Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гласувахте ли?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Спомням си един крилат лаф от времето, когато Муравей Радев беше финансов министър в правителството на Костов: "Знаем всяка стотинка в държавата за какво се харчи". Стотинките ги знаеха, но левчетата не. По това време беше много по-лесно да се крият данъци, отколкото сега. Обявяваш доходите си раздробени в няколко различни данъчни служби и си чист като момина сълза, нищо не дължиш, нямаше засечки на национално ниво, нищо. Много мътни години си бяха и много хора направиха големи пари тогава. И на Костов не му беше ясно всичко, но всяко нещо с времето си, явно тогава така е трябвало да бъде. Пак казвам, аз не го сатанизирам и като цяло му симпатизирам. Но пък и не го смятам за гуру. Бивш даскал по политикономия в МЕИ, преподавал е на жена ми. Симпатизирам му единствено заради това, че беше силна личност и успяваше да налага решенията си. По принцип точно такъв тип личности движат света.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Един,единствен път не съм гласувал. Сега си гласувам редовно.
      Уважавам тези,които ме уважават!
      Clube do Marea!

Коментар

ilkor написа:
        Не казвам че ИК не е направил полезни неща за държавата - правил е но е направил и доста лоши ...Според мен неговото време вече е минало ... не се ли усеща ами трябва с ритници да го гонят.
        Mного добре знам твоите версии за лошото което е направил ИК.Няма да забравя един твой пост в който се мъчеше да оплюеш ИК какво беше писъл:че бил дал бележка на един поп да внесе някакви си неща през митницата.Един цял ден съм се смял.ИК не е бил шеф на митница или нещо подобно.А за Сапио и Балкан си е чиста комунистическа манипулация използвайки неяснотата на хората по тези казуси,както и за пенсиите и за всичко лошо което може да се измисли.Не само че неговото време не е изтекло,а тепърва ще наблюдаваш с очудване неговия възход.ИК е най голямия наш държавник и най компетентен политик.Много отдавна е бил прподавател по икономика в ВМЕИ.В момента е доктор по икономика,а не пожарникар.Как да не му свалиш шапка на факта,че преди изборите имаше подкрепа 1,5% от социолозите,а влезе в парламента и от него ще зависи дали Бойко ще направи правителство с мнозинство или само подкрепа са малцинствено правителство.Абе какво да ти обяснявам,има едно просто правило:щом комунисти/български применувани социалисти/плюят по някой така жестоко,трябва да си сигурен че е стойностен човек.И обратното-врагът хвали ли те,значи грешиш.Поздрави от мен и съм сигурен че ще си промениш в най скоро мнението за ИК.

Коментар

Dikata_BG написа:
          Аз гласувах и мога да заявя, че спокойно мога да опреквам правителството ако пак прави глупости
          Ха,ха,ха,смяташ,че някой те бръсне за слива??Блажени са верующите!!
          Фиат марея уикенд 1.9ТД100

"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"

Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!

Коментар

Спецялно на тези избори - ДА гласувах. По принцип винаги , когато ми разрешат гласувам. Не се учудвайте , не ви ли се е случвало да ви кажат какво решение е взело събранието на което присъствате без да е било подложено на гласуване каквото и да било. На мен ми се е случвало.
            ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!

FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.

Коментар

Да, по времето когато е написал въпросната бележка разрешаваща безмитен внос на фирмата на Ясен Златков ИК е бил финансов министър. Факт е че тя е ползвана успешно - т.е. всички останали са плащали такси а тази фирма - не.Аз лично не виждам какво толкова смешно има в този факт освен ако по някакъв начин не си се кефил на наглостта му. Я си представи ако Пламен Орешарски подпише такава бележка какво ще се случи ?Но всъщност преброих колко пъти си използвал степенуването "най" за него - явно е каквото и да напиша, за теб ще си остана враг - комунист, преименуван социалист, и всичко най лошо за теб който си позволява да му оплюва идеалите. Поне бях останал с впечатление че си разумен човек и си наясно че подобни крайности в политиката са изключени - няма чисто бяло / чисто черно, червено/синьо, добро/лошо.Дори за предвижданията на социолозите си кривиш душата - няма такива прогнози - всички предварителни проучвания му даваха влизане в парламента но с малко. Е, 6,9% е добро постижение понеже на следващите избори няма да ги вземе и тях. Факт е че хората не го обичат и дясното ще спечели ако той се оттегли - 7-те %-а е добър повод Как по категорично да му го покажат - откакто го свалиха от власт одобрението към десните е все в този порядък. Няма що - най успелия е "... и съм сигурен че ще си промениш в най скоро мнението за ИК" - Това не го схванах - по логиката ти ако аз(врагът) си промени мнението за него и започне да го харесва значи той започва да греши ... е няма да му стана фен, но от днес го харесвам една идея повече

