Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кое браво е най-подходящо за студент?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не са лоши коли в никакъв случай. Имах такова в Англия. 1,2 Автоматик... с ел стъкла. Честно да ви кажа, много ми хареса и като поведение на пътя и като харч и като поддръжа, абе супер си беше ’99та година. Но... мисля, че е малко малка тази кола за мен... Смисъл, Bravo ми допада повече, а идеята за евтиното придвижване с моно инжекциона ми се струва все по примамлива...

Коментар

cenitel написа:
      Колега за дизела за 1.84 по добре си мушни запален кибрит,щото това не е дизел като дизела,който трябва да сипваш.Има такава тема за дизела погледния,нашия хубав дизел от 2 лв се развнява на лошия в европейските страни,затова само от него.За колата ако има кой да ти дава пари вземаи браво 1,6.нЕ ЗАБРАВЯЙ ,колата си иска своето-ремонти поддръжка и части.Ако една кола се поддържа постоянно няма да ти излиза скъпо.Успех
      Пълня си само от Лукойл. Там дори в момента е 1.84. Спорът започва да става абсурден...
      She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

cenitel написа:
        Колега за дизела за 1.84 по добре си мушни запален кибрит,щото това не е дизел като дизела,който трябва да сипваш.Има такава тема за дизела погледния,нашия хубав дизел от 2 лв се развнява на лошия в европейските страни,затова само от него.За колата ако има кой да ти дава пари вземаи браво 1,6.нЕ ЗАБРАВЯЙ ,колата си иска своето-ремонти поддръжка и части.Ако една кола се поддържа постоянно няма да ти излиза скъпо.Успех
        То пък бензинът ни дето е много качествен. Присмял се хърбел на щърбел...Съгласна съм, че спорът стана абсурден
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Темата не е за кое гориво,но за 120000 км на бензин мога да кажа,че знам кой бензин е добър.Но за колегата студент май,никой тук не му даде реален съвет.Освен еле великата
          "Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"
          Fiat Grande Punto FIAT 500 RiegeR Fiat Freemont

Коментар

cenitel написа:
            Темата не е за кое гориво,но за 120000 км на бензин мога да кажа,че знам кой бензин е добър.Но за колегата студент май,никой тук не му даде реален съвет.Освен еле великата
            А на дизел карал ли си или просто изказваш мнение от слухове? Велика съм, да. Не отричам Yellow_Flash_Colorz_PDT_02 Колкото хора - толкова мнения. Всеки казва каквото мисли, включително и аз, а колегата-студент сам трябва да вземе решението. Защо очакваш да стигнем до споразумение и да му поднесем на тепсия мнението на форума?
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Да, така е - едва ли всички ще се обединим и ще поднесем общо становище на форума. По изключение съм съгласен с ele Гласуването определено е в полза на 1.6 103 коня. Това добре - двигателят наистина е чудесен. Но аз съм уверен, че в дългосрочен план този вариант няма да излезе по-евтин от JTD - просто такава е реалността. Като сложи ГУ, цената ще се изравни с тази на JTD и дори ще я надмине ако слoжи наистина хубава уредба. Това е факт. Друг факт е, че не се знае кой и с какъв майсторлък ще му бъзика колата докато му слага ГУ - т.е. от читава кола може да стане по-малко читава. Трети факт е, че ако изобщо е по-евтино на газ отколкото на дизел, то разликата е минимална. JTD-то върви много по-добре отколкото 1.6 на газ - това са ми лични впечатления а не слухове. Така че спортният дух на колегата би бил по-задоволен с JTD. Данъкът на 1.6 103 е идентичен с този на JTD 105 - това вече се каза неведнъж.
              She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Ако това което казвате е вярно за разхода на 1.9 JTD то безкръчмарската сметка излиза така:Сравнение разход градско:-1,4 12в - на бензин около 8литра (като взимам в предвид сегашния ми карбураторен 1.4 ескорт, който дава 8-9) на газ 9-10л => 9,5 * 0,93 (актуалната цена на газта) = 8,83 ~ 9лв/100км градски пробег-1,9 JTD - нафта, по ваши данни 8 градско = 8* 1,84 (актуалната цена на нафтата към 07.07.09) = 14,72 ~ 15лв./100км градски пробег. Двигателите 1,6 и 1,8 16v за момента като че ли отпадат от "битката" , тъй като имат данък 130лв + Газов Инжекцион 900лв, а това са си чисто и просто 1 000лв на вятъра, които я ги избия за няколко години - я не.Извън града: -1,4 12в - 7л бензин (при постоянна скорост 120км/ч , разхода го давам ориентировъчен) или 8 литра газ = 8 * 0,93 = 7,44 ~ 8лв./100 км пробег извън града.-1.9 JTD - 5.5 нафта (при 120км/ч) или 5,5 * 1,84 = 10,12 лв ~ 10,5 лв./при 100км пробег. Излиза, че разликата между 1,4 12в (което всички знаем че е мъртвец, особено на газ) и 1.9JTD в града е около 6лв./100км в полза на 1.4, което преведено за 1000 км, означава, че JTD ще излезне с 60лв по-скъпо. Извън градско 2лв отгоре за JTD. Което преведено на БГ значи, че на 100км. губя по едно кафе с минерална вода Остават и разходите по купуване/регистриране/обслужване на автомобила. За всички двигатели са еднакви(обслужване 400-450лв. + данъци 300лв), като 1,4 излиза по-евтин със 100кинта. Обслужването им е долу-горе еднакво. Поддръжката обаче не знам... Видях в сайта http://www.axm-auto.com/ , че комплект дюзи за JTD са 1 000лв. , комплект инжектори 300.... Вярни ли са ми приблизителните изчисления до тук ? Колко пари излиза монтирането на обикновена газова уредба за 1.4 12v модела?

Коментар

Обикновена ГУ за 1.4 12v в зависимост от модел, марка и допълнителни екстри към нея върви ~ 450-500 лв.поне в Бургас, в други по-малки градове може и да е по-евтино.
                  Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                  Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
                    Обикновена ГУ за 1.4 12v в зависимост от модел, марка и допълнителни екстри към нея върви ~ 450-500 лв.поне в Бургас, в други по-малки градове може и да е по-евтино.
                    A ти какво можеш да ми кажеш за твоето 1,4 12в? кажи някакви впечатления? На какво го караш? Газ/бензин ? На кви километри е? Колко време го караш? Мерси

Коментар

u`F`o написа:
                      -1,9 JTD - нафта, по ваши данни 8 градско = 8* 1,84 (актуалната цена на нафтата към 07.07.09) = 14,72 ~ 15лв./100км градски пробег.
                      Колега, нещо са ти неверни данните. По каталожни данни този двигател харчи 7.2 в Браво, а голяма част от колегите са под каталожните данни - 6.3 - 6.5 ... , а някои дори минават 100 км с 5.9 /100 , и това градско, и това В СОФИЯ!!! Извънградско при нормално каране , този двигател харчи около 4.5 литра нафта, с все 105 к. с. на разположение при нужда. Но за твоите критерии - аз ако бях - ще си търся Браво 97-ма 1.6 90 коня, или ако нне е 97-ма, то задължително ще бъдат 90-те коня. Евтино, пък и върви при нужда.

Коментар

u`F`o написа:
                        batproho написа:
                        A ти какво можеш да ми кажеш за твоето 1,4 12в? кажи някакви впечатления? На какво го караш? Газ/бензин ? На кви километри е? Колко време го караш? Мерси
                        За момента съм много доволен, но и аз не карам толкова много, все още съм на Бензин но се замислям за АГУ.Имам го от Септември миналата година, за км.-те му предполагам че не са 100% реални но иначе в момента е на около 123 000.
                        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
                          За момента съм много доволен, но и аз не карам толкова много, все още съм на Бензин но се замислям за АГУ.Имам го от Септември миналата година, за км.-те му предполагам че не са 100% реални но иначе в момента е на около 123 000.
                          А разхода как е? ogi28b Ако това което казваш е вярно, мисля че вече съм си избрал автомобил Разхода изглежда повече от добър. Един притятел караше JTD до преди няколко месеца, ама сега замина за САЩ, той много го хвалеше тогава Фиата- беше 2001ва година, мисля че внос от Австрия. Хареса ми като вървеж, интериор, климатроника - много изпънат беше, но за разход - той казваше, че гори малко, ама колко малко нямам идея (вече имам де )

Коментар

аве ейййй дойде бойко и почнахте да си купувате коли ,продажни студенти такива мен ако питаш купи си гоулф :D не стават за таковане тия фиати бе ,две врати ала бала ,яко чекнене си е като тръгнеш да возиш студентките по витоша иначе голямо предимство им е ,че лесно им се потят джамците
                            фиатче Браво 2.0

Коментар

това за джантите сам ли го разбра или със гумаджията заедно стигнахте до тоя извод

Коментар

tomazo написа:
                                яко чекнене си е като тръгнеш да возиш студентките по витоша иначе голямо предимство им е ,че лесно им се потят джамците
                                То и аз така разбрах, за тва Fiat търся
                                durex_a написа:
                                това за джантите сам ли го разбра или със гумаджията заедно стигнахте до тоя извод
                                Това за мен ли беше ся?

Коментар

Working...
                                X