Колеги, намерих си и си взех на добра цена втора ръка принтер А3 - НР 1120С. Проблемът:Принтера има само LPT вход. ИМам един стар компютър с LPT изход, тествах го на него и си работи нормално. Лошото е, че този комп е много стар и не ми върши работа - не става да работя на него, нито да разпечатвам, защото софтуера, с който работя, няма да тръгне.Двамата ми компа в офиса - лаптопа и настолния нямат LPT изходи. Днес купих кабел-преходник, от USB към паралелен вход на принтера. Всичко ОК, намира си принтера и дотам. Не ще да разпечата дори тестова страница.Промених му тертипа на печатан - да печата директно след натискане на бутона PRINT, а не да пълни първо буфер (spoil) - тръгна, но печата само първите 2-3 реда от страницата и пак спира, след което почва да бълва празни страници докато не го изключа...Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем - дали да търся проблема в новозакупения кабел (paralel-USB) или е някаква несъвместимост, която няма как да се реши? Или има как?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Към компютърджиите - проблем с връзка принтер/компютър
Collapse
X
-
Пробвай първо с различни драйвери (PCL и PS) и настройки, а ако не стане, си потърси някой принт сървър: http://www.google.bg/search?hl=bg&q=lpt+print+serverКогда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
-
Re: Към компютърджиите - проблем с връзка принтер/компютър
Immortal написа:Колеги, намерих си и си взех на добра цена втора ръка принтер А3 - НР 1120С. Проблемът:Принтера има само LPT вход...Двамата ми компа в офиса - лаптопа и настолния нямат LPT изходи. Днес купих кабел-преходник, от USB към паралелен вход на принтера.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
ilko-gd написа:Можеш и да превърнеш компютъра, който за нищо не ползваш, но на него работи принтера в принт сървър. Закачаш на него принтера и го свързваш към локалната мрежа и си печаташ
Коментар
-
Както вече казах, правилното и логично решение е една LPT карта, стига компютърът ти да има свободен PCI слот, което е почти сигурно. Да държиш постоянно включена втора бракма, че и мрежа да правиш между тях, само заради един принтер ? Този кабел, който си го купил, пробвай да го замениш с малко доплащане за LPT-карта и си готов. Иначе оригинални решения, просто заради самото упражнение, могат да се намерят доста.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Мрежата и без това си я има, няма тепърва да я създавам. Единственото нещо е, че ще вдигне още малко шума в офиса и отделянето на топлина Иначе това с LPT картата е идея, но нямаха налични. Кабела иначе го върнах - първо го подмених с друг, да не би да е бил дефектен, но и вторият се оказа същия, затова ми върнаха парите. Питах за PCI LPT карта, но нямаха. Ще обиколя и други магазини да видя.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар