Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За една запетая, една дамаджана с ракия и други

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Абе... ЧУДЯ СЕ, КЪДЕ СА МОДЕРАТОРИТЕ ДА ИЗЧИСТЯТ ТЕМАТА ОТ СПАМА! Писна ми всяка тема да бъде Еле срещу другите!
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

ele написа:
      Lane Staley: Всеки ден редактирам текстове на колегите ти лингвисти, които от както са си взели изпита нищо не са погледнали, няма да споменавам за какви грешки става въпрос - това, че си завършил лингвистика не значи, че си прав. Но щом настояваш да си прав - нека да си прав.
      В текста адресирам към мен има достатъчно грешки, за да се усъмня в качествата ти на редактор.Най-лесната за хващане - "откакто" е една дума.
      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Отговарям в качеството си на модератор - моля ви се по-спокойно!Спама ще го разчистим като поулегне темата - иначе става несвързана.
        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

изтрито
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Ele, къде се разпозна в моето писание ?... Или "стреляйки" напосоки съм те улучил някъде... ПС: Виждаш само врагове. Мисли позитивно, бъди търпелива и ще се обичаме. А сега нека обмислим предложението на Краси. Следя темата с интерес. :D
            A17DTС/S
            Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Ееее,стига вече!!!Нали за това я пуснах темата за да обменим идеи, не да се нападаме на ниво интелект.Ако не исках вашето мнение досега да съм отишъл в някоя агенция,да съм ги принтнал и да сам поставил няколко из Бургас.Моля ви,не изкривявайте темата за пореден път!!!Естествено е на някой да не му хареса дизайна,има 1000 човека на които може пък да се хареса.За това изчаквам и чужди мнения, не съм се отказал и нямам такова намерение!
              FIAT FORUM BULGARIA
              Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Ele, бях готов да те подкрепя за запетайката, защото и аз мисля, че трябва да я има.Обаче изказването ти "когато трябва - пиша правилно" направо ме хвърли в тъч! Или пишеш правилно, или не пишеш правилно. Винаги ТРЯБВА!Аз също се замислих да изчистя почти цялата тема, но Явор е прав. Нека малко се поуталожи.Идеята на колегата е добра. И друг път сме обмисляли такива неща, в някои градове дори са я практикували. Аз лично на няколко коли съм оставял написана на ръка бележка с подобен текст. Дали има ефект - предполагам, че има. Успех!

Коментар

Immortal написа:
                  Ele, бях готов да те подкрепя за запетайката, защото и аз мисля, че трябва да я има.
                  Няма нужда от запетая, защото "свързани" се отнася към "теми"Не трийте, а прехвърлете постовете към темата за правописа. Ако някой има дете в 4-5 клас, нека го накара да направи анализ на изречението. Ще останете изненадани. :D

Коментар

ele написа:
                    Не правете мечешка услуга на форума, само защото не ме харесвате и не харесвате какво пиша.
                    Аз пък те харесвам Идеята на Красьо е добра, но наистина е абсолютно задължително да няма грешки вътре, а и той няма против. Според мен има запетая.
                    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Lane Staley написа:
                      Ele, вземи малко понаучи граматика. Тези линкове които си дала за пример с нищо не доказват правотата ти. Аз знам, че ти си върха, невероятна и непогрешима, но не ми обяснявай как някой оценявал боравенето ти с езика. Все пак говориш/пишеш с човек завършил Лингвистика. Умаленото "запетайка" си е твоя глупост. Аз лично не знам в математиката някой да прави умалителни на "скоби", в химията на "атоми" и т.н.т. В изречението което колегата е написал няма нужда от запетая. Помисли малко и ще се убедиш.
                      Мислех да не пиша, но не успях да се въздържа. Еле, ти да не си близначка на Пасарела? Господи, толкова си приличате!За да учиш някого кое как се пише, трябва самата ти да си безупречна, а си далече от истината, повярвай ми! Все едно аз и Lane Staley да те учим как се прави дисекция на жаба, не мислиш ли, че е абсурдно??? При положение, че пишеш дИмек, аджИба, Исцесии, да твърдиш,че си много веща в граматиката...айде нема нужда! Не мога да разбера този твой стремеж на всяка цена да си права (още повече, когато не си). Някога да си признала своя грешка?Краси, извинявай! Идеята ти е страхотна и я подкрепям напълно. Преди 2-3 седмици и аз получих "озарение" - докато се разхождах с количката из квартала, ми направи впечатление, че всяка трета - четвърта кола е фиат. Реших да разпечатам на малки листчета собственоръчно написан текст и да ги слагам под чистачките на колите. Този вариант, който предлагаш, е по-добър от моя и ще се възползвам от него.П.П. И Еле, пише се "неприязънта", дИмек, в една дума имаш 2 грешки!
                      "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
                      Ванга

Коментар

Мисля, че е свързано с темата. Все пак, ако подобно послание е от името на целия форум, е редно да бъде без правописни грешки. Знаете, че съм прост инженер и не претендирам за задълбочени филологични познания. Щом може да се каже: "На страниците на форума ще намерите множество теми, които са свързани...", следователно според мен трябва да има запетая, дори и да липсва ", които са" пред "свързани".
                        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
                          Мисля, че е свързано с темата. Все пак, ако подобно послание е от името на целия форум, е редно да бъде без правописни грешки. Знаете, че съм прост инженер и не претендирам за задълбочени филологични познания. Щом може да се каже: "На страниците на форума ще намерите множество теми, които са свързани...", следователно според мен трябва да има запетая, дори и да липсва ", които са" пред "свързани".
                          И защо ви е да разделяте съществителното "теми" от прилагателното "свързани", което се отнася към него? Можело да се постави "които", е да, но не е, нали? То може да се вмъкне цяло изречение ( а ако беше Пруст можеше и цял разказ да вмъкне ), което наистина щеше да се наложи да се отдели със запетаи, но не би.

Коментар

Няма да спамя повече в темата. Запетая трябва да има :D .
                            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

И какво сега, ще се караме има ли запетая, няма ли, променете текста малко ако трябва.

Коментар

Предавам се - приемам, че съм тъпа, проста, ограничена от всякъде. Мерсинадявам се сега всички да са доволни, да се потупат по шкембаците и да заспят спокойно.
                                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                                X