Привет на всички Фиат манияци!Аз все още не съм такъв и разчитам точно вие да ме убедите да стана един от Вас. .Имам някой друг лев(около 3хил.)и искам да си купя кола.За толкова пари има чудесни Brava i Bravo, които да са с всички екстри, сносна година(96-98г.) 4е някои даже с газ или метан.Колата ми трябва предимно за работа(т.е. 3-4 часа на ден из софийските задръствания)и 3-4 пъти месечно по магистрала Тракия.Не я търся за гонки.Искам да попитам дали избора ми е добър за тези ми нужди?Защо примерно Астра или Голф с тези параметри струва два и повече пъти от Фиата?За какви недостатъци да гледам като си избирам Фиат.(Примерно на Шкода пластмасовото рамо ма машинката на ел.прозорците се изтърква за около 3г., голфчетат имат проблем с първа и задна или пък им падат оборотите като загрее и т.н)И другото ми питане е за двигателите и конете им.Като за начало разбрах че не е добре да си взимам 1.4 12V,обаче в мобилето за една и съща кубатура ги пишат с различни коне:Примерно:1.6-103к.с.1.6 16V-105к.с./90к.с.1.6i-98к.с./или 100 и дори 115к.с.1.2 16V-конете варират от 80 до 85к.с.1.8i16V-от 115 до 130 к.с.П.П.Благодаря предварително на всички, които ще ми обърнат внимание и ще ми помогнат!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
за Bravo i Brava
Collapse
X
-
Колега, зависи колко човека ще патувате най - често. Аз имам Браво, защото повече ми допада на външен вин, но ние сме само двама с моето момиче и ни устройва доста добре. Според мен трябва единствено да прецениш коя ти допада повече на външен вид - техникат аим е идентична. Аз карам 1,6 и като динамика съм доволен, но много трябва да внимаваш да не си купиш някое с много зле гледан двг, както беше моето, защото тогава след някой и друг месец ще искаш да го запалиш.Fiat Bravo 1,6 16V 103 hp
Коментар
-
Дори и оплюваният от всички 1.4 12V въобще не е зле стига да уцелиш читав екземпляр, гледан добре от предният собственик.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Колега, бюджетът си е бюджет, но напоследък доста паднаха и 1.9 JTD. Може да се намери под 4 хиляди. Можеш да се замислиш за нещо такова ако ти харесва по-добро ускорение и динамика от от 1.6 103 к.с. - в смисъл такъв, че постига същото, че и повече, но на по-ниски обороти. Освен това - доста по нисък разход - при каране със 100 извън града - под 5; Градско Русе (баща ми) на къси разстояния, т.е. почти през цялото време се кара студена - 6.5-7. Само дето трябва да си отваряш очите на четири да вземеш читава кола. По-добре е да си я заведеш и да си платиш една диагностика преди да я вземеш.Инче, 1.6 103 също е добър избор - ще я вземеш малко по-евтино, но ще гори повече. Но и те са хубави двигатели. Аз не бих си взел 1.2 82 - тази мощност, сама по себе си нелоша, се постига на 5500 оборота - тоест, колата доказано й липсва динамика ако не я държиш във високи обороти. Тогава пък гори много :D Брава или Браво - те са еднакви автомобили - никакво значение.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Определено виж и варианта с JTD, както ти писа колегата по-горе.....добра динамика и нисък разход....От бензиновите май най ми допада 1,8....но преки наблюдения нямамВ 1,6 съм се возил в два екземпляра и доста ми харесаха как вървят...така че избора си е твой, но определено аз бих взел JTD-тоИначе гледам, че си студент....веднага като го вземеш да се похвалиш и да го покажеш...Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Re: за Bravo i Brava
Pahata написа:Привет на всички Фиат манияци!Аз все още не съм такъв и разчитам точно вие да ме убедите да стана един от Вас. .Имам някой друг лев(около 3хил.)и искам да си купя кола.За толкова пари има чудесни Brava i Bravo, които да са с всички екстри, сносна година(96-98г.) 4е някои даже с газ или метан.Колата ми трябва предимно за работа(т.е. 3-4 часа на ден из софийските задръствания)и 3-4 пъти месечно по магистрала Тракия.Не я търся за гонки.Искам да попитам дали избора ми е добър за тези ми нужди?Защо примерно Астра или Голф с тези параметри струва два и повече пъти от Фиата?За какви недостатъци да гледам като си избирам Фиат.(Примерно на Шкода пластмасовото рамо ма машинката на ел.прозорците се изтърква за около 3г., голфчетат имат проблем с първа и задна или пък им падат оборотите като загрее и т.н)И другото ми питане е за двигателите и конете им.Като за начало разбрах че не е добре да си взимам 1.4 12V,обаче в мобилето за една и съща кубатура ги пишат с различни коне:Примерно:1.6-103к.с.
Коментар
-
Според мен какъвто и мотор да избереш от гамата на Браво/Брава, няма да сбъркаш, просто е въпрос на късмет да случиш на кола .Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Humppa
-
batproho написа:Според мен какъвто и мотор да избереш от гамата на Браво/Брава, няма да сбъркаш, просто е въпрос на късмет да случиш на кола .
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар