Пешо, аз пак не мисля, че си прав.Не е само прилагателното "свързани", а е цяло пояснително изречение, като общо изречението е сложно и отделните му части се отделят със запетаи.Ако беше само прилагателното, щеше да е "свързани теми", а не "теми свързани".Поне така са ме учили едно време.Вярно, че не съм лингвист, но пък много помня, като слон
Ето малко цитати от книги, които имам на компа:"...умствената нагласа и свързването на представите за щастие с определени неща, сами по себе си лишени от всякаква стойност." (Клифърд Саймък, "Градът", превод - Иванка Мечкова; редактор - Мария Арабаджиева, изд. Абагар, 1999)"Разум, способен да забележи и разбере неща, непостижими за човешкия." (пак там)"Разум, постигнал философски възгледи, недостъпни за човека." (пак там)"...шарен сфероид в натруфен стил рококо, стърчащ в ечемиченото поле в Мериленд." (Уилям Чен, "Мостът на Бетелгейзе")"До зидовете, които укрепваха наклона, за да не се рони почвата, растяха градински чай и къпини, пожълтели от есента." (Димитър Димов, "Тютюн")"От двете страни на шосето се простираше вълнообразна червеникава равнина, засята с тютюн. " (пак там)
![Smile](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_smile.gif)
Коментар