Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

И този път ли ще сме безразлични???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Atanas71: ще се изказвам сколкото изречения искам - мисля, че няма ограничения колко дълго да е едно изказване.Не съм съгласна за емигрантите. Не всички пращат пари, а дори и да плащат, не мисля, че го правят от милосърдие към България и повечето, при първа възможност, се омитат със семействата си. Българи, живеещи извън ЕС не трябва да имат право да гласуват, освен ако не са живяли определен период от време в България, но най-малко 3 месеца за последната 1 година. Веднага ти давам пример, мой познат, ирландец, живял в ирландия 2 години, след това във Великобритания, с два паспорта - ирландски и британски, няма право да гласува в Ирландия, защото не живее там и не е живял там за последните 50 години. Според твоето изказване, излиза едва ли не, че емигрантите поддържат цялата ни икономика. Я пак се замисли над изказването си. Иначе - всички с двойно гражданство от Турция трябва да духат супат, първо защото не живеят в България и второ, защото повечето от тях не говорят вече български - за какво честно гласуване говорим. Останалите - да се върнат да поживетя най-малко 3 месеца за една календарна година и тогава да гласуват.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
      batproho написа:
      Тезата ми беше съвсем друга, "Но едно си баба знае, едно си баба бае".
      Коментираш мое изказване - нормално е да го защитавам, не да припкам от клон на клон. Да, едно знам, едно бая - що да не, не си сменям мнението на 10 минути. Ако имаш някаква теза, изложи я така, че всеки да я разбере, не с едно изречение. Това ме навежда на друга тема, но няма да я започвам, че не се знае накъде ще тръгне.И все пак: Гласувайте. Гласуването е почти толкова важно, колкото и плащането на данъци.
      Ели сигурен съм че много добре си разбрала тезата ми, но просто трябва да се спори, може и да не съм прав не знам.За да не се впущаме в такива излишни спорове пред погледа на всички тук, да продължим на неутрална територия .
      Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
      Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Гласувайте просто. Недейте само да пишете във форумите.
        Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
        http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

_жоро_ написа:
          Sev написа:
          щом някой не живее в БГ да си гледа работатаняма какво да гласуванапуснал потъващия кораб, а ще избира кой да ме управлявада променят законапримерно нещо от сорта - който не е пребивавал поне за 3 месеца от последните 12 в родината да духа супатаживеят си по "белия" свят , мият чинии и разнасят пици и разправят в БГ колко било зле, а ще имат право на глас...няма нуждане плащат данъци, а харчат пари от нашите за да им се откриват секции и подобни
          Sev,Изобщо не съм съгласен с теб Защо да не гласувам на изборите като имам това право?Може да не живея в България,но там живеят родителите ми,приятелите ми и т.н.Може и да се върна след някоя друга година и изобщо не ми е все тая кой управлява държавата Изпуснах срока за записване за гласуването,но вчера се обадих в консулството в Мюнхен и разбрах че става и без предварително записване,такаче утре ще отида и ще дам своя глас В Нюрнберг също има консулство и над 3000 "миещи чинии" българи имащи право на глас,но нашите политици решиха че няма нужда от избирателна секция тука.
          ...Доган от мног време ръководи държавата...
          Точно за това всички трябва да гласуваме
          Родителите ти и приятелите ти да отидат да гласуват. Ти си избрал да напуснеш страната, избрал си да не плащаш данъците си тук, избрал си да не се осигуряваш тук, избрал си да не подпомагаш българската икономика, а да подпомагаш немската. Четейки този форум, ти плащаш немски ток, и немски интернет, докато си почиваш от немската си работа, която ти плаща немските осигуровки. Затова ти, както и всички които са избрали да напуснат страната трябва да губят правото си на глас. Така и 200 000 турци влизащи в България в деня на изборите също ще изгубят правото си на глас. Ако случайно решиш да се върнеш - като се върнеш, тогава ще гласуваш. Но понеже избирателната система е недъгава, затова утре ще можеш да идеш до консулството в нюрбургринг и да гласуваш. За това ще си сипеш немски бензин, и по немските пътища, за които се плащат немски такси, можеш да идеш и да решиш кой ще управялва България. И да подчертая че постът ми не е насочен лично към теб, Жоро, а към всички емигранти, които смятат че трябва да имат право на глас. И да, в случая е по-добре да гласуват колкото се може повече български емигранти, отколкото да не гласуват, а да имат право. Но най-добре е да нямат право. Утре преди да напишете постовете си в стил анти-ele - отидете да гласувате, защото нали ви показах в предния си пост по темата кой ще гласува вместо вас?

