Не са лоши коли в никакъв случай. Имах такова в Англия. 1,2 Автоматик... с ел стъкла. Честно да ви кажа, много ми хареса и като поведение на пътя и като харч и като поддръжа, абе супер си беше ’99та година. Но... мисля, че е малко малка тази кола за мен... Смисъл, Bravo ми допада повече, а идеята за евтиното придвижване с моно инжекциона ми се струва все по примамлива...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кое браво е най-подходящо за студент?
Collapse
X
-
cenitel написа:Колега за дизела за 1.84 по добре си мушни запален кибрит,щото това не е дизел като дизела,който трябва да сипваш.Има такава тема за дизела погледния,нашия хубав дизел от 2 лв се развнява на лошия в европейските страни,затова само от него.За колата ако има кой да ти дава пари вземаи браво 1,6.нЕ ЗАБРАВЯЙ ,колата си иска своето-ремонти поддръжка и части.Ако една кола се поддържа постоянно няма да ти излиза скъпо.УспехShe was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
cenitel написа:Колега за дизела за 1.84 по добре си мушни запален кибрит,щото това не е дизел като дизела,който трябва да сипваш.Има такава тема за дизела погледния,нашия хубав дизел от 2 лв се развнява на лошия в европейските страни,затова само от него.За колата ако има кой да ти дава пари вземаи браво 1,6.нЕ ЗАБРАВЯЙ ,колата си иска своето-ремонти поддръжка и части.Ако една кола се поддържа постоянно няма да ти излиза скъпо.УспехВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Темата не е за кое гориво,но за 120000 км на бензин мога да кажа,че знам кой бензин е добър.Но за колегата студент май,никой тук не му даде реален съвет.Освен еле великата"Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"
Fiat Grande Punto FIAT 500 RiegeR Fiat Freemont
Коментар
-
cenitel написа:Темата не е за кое гориво,но за 120000 км на бензин мога да кажа,че знам кой бензин е добър.Но за колегата студент май,никой тук не му даде реален съвет.Освен еле великатаВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Да, така е - едва ли всички ще се обединим и ще поднесем общо становище на форума. По изключение съм съгласен с ele Гласуването определено е в полза на 1.6 103 коня. Това добре - двигателят наистина е чудесен. Но аз съм уверен, че в дългосрочен план този вариант няма да излезе по-евтин от JTD - просто такава е реалността. Като сложи ГУ, цената ще се изравни с тази на JTD и дори ще я надмине ако слoжи наистина хубава уредба. Това е факт. Друг факт е, че не се знае кой и с какъв майсторлък ще му бъзика колата докато му слага ГУ - т.е. от читава кола може да стане по-малко читава. Трети факт е, че ако изобщо е по-евтино на газ отколкото на дизел, то разликата е минимална. JTD-то върви много по-добре отколкото 1.6 на газ - това са ми лични впечатления а не слухове. Така че спортният дух на колегата би бил по-задоволен с JTD. Данъкът на 1.6 103 е идентичен с този на JTD 105 - това вече се каза неведнъж.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Ако това което казвате е вярно за разхода на 1.9 JTD то безкръчмарската сметка излиза така:Сравнение разход градско:-1,4 12в - на бензин около 8литра (като взимам в предвид сегашния ми карбураторен 1.4 ескорт, който дава 8-9) на газ 9-10л => 9,5 * 0,93 (актуалната цена на газта) = 8,83 ~ 9лв/100км градски пробег-1,9 JTD - нафта, по ваши данни 8 градско = 8* 1,84 (актуалната цена на нафтата към 07.07.09) = 14,72 ~ 15лв./100км градски пробег. Двигателите 1,6 и 1,8 16v за момента като че ли отпадат от "битката" , тъй като имат данък 130лв + Газов Инжекцион 900лв, а това са си чисто и просто 1 000лв на вятъра, които я ги избия за няколко години - я не.Извън града: -1,4 12в - 7л бензин (при постоянна скорост 120км/ч , разхода го давам ориентировъчен) или 8 литра газ = 8 * 0,93 = 7,44 ~ 8лв./100 км пробег извън града.-1.9 JTD - 5.5 нафта (при 120км/ч) или 5,5 * 1,84 = 10,12 лв ~ 10,5 лв./при 100км пробег. Излиза, че разликата между 1,4 12в (което всички знаем че е мъртвец, особено на газ) и 1.9JTD в града е около 6лв./100км в полза на 1.4, което преведено за 1000 км, означава, че JTD ще излезне с 60лв по-скъпо. Извън градско 2лв отгоре за JTD. Което преведено на БГ значи, че на 100км. губя по едно кафе с минерална вода Остават и разходите по купуване/регистриране/обслужване на автомобила. За всички двигатели са еднакви(обслужване 400-450лв. + данъци 300лв), като 1,4 излиза по-евтин със 100кинта. Обслужването им е долу-горе еднакво. Поддръжката обаче не знам... Видях в сайта http://www.axm-auto.com/ , че комплект дюзи за JTD са 1 000лв. , комплект инжектори 300.... Вярни ли са ми приблизителните изчисления до тук ? Колко пари излиза монтирането на обикновена газова уредба за 1.4 12v модела?
Коментар
-
Обикновена ГУ за 1.4 12v в зависимост от модел, марка и допълнителни екстри към нея върви ~ 450-500 лв.поне в Бургас, в други по-малки градове може и да е по-евтино.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
batproho написа:Обикновена ГУ за 1.4 12v в зависимост от модел, марка и допълнителни екстри към нея върви ~ 450-500 лв.поне в Бургас, в други по-малки градове може и да е по-евтино.
Коментар
-
u`F`o написа:-1,9 JTD - нафта, по ваши данни 8 градско = 8* 1,84 (актуалната цена на нафтата към 07.07.09) = 14,72 ~ 15лв./100км градски пробег.
Коментар
-
u`F`o написа:batproho написа:Обикновена ГУ за 1.4 12v в зависимост от модел, марка и допълнителни екстри към нея върви ~ 450-500 лв.поне в Бургас, в други по-малки градове може и да е по-евтино.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
batproho написа:За момента съм много доволен, но и аз не карам толкова много, все още съм на Бензин но се замислям за АГУ.Имам го от Септември миналата година, за км.-те му предполагам че не са 100% реални но иначе в момента е на около 123 000.
Коментар
-
аве ейййй дойде бойко и почнахте да си купувате коли ,продажни студенти такива мен ако питаш купи си гоулф :D не стават за таковане тия фиати бе ,две врати ала бала ,яко чекнене си е като тръгнеш да возиш студентките по витоша иначе голямо предимство им е ,че лесно им се потят джамцитефиатче Браво 2.0
Коментар
-
tomazo написа:яко чекнене си е като тръгнеш да возиш студентките по витоша иначе голямо предимство им е ,че лесно им се потят джамцитеdurex_a написа:това за джантите сам ли го разбра или със гумаджията заедно стигнахте до тоя извод
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар