Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Картите за GSM - без анонимност.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Картите за GSM - без анонимност.

Всички собственици на предплатени безименни карти за GSM ще трябва да декларират писмено самоличността си пред своя мобилен оператор в срок до 31 декември тази година.Би било наистина много добре това.Източник: http://all.actualno.com/news_248316.html
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

...

Крайно време беше...
    Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
    Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

Коментар

В началните години на GSM операторите, взехме една предплатена карта от МТЕЛ за жената. Тогава се продаваха само в центровете на оператора, и искаха личната карта.След като навлязсоха и другите оператори, тази практика се прекрати и се започна една безсмислена надпревара кой повече карти ще раздаде...Сега явно се връщат пак към това.Правилното е, който не си декларира картата - да му бъде изключена. Не знам дали ще е така...

Коментар

С мобилен телефон се извършват доста престъпления така че това е правилно решение.

Коментар

Re: ...

karloson написа:
          Крайно време беше...
          Абсолютно!
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Скоро и фонокартите ще се продават срещу лична карта.
            Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

TIP написа:
              Ако това спаси спестените с безброй лишения пари на баби и дядовци, защо не?

Коментар

предплатените и фонокартите трябва да се третират по един и същ начининаче е безмислено
                2015 Renault Megane Expression GT
                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
                  предплатените и фонокартите трябва да се третират по един и същ начининаче е безмислено
                  Има и такива с левчета- може би трябва да въведем номера на личната карта, за да ги използваме. Що да не направим копие и да си го лепнем на челото, че като си купуваме семки да ни записват в случай, че избягаме без да платим. Липсата на нормална полиция в една държава води до увеличаване на контрола върху гражданите й. Т.е. всеки един от нас страда за това. Давам пример: надминал си лимита на картата и трябва спешно да се обадиш. Няма наблизо магазин, в който или да си увеличиш лимита или да си купиш предплатена карта, защото трябва да си предоставяш данните, което автоматично значи, че въпросните карти ще бъдат спрени от продажба във вестникарски будки и подобни. (може и да не бъдат спрени, но аз няма да имам желание да си предоставям данните от личната карта на подобни места.) Против съм и поради друга причина - измамниците винаги ще намерят нов начин за измама, а докато има хора, които се връзват, ще има измамници. най-много някой ден да се събудя в ареста, защото някой си купил предплатена карта с данните от моята лична карта.... докажи, че не си ти, ами е някой друг.
                  Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Vladim написа:
                    TIP написа:
                    Ако това спести спестените с безброй лишения пари на баби и дядовци, защо не?
                    Да, само не виждам как ще стане.
                    Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

GSM картата има идентичност, уникалност, чип. Идентифицира се, "обявява се" в GSM мрежата, като уникална. Чрез и заедно със IMEI на телефона.А фонокартата е прост магнитен носител в който има единици от нещо, в случая пари, импулси.Все едно да ти искат автобиография, когато си купуваш жетони за телефон, ако са на такъв принцип.Или монети от ХХ стотинки.
                      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                      www.cyxap.com

Коментар

TIP написа:
                        Да, само не виждам как ще стане.
                        Защо?

Коментар

Аз съм с две ръце ЗА!
                          now. BMW E39 523i '98 170hp
                          ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
                          ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

Твърдо съм ЗА.Трябва да има някакъв контрол все пак, а не както сега всяка пишман мутра да си сменя карта ден през ден.
                            Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Във Финланди си купих предплатена карта от (сега за това не съм сигурен, но така ми обясниха) единственият оператор, предлагащ предплатени карти. Операторът е DNA, кртата беше DNA Prepaid. Искаха си ми ЛК и се подписах на нещо. Говорих до България на 0.16 евро на минута, а с МТЕЛската карта ми идваше минутата 2 лева...

Коментар

Working...
                              X