Някой монтирал ли си е автоклиматик до сега...събирам мнения щото мисля да си монтирам че и сам...и моля без "по добре си вземи нова кола"
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монтаж на автоклиматик ?
Collapse
X
-
По-добре си вземи нова кола. Особено ако твоята не е пригодена за такъв.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
-
Re: Монтаж на автоклиматик ?
mitkosoft написа:Някой монтирал ли си е автоклиматик до сега...събирам мнения щото мисля да си монтирам че и сам...и моля без "по добре си вземи нова кола"Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
И колегата Joro има допълнително монтиран климатик на темпъра, моя си работи без грешка, не е допълван mitkosoft за каква кола става дума ?Peugeot 406, 2000 HDi 90
ex. Peugeot 106 1,5 D
ex. Ritmo 70 138B2.000
ex. Tempra 2.0 159A6.046
Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockаvitsa. Бест регардс!
Коментар
-
Това, което си намислил да правиш е много хубаво, но ще ти трябва многократно завишена доза ентусиазъм, пари и време. Ще се опитам да те насоча горе-долу към важните неща.1. Трябва да намериш схема на монтажа с всичките му компоненти. В аутодата мисля, че ги има подробно.2. Провери дали колата ти има стандартно окабеляване. Някои имат, някои не. Ако си карък, ще се наложи да теглиш сам допълнителната инсталация.3. Когато закупиш всички части ( предполагам втора ръка ) трябва да си сигурен, че те работят безупречно. О-пръстените при маркучите задължително се заменят, макар и видимо старите да са в добро състояние.4. Желателно е всяка една част да бъде щателно почистена, като след почистването всички компоненти трябва да са перфектно сухи. Леглата, в които лягат маркучите трябва да са идеални. Виждал съм какви ли не случаи на ръчкани с отвертка или друг остър предмет, което може да ти изиграе в последствие лоша шега.5. Компресорът е хубаво да се разглоби и да се заменят необходимите части с нови, като ремонтните комплекти по магазините вървят м/у 80 и 120 лв. Слага се и необходимото количество масло. Това е абсолютно необходимо и не трябва да се пропуска като факт. Ако нямаш намерението да го правиш вземи предвид това, че при недостатъчна компресия няма да имаш необходимото количество изпарения, нужни за отнемането на темпаратурата, което съответно означава, че на практика няма да ти върши работа.6. Дехидраторът се заменя с нов!!!Ако имаш някакви питания чувствай се свободен да го направиш, ще помагам с каквото мога Телефоните ми може да намериш в темата за "Автоклиматици" в раздел "Сервизи и магазини".www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар