Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Картите за GSM - без анонимност.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

В тази връзка аз имам четири предплатени карти от европейски оператори и за четирите ми искаха документ за самоличност.Около 18 евроцента за минута до всеки телефон в ЕС. Без значение мобилен или стационарен.
    .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
    www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
      В тази връзка аз имам четири предплатени карти от европейски оператори и за четирите ми искаха документ за самоличност.Около 18 евроцента за минута до всеки телефон в ЕС. Без значение мобилен или стационарен.
      Ееееех , кога ще ги стигнем европейците?
      Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
      Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
        Malone написа:
        Е как така да ги стигаме, че ние сме ги надминали, нашият стандарт на живит е по-висок от техния, плащаме си по-скъпо за много неща.

Коментар

ele написа:
          Sev написа:
          предплатените и фонокартите трябва да се третират по един и същ начининаче е безмислено
          ..Липсата на нормална полиция в една държава води до увеличаване на контрола върху гражданите й. Т.е. всеки един от нас страда за това. ... Против съм и поради друга причина - измамниците винаги ще намерят нов начин за измама, а докато има хора, които се връзват, ще има измамници. най-много някой ден да се събудя в ареста, защото някой си купил предплатена карта с данните от моята лична карта.... докажи, че не си ти, ами е някой друг.
          Което е верно , е верно.Какво ми пречи , да ида в съседен град, да спра първата циганска каруца и срещу 10 лв. - бай Мангал от трупата на ромите, ще ми закупи колкото си искам предплатени карти.Това тука е като - ’Ако ви боли главата - ще я отрежем’ .Отделно, че за сериозните престъпления се ползват интернет телефонии - дори при желание се криптират много лесно.Таз инициатива е поредното отчитане на дейност, с което се ’увеличава контрола върху гражданите’ , но не и върху престъпниците.

Коментар

Не u_bo, просто навсякъде си е така, GSM картите си имат регистриран собственик.Начини 1001 да заблудиш правоохранителните органи, там също не са от гората, доколкото знам престъпността не е спряла никъде, но този факт не пречи да има правила и да се спазват най-малкото формално.А и много, много отдавна, МВР търсят [локализират] и слушат кратуните по апарата [IMEI], не по картата.Това не пречи същите да си купуват постоянно нови телефони от по 20 лева, но си е още едно неудобство за тях.
            www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
              Не u_bo, просто навсякъде си е така, GSM картите си имат регистриран собственик.Начини 1001 да заблудиш правоохранителните органи, там също не са от гората, доколкото знам престъпността не е спряла никъде, но този факт не пречи да има правила и да се спазват най-малкото формално.А и много, много отдавна, МВР търсят [локализират] и слушат кратуните по апарата [IMEI], не по картата.Това не пречи същите да си купуват постоянно нови телефони от по 20 лева, но си е още едно неудобство за тях.
              Да, навсякъде, където си бил, но не навсякъде, където аз съм била. Ниската престъпност трябва да се поддържа от полицията, не от гражданите, като им се прави живота по-труден. От друга страна, повечето от изгорелите по тази схема, са изгорели от алчност да спечелят лесни и бързи пари, и от стремежа си да подкупят някой, за да освободят виновните си роднини, въпреки че повечето, ако ги питаш, веднага ще ти кажат, че убийците по пътищата трябва да са в затвора. Не ми е жал за тези хора, каквото повикало, това се обадило. Жалкото в случая е безсилието на полицията да се справи с проблема - затова - има анонимни карти - има проблем, няма анонимни карти - няма проблем. Жалко е, че се заблуждават, защото тези престъпници ще намерят друг начин да мамят - днес например, пред пикадили се опитаха да ми пробутат верижен трион - схемата е различна, целта - същата - да те измамят да купиш боклук с разликата, че този трион е истински, макар вероятно бракуван и неработещ, а по телефона ти продаваха пълнеж на килограм. Аз съм вочакване на новите схеми за измама...
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Vladim написа:
                TIP написа:
                Да, само не виждам как ще стане.
                Защо?
                Защото ще се промени само начина по който придобиват сим картата. Докато има хора достатъчно наивни да се "връзват" на такива измами, ще има и такива които ги вършат. А "сериозните" престъпници сигурно отдавна не ползват GSM-и.
                Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

