Спомням си един крилат лаф от времето, когато Муравей Радев беше финансов министър в правителството на Костов: "Знаем всяка стотинка в държавата за какво се харчи". Стотинките ги знаеха, но левчетата не. По това време беше много по-лесно да се крият данъци, отколкото сега. Обявяваш доходите си раздробени в няколко различни данъчни служби и си чист като момина сълза, нищо не дължиш, нямаше засечки на национално ниво, нищо. Много мътни години си бяха и много хора направиха големи пари тогава. И на Костов не му беше ясно всичко, но всяко нещо с времето си, явно тогава така е трябвало да бъде. Пак казвам, аз не го сатанизирам и като цяло му симпатизирам. Но пък и не го смятам за гуру. Бивш даскал по политикономия в МЕИ, преподавал е на жена ми. Симпатизирам му единствено заради това, че беше силна личност и успяваше да налага решенията си. По принцип точно такъв тип личности движат света.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гласувахте ли?
Collapse
X
-
ilkor написа:Не казвам че ИК не е направил полезни неща за държавата - правил е но е направил и доста лоши ...Според мен неговото време вече е минало ... не се ли усеща ами трябва с ритници да го гонят.
Коментар
-
Dikata_BG написа:Аз гласувах и мога да заявя, че спокойно мога да опреквам правителството ако пак прави глупостиФиат марея уикенд 1.9ТД100
"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"
Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!
Коментар
-
Спецялно на тези избори - ДА гласувах. По принцип винаги , когато ми разрешат гласувам. Не се учудвайте , не ви ли се е случвало да ви кажат какво решение е взело събранието на което присъствате без да е било подложено на гласуване каквото и да било. На мен ми се е случвало.ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!
FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.
Коментар
-
Да, по времето когато е написал въпросната бележка разрешаваща безмитен внос на фирмата на Ясен Златков ИК е бил финансов министър. Факт е че тя е ползвана успешно - т.е. всички останали са плащали такси а тази фирма - не.Аз лично не виждам какво толкова смешно има в този факт освен ако по някакъв начин не си се кефил на наглостта му. Я си представи ако Пламен Орешарски подпише такава бележка какво ще се случи ?Но всъщност преброих колко пъти си използвал степенуването "най" за него - явно е каквото и да напиша, за теб ще си остана враг - комунист, преименуван социалист, и всичко най лошо за теб който си позволява да му оплюва идеалите.Поне бях останал с впечатление че си разумен човек и си наясно че подобни крайности в политиката са изключени - няма чисто бяло / чисто черно, червено/синьо, добро/лошо.Дори за предвижданията на социолозите си кривиш душата - няма такива прогнози - всички предварителни проучвания му даваха влизане в парламента но с малко. Е, 6,9% е добро постижение понеже на следващите избори няма да ги вземе и тях. Факт е че хората не го обичат и дясното ще спечели ако той се оттегли - 7-те %-а е добър повод
Как по категорично да му го покажат - откакто го свалиха от власт одобрението към десните е все в този порядък. Няма що - най успелия е
"... и съм сигурен че ще си промениш в най скоро мнението за ИК" - Това не го схванах - по логиката ти ако аз(врагът) си промени мнението за него и започне да го харесва значи той започва да греши ... е няма да му стана фен, но от днес го харесвам една идея повече
Коментар
-
ilkor написа:Да, по времето когато е написал въпросната бележка разрешаваща безмитен внос на фирмата на Ясен Златков ИК е бил финансов министър. Факт е че тя е ползвана успешно - т.е. всички останали са плащали такси а тази фирма - не.Аз лично не виждам какво толкова смешно има в този факт освен ако по някакъв начин не си се кефил на наглостта му. Я си представи ако Пламен Орешарски подпише такава бележка какво ще се случи ?Но всъщност преброих колко пъти си използвал степенуването "най" за него - явно е каквото и да напиша, за теб ще си остана враг - комунист, преименуван социалист, и всичко най лошо за теб който си позволява да му оплюва идеалите.Поне бях останал с впечатление че си разумен човек и си наясно че подобни крайности в политиката са изключени - няма чисто бяло / чисто черно, червено/синьо, добро/лошо.Дори за предвижданията на социолозите си кривиш душата - няма такива прогнози - всички предварителни проучвания му даваха влизане в парламента но с малко. Е, 6,9% е добро постижение понеже на следващите избори няма да ги вземе и тях. Факт е че хората не го обичат и дясното ще спечели ако той се оттегли - 7-те %-а е добър повод
Как по категорично да му го покажат - откакто го свалиха от власт одобрението към десните е все в този порядък. Няма що - най успелия е
"... и съм сигурен че ще си промениш в най скоро мнението за ИК" - Това не го схванах - по логиката ти ако аз(врагът) си промени мнението за него и започне да го харесва значи той започва да греши ... е няма да му стана фен, но от днес го харесвам една идея повече
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:ИК беше просто демонизиран от продажните медии защото беше целта по всякакъв начин да се отстрани от власта.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Нямам желание да споря с теб - по успешно го правя с радиотоСъгласявам се че ИК е най великия измежду най великите
Дано си доволен ...Ясен Златков е шефът на тази фондация Сапио. Поне като спориш прочети!Тогавашният финансов министър поставя разрешителна резолюция върху писмо на "Сапио", с което се иска безмитен внос на стоки. Костов дава на фондацията срок от 24 до 31 март 1992 г. за операцията. Така "Сапио" успява да внесе незаконно тирове с необмитени оборудване, алкохол и цигари за близо 48 млн. лева.Костов без съмнение е извършил нарушение. Още повече, че дълго време отричаше да е подписвал, докато експертизата не доказа автентичността на парафа му.Друг е въпросът, че подписът му всъщност не разрешава вноса, защото писмото не е заведено по надлежния ред в Министерството на финансите. Липсва и печат на МФ. Значи отговорност за пуснатите стоки носят митничарите, които са си затворили очите, виждайки министерския подпис.Ясен Златков обаче твърди, че оригиналното писмо е имало син печатот министерството, освен подписа на Костов. Когато започнали атаките срещу "Сапио" Костов привикал спешно Златков. Шефът на "Сапио" взел писмото и, според него поне три служителки на фондацията видели, че на него има син печат. Когато отишъл в министерството на финансите, в кабинета на Костов бил заместникът му и бъдещ финансов министър Стоян Александров. Костов и Александров взеха писмото и внимателно разгледаха печата, твърди Златков. След това докуменът изчезнал и по-късно се появява в пресата и на други места, вече без печат на министерството.
