Не че някой ще ме чуе, но съм запознат с всички детайли на изборния процес и мога поне да поразсъждавам. В закона, както и в методическите указания на ЦИК, има множество текстове, позволяващи двуяко тълкуване. А кой ги тълкува - едни обикновени хора в секционните комисии, повечето от които просто не стават за тази работа. Става дума за текстовете за гласуване на ученици и студенти, гласуването с удостоверения, гласуването на хора от забранителните списъци и много други. Сега с липсата на ЕГН в списъците се получава още по-голяма каша. Пример: Идва жена, която се е омъжила и сменила фамилията си 2 седмици преди изборите. В списъка фигурира с новото си име (служебно сменено от ЕСГРАОН), личната й карта още не е сменена. Как да познае комисията, че става дума за същата жена ? И още много, много казуси, оставени за разрешаване на секционните комисии.- Удостоверение за гласуване по настоящ адрес: да, нормално е. Но и тук нещат не са изпипани. По време на работа на комисиите се установи, че в списъците срещу някои имена има едно "НА", което означавало точно настоящ адрес. Но кой да ти каже предварително. И скандалите и недоразуменията са налице.- Удостоверение за гласуване на друго място (произволно избрано, по избор на гласоподавателя, точно така пише в удостоверенията) - категорично НЕ, предпоставка за фалшификации ! Ако ще е на друго място, да е точно посочена една единствена възможна друга секция, в която да гласува.- Работа на МВР в деня на изборите за издаване на удостоверения за гласуване на хора със загубени документи - айде нема нужда, заради средно 100-ина заплеси в цялата страна, да работят на пълна пара звената за документи за самоличност и служби ЕСГРАОН. Това са все грешни пари на данъкоплатеца.- Секционни комисии от 9 члена - БЕЗУМИЕ. Половината от тези хора не знаят за какво са там. И все пак поклон за работата им ! Не чух някой да им благодари официално, а това са хората, които изнасят изборите. 30-ина лв. за около 24 часа работа (включвам и съботата преди изборите) и висенето след изборите до 3 часа през нощта в РИК...Още нещо, което никак не е за пренебрегване и от което например НДСВ загуби множество гласове, в това съм абсолютно убеден. Който има търпение, да прочете: става дума за несъответствие на програмата, обработваща изборните резултати и секционите протоколи. В хартиените протоколи има редове за партии, които са отпаднали от интегралната бюлетина. В тези редове секционните комисии пишат нули. Програмата обаче се актуализира по-лесно от вече напечатаните протоколи и автоматично прескача тези партии, което е логично и правилно. Обаче протоколите се вкарват в програмата с диктуване: една заспала гъска от РИК диктува на друга заспала гъска-операторка, но диктува само числа, а не имена на партии. Ако не внимават, нулата на заличената партия от протокола, отива на следващата партия - НДСВ. Аз лично видях такъв случай и предизвиках анулиране на протокола с решение на РИК и повторното му въвеждане. А колко такива случаи са останали незабелязани ?! Обадих се и в щаба на НДСВ (щях да го направя и за всяка друга партия) да ги предупредя, но едва ли разбраха за какво става дума.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гласувахте ли?
Collapse
X
-
При такава агитация: http://vbox7.com/play:74c5df78 как да не гласуваш!Само се чудя кой мой съгражданин е заснел клипа!?
Това да не им дадеш на някои хора универсално дистанционно.
VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
snake, при това последното, което казваш, малко ме съмнява да са станали много обърквания. Нали на оператора, който въвежда ще му свършат редовете в програмата, а диктуващия ще продължи да дава още числа, трябва да са много тъпи, че да не се усетят че има грешка. А това където не сте знаели какво е това НА, явно РИК не си е свършила добре работата при обучението на СИК.
Коментар
-
peho написа:snake, при това последното, което казваш, малко ме съмнява да са станали много обърквания. Нали на оператора, който въвежда ще му свършат редовете в програмата, а диктуващия ще продължи да дава още числа, трябва да са много тъпи, че да не се усетят че има грешка. А това където не сте знаели какво е това НА, явно РИК не си е свършила добре работата при обучението на СИК.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:При такава агитация: http://vbox7.com/play:74c5df78 как да не гласуваш!Само се чудя кой мой съгражданин е заснел клипа!?
