Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За Хората които карат зимно време с летни гуми...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За Хората които карат зимно време с летни гуми...

Мисля че трябва да има поправка в ЗДП. Да се забрани със закон зимата да се движат коли които не са със зимни гуми. Който е в нарушение 20 точки и 200 лв. При повторно... книжката да се отнема за 3 месеца. Такива шофьори са точно толкова опасни колкото и пияните. За без колан вземат 10 точки а за каране зимата с летни гуми... това не е нарушение. Аз ако карам в града без колан не застрашавам никой с нищо, но ако карам с колан и летни изтъркани гуми съм абсолютна потенциална заплаха за всички около мен. Да не говорим пък ако има и сняг. Така като гледам 40% от колите зимата нямат зимни гуми. Тези хора за мен са невероятно безразсъдни простаци.И ми е чудно как тия в парламента не са направили тая поправка досега. Променям обидната думичка в заглавието - не се сърди, знаеш, че според всякакви правила тя е излишна! kiro_of_the_day

Напълно съм съгласен с теб! Аман от колеги с лозУнг "Дъл ша спръ ил ша са гякна!?"Не е зле да се помисли!!! Има кретени които карат не просто със летни, а с изтъркани летни, което означава... Понеже в града зимните условия са що годе предвидими в рамките на 1 ден и не е правилно да се глоби шофьор, който кара с летни гуми в Пловдив в началото на февруари, поради простата причина, че беше 20 градуса и хората ходеха по къси ръкави , та значи не е заплаха! Т.е. не може да се изисква за целия сезон подобна санкция. Който няма подходящи гуми, да се предвижва по друг начин! Но падне ли сняг или температурата е под нулата и има условия за поледици... ГЛОБИЗа извънградско е друго! На едно място е слънчево и сухо, след завоя сянка с лед!... Забранено за летни гуми! Има зимни, има и всесезонни! Ваша воля!
    Бай Фичо - ега ти пауъра!!!

Коментар

Онзи ден един с Ауди правеше "шоу" с летни гуми.. търкаляше се на един паркинг.. все едно кара ски! То беше мисия невъзможна за хора със зимни гуми.. а с летни да не говорим. 5 минути правеше маневри за да се измъкне.... чудя се как ли след това ще спира да речем на светофари? Или може би този ден му е бил за преминаване само на червено??
      FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

И аз сега съм с летни гуми, но в град, в който температурите не падат под 0-та. Когато все пак темп паднат, аз просто не карам колата, когато завали сняг(1 път през зимата и той се разтапя веднага) пак не карам. Мисля, че достатъчно тъп трябва да си, за да караш на сняг или на време, което позволява заледявания с летни гуми... То не може да се ограничи, Както каза Деян, карането на кола с летни гуми, като има условия за това. Но в другите случаи по-добре с публичния транспорт...както правя аз..
        FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

