тези престъпници ще намерят друг начин да мамят - днес например, пред пикадили се опитаха да ми пробутат верижен трион - схемата е различна, целта - същата - да те измамят да купиш боклук с разликата, че този трион е истински, макар вероятно бракуван и неработещ, а по телефона ти продаваха пълнеж на килограм.ele написа:Аз съм вочакване на новите схеми за измама....:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Не Краси, подчертавам, не искам да се хапем с ele, но ... това е проста и съвсем нормална мярка.Нищо сложно и трагично няма в нея и мултиплицирането на причините за нея е най-малкото смущаващо.Не е задължително всичко да приписваме на полицията, Сергей Станишев, Ахмед Доган, съдебната система, селяните, столичаните и който още се сетим.Хем искаме да сме като европейци, хем ... ама не точно..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone: Причината (или извинението) да бъде въведена тази мярка (официална или неофициална, за съжаление не съм пуснала корени из властта) са точно зачестилите измами, както и възможността за извършването на атента и страхът, че той може да остане неразкрит. Ако се поровиш, има достатъчно материал точно за тази тема в не много близкото минало и не само в България. В Египет не съм ходила, нещо ти се бъркат представите - може да ме бъркаш с някой друг. Във великобритания не се изисква документ за закупуване на предплатена карта за момента, въпреки че светът е луднал по регистрацията на тези карти. В Гърция за момента също не се изисква, въпреки че ще бъде въведена такава от 2010.Хейтъри могат да бъдат твоите приятели или познати - не ме квалифицирай без да ме познаваш. като човек, който си плаща данъците, абсолютно отказвам да съдейтвам на полицията, която стои с ръце да не казвам къде, и защото не може, и защото не иска. Разбира се, че най-лесният начин е да се ограничи свободата на нормалните граждани, като престъпниците, които и без това не ги лови закона в България, пак ще си джиткат свободно. По твоята логика - нека да ни сложат чип, тъкмо ще знаят къде сме и ако стане убийство, веднага ще заловят извършителя - що да не? а? Полицията има много общо - тяхна е работата да залавят измамниците, не само да отчитат дейност, да призовават да подаваме сигнал, ама като подадеш сигна - дрънци. Точно желанието за спечелване на бързи пари, както и желанието да отърват роднината от затвора кара повечето хора да се съгласят да дадат пари - ти интервюта с постардали не си ли гледал - твой пропуск. Повечето не си признават, ама има някои които директно си казаха, че прите ги поблазнили или са решили да дадат подпупа да не виси внучето в затвора. Аз никога не съм казала, че мразя някой - искам полицията, на която плащам заплатите, да си върши работата, като не ме намесват в некадърността си и неспособността си да се оправят с престъпниците. Ти май пишеш в тоя форум през пръсти - къде чул, къде не чул. Ей тъй, да има какво да пишеш. Опитваш се да анализираш неща, за които нямаш ни най-малка представа, и не само това, опитваш се и да опонираш с факти, които не са истина, вероятно подочути или прочетени в някой блог. Изказвай си личното мнение само когато можеш да го подкрепиш с факти, без да се налага да лепиш на другите класификации, че били хейтъри, че нищо не харесвали, а само мразели на тоя свят, без дори да ги познаваш - честно казано, и аз давам класификации на някои потребители понякога, но никога не съм ги класифицирала като хейтъри, скинари и подобно ниво на сравнение. За завършек ще кажа, че е радвам, че не съм ти от познатите, може би защото още не са ми прадписали хапчета, които трябва да пия, за да мога нормално да общувам с теб. може би, вместо хапчета, мога да се подложа на промиване на мозъка - то май само това ще помогне.П.С. Да, не е задължително всичко да предписваме на полицията, но не е в моите правомощия да ловя престъпници, нито ми плащат за това. Точо обратното, аз плащам на поицията да го прави - ами да си върши работата, без да ме ограничава с каквото и да е в каквото и да е отношение.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
На послеписа ти първо.Кой пък те кара ти да ловиш престъпници, че да са ти нужни и правомощия?С какво те ограничава полицията в случая?С това, че се налага да си извадиш от чантата личната карта и да я представиш на служителя в офиса на оператора?Ако това те затруднява ... разговора ни е безмислен.А и ми се струва, че наистина започваш сама да се объркваш и ... май по добре ти си пиши, а ние няма да ти обръщаме внимание.Има хора, които никой не ги закача. Психологически профил няма да ти правя.Част от темата "Избори 2009" - пета страница:ele написа:Кое е несериозно?......Че искам да отида на почивка някъде и съм го планирала и купила билетите преди половин година и ще се откажа заради избори...Malone написа:Има процедура да гласуваш и на друго място ele.Щом си си организирала почивката, можеше и това да влезе в "организацията".ele написа:Malone: о да... ще пратят специална делегация да гласувам до пирамидите в Египет..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
peho написа:batproho написа:Malone написа:В тази връзка аз имам четири предплатени карти от европейски оператори и за четирите ми искаха документ за самоличност.Около 18 евроцента за минута до всеки телефон в ЕС. Без значение мобилен или стационарен.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73, моя е грешката, че не уточних. Краси правилни предположи, 18 евроцента е цената ми за изходящи международни разговори до страни от ЕС.За вътрешни, помня само на едната карта, условията ми са: 400 минути безплатно в мрежата на оператора, 6 евроцента след изчерпване на тези минути в мрежата на оператора и 12 евроцента до всички други национални мрежи, мобилни и стационарни. Това с включен данък. И 200 SMS-а безплатни, които никога не съм ползвал.Отчитане на 30 секунди, след това на секунда.След всеки разговор получавам съобщение за времето на разговора, сумата която плащам за него и оставаща наличност.Ако някой ми се обади от друг оператор, получавам бонус. По 2-3 евроцента за съвсем кратък разговор.Другите карти са с някакви сходни цени, но не съм се задълбочавал никога да ги помня..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар