Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с чисто нов Сони Вайо- егати мошениците

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ако работи добре - значи е ОК, няма нужда да се връща, нищо, че съм се оръсил 4000 за втора употреба лаптоп като за нов.Я се чуйте какви ги приказвате!!! лесно е да давате подобни съвети, но я се поставете на мястото на колегата - отивате в магазина, оръсвате се 4000 лева за нов лаптоп, а получавате втора употреба - дали ще ви е приятно и дали тогава ще мислите, че трябва да се примирите???
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Аз не мога да разбера каква е тая логика на някои колеги дето те съветват да не си търсиш правата. Дал си пари за 4 нови също добри лаптопа и те правят на две и половина. Ебати примиренческия дух. Нали сега ти като не се занимаваш и ще видят, че номера минава. А я си помисли някой си го е купил, ама му е възникнал дефект и негов познат в магазина му го е заменил с идеята да го пробута тоя на някой друг. Или пък някой е решил да сменя лаптопа си през 3 месеца и ползва само последни модели. Не знам за вас, но когато ми продават нещо за ново, държа да е наистина ново. Че тоя лаптоп може да е падал 10 пъти на земята. Ако съм аз ще отида до луната, ще пиша във всеки възможен сайт и форум за този магазин, всеки ден ще стоя в магазина и ще им вдигам скандал, докато не получа това, за което съм платил.
      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

ele написа:
        Я се чуйте какви ги приказвате!!! лесно е да давате подобни съвети, но я се поставете на мястото на колегата - отивате в магазина, оръсвате се 4000 лева за нов лаптоп, а получавате втора употреба - дали ще ви е приятно и дали тогава ще мислите, че трябва да се примирите???
        А колегата къде е блеел като е давал парите ?Нищо лично, но се надявай да работи безотказно, че стигне ли се до сервиз - нова тема, с подобно заглавие ще има.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
          А колегата къде е блеел като е давал парите ?Нищо лично, но се надявай да работи безотказно, че стигне ли се до сервиз - нова тема, с подобно заглавие ще има.
          с диагностичните ли програми да ходи по магазините?не всеки разбира от компютри и не е длъжен да се прави на маймунанедопусимо еособено за СОНИ във фирмения им магазинтакива бройки по белия свят се обявяват (демонстрационни и подобни) и са на друга цена
          2015 Renault Megane Expression GT
          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

emzo написа:
            Я стига глупости! Да не мислиш, че като си купувах фурна и плот за вграждане от една голяма верига магазини някой си е направил труда да го разопакова и да им закача кабели, че да ги тества? А пералнята интересно, как биха ми я тествали? А, ако например на LCD телевизора ми някой от входовете не му работи, как да го разбера в магазина? Да ми отделят пространство и да си тествам телевизора цял ден преди да го купя ли? За това се дава гаранция! И моят съвет е, колегата колкото се може по-бързо да отиде първо в магазина и да обясни на продавача за, какво иде реч. Ако онзи се прави на ударен да търси управителя! Така например преди време в Зора ми подмениха едно ДВД, което имаше супер ситни субтитри при плейване на филми различни от ДВД. Дадох малко повечко пари, но продавачът бе светнат и ме посъветва, кой е модела с най-големите субтитри. Ако лаптопа е бил моста и не могат да го подменят е редно да отбият поне 100-200лв. от цената!
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Мой приятел имаше дребен на пръв поглед проблем с чисто нов телевизор Филипс. След няколко обаждания до оторизирания сервиз, да дойдат да го видят (щото е 42" и не е лесен за транспорт), те дошли, видяли проблема и казали, че няма сега как да го отстранят и да си кара така... Следва е-мейл до централата на Филипс, и на другата сутрин бяха пред тях с нов телевизор.Мисълта ми е, хич да не се занимаваш с магазина. Там най-вероятно знаят кой какво е направил, много е вероятно самия мениджър да е наясно. Действай едновременно на всички фронтове - пиши на Сони (представителството за Европа), пиши един мейл на КЗП, уведоми и все пак магазина.Като получат запитване за обяснение от КЗП, от теб лично, и от централата си, ще се замислят.Успех!Аз се разочаровах от Сони - мойто Вайо е от ниските класове, струваше 1700 лв като го купих. Първото разочарование - ДВД-то му не е Сони, а някакво измислено - Matshita (не е Matsushita - производителя на Panasonic/Technics/Pioneer).Второто - дори като чисто нов батерията му държеше не повече от час и половина, а сега, след 1 година и нещо - няма и час (на стария ми Компак Армада държеше 4 часа)Малко след като му изтече гаранцията (1 година), DVD-то му почна да проявява характер - не чете какво да е, много дискове, пълни и прочитани от настолния ми комп то обявява за празни... такива работи.Иначе е красив, мама му стара... Като цяло съм доволен, с изключение на горните неща (все пак е най-ниския клас на Вайо).Успех в борбата!