ele написа:
                  Да, навсякъде, където си бил, но не навсякъде, където аз съм била.
                  Интересно къде ли е това място, явно искаш да те попитаме.В Египет разбрахме, че си ходила, намери начин да ни го кажеш и ... дъх не ни остана от вълнение.
                  ele написа:
                  Ниската престъпност трябва да се поддържа от полицията, не от гражданите, като им се прави живота по-труден.
                  Ele, има хора, познавам няколко такива, които наричам хейтъри. Наричам ги така защото непрекъснато все от нещо са недоволни все някой им пречи, все някой не си върши работата. Мразят всичко и всички.Та ти устремно си се насочила към тая група мои "познати".Какво общо има полицията тук? Кое ти е трудното и ти прави живота труден? Да си бръкнеш в чантата и да си извадиш личната карта?
                  ele написа:
                  От друга страна, повечето от изгорелите по тази схема, са изгорели от алчност да спечелят лесни и бързи пари, и от стремежа си да подкупят някой, за да освободят виновните си роднини, въпреки че повечето, ако ги питаш, веднага ще ти кажат, че убийците по пътищата трябва да са в затвора.
                  Каква схема, каква алчност, какви подкупи, какви роднини, какви лесни пари?!Не се сърди, но в директен разговор бих те попитал изпи ли си хапчетата днес.Тук говорим за правило, което го има навсякъде в цивилизованите страни.Дори и там, където не са чували за измами по телефона. И където няма хора искащи да събарят небостъргачи.
                  ele написа:
                  Не ми е жал за тези хора, каквото повикало, това се обадило. Жалкото в случая е безсилието на полицията да се справи с проблема - затова - има анонимни карти - има проблем, няма анонимни карти - няма проблем.
                  Някъде пише ли, че измамите по телефона са причината за тази мярка?Имам предвид официално мнение, не журналистическа експликация.Становище на МВР, на операторите, на законодателна комисия, официално, ясно написано.
                  ele написа:
                  Жалко е, че се заблуждават, защото тези престъпници ще намерят друг начин да мамят - днес например, пред пикадили се опитаха да ми пробутат верижен трион - схемата е различна, целта - същата - да те измамят да купиш боклук с разликата, че този трион е истински, макар вероятно бракуван и неработещ, а по телефона ти продаваха пълнеж на килограм.
                  Ele ... Zucchero в едно свое интервю беше казал:"На глупаците майка им винаги е бременна"Та не са виновни картите, анонимността или арменския поп. Докато има баламурници винаги ще има измамници.Не телефон, а с тъпан да бият на хълма отсреща те пак ще отидат.И вероятно за теб пак полицията ще е виновна. Hate му е майката, всички са маскари.
                  ele написа:
                  Аз съм вочакване на новите схеми за измама...
                  Щом ти е интересно ... успех в разследването.
                  www.cyxap.com

Коментар

Тук се очертава да стане жега
                    FIAT FORUM BULGARIA
                    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Не Краси, подчертавам, не искам да се хапем с ele, но ... това е проста и съвсем нормална мярка.Нищо сложно и трагично няма в нея и мултиплицирането на причините за нея е най-малкото смущаващо.Не е задължително всичко да приписваме на полицията, Сергей Станишев, Ахмед Доган, съдебната система, селяните, столичаните и който още се сетим.Хем искаме да сме като европейци, хем ... ама не точно.
                      www.cyxap.com

Коментар

Malone: Причината (или извинението) да бъде въведена тази мярка (официална или неофициална, за съжаление не съм пуснала корени из властта) са точно зачестилите измами, както и възможността за извършването на атента и страхът, че той може да остане неразкрит. Ако се поровиш, има достатъчно материал точно за тази тема в не много близкото минало и не само в България. В Египет не съм ходила, нещо ти се бъркат представите - може да ме бъркаш с някой друг. Във великобритания не се изисква документ за закупуване на предплатена карта за момента, въпреки че светът е луднал по регистрацията на тези карти. В Гърция за момента също не се изисква, въпреки че ще бъде въведена такава от 2010.Хейтъри могат да бъдат твоите приятели или познати - не ме квалифицирай без да ме познаваш. като човек, който си плаща данъците, абсолютно отказвам да съдейтвам на полицията, която стои с ръце да не казвам къде, и защото не може, и защото не иска. Разбира се, че най-лесният начин е да се ограничи свободата на нормалните граждани, като престъпниците, които и без това не ги лови закона в България, пак ще си джиткат свободно. По твоята логика - нека да ни сложат чип, тъкмо ще знаят къде сме и ако стане убийство, веднага ще заловят извършителя - що да не? а? Полицията има много общо - тяхна е работата да залавят измамниците, не само да отчитат дейност, да призовават да подаваме сигнал, ама като подадеш сигна - дрънци. Точно желанието за спечелване на бързи пари, както и желанието да отърват роднината от затвора кара повечето хора да се съгласят да дадат пари - ти интервюта с постардали не си ли гледал - твой пропуск. Повечето не си признават, ама има някои които директно си казаха, че прите ги поблазнили или са решили да дадат подпупа да не виси внучето в затвора. Аз никога не съм казала, че мразя някой - искам полицията, на която плащам заплатите, да си върши работата, като не ме намесват в некадърността си и неспособността си да се оправят с престъпниците. Ти май пишеш в тоя форум през пръсти - къде чул, къде не чул. Ей тъй, да има какво да пишеш. Опитваш се да анализираш неща, за които нямаш ни най-малка представа, и не само това, опитваш се и да опонираш с факти, които не са истина, вероятно подочути или прочетени в някой блог. Изказвай си личното мнение само когато можеш да го подкрепиш с факти, без да се налага да лепиш на другите класификации, че били хейтъри, че нищо не харесвали, а само мразели на тоя свят, без дори да ги познаваш - честно казано, и аз давам класификации на някои потребители понякога, но никога не съм ги класифицирала като хейтъри, скинари и подобно ниво на сравнение. За завършек ще кажа, че е радвам, че не съм ти от познатите, може би защото още не са ми прадписали хапчета, които трябва да пия, за да мога нормално да общувам с теб. може би, вместо хапчета, мога да се подложа на промиване на мозъка - то май само това ще помогне.П.С. Да, не е задължително всичко да предписваме на полицията, но не е в моите правомощия да ловя престъпници, нито ми плащат за това. Точо обратното, аз плащам на поицията да го прави - ами да си върши работата, без да ме ограничава с каквото и да е в каквото и да е отношение.
                        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

На послеписа ти първо.Кой пък те кара ти да ловиш престъпници, че да са ти нужни и правомощия?С какво те ограничава полицията в случая?С това, че се налага да си извадиш от чантата личната карта и да я представиш на служителя в офиса на оператора?Ако това те затруднява ... разговора ни е безмислен.А и ми се струва, че наистина започваш сама да се объркваш и ... май по добре ти си пиши, а ние няма да ти обръщаме внимание.Има хора, които никой не ги закача. Психологически профил няма да ти правя.Част от темата "Избори 2009" - пета страница:
                          ele написа:
                          Кое е несериозно?......Че искам да отида на почивка някъде и съм го планирала и купила билетите преди половин година и ще се откажа заради избори...
                          Malone написа:
                          Има процедура да гласуваш и на друго място ele.Щом си си организирала почивката, можеше и това да влезе в "организацията".
                          ele написа:
                          Malone: о да... ще пратят специална делегация да гласувам до пирамидите в Египет.
                          Та толкова за Египет, пиша това, което съм прочел.Ако ти не помниш какво пишеш ... има проблем, сериозен.
                          www.cyxap.com

Коментар

peho написа:
                            batproho написа:
                            Malone написа:
                            Е как така да ги стигаме, че ние сме ги надминали, нашият стандарт на живит е по-висок от техния, плащаме си по-скъпо за много неща.
                            Дрънкате глупости. 18 евроцента са 35 стотинки. Много от нас говорят на тарифи много под тези. Аз лично говоря на цени от 18ст/мин при засичане на 30сек. Имам 1200минути безплатни в моята фирмена група, имам една камара минути към оператора и извън него. Допълнително за 1лв ползвам 100минути към БТК и наВитател, а имам и 1000минути към 12 номера от мтел. Общата ми сметка за всичко това е около 38лв/месец.И какво казахме, че си говорим???
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Колегите май си говорят за цена в цялата еврозона,не между нашите оператори в България.То и аз съм с фирмена карта и в групата мога да си приказвам денонощно за 10лв.Ама ако се пробвам да говоря с Испания ще има да вия срещу месечната сметка.
                              FIAT FORUM BULGARIA
                              Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

jenshen73, моя е грешката, че не уточних. Краси правилни предположи, 18 евроцента е цената ми за изходящи международни разговори до страни от ЕС.За вътрешни, помня само на едната карта, условията ми са: 400 минути безплатно в мрежата на оператора, 6 евроцента след изчерпване на тези минути в мрежата на оператора и 12 евроцента до всички други национални мрежи, мобилни и стационарни. Това с включен данък. И 200 SMS-а безплатни, които никога не съм ползвал.Отчитане на 30 секунди, след това на секунда.След всеки разговор получавам съобщение за времето на разговора, сумата която плащам за него и оставаща наличност.Ако някой ми се обади от друг оператор, получавам бонус. По 2-3 евроцента за съвсем кратък разговор.Другите карти са с някакви сходни цени, но не съм се задълбочавал никога да ги помня.
                                www.cyxap.com

Коментар

Working...
                                X