Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

И този път ли ще сме безразлични???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

jenshen73 написа:
    Мхм. Мненията на suppish и style34 все едно от братя писани. Момчета, не ВИ знам на колко годинки сте, но като идете да бачкате там дето ви е харесало и да живеете за посотоянно там - ще ви кажа - хубаво е, но много бързо ще забравите форумите и интернета щото няма да ви остава НИКАКВО време от бачкане да изкарате за месечната сметка. Щото кефа си има цена... Тук не ви е кеф, но ви е и безплатно Айде акъли няма да ви давам - аз ПАК ще ида да гласувам пък вие си блокирайте магистралите от Турция - 130 секции за тях ще има точно в... Турция А и на оногова с 200та турци с подръчните бухалки - ако в България беше така - щеше да цари ред и порядък. А не да се качвам да правя забележки на съседите, когато решат, че в 23:00 е най-подходящото време да слушат музика като в дискотека... или пък кучето им да пикае на терасата, която се оттича върху прането ми...
    Кефиш ли се на това , ако съдя по тънката усмивчица Правилно ли е според теб да има такъв голям брой избирателни секции. Има страни и то в Европейския съюз , кадето има много повече българи от колкото в Турция , но в тях няма и наполовина от броя на тези секции
    Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Punto 1.4T написа:
      Важното е да се види масовото негодувание към турците и че е дошло време да се махат Дано хората гласуват на тези избори иначе сме направо загубени
      Как точно предлагаш турците да се махнат? Да се сравняват оня болния ми бивш комшия и Левски е най-малкото неуместно.Болно ми е, че всеки вика "Левски, Левски...", а дори нямате представа от идеите му."В нашата България не ще бъде така, както е сега в Турско. В нея всички народи ще живеят под едни чисти и свети закони... и за турчина, и за евреина и пр., каквито и да са, за всички еднакво ще е... Така ще е в наша България. Ние не гоним турския народ, ни[то] вярата му, а - царя и неговите закони, с една дума, турското правителство, което варварски владее не само нас, но и сами[те] тур[ци].В Българско не ще има цар, а "народно управление" и "всекиму своето". Всеки ще си служи по вярата и законно ще се съди както българинът, така и турчинът. Свобода и чиста република."В. Левскиhttp://web.orbitel.bg/willow/levski/

Коментар

jenshen73 написа:
        Мхм. Мненията на suppish и style34 все едно от братя писани. Момчета, не ВИ знам на колко годинки сте, но като идете да бачкате там дето ви е харесало и да живеете за посотоянно там - ще ви кажа - хубаво е, но много бързо ще забравите форумите и интернета щото няма да ви остава НИКАКВО време от бачкане да изкарате за месечната сметка. Щото кефа си има цена... Тук не ви е кеф, но ви е и безплатно
        Прав си. Кефа да живееш в голяма и просторна къща, кефа сутрин като отиваш на работа пръскалки да поливат свежата тревичка пред вас, кефа да можеш да си оставиш чисто новата кола отключена цяла нощ, кефа да имаш джакузи и басейн в квартала си, кефа дори и непознат да ти казва "Добро утро", кефа да виждаш неозлобени и спокойни хора, да, всичкия този кеф си има цена. Но не е достатъчно висока, за това, което получаваш. Видял съм, имам достатъчно познати. Имам приятелка, която е на 22, от 4 години е в USA и се КЕФИ на всичко това. Преди време, в друга тема пуснах снимка на улицата където живее. Красота. И аз се кефих, но само за 4 месеца. А дали ще се скъсваш от работа - зависи от работата, както и тук. Само че там, когато имаш 8 часов работен ден, всяка минута след 8-я час се плаща с 50% отгоре. А тук 8 часа означават често 9-10 и нагоре. Иначе и аз ще гласувам.
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Ето как се образуват избирателните секции в чужбина. Закон за избиране на народни представителиЧл.41 (ал.8 ) (Изм. - ДВ, бр. 32 от 2005 г., в сила от 12.04.2005 г., изм. - ДВ, бр. 63 от 2006 г.) Ръководителите на дипломатическите и консулските представителства в чужбина образуват избирателни секции:1. в населените места, където има дипломатическо или консулско представителство;2. (доп. - ДВ, бр. 31 от 2009 г., в сила от 24.04.2009 г.) в населените места извън т. 1 - при наличие на не по-малко от 100 избиратели, заявили лично желанието си да гласуват не по-късно от 20 дни преди изборния ден в писмена форма чрез саморъчно подписано заявление - подадено лично, чрез писмо или в електронна форма до посолството на Република България или консулската служба за съответната държава; в заявлението се посочват трите имена по паспорт, лична карта или военна карта на избирателя, заявил желание да гласува, единният граждански номер, адрес на пребиваване в съответната държава, както и постоянният адрес на лицето в Република България; ръководителят на дипломатическото представителство изпраща информация до Министерството на външните работи, съдържаща трите имена, единния граждански номер и постоянния адрес в Република България на заявителите и държавата; Министерството на външните работи изпраща обобщените данни от всички държави до Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" към Министерството на регионалното развитие и благоустройството не по-късно от 15 дни преди изборния ден, за да бъдат автоматизирано заличени от избирателните списъци за гласуване в Република България; лицата, заявили, че ще гласуват в чужбина, не могат да бъдат дописвани в избирателните списъци в страната в изборния ден;3. по тяхна преценка.(9) (Новa - ДВ, бр. 63 от 2006 г.) Когато броят на избирателите, заявили желанието си да гласуват по ал. 8, т. 2, е повече от 1000 в едно населено място, се образува нова избирателна секция. Позволих си да оцветя в синьо част от текста.Модераторски екип на fiat-bg.org
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Punto 1.4T написа:
            Разберете този път няма да доидат руснаците да ни освободят,на никои не му пука,време е поне веднъж да си решиме проблема сами
            че те като ни освободиха предния път...още им берем гайлето
            2015 Renault Megane Expression GT
            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Immortal написа:
              Punto 1.4T написа:
              Важното е да се види масовото негодувание към турците и че е дошло време да се махат Дано хората гласуват на тези избори иначе сме направо загубени
              Как точно предлагаш турците да се махнат? Да се сравняват оня болния ми бивш комшия и Левски е най-малкото неуместно.Болно ми е, че всеки вика "Левски, Левски...", а дори нямате представа от идеите му."В нашата България не ще бъде така, както е сега в Турско. В нея всички народи ще живеят под едни чисти и свети закони... и за турчина, и за евреина и пр., каквито и да са, за всички еднакво ще е... Така ще е в наша България. Ние не гоним турския народ, ни[то] вярата му, а - царя и неговите закони, с една дума, турското правителство, което варварски владее не само нас, но и сами[те] тур[ци].В Българско не ще има цар, а "народно управление" и "всекиму своето". Всеки ще си служи по вярата и законно ще се съди както българинът, така и турчинът. Свобода и чиста република."В. Левскиhttp://web.orbitel.bg/willow/levski/
              Я пак прочети какво съм написъл!Аз не съм някъкъв болен расист(даже не съм),нямам в предвид да се махнат турците като жители а да се махнат от управлението на държавата,защото не е нормално Просто си четете каквото си искате и си тълкувате както ви изнася А на style34 искам само да му кажа да се изказва след като отиде не на гости ами да поживее няколко години там та малко да падне от небето!Единствения келепир на емиграцията е че със спестените от мизерстване пари ще може да се надува като си доиде за по 20 дена в БГ И искам да го питам с какво образование и стаж е че е тръгнал с голямата торба да живее като баровец там???

Коментар

Инициативата е копирана от facebook:
                Ясно е, че врагът ни прави всичко възможно, за да не гласуваме! Неотварянето на допълнителни избирателни секции в Германия е поредното доказателство. Как ще отговорим ние на поредния удар? Защо не с организиране на най-масовото РЕКОРДНО ГЛАСУВАНЕ за парламентарни избори в историята на България, а защо не и в ЕС. Ако постигнем такава рекордна избирателна активност, МОЖЕМ да ги затрием в историята всичките от тройната мафия. Ще ударим тежко бюджета за купуване на гласове. Можем да променим хода на историята! ЦЕЛТА на участниците в тази група е да мобилизираме възможно най-много хора за изборите и да занижим процента на купените гласове. ЦЕЛТА е да не позволяваме повече нашите български народни представители и бъдещето ни да бъдат определяни от купените гласове на цигани, мюсюлмани и най-бедното зависимо българско население, поробени от цигански барони, турски феодали и български мафиоти. ЗА ДА УСПЕЕМ, в оставащите седмици трябва всеки да се раздаде за каузата във форумите, фейс бук, яху, гугъл и други групи, скайп листи и т.н., така че призивът на нашата група да достигне възможно най-много хора до 5 ЮЛИ! Нека всеки един родолюбив отговорен българин се включи в тази масова инициатива. Нека да ги изненадаме, да ги ударим здраво, както никога до сега. После сме на морето и ще отпразнуваме края на тройната мафия... на морето... на това море, което е останало от строежи и заменки.
                Според мен това е правилният начин!
                Alfa 159 SW 2.4 Ti
                Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

http://www.dnes.bg/politika/2009/06/...3240Малко неща са в състояние да ме изкарат извин нерви,ето едно от тях.Само го вижте колко е нагъл и си помислете добре

Коментар

Колеги, не съм пенсионер - за кого да гласувам
                    I drift not because it is a quicker way around a corner, but it is the most exciting way......

Коментар

Punto 1.4T написа:
                      А на style34 искам само да му кажа да се изказва след като отиде не на гости ами да поживее няколко години там та малко да падне от небето!Единствения келепир на емиграцията е че със спестените от мизерстване пари ще може да се надува като си доиде за по 20 дена в БГ И искам да го питам с какво образование и стаж е че е тръгнал с голямата торба да живее като баровец там???
                      Абе за къде аз съм тръгнал на сульо и на пульо не мисля да давам обяснения. Но от мен а мине. Бил съм 4 месеца в САЩ. Запознал съм се с доста хора, видял съм, те, какво работят и как живеят. Познавам и много българи там, и в Англия, и в Канада. За образование - Математическа гимназия, после УНСС, спец. "Финанси". Стаж - 2 години и половина в ЦУ(централно управление, ако не знаеш) в една банка, няма да конкретизирам коя. Все още работя там. На 25 съм. Други въпроси?
                      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Браво,желая ти успех.Ако отидеш някои ден ще разбереш какво съм имал в предвид

Коментар

Punto 1.4T написа:
                          Браво,желая ти успех.Ако отидеш някои ден ще разбереш какво съм имал в предвид
                          Мерси. Само да уточня, че аз не искам да живея като баровец. Това, което съм описал там е за нормалните, работещи хора. Никъде не е лесно, но някъде има резултат като се трудиш. Както и да е, всеки си има мнение. Но никога няма да забравя как исках да се върна тук и веднага щом пристигнах на летището в София и тръгнах към нас, разбрах колко голяма грешка съм направил като съм си дошъл.

Коментар

Punto 1.4T написа:
                            Я пак прочети какво съм написъл!Аз не съм някъкъв болен расист(даже не съм),нямам в предвид да се махнат турците като жители а да се махнат от управлението на държавата,защото не е нормално Просто си четете каквото си искате и си тълкувате както ви изнася А на style34 искам само да му кажа да се изказва след като отиде не на гости ами да поживее няколко години там та малко да падне от небето!Единствения келепир на емиграцията е че със спестените от мизерстване пари ще може да се надува като си доиде за по 20 дена в БГ И искам да го питам с какво образование и стаж е че е тръгнал с голямата торба да живее като баровец там???
                            Бе пак чета, и пак същото разбирам. Явно не си се изказал както трябва. Пък какво си имал предвид не знам - не съм медиум.За ДПС съм съгласен, но нека стане ясно, че правите разлика между обикновените български турци и ДПС. Щото не се разбира.За мен и ДПС, и Атака са етнически партии и като такива са забранени от конституцията. Не така седи въпроса обаче на хартия, щото никъде в документите на ДПС не пише, че е партия на турците в България. За това и няма основание да се забрани. Ако някой е достатъчно добре подготвен, нека заведе дело в конституционния съд, пък да видим...А да се махнат от властта може, ако повече хора гласуват осъзнато за други партии!!!. Щото ако ги закараш хората насила пред урните и ги накараш да гласуват - не се знае за кого ще гласуват. И с повечето гласували можем само беля да си навлечем, т.е. вместо да изпишем вежди, да извадим око.

Коментар

style34, не се заблуждавай и не си прави илюзии за живота в Щатите. Чичо ми, на 40 и няколко години спечели зелена карта. Към тогавашния момент имаше много добре платена работа, позволяваща му да издържа жена, която не работи и две деца, без да се лишават от нищо. Точната му позиция не помня как се дефинираше, но е равносилна на главен главен IT Manager в тогавашната БулБанк. Сам ти е ясно, че за тази позиция се иска не малко образование и квалификация. Заеба всичко и отиде там. Разнасяше пици. После нещо друго. После трето, пето и така нататък. В щатите никой не го боли какъв стаж и на какви позиции си имал извън тяхната страна, камо ли пък образование. Там си емигрант. Негър. Бял негър. Децата ти най-вероятно и те ще бъдат, но те поне ще имат шанса да работят нещо различно от разносвачи на пици и подобни работи.Да, знам какво ще кажеш и ще си прав. Парите от тези бачкаторски позиции ще ти осигурят осигурят доста повече отколкото такава работа в България. Но в крайна сметка аз бих предпочел да се реализирам в България, живеейки тук наравно с разносвачите на пици в Щатите, отколкото да бъда разносвач на пици в Щатите, живеейки със статута на реализирал се в България.Примера с чичо ми, който всъщност е мъж на леля ми (така де, разбрахте ме), го давам не за друго, а за да видиш, че има хора с много повече стаж и образование отиваще от България в Щатите и пак стигаме до задънената улица. Вярно е, че си доста по-млад от него, но все пак...

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

bolgAryan, и си прав и не си.Като му е толкова лошо на чичо ти, там, в щатите, що не се върне?!?Аз купих преди време Ситроена ми от тогавашния управител на банка ДСК в Сливен. Младо момче, няколко години по-голямо от мен. Жена му беше спечелила зелена карта. Тя беше отишла 1 година преди него там, а той замина след това. Там кара камион. Само че не ще и да чуе за връщане в България. Защо ли???Не всички българи - емигранти мият чинии. Това нали ви е ясно? Имам приятел в Швеция, инженер, бивши колеги от ТУ сме. Той ми казва, че докато не научил шведски е ринал лайна (с извинение) в една свинеферма. сега обаче, след като е няколко години вече там и говори перфектен шведски, работи в завод като инженер.Имам друг приятел в Испания, с подобна съдба. Сега е инженер-проектант във фирма за летящи самолетни "бензиностанции"... Тук завърши в Пловдив специалност "ремонт и експлоатация на самолетна техника". Т.е. - работи по специалността. Дали тези двамата мизерстват - не знам... но и на двамата жените им не работят, а имат и деца. Карат чисто нови коли и заплатите им са 4 цифрени в евро.По принцип повечето ми приятели в момента са в чужбина, и повечето от тях са реализирани там и работят по специалностите си, изкарани в България.Вярно е, че всички са почнали от миене на чинии, каране на таксита и т.н.... Но сега не мизерстват, бъди сигурен.Познавам и други хора, на които мъжът е в чужбина и праща пари на семейството си тук. Тук жената и децата само харчат, а мъжът се блъска. Нямат нито един спесен лев. Така не става...Не си прав, че парите от една работа там ще ти донесат повече, отколкото същата работа тук.Парите от една работа там ще ти донесат повече, отколкото всички възможни работи тук (с много малко единични изключения). Това е вярното.Една приятелка на жена ми живее в щатите - тук е била медицинска сестра - според нея е много по-добре да работи като продавачка в магазин (каквато работи там), отколкото да е медицинска сестра, и дори лекар тук.

Коментар

Working...
                                X