Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За Хората които карат зимно време с летни гуми...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Много се разгорещихте.. но довода, че не падат под 2-3 градуса е несериозен, тъй като още при 7-9 градуса си губят качествата и започват да отсъпват на зимните, да не говорим при наличие на сняг и киша... По ми харесваше варианта, че карате бавно... но аз например в София не съм видял някой по булевардите да минава с под 70 .. май всички в София сме със зимни гуми и майстори на шофирането... а тея дето всеки ден ги виждам забили се на някой светофар сигурно са от провинцията... то друг вариант не остана!Безаварайни на всички летни и зимни шофьори
    FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

divaka написа:
      Добре бе не мога да разбера защо продължавате супер безсмисления спор?!? Първо кой е отрекъл, че зимните гуми са по-добри от летите за зимата? И кой твърди, че зимните са по-добри от летните за лятото...Спор тук не може да съществува, защото истината е само една и се знае от всички..Няколко човека казахме, че караме с летни гуми в момента..Много се нахвърлиха, че ги е страх от такива като нас..Само че забравяте обстятелствата, при които го правим..Пример: Аз карам в град, в който температурите не падат често под 3-4 градуса, сняг няма..Колегата me_to_u даде пример, че той е във варна...Е от какъв зор ще си купувам зимни гуми като има 10 дена пре зимата, в които темп са под 3-4 градуса..В такива дни просто няма да карам..Освен това ВО от една страна е прав, че само зимните гуми не те правят цар на пътя..Само че не съм съгласен, че с летни гуми, на сняг ще можеш да спреш по-бързо от със зимни, колкото и добър шофьор да си...Така че всеки има право до една степен..Но не мога да разбера кви са тия безсмислени спорове?!?Айде малко и повече :D :D :D
      Мир и спокойствие в душата!
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

perlsite написа:
        Много се разгорещихте.. но довода, че не падат под 2-3 градуса е несериозен, тъй като още при 7-9 градуса си губят качествата и започват да отсъпват на зимните, да не говорим при наличие на сняг и киша... По ми харесваше варианта, че карате бавно... но аз например в София не съм видял някой по булевардите да минава с под 70 .. май всички в София сме със зимни гуми и майстори на шофирането... а тея дето всеки ден ги виждам забили се на някой светофар сигурно са от провинцията... то друг вариант не остана!Безаварайни на всички летни и зимни шофьори
        Мда разликата от тези 3 градуса ще втвърди толкова гумите, че на суха настилка няма да имат никакъв грип..Тва са глупости вече. За сняг съм съгласен, ама това, че при 3-4 градуса са много по-зле от зимните вече ми е струват несериозни различия..Смених си гумите при предстаител на Bridgestone в Германия, в града, в който живея и единственото, което ми каза, е да не карам извън града, защото там има сняг на места. Едва ли точно стриктният немец, в случая, ще ми разправя да се впускам в опасни ситуаций, като те са строго следени от ADAC..И тва с провинцията не го разбрах...Тва ми беше последния пост в тая тема
        FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

Е те специалистите казват (аз не съм им правил проверка), че още при 7-9 градуса лятната гума става лоша.. е какво искаш при 2-3 градуса да стане добра, след като още при 7-9 губи качества си? Точно с колко, как и защо незнам А това за провинцията беше подвеждащ въпрос за софийските шофьори
          FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Ммм дааа... Ей тия гуми дето са на аватара ми съм ги карал при около 3 градуса на сухо и колата се пързаля невероятно! То и през лятото се усеща че се попързалват докато не загреят. Та значи при високоскоростните летни гуми сцеплението се влияе страшно много от температурата. Съставът на смеската им е по скоро пластичен ,отколкото еластичен ,като ги натиснеш с нокът по ръба на грайфера отпечатъка остава за кратко време,а когато разгреят при каране стават още по-меки и "лепнат" на пътя. При нормалните летни гуми смеската е силно еластична,но пък от студа става като пластмаса и пак няма сцепление.
            sigpic
            Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign
            475HP 11,5/1,9/191
            YouTube

Коментар

ОК пас съм И споко няма защо да ви е страх от мен, защото не съм в БГ в момента...Да му мислят тукашните шофьори
              FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

Хайде стига вече с тези гуми-и аз не съм със зимни,но точно затова очите ми са на 4 и внимавам - започвам да спирам отдалече избягвам да се навирам в задницата на предния и пр. такива работи.Та мисля че внимателното каране е по важно от гумите(не отричам качествата на зимните гуми),защото най ме е страх от "майстори" със зимни гуми.Един такъв каращ поне с 90 по път без предимство спря в дясната ЛЯТНА гума на един Икарус
                Fiat не е Ferrari, но го притежава

Коментар

Fiat не е Ferrari, но го притежава хаха тва много ме изкефи..Пък си е истина :D
                  FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

Пожелавам на всички, които имат съмнения в ползата от зимните гуми, да променят мнението си без да им се налага да черпят от собствен горчив опит.Мен лично зимните гуми са ме спасили от удар поне 3-4 пъти за последните 3 години. И то не защото се изживявам като Шумахер на пътя - просто не всичко зависи от вас самите.Казвам през последните 3 години, защото преди 4 си позволих да карам с
                    ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Ами ... ти о аз имам едно такова мнение за гумите .... нали знаете на некъдърния ... еди какво си му било не наред ... не че съм опличен шофьор .. но всичко зависи от този зад волана в 90% от случаите! Така че .... и тук за спора летни /зимни гуми ....
                      Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369

Коментар

Моето мнение и скромен опит показват, че без зимни гуми си за никъде ако живееш в Драгалевци. По-принцип и аз никога не съм купувал зимни гуми, обаче като се запознах с жена ми и пробвах да я закарам 2-3 пъти до тях (с летни чисто нови гуми Унироял Рали 540) и закъсах всички пъти, набързо си смених гумите и ползата е повече от очевидна - вместо да заобикалям и да търся пътища които не са стръмни, просто си "цепя" направо без да ме е грижа.
                        Ex Fiat 126P
                        Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                        Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                        Alfa Romeo 147 1.6 TS
                        Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Working...
                        X