Коментар
-
ilkor написа:Нямам желание да споря с теб - по успешно го правя с радиотоСъгласявам се че ИК е най великия измежду най великите
Дано си доволен ...Ясен Златков е шефът на тази фондация Сапио. Поне като спориш прочети!Тогавашният финансов министър поставя разрешителна резолюция върху писмо на "Сапио", с което се иска безмитен внос на стоки. Костов дава на фондацията срок от 24 до 31 март 1992 г. за операцията. Така "Сапио" успява да внесе незаконно тирове с необмитени оборудване, алкохол и цигари за близо 48 млн. лева.Костов без съмнение е извършил нарушение. Още повече, че дълго време отричаше да е подписвал, докато експертизата не доказа автентичността на парафа му.Друг е въпросът, че подписът му всъщност не разрешава вноса, защото писмото не е заведено по надлежния ред в Министерството на финансите. Липсва и печат на МФ. Значи отговорност за пуснатите стоки носят митничарите, които са си затворили очите, виждайки министерския подпис.Ясен Златков обаче твърди, че оригиналното писмо е имало син печатот министерството, освен подписа на Костов. Когато започнали атаките срещу "Сапио" Костов привикал спешно Златков. Шефът на "Сапио" взел писмото и, според него поне три служителки на фондацията видели, че на него има син печат. Когато отишъл в министерството на финансите, в кабинета на Костов бил заместникът му и бъдещ финансов министър Стоян Александров. Костов и Александров взеха писмото и внимателно разгледаха печата, твърди Златков. След това докуменът изчезнал и по-късно се появява в пресата и на други места, вече без печат на министерството.
Коментар
-
БСП направи 2-3 клипа с ИК с конкретни случаи минаващи за т.н. черен ПР.Замислих се обаче за колко техни "звезди" колко клипа могат да се направят с конкретни случаи...Като почнах да ги броя - свят ми се изви да Ви кажа какво сме изтърпели през годините...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Аз не казвам че няма подобни звезди като ИК и от БСП - всяко стадо си има мършаРазбира се че ще е невинен ИК. Нали това е номера - да се направи далаверата и в същото време да няма виновни ...Оня ден обрали Евгени Б - взели му джобните 200 000 евро които все не намирал време да мине през банката и да ги прибере в нея ... държал си ги под възглавницата.Нали избирателя определя - ето какво е решил :№ 6 - Коалиция за България -17,70 % (748 147 гласа) № 19 - ,,Синята коалиция
Коментар
-
ИК го оприличавам на СБ, да използвам абревиатурите че е по джиджаво. Силвио Берлускони имам предвид.За всички са ясни две неща. СБ поокраде Италия, но всички живееха ... прилично по негово време, много по прилично от времето на РП [Романо Проди].Та италЯнеца не го интересувало кой колко краде и дали СБ [пред камерите] си позволява да опипва младите си "сътруднички" и дали определена сделка е станала с негова помощ и косвено за негова сметка.Та и аз така ...Не ме интересува този "отгоре" колко му е голяма чергата, важното е аз, както и петте, шестте милиона около мен да се чувстваме добре, да живеем добре.Задоволителния начин на живот ще ме направи почти аполитичен и в същото време винаги гласуващ..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
[quote:4d27183cf8="ilkor"]Аз не казвам че няма подобни звезди като ИК и от БСП - всяко стадо си има мършаРазбира се че ще е невинен ИК. Нали това е номера - да се направи далаверата и в същото време да няма виновни ...Оня ден обрали Евгени Б - взели му джобните 200 000 евро които все не намирал време да мине през банката и да ги прибере в нея ... държал си ги под възглавницата.Нали избирателя определя - ето какво е решил :№ 6 - Коалиция за България -17,70 % (748 147 гласа) № 19 - ,,Синята коалиция
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар