Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кое браво е най-подходящо за студент?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

u`F`o написа:
    Ако това което казвате е вярно за разхода на 1.9 JTD то безкръчмарската сметка излиза така:Сравнение разход градско:-1,4 12в - на бензин около 8литра (като взимам в предвид сегашния ми карбураторен 1.4 ескорт, който дава 8-9) на газ 9-10л => 9,5 * 0,93 (актуалната цена на газта) = 8,83 ~ 9лв/100км градски пробег-1,9 JTD - нафта, по ваши данни 8 градско = 8* 1,84 (актуалната цена на нафтата към 07.07.09) = 14,72 ~ 15лв./100км градски пробег. Двигателите 1,6 и 1,8 16v за момента като че ли отпадат от "битката" , тъй като имат данък 130лв + Газов Инжекцион 900лв, а това са си чисто и просто 1 000лв на вятъра, които я ги избия за няколко години - я не.Извън града: -1,4 12в - 7л бензин (при постоянна скорост 120км/ч , разхода го давам ориентировъчен) или 8 литра газ = 8 * 0,93 = 7,44 ~ 8лв./100 км пробег извън града.-1.9 JTD - 5.5 нафта (при 120км/ч) или 5,5 * 1,84 = 10,12 лв ~ 10,5 лв./при 100км пробег. Излиза, че разликата между 1,4 12в (което всички знаем че е мъртвец, особено на газ) и 1.9JTD в града е около 6лв./100км в полза на 1.4, което преведено за 1000 км, означава, че JTD ще излезне с 60лв по-скъпо. Извън градско 2лв отгоре за JTD. Което преведено на БГ значи, че на 100км. губя по едно кафе с минерална вода Остават и разходите по купуване/регистриране/обслужване на автомобила. За всички двигатели са еднакви(обслужване 400-450лв. + данъци 300лв), като 1,4 излиза по-евтин със 100кинта. Обслужването им е долу-горе еднакво. Поддръжката обаче не знам... Видях в сайта http://www.axm-auto.com/ , че комплект дюзи за JTD са 1 000лв. , комплект инжектори 300.... Вярни ли са ми приблизителните изчисления до тук ? Колко пари излиза монтирането на обикновена газова уредба за 1.4 12v модела?
    Извинявай, но това наистина са сметки без кръчмар! Видно от подписа ми съм собственик на автомобили и с двата двигателя.Гарантирам, че двигателите и на двата ми автомобила са в перфектно състояние и се обслужват само в сервиз "Фиат" в Ямбол. Равносметката е следната: - 1.4 12V - градско бензин 11-12л/100 км.; - градско газ 12-13л/100 км, а през зимата 15-16л/100км.; - извънградско бензин - 7,5-8л/100 км.; - извънградско газ 9,5-10л/100км. - 1,9 JTD - градско - 8-9л/100км. /почти няма разлика зиме и лете, може би около литър/ - извънградско 4,7-5,5 л/100км.Сметките оставям на теб. Аз моята съм си я направил - карам си JTD-то, а другата съм я оставил на жената да и се радва. А когато я кара тя дори разхода и е по-висок, защото си е "куц кон" /колата де/, а на жената крачето и тежи...
    Peugeot 301
    Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Незнам възможно ли е градско бензин 11-12 и на газ да е 12-13 много малка разлика ми се вижда.Не казвам,че не може а ми се струва много хубаво.
      "Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"
      Fiat Grande Punto FIAT 500 RiegeR Fiat Freemont

Коментар

cenitel написа:
        Незнам възможно ли е градско бензин 11-12 и на газ да е 12-13 много малка разлика ми се вижда.Не казвам,че не може а ми се струва много хубаво.
        никакъв проблем
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

За съжаление е възможно. Имам колата от 4 год., като отначало - 6-7 м. я карах на бензин, а след това и сложих газова уредба. Казвам "за съжаление", защото въпреки малката разлика в разхода бензин/газ и малката разлика в динамиката на колата, възможностите и са меко казано скромни и неоправдани за този голям разход. Поради тази причина си я кара жена ми и то само градско - до работа и обратно, колкото да не върви пеша.
          Peugeot 301
          Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

това в Ямбол ли харчи 12-13 1.4 Браво
            фиатче Браво 2.0

Коментар

Абе много бе за 1,4. в бургас не е по малко натоварено а рядко съм стигал повече от 10.Ама то разхода е толкова променлива величина.Нали ви е готино да си я карате.....едната ми кола гореше и по 17 -18 така,че....кефа няма цена.
              "Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"
              Fiat Grande Punto FIAT 500 RiegeR Fiat Freemont