еее хубаво е да си със зимни гуми, но от това, което чета по форуми виждам огромната грешка на повечето от вас да възхваляват и вярват ПРЕКАЛЕНО на зимните гуми, все едно като сложиш зимни гуми и не е зима, а лято. да, по-добре са зимните от всесезонните/като моите/, може би буксуваш 10% по-малко при тръгване, може би спираш за 10% по-малко време на лед, но е очевидно, че доста хора не са карали в екстремни условия, това в софия си е като лято. Разликата между чисто нови летни гуми и чисто нови зимни през зимата, като поведение не е толкова голяма, колкото си мислят някои, да не казвам че дори понякога трудно се усеща, особенно на голям автомобил. например много по-важно и по-полезно е ако си със задно предаване/не говоря за фиат естествено/ да има 2 човека на задната седалка и да си с летни гуми, отколкото да си сам и да си с чисто нови зимни. зимни, летни, внимавайте че си ......
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba84 написа:
            еее хубаво е да си със зимни гуми, но от това, което чета по форуми виждам огромната грешка на повечето от вас да възхваляват и вярват ПРЕКАЛЕНО на зимните гуми, все едно като сложиш зимни гуми и не е зима, а лято. да, по-добре са зимните от всесезонните/като моите/, може би буксуваш 10% по-малко при тръгване, може би спираш за 10% по-малко време на лед, но е очевидно, че доста хора не са карали в екстремни условия, това в софия си е като лято. Разликата между чисто нови летни гуми и чисто нови зимни през зимата, като поведение не е толкова голяма, колкото си мислят някои, да не казвам че дори понякога трудно се усеща, особенно на голям автомобил. например много по-важно и по-полезно е ако си със задно предаване/не говоря за фиат естествено/ да има 2 човека на задната седалка и да си с летни гуми, отколкото да си сам и да си с чисто нови зимни. зимни, летни, внимавайте че си ......
            Доста си прав , колега ..Аз лично съм със нови летни гуми с много надлъжни канали на тях 4 бр. на Уното . А някой замисля ли се какво става с зимни гуми в дъждовно време ? лодка Управлението на колата зависи в най-голяма степен от шофьора , а не от това с кви гуми си , имаш ли АБС , ХХХ, ННН, УУУ или други системи за или против нещо си там ... Или повечето разчитат на всички тия работи в частност на зимните гуми и значи независимо какво има на пътя или колко е студено или топло , човека си знае че до април месец няма как да му поднесе колата или да се резне някъде ?

Коментар

има такъв закон,който гласи че е забранено карането на автомобил с износени гуми... Но не е правилно това за зимните!...В крайна сметка замисли се... ако някой няма пари за зимни и летни гуми и не кара зимата просто при сняг. Представи си че му се наложи да отиде някъде (няма друг изход) - какво - да плаща по 200лв и да му взимат точки ли??? В крайна сметка според гумите трябва да се съобразяват шофьорите и да карат според състоянието им!
              FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Айде да не се обиждаме моля Както казах от началото на сезона някох хора прекалено много вярват на зимните гуми и все едно като си със зимно гуми вече можеш да правиш всичко на пътя а тези с летните дори и с 10км/ч ще им забранят да карат нали?И миналата зима като ходихме на боровец за нова година кой само се качи на върха на планината където беше хижата - май само аз нищо че бях само аз с летни гуми а? А и май нещо си се объркал за зимните гуми!Прочети малко статистика сравнение и такива неща!Един факт - летните гуми спират по-добре от зимните върху чист лед (не върху сняг а върху лед!)!!! А сега кажи нещо!Простаци сме били! - малко засягаш не малка част от хората тук във форума - аз до сега съм изказавал мнения ама никой не съм го обидил до сега!Извинявай много ама това ме засегна - кой казва че ти можеш да караш по-добре от мен със зимните си гуми от колкото аз с летните си?Вярно е че зините гуми върху чист сняг са по-добри ама става въпрос за спирачен път оголемен с 2-3 метра колкото да си счупшиш фара а не да натрескаш някой че да го обърнеш - ако нямаш преценка на пътя и си караш както ти е кеф - защото СИ БИЛ СЪС ЗИМНИ ГУМИ!
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

при всички положения стабилноста и управлението на автомобила със зимни гуми е в пъти по добре отколкото с летни /нормално затова се казват и зимни/ а че това че си със зимни гуми не трябва да ти дава криле е друга тема но при всички положения даден водач би бил по безопасен на пътя със зимни гуми отколкото същия този водач със летни а че летните на лед имат по малък спирачен път от зимните никой не може да ме убеди в това просто защото съм го изпитвал на собствен гръб ПС затова че някой няма възможност да си купува зимни и летни гуми е тема на съвсем друг разговор-и много добре ги рабирам тези хора
                  TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                  UNO 1.0 FIRE

Коментар

Аз пък никога няма да си зема зимни гуми ако трябва да карам само във Врна. Тука зима няма. Вали сняг 3 пъти за сезона и снега се задържа по 3-4 дена. Купил съм си всезонни защото мога да си ги карам и лято и зиме. Живея на доста голям баир и си го катеря без проблеми. А и с тея зимни гуми прехвалените като почне да се стопля и асвалта се нагорещи нали се сещате че качеството на зимната гума бързо се влошава и става на "пластмаса" и после си карай на снега и си мисли че като си със зимни гуми си от ВРЦ шампионата и можеш да караш на рали Швеция. А и да не изключим фактора летен шофьор който независимо с какви гуми е и на лед и на асфалт си кара по един и същи начин и в най-добрия случай прай само тенекии по колата. И без това ако има дебела покривка снях и с зимни гуми може да се закъса. Защо са направили вериги за сняг като зимната гума е велика. Туй с нови закони за движение по пътищата особенно в България силно ме съмнява да стане а и ако стане тогава вече ще има тунинговани парламентарни коли с по 7 кирки, 8 прави лопати и т.н.

[Skype - FIAT_FREAK

Коментар

BO написа:
                      Прочети малко статистика сравнение и такива неща!
                      И според твоята статистика какво се случва по-често : бесни задръствания в снежно време, когато тирове с летни гуми и без вериги катастрофират или бесни задръствания при дъжд, когато катастрофират тирове със зимни гуми Миналата неделя се прибирах от Банско 7 часа познай заради какво
                      ОМВ Мусагеница. И аз бях там, и аз заредих... И после "замръзнах" ...

Коментар

Хм, аз карам също с новички летни гуми. Може и да съм глупак, какво да сторя. Ама защо си мисля, че карайки с 50 км/ч с нови летни гуми съм по-малко опасен за околните, отколкото един 18г. шофьор с един месец стаж и чисто нови зимни гуми...Да ги забраним със закон и тях тогава, да карат из селата докато се научат! С какво едни 5 годишни гуми без грайфер, пък били те и зимни дават по-големи шансове? Не сме малоумници за да ни налагат още по-големи малоумници с какви гуми да караме, че и със закон! Аз съм си преценил нещата, когато е гадно заснежено, заледено и всякакви такива гадни условия, оставям си колата и си взимам такси. С какво съм опасен? Защо трябва тогава да ме задължават да цакам зимни гуми, като няма да ми трябват?

Коментар

Аз лично ползвам зимни гуми но несъм съгласен, че в гумите е причината за това
                          BRAVO написа:
                          Миналата неделя се прибирах от Банско 7 часа познай заради какво
                          всичко идва от несъобразяване с пътната обстановка.
                          PUNTO 1.1 94г.

Коментар

аве... всички са ви опасни на вас... всеки ви е виновен... !!! колега me_to_u, има 18г шофьори - калпави, има и такива които карат по-добре и по-безопасно от хора с 2-3 години стаж... в крайна сметка нали всеки трябва да се научи... и нали за това е 18 годишен - за да поема сам отговорността... това че има на 18 години пълни дечурлига си е едно на ръка... но не всички са така...!!! The Secret Lover, според мен Закона за движение по пътищата си е много добре измислен и е от малкото читави закони в България. Но той не може да ти казва как да караш - ти сам си преценяваш (Нямам гуми - няма да карам!) ... че е по-добре със зимни гуми - по-добре е... аз съм замислил за следващата зима такава покупка... но както описах случай по-горе в темата... на всеки може да му се наложи. С необходимата предпазливост и съобразителност и когато се научим че Закона се пише с главна буква никой няма да загива по улиците!!!П.П.: - Опасен шофьор е този който причинява катастрофи!!! Всички други са обикновени участници в движението! - "Всеки друг е опасен, Аз съм най-добрия и безопасен" - е също вид опасни шофьори - шофьор със самочувствие!!!БЕЗАВАРИЙНО ШОФИРАНЕ с летни и със зимни гуми ви пожелавам!!!
                            FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

много сте изписали в тази тема, но явно никой н еси дава сметка, че летните гуми запазват качествата си до 7 градуса С, под тази температура просто няма грип като хората!
                              "То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.

Коментар

Working...
                              X