Коментар

ilkor написа:
                Да, по времето когато е написал въпросната бележка разрешаваща безмитен внос на фирмата на Ясен Златков ИК е бил финансов министър. Факт е че тя е ползвана успешно - т.е. всички останали са плащали такси а тази фирма - не.Аз лично не виждам какво толкова смешно има в този факт освен ако по някакъв начин не си се кефил на наглостта му. Я си представи ако Пламен Орешарски подпише такава бележка какво ще се случи ?Но всъщност преброих колко пъти си използвал степенуването "най" за него - явно е каквото и да напиша, за теб ще си остана враг - комунист, преименуван социалист, и всичко най лошо за теб който си позволява да му оплюва идеалите. Поне бях останал с впечатление че си разумен човек и си наясно че подобни крайности в политиката са изключени - няма чисто бяло / чисто черно, червено/синьо, добро/лошо.Дори за предвижданията на социолозите си кривиш душата - няма такива прогнози - всички предварителни проучвания му даваха влизане в парламента но с малко. Е, 6,9% е добро постижение понеже на следващите избори няма да ги вземе и тях. Факт е че хората не го обичат и дясното ще спечели ако той се оттегли - 7-те %-а е добър повод Как по категорично да му го покажат - откакто го свалиха от власт одобрението към десните е все в този порядък. Няма що - най успелия е "... и съм сигурен че ще си промениш в най скоро мнението за ИК" - Това не го схванах - по логиката ти ако аз(врагът) си промени мнението за него и започне да го харесва значи той започва да греши ... е няма да му стана фен, но от днес го харесвам една идея повече
                Не знам нищо за Ясен Златков.Само знам че подобни анекдоти за ИК са безкрай,и за какви ли не прегрешения не му преписаха.И това е едно от тях.Имам само обяснение,защо всички от БСП само за него говорите.Това вече и малките деца знаят защо.И колккото повече го плюете толкова за мене е по НАЙ.Ти не знаеш какво точно е разписвал Пламен Орешарски.Не знаеш какви префиренции е давал на Мургина,на Дебелия и т.н. и това тепърва ще се разбере.Защо непрекъснато за тебе Синята коалиция е ИК ,и стане ли дума за нея и споменаваш за него.Прогнозите бяха за Синята коалиция а не за ИК.Преди нея му даваха 1,5% и знаеш преградите които и слагаха преди изборите.Аз също те смятам за разумен човек и не мога да си обясня тази паталогична умраза към ИК.Толкова ли не знаеш,че когато една лъжа се повтори 1000 пъти става истина/Гьобелс/.Особенно за общество като нашето.Не можеш ли да гледаш фактите в полутонове,а само в черно/бяло.Или за теб важи правилото,един човек може да е направил 100 добри неща,но допусне ли една грешка,значи е боклук.ИК беше просто демонизиран от продажните медии защото беше целта по всякакъв начин да се отстрани от власта.Очевидно ти си от хората,които лесно са се подали на тази огромна пропаганда водена вече години наред.И не се радвай на плоския данък,защото въобще не си разбрал за целити с които е въведен.Той облагодетелства само най богатите,олигарси ,милионери ,а ние знаеме кои са те.И то ги облагодетелства в пъти.Такива като теб може да плащат по малък данък от преди,но му взимат два пъти повече от акцизи,некосвени днъци,такси и др.подобни.И много е рано да изпращаш ИК в историята.Неговото време тепърва предстои.Истината е всесилна.Рано или късно тя побеждава.Историята го потвърждава.Стефан Стамболов е бил мразен по време на управлението му в края на 19 век и е бил убит по най зловещ начин от враговете му.Сто години по късно беше провъзгласен за най добрия и успешен министър-председател в новата история на БГ и му направиха маса паметници.Мой съвет е да си укротиш умразата към ИК и се помъчиш да погледнеш фактите по реалистично.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                  ИК беше просто демонизиран от продажните медии защото беше целта по всякакъв начин да се отстрани от власта.
                  Много добре си спомням, че това очерняне започна в шоуто на слави, което тогава имаше в пъти по-висок рейтинг.Но развихрянето в тази посока се отприщи истински след падането на правителството на с МП ИК.Сега маркуча е подхванал ББ още от самото начало - ха да видим какво ще излезе.
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Нямам желание да споря с теб - по успешно го правя с радиото Съгласявам се че ИК е най великия измежду най великите Дано си доволен ...Ясен Златков е шефът на тази фондация Сапио. Поне като спориш прочети!Тогавашният финансов министър поставя разрешителна резолюция върху писмо на "Сапио", с което се иска безмитен внос на стоки. Костов дава на фондацията срок от 24 до 31 март 1992 г. за операцията. Така "Сапио" успява да внесе незаконно тирове с необмитени оборудване, алкохол и цигари за близо 48 млн. лева.Костов без съмнение е извършил нарушение. Още повече, че дълго време отричаше да е подписвал, докато експертизата не доказа автентичността на парафа му.Друг е въпросът, че подписът му всъщност не разрешава вноса, защото писмото не е заведено по надлежния ред в Министерството на финансите. Липсва и печат на МФ. Значи отговорност за пуснатите стоки носят митничарите, които са си затворили очите, виждайки министерския подпис.Ясен Златков обаче твърди, че оригиналното писмо е имало син печатот министерството, освен подписа на Костов. Когато започнали атаките срещу "Сапио" Костов привикал спешно Златков. Шефът на "Сапио" взел писмото и, според него поне три служителки на фондацията видели, че на него има син печат. Когато отишъл в министерството на финансите, в кабинета на Костов бил заместникът му и бъдещ финансов министър Стоян Александров. Костов и Александров взеха писмото и внимателно разгледаха печата, твърди Златков. След това докуменът изчезнал и по-късно се появява в пресата и на други места, вече без печат на министерството.

Коментар

на Слави не му се получи с мажоритарния кандидат във Варнаи ми се струва, че това подхващане с ББ ще спре доста бързо :D нормално е актьорите да го имитират по-често, но само това
                      2015 Renault Megane Expression GT
                      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

ilkor написа:
                        Нямам желание да споря с теб - по успешно го правя с радиото Съгласявам се че ИК е най великия измежду най великите Дано си доволен ...Ясен Златков е шефът на тази фондация Сапио. Поне като спориш прочети!Тогавашният финансов министър поставя разрешителна резолюция върху писмо на "Сапио", с което се иска безмитен внос на стоки. Костов дава на фондацията срок от 24 до 31 март 1992 г. за операцията. Така "Сапио" успява да внесе незаконно тирове с необмитени оборудване, алкохол и цигари за близо 48 млн. лева.Костов без съмнение е извършил нарушение. Още повече, че дълго време отричаше да е подписвал, докато експертизата не доказа автентичността на парафа му.Друг е въпросът, че подписът му всъщност не разрешава вноса, защото писмото не е заведено по надлежния ред в Министерството на финансите. Липсва и печат на МФ. Значи отговорност за пуснатите стоки носят митничарите, които са си затворили очите, виждайки министерския подпис.Ясен Златков обаче твърди, че оригиналното писмо е имало син печатот министерството, освен подписа на Костов. Когато започнали атаките срещу "Сапио" Костов привикал спешно Златков. Шефът на "Сапио" взел писмото и, според него поне три служителки на фондацията видели, че на него има син печат. Когато отишъл в министерството на финансите, в кабинета на Костов бил заместникът му и бъдещ финансов министър Стоян Александров. Костов и Александров взеха писмото и внимателно разгледаха печата, твърди Златков. След това докуменът изчезнал и по-късно се появява в пресата и на други места, вече без печат на министерството.
                        E,така кажи че става въпрос за Сапио.Вие като трябва да плювнете нещо против ИК вече 20 год се хващате за Сапио.Това е по времето на най тежките години на правителството на Димитър Попов и ИК беше финансов министър.Имаше постановление на МС за право на безмитен внос на стоки с хуманитарно предназначение.А твоя цитиран човек Ясен Златков е направил опит да заобиколи закона внасяйки други стоки.Нали лично Гл.прокурор Иван Татарчея води разследването на Сапио и оправда ИК.А той съвсем не беше от неговите любимци.Точно тук важи правилото за 1000 лъжи.То бяха и други лъжи,да не ти ги припомням,и за неплащане данъци на жена му за Чорни и за Кремиковци ,и за Балкан,и за пенсиите.Ако всичко беше верно и като знам колко го мразите ако 1/10 от това беше верно щеше да не пропуснете момента да го вкарате в панделата. Наистина е безсмислен спора,защото не е възможно нито ти да ми промениш убежденията,нито аз твоите.А ако до сега не си оценил качествата на ИК,то ще имаш от сега нататък достатъчно време да ги оцениш.Извинявай ако съм те засегнал с нещо.Пожелавам ти занапред да формираш по реален поглед върху политическия живот в страната.Не гледй само грешките които допуска човек в работата си,но гледай и добрите неща които е направил,и тогава преценявай.Но за съжаление точно тук се корени разликата между различните хора,защото критерия за добро и лошо при различните люде е различен.

Коментар

БСП направи 2-3 клипа с ИК с конкретни случаи минаващи за т.н. черен ПР.Замислих се обаче за колко техни "звезди" колко клипа могат да се направят с конкретни случаи...Като почнах да ги броя - свят ми се изви да Ви кажа какво сме изтърпели през годините...
                          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Аз не казвам че няма подобни звезди като ИК и от БСП - всяко стадо си има мърша Разбира се че ще е невинен ИК. Нали това е номера - да се направи далаверата и в същото време да няма виновни ...Оня ден обрали Евгени Б - взели му джобните 200 000 евро които все не намирал време да мине през банката и да ги прибере в нея ... държал си ги под възглавницата.Нали избирателя определя - ето какво е решил :№ 6 - Коалиция за България -17,70 % (748 147 гласа) № 19 - ,,Синята коалиция

Коментар

ИК го оприличавам на СБ, да използвам абревиатурите че е по джиджаво. Силвио Берлускони имам предвид.За всички са ясни две неща. СБ поокраде Италия, но всички живееха ... прилично по негово време, много по прилично от времето на РП [Романо Проди].Та италЯнеца не го интересувало кой колко краде и дали СБ [пред камерите] си позволява да опипва младите си "сътруднички" и дали определена сделка е станала с негова помощ и косвено за негова сметка.Та и аз така ...Не ме интересува този "отгоре" колко му е голяма чергата, важното е аз, както и петте, шестте милиона около мен да се чувстваме добре, да живеем добре.Задоволителния начин на живот ще ме направи почти аполитичен и в същото време винаги гласуващ.
                              .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                              www.cyxap.com

Коментар

[quote:4d27183cf8="ilkor"]Аз не казвам че няма подобни звезди като ИК и от БСП - всяко стадо си има мърша Разбира се че ще е невинен ИК. Нали това е номера - да се направи далаверата и в същото време да няма виновни ...Оня ден обрали Евгени Б - взели му джобните 200 000 евро които все не намирал време да мине през банката и да ги прибере в нея ... държал си ги под възглавницата.Нали избирателя определя - ето какво е решил :№ 6 - Коалиция за България -17,70 % (748 147 гласа) № 19 - ,,Синята коалиция

Коментар

Working...
                                X