Коментар

venco67 написа:
                u`F`o написа:
                Ако това което казвате е вярно за разхода на 1.9 JTD то безкръчмарската сметка излиза така:Сравнение разход градско:-1,4 12в - на бензин около 8литра (като взимам в предвид сегашния ми карбураторен 1.4 ескорт, който дава 8-9) на газ 9-10л => 9,5 * 0,93 (актуалната цена на газта) = 8,83 ~ 9лв/100км градски пробег-1,9 JTD - нафта, по ваши данни 8 градско = 8* 1,84 (актуалната цена на нафтата към 07.07.09) = 14,72 ~ 15лв./100км градски пробег. Двигателите 1,6 и 1,8 16v за момента като че ли отпадат от "битката" , тъй като имат данък 130лв + Газов Инжекцион 900лв, а това са си чисто и просто 1 000лв на вятъра, които я ги избия за няколко години - я не.Извън града: -1,4 12в - 7л бензин (при постоянна скорост 120км/ч , разхода го давам ориентировъчен) или 8 литра газ = 8 * 0,93 = 7,44 ~ 8лв./100 км пробег извън града.-1.9 JTD - 5.5 нафта (при 120км/ч) или 5,5 * 1,84 = 10,12 лв ~ 10,5 лв./при 100км пробег. Колега ще ме извиниш ама аз с повреден термостат посред зима повече от 11-12 л.Излиза, че разликата между 1,4 12в (което всички знаем че е мъртвец, особено на газ) и 1.9JTD в града е около 6лв./100км в полза на 1.4, което преведено за 1000 км, означава, че JTD ще излезне с 60лв по-скъпо. Извън градско 2лв отгоре за JTD. Което преведено на БГ значи, че на 100км. губя по едно кафе с минерална вода Остават и разходите по купуване/регистриране/обслужване на автомобила. За всички двигатели са еднакви(обслужване 400-450лв. + данъци 300лв), като 1,4 излиза по-евтин със 100кинта. Обслужването им е долу-горе еднакво. Поддръжката обаче не знам... Видях в сайта http://www.axm-auto.com/ , че комплект дюзи за JTD са 1 000лв. , комплект инжектори 300.... Вярни ли са ми приблизителните изчисления до тук ? Колко пари излиза монтирането на обикновена газова уредба за 1.4 12v модела?
                Извинявай, но това наистина са сметки без кръчмар! Видно от подписа ми съм собственик на автомобили и с двата двигателя.Гарантирам, че двигателите и на двата ми автомобила са в перфектно състояние и се обслужват само в сервиз "Фиат" в Ямбол. Равносметката е следната: - 1.4 12V - градско бензин 11-12л/100 км.; - градско газ 12-13л/100 км, а през зимата 15-16л/100км.; - извънградско бензин - 7,5-8л/100 км.; - извънградско газ 9,5-10л/100км. - 1,9 JTD - градско - 8-9л/100км. /почти няма разлика зиме и лете, може би около литър/ - извънградско 4,7-5,5 л/100км.Сметките оставям на теб. Аз моята съм си я направил - карам си JTD-то, а другата съм я оставил на жената да и се радва. А когато я кара тя дори разхода и е по-висок, защото си е "куц кон" /колата де/, а на жената крачето и тежи...
                Колега ще ме извиниш ама с повреден термостат посред зима повече от 11-12 л./100 км. не съм стигал при това в Бургаските задръствания, сега с новия термостат повече от около 8л./100 км. не минавам.
                Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Как ги правите тези чудеса с разхода на газ?Аз с Мареа уикенд 1.8 не съм постигал такива величини.Да вземете да си закарате колите до някой читав сервиз или газ-анализтор.Аз съм с 28 литра бутилка и изминавам 260-280км градско в Бургас
                  FIAT FORUM BULGARIA
                  Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

venco67 написа:
                    Колега как го караш това браво, че извънградско ти дава такъв разход На мен такъв разход ми е давало ако не спирам климатика през целия път и не падам под 140 км/ч. Иначе ако карам нормално и под 6/100 съм слизал
                    Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

Намери 1.2 с ГИ на газ !има по нисък данък и по нисък разход по ниска застраховка, по евтини гуми. по малко масло събира двигателя по евтино излиза. по евтини бобини и по евтини ремъци и ролки имаши 1.8 става но не е за начинаещи 1.8 ще го караш по-дълго защото има резерв от мощност по-мощните коли са по скъпи като нови , щото са по хубави
                      Bravo GT 1.8

Коментар

zloben9000 написа:
                        Намери 1.2 с ГИ на газ !има по нисък данък и по нисък разход по ниска застраховка, по евтини гуми. по малко масло събира двигателя по евтино излиза. по евтини бобини и по евтини ремъци и ролки имаши 1.8 става но не е за начинаещи 1.8 ще го караш по-дълго защото има резерв от мощност по-мощните коли са по скъпи като нови , щото са по хубави
                        Страхотна логика колега Аз ще видя и пунтовците. Днеска говорих с едни хора и ми казаха, че това с ГИ е спекулация (т.е. може да се кара с обикновена газова) както и предполагах- излишна екстра- освен ако нямаш парите разбира се Така, че тук отново се включват всички бензинови двигатели в играта. По сметки, най-евтино излиза колата да е купена от човек и да е карана - няма екотакса (200лв), гражданска (130лв.), обслужване може би (400лв.), винетка може да има (70лв.), доста по-евтино ляга. За разхода на гориво, не знам колегите с 1,4 какъв разход им дава, на мен на форда 8-9 градско (само на бензин се кара) и извънградско мах 9,5 съм качвал при постоянно настъпване до 1++ (100 и колко може - 170 по километраж). Иначе извънградско при 110-120 постоянна скорост ми дава 5,5-6 литра.

Коментар

че то аз тай като гледам мойто браво ми гори около 7 извънградско със каране от 110 нагоре а с нормално 90/120 макс ми смъква до 6 6,5 ..

Коментар

Винаги съм се чудил на едно нещо.Почти всеки който познавам има телефон за 500 +лв.От който голяма файда няма.Но когато трябва да отдели 500 лв за АГУ.Се почва едно мънкане че били много пари и тн...Да,ама от АГУ то ще си избиеш парите за 1 година и после си на далавера,а от телефон за 500лв не съм чул на някой да са му намалели сметките за месеца.Та това е българското чудо наречено "ГЪЗАРИЯ".
                            FIAT FORUM BULGARIA
                            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

"От студ умри,гъзар бъди"

Коментар

тя тази тема много мръдна.... аз имам против ГИ, не заради цената, ще я платя, но първо надежността на ГИ е по-ниска, рязбираемо всяко нещо, колкото по-сложно толкова е по-ненадеждно, второ, много ще се ядосам ако дам 1500 лв и после имам проблемите на колегата от темата за фобоса.
                                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                                X