Коментар

ogi28bСамо че парите от фондовете, които, заради да не казвам кои, не ги получихме, идват от данъците на всички граждани на ЕС. пак си помисли дали трябва или не трябва да гласуват. Според мен всеки Българин, който е в ЕС трябва да гласува, но не и тези извън него. С което ще навляза в една друга тема - дано Турция никога не стане член на ЕС.batproho не я разбрах, честно

Коментар

ele написа:
              Atanas71: ще се изказвам сколкото изречения искам - мисля, че няма ограничения колко дълго да е едно изказване.Не съм съгласна за емигрантите. Не всички пращат пари, а дори и да плащат, не мисля, че го правят от милосърдие към България и повечето, при първа възможност, се омитат със семействата си. Българи, живеещи извън ЕС не трябва да имат право да гласуват, освен ако не са живяли определен период от време в България, но най-малко 3 месеца за последната 1 година. Веднага ти давам пример, мой познат, ирландец, живял в ирландия 2 години, след това във Великобритания, с два паспорта - ирландски и британски, няма право да гласува в Ирландия, защото не живее там и не е живял там за последните 50 години. Според твоето изказване, излиза едва ли не, че емигрантите поддържат цялата ни икономика. Я пак се замисли над изказването си. Иначе - всички с двойно гражданство от Турция трябва да духат супат, първо защото не живеят в България и второ, защото повечето от тях не говорят вече български - за какво честно гласуване говорим. Останалите - да се върнат да поживетя най-малко 3 месеца за една календарна година и тогава да гласуват.
              Немога да кажа че си интересен човек а странен. Защо странен човек? Каде казах че имигрантите крепят икономиката? Или си пишеш просто ей така да намериш материал за следващата литературна творба От тези имигранти има някои които печелят добре , други са отишли с цел изплащане на заем , съдби всякакви . Тези хора имат право на глас , имат право да направят своя избор и всички обединени от надеждата за по-добър живот. Надеждата умира последна , човек не трябва да губи вяра и надежда за по-хубав живот. Ти се замисли над изказването си И по-добре отивай да гласуваш утре вместо да ни убеждаваш в твоите теории от типа "Аз няма да глаувам защото..."
              Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2274631 Честито на печелившите!
                MB 280 S W108 67' - pickUp
                MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
                ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
                Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
                office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid

Коментар

ogi28b написа:
                  Така и 200 000 турци влизащи в България в деня на изборите също ще изгубят правото си на глас.
                  Оги,За разлика от тези турци,аз съм роден в България,учил съм в България,родителите ми са българи,говоря български език,имам само Български паспорт,мисля след време да се върна в България със свежи идеи и пари и имам пълното право на мнение и на ГЛАС Точно за това ще отида утре да гласувам и се надявам да го направят всички.Поздрави,ЖороP.S. Колкото и да не ми се вярва се надявам след изборите да се разкарат от власта всичките турци, комунисти и т.н. които окрадоха и моите пари като данъкоплатец в Германия
                  Fiat Coupe 20V Turbo & Audi A4 2.5TDI Quattro & Fiat Punto Evo
                  Сутрин вечер моторизъм,здрав и бодър организъм!

Коментар

Много приказки се изприказваха но "файда от ползата никаква" както се казва.За жалост избирателната активност е на трагично ниско ниво, поне в Бургас .
                    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

ЦИК обяви избирателната активност по РИК към 17.00 часа, предаде репортер на Агенция

Коментар

Странно преди малко съобщиха за 60% избирателна активност
                        Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Според последните прогнозни данни, ГЕРБ взема около 40%, БСП около 18, ДПС около 14, Атака около 9, Синята коалиция около 7, РЗС около 4, Лидер около 4, НДСВ не минават 3% бариера.

Коментар

УРА! Това се казва шамар за БСП и най вече за Доган :D 50хил турци са гласували там, и кФо стана ??? м... Браво!!!!
                            Brava 103HP
                            ''Фиата тръгва там където Голфа спира''

Коментар

А честито!!!

Коментар

При сегашните обявени предварителни резултати, партия ГЕРБ ще има 89-90 депутати от пропорционалното гласуване (41 / 100 при 5 % разпределени гласове) , и кой знае колко от мажоритарните. Това означава че с който и да направи коалиция, ББ ще има пълната власт, и ще може да махне доган от властта. Яне Янев от РЗС не си е плащал кабелната телевизия от 3 месеца

Коментар

Working...
                                X