Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

И този път ли ще сме безразлични???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

batproho написа:
    Тезата ми беше съвсем друга, "Но едно си баба знае, едно си баба бае".
    Коментираш мое изказване - нормално е да го защитавам, не да припкам от клон на клон. Да, едно знам, едно бая - що да не, не си сменям мнението на 10 минути. Ако имаш някаква теза, изложи я така, че всеки да я разбере, не с едно изречение. Това ме навежда на друга тема, но няма да я започвам, че не се знае накъде ще тръгне.И все пак: Гласувайте. Гласуването е почти толкова важно, колкото и плащането на данъци.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

копуването и продаването на гласове е кахти якия бизнес Изроди 2009гласувайте за да видим после ко ше става

Коментар

Ако не сте овце, гласувайте!Масов вот може да разбие мръсния сценарий на партиитеМартин Карбовски Хората се делят на две - с кауза и живи мъртъвци. Днес с изненадваща болка в гърдите трябва да признаем, че повечето българи са посърнали като мъртъвци. Просто нямат кауза, нямат житейски проект, нямат план, нямат мечта, нямат думи, енергия и мисъл какво искат и какво трябва да се случи. Българите са се оженили за една жена, която се казва Апатия. Заедно с това обаче са притеснени - какво става, какво става, питат се трескаво и новините не им харесват. Изборите също са два вида. Едните са демократични, другите винаги са полудемократични. Тоталитарни да са, пак са избори. Утрешните избори, казват, са предрешени. 123 секции в Турция и 3 в Гърция. Паднаха черните печати за незаконно пребиваващите лица с български паспорти в Турция. Това са последните новини. Някой се опитва да печели дузпа от трибуните. Това е усещането на българите. И до днес те си мислеха, че всичко е обречено. Но нищо обречено няма. При приемането на всяка една държава в Евросъюза е имало икономическо и политическо разочарование. У нас то е национално. Имаме безсилното и неприятно усещане, че държавата се разпада. Демокрацията води до събития, които разграждат, корозират националното съзнание. Българите днес са най-самотната и прецакана нация на планетата. Уникално състояние. Но не всичко е обречено. Има един незаобиколим фактор. Всяка партия си прави сметките за активност между 30 и 40 процента. Трябва днес да помолим българите да обърнат внимание на елементарната математика. Престанете да пъшкате и да се оплаквате, сякаш робството е неминуемо. Хванете се за числата и мислете Всичко друго е за апатичните овце, в които сме на път да се превърнем. Ето я елементарната математика. Ако една партия взима 15 на сто от гласовете при 30% избирателна активност, то при двойно повече гласували същата партия едва ще събере 7%. Сметката е кръчмарска, но в нея кръчмарят е нацията, не партиите. Партиите днес си правят сметката без кръчмаря. Всеки техен сценарий ще бъде разбит, ако излезем да гласуваме. Това досега не сте го чували. Всички повтарят, че нищо не зависи от вас. Ако повярвате в това, то ще се превърне в истина. Електоратът на Доган, от който всички вече се плашат, не е способен на чудеса. Той просто вярва на лидера си и го харесва дори когато той говори ненормални работи. На чудеса са способни тези, които утре излязат да гласуват. Даваме пример с Доган, защото той е най-обсъжданият. Но дори да приемем, че някъде е писан сценарий за утрешните избори, трябва да разберем, че същият сценарий не струва нищо, ако активността е над 50%. Разберете това и им объркайте сметките. Системата за гласуване е сменена и по-добра отпреди. Няма да има загубени гласове. Изберете си кауза. При други народи разочарованието е майка на нови каузи. У нас разочарованието е като погребение - все едно няма връщане назад. Знаем, че ви се интелектуалничи и отстрани изглежда смешно. И едната партия говори за българския народ, и другата говори същото, но партиите се мразят така, сякаш народите са два. Но народът е един, поне така казват. Същият народ може да направи чудеса. Същият народ трябва да направи ясно разделение кой го е лъгал досега и кой още не го е лъгал. И не е задължително да ни излъжат отново. Наистина моментът е критичен. Излезте бе, маскари! Излезте и им покажете, че не сте тълпа, марди, рая и прочие стадо. Върнете си държавата, за която казват, че била в Европейския съюз. Държавата си личи по хората. Другото е география за начинаещи. Утре ще се разбере колко струвате. Най-недоволният и нещастен народ ще бъде с ясната диагноза - жив ли е, или не е жив. Едно е да си недоволен и жив, друго е да си недоволен и мъртъв. Разликата е като неудобна гарсониера и тесен в раменете гроб. От това зависи дали утре децата ви ще се върнат, или ще тръгнат да стават не-българи. Само от това зависи - нуждаем се от доказателство, че сме живи.И че не сме толкова глупави. Излезте, казвам ви, мамка ви и народ!
        Brava 1.6 16v ELX 2001г.
        Punto М2 1.2 SX 2000г.
        МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