Коментар
-
ilkor написа:За разлика от вас аз не съм фанатично влюбен в някаква партия или нейния "командир"
Коментар
-
ilkor написа:kiro_of_the_day написа:При такава агитация: http://vbox7.com/play:74c5df78 как да не гласуваш!Само се чудя кой мой съгражданин е заснел клипа!?
Но наистина не мога дза разбера, защо през цялото време само и само Костов Ви е в устите.Бойко ви размазаа - пак Костов Ви е в устите... Абе ясна е работата - Костов е виновен... и за първата и за втората световна война е виновен.
VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
Humppa
Сакън! Другарят Станишев не е виновен за нищо!На ББ ми хареса това изказване "Който е крал трябва да се страхува!" Дано само го реализира, поне отчасти!
Коментар
-
Аз гласувам всеки път защото това е начина да кажа,че съм доволен или не от дадена партия или организация.Винаги и всеки трябва да гласува,даже съм за задължителното гласуване.По този начин в много държави са решили проблема с апатията към самите себе си.И тази максима,че всички са маскари някак си не върви защото това означава че и ние сме такива,а ако е така нямаме право да искаме вдигане на стандарта си и некакъв съюз не може да ни помогне било то и европейски.Казано е:глас народен,глас божи".FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
Коментар
-
Ами не сте чули явноСтанишев на няколко пъти сам си призна че е правил грешки - нещо което не чухме да се казва от Командира дори и при поканите на тогавашния президент ...Ами вижте им реакцията и на двамата когато ги свалиха от власт - и станишев и костов бяха безкрайно учудени защо след като са управлявали добре. Е явно не са ...А ИК ми е в устата понеже той и Софиянски разбиха СДС. Втория се покри не знам на какво се надява и първия все още. Факт е че се е компрометирал и на последните избори пак влезна на кантар с под 7% вот. Не се ли усеща тоя човек че не е долюбван вече и да пусне малко нови лица напред ?
Коментар
-
Ние социалистите (аз, Илко, Джон Ленън и др. :D ) все се заяждаме с кара-Ваньо Костов, ами просто защото е един такъв черен, мрачен гарван и е удобен за подигравки. Факт е, че заедно с Доган са най-мразените хора в държавата. В интерес на истината аз съм запомнил с добро управлението му и напълно безпристрастно смятам, че беше успешен премиер, въпреки аферите Сапио, Балкан и др. подозрения в корупция, като сгрешената данъчна декларация на съпругата му. Харесвам силните личности, които минават през огън и вода, за да налагат идеите си. А Иван Костов е от тях ! Всъщност има едно единствено нещо, заради което никога не бих гласувал за сините, но то е в раздела лични драми и неудовлетворения и няма да го споменавам. За съжаляване са хора, чийто живот и кариера са обвързани с предаността им към дадена партия. Това, което имам аз, ми е в главата, в дипломите и сертификатите. И винаги съм се чувствал добре, независимо от това кой е на власт.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
По времето на ИК плащах в края на годината 850лв добавка на данъка ДОО при положение че авансовоми взимаха през годината 15%.Това е сумата след всички легални начини за намалянето и - дарения, застраховки и т.н.Пазя си удостоверението за плащане - мога да го покажа ...Тази година не съм платил и лев допълнително, като при това през годината са ми удържали само 10% данък.Айде кажете от кой да съм доволен ?Вярно че има хора които не плащат данъци и не са разбрали дори за тези промени но мен ме засягат.Не казвам че ИК не е направил полезни неща за държавата - правил е но е направил и доста лоши ...Според мен неговото време вече е минало ... не се ли усеща ами трябва с ритници да го гонят.
Коментар
-
ilkor написа:По времето на ИК плащах в края на годината 850лв добавка на данъка ДОО при положение че авансовоми взимаха през годината 15%.Това е сумата след всички легални начини за намалянето и - дарения, застраховки и т.н.Пазя си удостоверението за плащане - мога да го покажа ...Тази година не съм платил и лев допълнително, като при това през годината са ми удържали само 10% данък.Айде кажете от кой да съм доволен ?Вярно че има хора които не плащат данъци и не са разбрали дори за тези промени но мен ме засягат.Не казвам че ИК не е направил полезни неща за държавата - правил е но е направил и доста лоши ...Според мен неговото време вече е минало ... не се ли усеща ами трябва с ритници да го гонят.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар