Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Списък на нарушенията, за които се отнемат контролни точки

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Списък на нарушенията, за които се отнемат контролни точки

Управление на моторно превозно средство, спряно от движение, без разрешение на службата за контрол на Министерството на вътрешните работи. /чл.177, ал.1, т.4 ЗДвП/ 5 к.т.За неозначаване по установения начин на принудително спряло на платното за движение пътно превозно средство. /чл.179, ал.1, т.1,предл. 1 ЗДвП/ 6 к.т. За разхвърляне, разпиляване или оставяне на пътя на предмети и вещества, които създават опасност за движението. /чл.179, ал.1, т.2 ЗДвП/ 5 к.т. За управление на технически неизправно моторно превозно средство, на което поради характера на неизправността е забранено движението по пътя, включително и до място за нейното отстраняване. /чл.179, ал.1, т.4 ЗДвП/ 5 к.т. За неспазване сигналите на пътните светофари. /чл.179, ал.1, т.5, предл.1;чл. 183, ал.4,т.3 ЗДвП/ 10 к.т. За неспазване предписанията на пътните знаци, пътната маркировка и другите средства за сигнализиране. /чл.179, ал.1, т.5, предл.2,3 и 4;чл. 183, ал.3, т.5 ЗДвП/ 4 к.т. За неспазване правилата за предимство, разминаване, изпреварване и заобикаляне. /чл.179,ал. 1, т.5, пре дл. 5,6,7 и 8;чл.183,ал.2, т. 3, предл. 4 и 5, ал.3, т.6 ЗДвП/ 6 к.т. Когато не се осигури път за безпрепятствено преминаване на превозно средство, сигнализиращо със специален звуков или светлинен сигнал, или на съпровожданите от него превозни средства. /чл.179,ал.1, т.6 ЗДвП/ 6 к.т. За неспазване на правилата за спиране, престой и паркиране или за използване на пътното платно. /чл.180, ал.1, т.1, предл. 2,3 и 4, т.3, предл.3/ 5 к.т. За неправилно движение по обособено платно за движение на релсово пътно превозно средство. /чл.180, ал.1, т.3, предл.1 ЗДвП/ 4 к.т. За превишаване на разрешената максимална скорост: а/ от 20 до 30 км/ч. включително /чл.182, ал.1, т.2 ЗДвП/ 2 к.т. б/ от 30 до 40 км/ч. включително /чл.182, ал.1, т.3 ЗДвП/ 6 к.т. в/ от 40 до 50 км/ч. включително /чл.182, ал.1, т.4 ЗДвП/ 12 к.т. г/ над 50 км/ч. /чл.182, ал.1, т.5 ЗДвП/ 16 к.т. За нарушаване правилата за разположение на пътното превозно средство върху платното за движение. / чл.183, ал.2, т.2 ЗДвП/ 3 к.т. За неспиране на пътен знак "Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство!". / чл.183, ал.2, т.3,предл.1 ЗДвП/ 7 к.т. За управление на моторно превозно средство с износени гуми. /чл.183, ал.4, т.5 ЗДвП/ 6 к.т. За неправилно преминаване покрай спирка на превозните средства за обществен превоз на пътници или покрай спиращ или спрял автобус, който превозва деца. /чл.183, ал.4, т.2 ЗДвП/ 6 к.т. За неправилен превоз на товари. /чл.183, ал.2, т.6 и 8 ЗДвП/ 3 к.т. За неизпълняване задължението за използване на предпазен колан или носене на каска. /чл.183, ал.4, т.7 ЗДвП/ 10 к.т. Престой и паркиране . на пешеходна пътека, на кръстовище, на спирки на МГТ /чл.183, ал.4, т.8 ЗДвП/ 3 к.т. б/ активна лента, до спрели МПС /чл.183, ал.4, т.9 ЗДвП/ 4к.т. За неправилно преминаване през пешеходна пътека. /чл.183, ал.4, т.1 ЗДвП/ 10 к.т. За ползване на мобилен телефон по време на управление на превозно средство освен при наличие на устройство, позволяващо използването на телефона без участие на ръцете. /чл.183, ал.4, т.6 ЗДвП/ 6 к.т. За неправилен превоз на хора. /чл.185 ЗДвП/ 3 к.т. За виновно причиняване на пътнотранспортно произшествие, вследствие на посочените нарушения, допълнително се отнемат 3 к.т. Ако два пъти в рамките на една година превишите максимално допустимата скорост за движение с над 50 км/ч. - свидетелството за управление на МПС Ви се отнема за три месеца
    Типо 1.6

Това е много полезна информация. Между другото сега като си разглеждам актовете,всички точки които са ми взели са по правилник.Не са злоупотребили
    COUPE 1.8 16V
    Volvo XC90 T6

Коментар

За превишаване на разрешената максимална скорост: а/ от 20 до 30 км/ч. включително /чл.182, ал.1, т.2 ЗДвП/ 2 к.т. б/ от 30 до 40 км/ч. включително /чл.182, ал.1, т.3 ЗДвП/ 6 к.т. в/ от 40 до 50 км/ч. включително /чл.182, ал.1, т.4 ЗДвП/ 12 к.т.
      Това значи ли че ако се превиши до 20км/ч, няма глоба?
      1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

Crash73 написа:
        За превишаване на разрешената максимална скорост: а/ от 20 до 30 км/ч. включително /чл.182, ал.1, т.2 ЗДвП/ 2 к.т. б/ от 30 до 40 км/ч. включително /чл.182, ал.1, т.3 ЗДвП/ 6 к.т. в/ от 40 до 50 км/ч. включително /чл.182, ал.1, т.4 ЗДвП/ 12 к.т.
        Няма...За това и радарите ги нагласят с +20 ..Тук в Германия е само 3!!! км/ч..
        FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

Crash73 написа:
          това значи че ако се превиши до 20 км се пише фиш при който не се отнемат точки ,но все пак парична глоба ИМА
          TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
          UNO 1.0 FIRE

Коментар

Ясно.Питам, щото един ми се зъбеше преди години, на излизане от едно село карах с 5км/ч над допустимото, и искаше да ми дрънчи 20лв. глоба...
            1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

а за 10 км превишение пишат ли фишче, аз съм чувал, че дават 10 грешка на километража :D
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Тук малко повече от нормативната уредба ... малко със задна дата ама до дни ще се постарая да ги оправя ...
                Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369

Коментар

Искам да попитам кога се отнемат контролните точки, защото след излизане на постановление за акта талона ми го върнаха същия както им го дадох. Как мога да разбера колко точки имам. Между другото аз още си карам с талона, които ми дадоха като изкарах книжка - вместо 39 са задраскали и пише 27
                  "What shall it profit a man, if he should gain the whole world and lose his own soul"
                  Кара любимата червена Brava 1,4 12V

Коментар

killertoon написа:
                    Искам да попитам кога се отнемат контролните точки, защото след излизане на постановление за акта талона ми го върнаха същия както им го дадох. Как мога да разбера колко точки имам. Между другото аз още си карам с талона, които ми дадоха като изкарах книжка - вместо 39 са задраскали и пише 27
                    И моя е същия, задраскано е и пише 27.

Коментар

Working...
                    X