Коментар

Колега,моя съвет е да си търсиш правата.Не се знае как е екслоатиран и дали е нямал дефект.Преди няколко дена бях пуснал една тема,затова как ме прецакаха с един gsm от същата марка.Защото даде ли дефект и немогат да го отремонтират, ще ти отменят гаранцията със стандартната фраза-НЕПРАВИЛНА ЕКСПЛОАТАЦИЯ .А чувам че не съм аз единствен прецакан по този начин.Търси си правата аз лично утре съм в КЗП с един познат адвокат .Разбирам те колко гадно се чустваш,искренно ти желая успех.
                HONDA I-VTEC

Коментар

@Sev, Vladim - това е България, ще ходи, с каквото трябва и ще гледа.Хич не ми скачайте отгоре.За 4000лв ще гледа не ами ..... пушек ще се вдига. Щом има прах между бутоните, значи колегата не е гледал изобщо състоянието на лаптопа.Сравнения с кухненски плот и прочие са неуместни.Кола на сляпо ли взимате ? Казах никого не искам да обиждам и да изпадаме в спорове.За целта, повече няма да пиша в темата.Дано да му го сменят на колегата.Ако ли не - мъни бек.
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                    ele написа:
                    Я се чуйте какви ги приказвате!!! лесно е да давате подобни съвети, но я се поставете на мястото на колегата - отивате в магазина, оръсвате се 4000 лева за нов лаптоп, а получавате втора употреба - дали ще ви е приятно и дали тогава ще мислите, че трябва да се примирите???
                    Ами колега гледах го, доста подробно половин час може би се мотахме там, Ама кой да предположи че може такова нещо?Купувал съм преди лаптоп втора употреба и тогава си носех на флашка програма за тестване на хардуера, ама тука това е официалния магазин.Вътре лудница знаеш как е, не се вижда че има слой мръсотия между бутоните, ама на слънце се вижда.Явно е седял на витрина. Личи си че са се постарали да го очистят хубаво ама не съвсем.Утре ще го носим в магазина пък каквото сабя покаже.
                    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                    FIAT БРАВО 1.2 16v
                    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Immortal написа:
                      Мой приятел имаше дребен на пръв поглед проблем с чисто нов телевизор Филипс. След няколко обаждания до оторизирания сервиз, да дойдат да го видят (щото е 42" и не е лесен за транспорт), те дошли, видяли проблема и казали, че няма сега как да го отстранят и да си кара така... Следва е-мейл до централата на Филипс, и на другата сутрин бяха пред тях с нов телевизор.Мисълта ми е, хич да не се занимаваш с магазина. Там най-вероятно знаят кой какво е направил, много е вероятно самия мениджър да е наясно. Действай едновременно на всички фронтове - пиши на Сони (представителството за Европа), пиши един мейл на КЗП, уведоми и все пак магазина.Като получат запитване за обяснение от КЗП, от теб лично, и от централата си, ще се замислят.Успех!Аз се разочаровах от Сони - мойто Вайо е от ниските класове, струваше 1700 лв като го купих. Първото разочарование - ДВД-то му не е Сони, а някакво измислено - Matshita (не е Matsushita - производителя на Panasonic/Technics/Pioneer).Второто - дори като чисто нов батерията му държеше не повече от час и половина, а сега, след 1 година и нещо - няма и час (на стария ми Компак Армада държеше 4 часа)Малко след като му изтече гаранцията (1 година), DVD-то му почна да проявява характер - не чете какво да е, много дискове, пълни и прочитани от настолния ми комп то обявява за празни... такива работи.Иначе е красив, мама му стара... Като цяло съм доволен, с изключение на горните неща (все пак е най-ниския клас на Вайо).Успех в борбата!
                      Matshita е точно Панасоник, а оптиките на Sony са най-гнусното произедение на техниката. Фирмата собствник на Панасоник/Техникс/Национал/Матшита и прочие се нарича Matsushita-Kotobuki Electronics Industries Ltd. И за сефте се изказваш неподготвен Лошо Седларов. А за батерията е нормално при едногодишна работа да спре да функционира правилно - все пак се съмнявам, че дори си и правил елементарната профилактика - поне веднъж седмично да работиш до изтощаването и. Оптичното устройство всъщност също е нормално да спре да функционира за този период - все пак се затлачва от всичкия прах, който минава през целия лаптоп за да го охлажда... И едно не мога да разбера - защо си купувате Сони? Тошиба са къде по-надеждни. Всъщност за лаптоп съществуват 2 марки - Тошиба и всички останали.
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                        Тошиба са къде по-надеждни. Всъщност за лаптоп съществуват 2 марки - Тошиба и всички останали.
                        Абе не ги знам колко са надеждни. Имам приятел дето все си взима Тошиба, два пъти го наяде с тях.Първия път падна от едно пиано (където са клавишите, не най-отгоре), резултата счупена дънна платка ???Тошибата в кофата.Втория път котката му се изпика на клавиатурата. Резултата - в кофата.Аз си взех едно евтино Benq-че, че нямам пари, пък и не ми се дават за глупости. Ползвам го само за интернет и филми.Бебето го метна от 1 метър височина, само се ожули боята.Преди 4 дни на кръщенето на детето, пълна чаша с бира се изля върху клавиатурата.Моментално обръщане на лаптопа и подсушаване с кърпа доколкото е възможно - сега си пиша от него.Е, буквата Б не работи и бутоните лепнат, ама поне е здрав.А и от wireless-а на Тошибите никак не съм доволен, много лабав.Там където аз имам сигнал на full, Тошибата или не го намира или е на минимум.
                        Ex Fiat 126P
                        Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                        Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                        Alfa Romeo 147 1.6 TS
                        Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

всъщност има -Тошиба и- всички останали, които са доста по-добре от Тошиба тошиба бяха изгодни САМО заради безплатната ’no matter what’ застраховка,!!! уточнение - всичко написани от мен се отнася за ’масовите’ = нисък и нисък-среден клас лаптопи - които са 98% от продажбите в БГ.за високия клас си е друго.... там парите са x3 и нагоре.но ниския клас на тошибата са такова дръвце, че - жална има майка на собствениците ако се наложи извънгаранционни ремонти

Коментар

"И за сефте се изказваш неподготвен Smile "Е, не е за сефте сигурно, ама обикновено като не съм сигурен за нещо, не споря.Иначе за редовното изтощаване веднъж седмично - правя го, макар да не е по график. Но поне веднъж на 10 дена - със сигурност.Явно консумацията на двуядрения процесор е доста по-висока, И тактовата му честота е в пъти по-висока от на стария ми Компак.... нормално е май.

Коментар

emzo написа:
                              @Sev, Vladim - това е България, ще ходи, с каквото трябва и ще гледа.Хич не ми скачайте отгоре.За 4000лв ще гледа не ами ..... пушек ще се вдига. Щом има прах между бутоните, значи колегата не е гледал изобщо състоянието на лаптопа.Сравнения с кухненски плот и прочие са неуместни.Кола на сляпо ли взимате ? ...
                              И, като е България да не би някой да ти разреши да седиш 5 часа в магазина, че да тестваш всичко!?? Именно, защото "това е България" може да получи, или обезщетение в левове, или да му подменят лаптопа с нов. Сравненията с плота са напълно уместни! А относно колата - не съм виждал кола да се продава в кашон. А и моята, като я закарах на сервиз преди покупката все едно турбото не ми изгърмя след месец... Но в този случай - гаранция Франция!
                              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

фатката е там пичове,че виновни са не Сони,а магазина от който го е закупил и затова му казах,че няма да го приемат насериозно и на български казано,ще си го "метнат на черешата"...Затова ако ще си търси правата,да се свърже с представителите на Сони за България и да пише остро писмо до Сони за Европа
                                ex.Мареа ТД100

Коментар

Working...
                                X