ele написа:
          Емигрантите, независимо къде са, не трябва да имат това право - те не живеят в България и следователно не трябва да изказват предпочитания кой да ни управлява.
          Недей да ползваш определението ЕМИГРАНТ,защото такова понятие в днешно време за българи няма.Това беше по времето на комунистическото мракобесие,когато хората бягаха от комунистическия ад през минните полета обграждащи родината.Сега има хора които работят и живеят някъде и едни са връщат,други остават за по дълго и са със желание да се върнат в бъдеще.В Германия има 3,5 милиона турци на работа и никой не ги нарича емигранти.Всеки българин с документи за такъв има право да гласува независимо къде се намира и живее.Така е навсякъде и на много места за това е въведено електронното гласуване и даже гласуване по пощата.Но нашите трима любимци в парламента не искат и да чуят за такова гласуване,защото знаят какъв ще е резултата.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
            ele написа:
            Емигрантите, независимо къде са, не трябва да имат това право - те не живеят в България и следователно не трябва да изказват предпочитания кой да ни управлява.
            Недей да ползваш определението ЕМИГРАНТ,защото такова понятие в днешно време за българи няма.Това беше по времето на комунистическото мракобесие,когато хората бягаха от комунистическия ад през минните полета обграждащи родината.Сега има хора които работят и живеят някъде и едни са връщат,други остават за по дълго и са със желание да се върнат в бъдеще.В Германия има 3,5 милиона турци на работа и никой не ги нарича емигранти.Всеки българин с документи за такъв има право да гласува независимо къде се намира и живее.Така е навсякъде и на много места за това е въведено електронното гласуване и даже гласуване по пощата.Но нашите трима любимци в парламента не искат и да чуят за такова гласуване,защото знаят какъв ще е резултата.
            Да, тези хора са емигранти - тази дума се използва във всяка една държава. Емигрант е всеки български гражданин, който е напуснал пределите на ЕС. Ти колко дълго си живял в Германия, че да си наясно с официалния статус на въпросните турци (ако имат и немско гражданство - значи не са емигранти)? Това че някой е емигрант не значи, че е крадец, убиец и че с него не трябва да се отнасят с уважение!!! Емигрант не е мръсна дума - това е статус на чужденец. По-голяма част от емигрантите от България нямат никакво желание да се връщат - единственото, което ги връща от време на време са роднините. Да, за мен тези хора не трябва да гласуват - те доброволно са напуснали страната - ако искат да гласуват - нека се върнат в България да гласуват (или в страна на ЕС). А всеки с два паспорта трябва да гласува за държавата в която е живял най-много за последната 1 година. Колкото за електронното и за гласуването по пощата - мислиш ли, че България и българинът е изрял за подобно гласуване? Може да се гласува по пощата във Великобритания, но там право да гласуват имат само тези, които са се записали, че ще гласуват. Схемата там е следната - записваш се, че искаш да гласуваш - дават ти едно картонче, с което гласуваш. Ако искаш да гласуваш по пощата се обаждаш една седмица педварително в секцията, в която си се записал, и ги уведомяваш, че ще гласуваш по пощата. След това си гласуваш по пощата.Хората са го измислили така, че да не се купуват гласове. Представи си в България, където купуването на гласове е доходен бизнес, как ще се купуват гласове, ако въведем гласуване по пощата без да променяме останалата част от закона. Колкото до електронното гласуване - чудесно, избягва се човешкия фактор при преброяването - по-малко пари за преброители, за листовки. Но в една нормална държава всеки пенсионер би се справил, дали е така в България? Аз съм твърдо за гласуване с електронен подпис - но колко хора имат такъв?На България и трябва нов закон, не франкенщайнски закон - събрани части от тук-там, за да се напише текст.

Коментар

щом някой не живее в БГ да си гледа работатаняма какво да гласуванапуснал потъващия кораб, а ще избира кой да ме управлявада променят законапримерно нещо от сорта - който не е пребивавал поне за 3 месеца от последните 12 в родината да духа супатаживеят си по "белия" свят , мият чинии и разнасят пици и разправят в БГ колко било зле, а ще имат право на глас...няма нуждане плащат данъци, а харчат пари от нашите за да им се откриват секции и подобни
              2015 Renault Megane Expression GT
              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

изборите се знаят пък и за кво да се гласува - да определим кой ще взима пари
                Fiat Punto Sporting 1.2 16V MPI 86hp 98

Коментар

ele написа:
                  Аз съм твърдо за гласуване с електронен подпис - но колко хора имат такъв?
                  И какво става с АНОНИМНОСТТА на вота?!?

Коментар

Cepheus написа:
                    изборите се знаят пък и за кво да се гласува - да определим кой ще взима пари
                    по-скоро да определим кой няма да ни управлява, всеки негласувал все едно гласува за депесарите
                    Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
                    Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

Immortal написа:
                      ele написа:
                      Аз съм твърдо за гласуване с електронен подпис - но колко хора имат такъв?
                      И какво става с АНОНИМНОСТТА на вота?!?
                      Ще ти сложат една камерка да те снима като гласуваш, даже няма и да усетиш, ако е електронно гласуване - ще записва кой влязал и вота след това.... Ще се идентифициращ пред системата така, както с лична карта - след това ще записва само гласуването. Подобен начин на гласуване не е за България поради липсата на много неща, които не искам да коментирам, защоот са обект на друга тема.

Коментар

Който и да дойде на власт пак Доган ще решава кой колко да взема,преди малко бях със шефа ми а той не е случаен човек каза ми той Доган от мног време ръководи държавата.

Коментар

Реших и аз днес да направя малко трафик на блога на Станишев. Ще дам само един пример с отговори на последната статия:
                          Донка2/7/2009 17:14:06Бях в Пловдив когато посетихме аерогарата и исках да ви поздравя, г-н Премиер. Оставихте много добро впечатление в мен. Ще гласувам за вас на 5-ти юли.Калина2/7/2009 17:15:58Тъкмо отварям страницата, работи. Продължавайте в същия тон, момчета. Давай, Станишев!Иван2/7/2009 17:29:22Чудя се колко ли плаща Борисов на хакерите. Със сигурност не са евтини. Това е един много добър начин да се похарчат парите на данъкоплатците.Христо2/7/2009 17:32:41Аз съм на ваша страна и моите приятели ще гласуват за БСП. Продължавайте да се борите за нас, г-н Станишев.Мария2/7/2009 17:34:29Ненавиждам хора, които биха използвали подобни методи като това да хакват сайтове само и само за да спечелят. Ще гласувам за вас, г-н Станишев. Покажете им, че БСП може да спечели
                          Не знам колко плаща Костов или Борисов на хакери, но Станишев съвсем явно си е наел човек да пише коментарите. В целия блог личи един и същ стил, с прецизното изписване "г-н Премиер" и "г-н Станишев" (които съществуват в почти всички изказвания). Много културен български език, който не е присъщ на посетителите на тази част от интернет пространството. Освен това някой преди 2-3 дни по погрешка беше публикувал коментари под статията "Кой се страхува от www.stanishev.bg?", който бързо, явно, са били премахнати, и дори не са заменени с други....

Коментар

Sev написа:
                            щом някой не живее в БГ да си гледа работатаняма какво да гласуванапуснал потъващия кораб, а ще избира кой да ме управлявада променят законапримерно нещо от сорта - който не е пребивавал поне за 3 месеца от последните 12 в родината да духа супатаживеят си по "белия" свят , мият чинии и разнасят пици и разправят в БГ колко било зле, а ще имат право на глас...няма нуждане плащат данъци, а харчат пари от нашите за да им се откриват секции и подобни
                            Sev,Изобщо не съм съгласен с теб Защо да не гласувам на изборите като имам това право?Може да не живея в България,но там живеят родителите ми,приятелите ми и т.н.Може и да се върна след някоя друга година и изобщо не ми е все тая кой управлява държавата Изпуснах срока за записване за гласуването,но вчера се обадих в консулството в Мюнхен и разбрах че става и без предварително записване,такаче утре ще отида и ще дам своя глас В Нюрнберг също има консулство и над 3000 "миещи чинии" българи имащи право на глас,но нашите политици решиха че няма нужда от избирателна секция тука.
                            ...Доган от мног време ръководи държавата...
                            Точно за това всички трябва да гласуваме
                            Fiat Coupe 20V Turbo & Audi A4 2.5TDI Quattro & Fiat Punto Evo
                            Сутрин вечер моторизъм,здрав и бодър организъм!

Коментар

ele написа:
                              Stefan Hadjov написа:
                              ele написа:
                              Да, тези хора са емигранти - тази дума се използва във всяка една държава. Емигрант е всеки български гражданин, който е напуснал пределите на ЕС. Ти колко дълго си живял в Германия, че да си наясно с официалния статус на въпросните турци (ако имат и немско гражданство - значи не са емигранти)? Това че някой е емигрант не значи, че е крадец, убиец и че с него не трябва да се отнасят с уважение!!! Емигрант не е мръсна дума - това е статус на чужденец. По-голяма част от емигрантите от България нямат никакво желание да се връщат - единственото, което ги връща от време на време са роднините. Да, за мен тези хора не трябва да гласуват - те доброволно са напуснали страната - ако искат да гласуват - нека се върнат в България да гласуват (или в страна на ЕС). А всеки с два паспорта трябва да гласува за държавата в която е живял най-много за последната 1 година. Колкото за електронното и за гласуването по пощата - мислиш ли, че България и българинът е изрял за подобно гласуване? Може да се гласува по пощата във Великобритания, но там право да гласуват имат само тези, които са се записали, че ще гласуват. Схемата там е следната - записваш се, че искаш да гласуваш - дават ти едно картонче, с което гласуваш. Ако искаш да гласуваш по пощата се обаждаш една седмица педварително в секцията, в която си се записал, и ги уведомяваш, че ще гласуваш по пощата. След това си гласуваш по пощата.Хората са го измислили така, че да не се купуват гласове. Представи си в България, където купуването на гласове е доходен бизнес, как ще се купуват гласове, ако въведем гласуване по пощата без да променяме останалата част от закона. Колкото до електронното гласуване - чудесно, избягва се човешкия фактор при преброяването - по-малко пари за преброители, за листовки. Но в една нормална държава всеки пенсионер би се справил, дали е така в България? Аз съм твърдо за гласуване с електронен подпис - но колко хора имат такъв?На България и трябва нов закон, не франкенщайнски закон - събрани части от тук-там, за да се напише текст.
                              Не , категорично не съм съгласен с теб . Точно тези имигранти вливат огромна сума свежи пари в българската икономика , като пращат на роднините си . Според мен тези хора имат право да гласуват , те вкарват пари в икономиката ни. Обратно е мнението ми за турците идващи да гласуват в България от Турция. Те не внасят нищо в икономиката ни , даже парите с които ги транспортират тук за да гласуват и определят бъдещето ми са крадени от нас данъкоплатците. Дано си ме разбрала , надявам да кажеш нещо с с две три изречения за това което съм написъл , не да правим психо-терапевтични поеми и нищо да не казваме. Опитай се да се изказваш в прав текст с няколко изречения , все пак сме разумни и мислещи хора . Не е нужно в всеки пост да ни обесняваш за "топлата вода" всички живеем в България , знаем как стоят нещата :D
                              Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Вчера по новините казаха, че като спечели изборите Борисов щял да отмени двойното гражданство.АКО избирателната активност е под 50% от населението - тогава наистина ДПС може да вземе и 20% от гласовете, ако избирателната активност е 100% от насел. - тогава ДПС може да вземе максимум 10% от гласовете.ГЛАСУВАЙТЕ, независимо за коя Българска партия (за предпочитане за такава партия, която няма да състави коалиционнен кабинет с ДПС) !Който е свободен в този ден и си е в родното място и въпреки това не излезе да гласува - значи подкрепя ДПС, наистина е така, като се гледат цифрите.
                                Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                                http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Working...
                                X