JTD, та JTD. Не знам как е при Фиат, ама един роднина дойде в София от Ямбол с неговата Вектра ’99, дизел и баш тука му се развали помпата. 1700 лева ремонта. Мерси, нема нужда. А и като ги чуя как тракат тия дизели много се дразня. Може и да са по-динамични, но и доста по-скъпи за поддръжка. И все пак, дори и при най-високите класове автомобили, бензиновите двигатели са в топ моделите.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой е най-сполучливият бензинов двг на Фиат от 1995 до 2001
Collapse
X
-
Ами каквото и да разправят собствениците на дизелови автомобили, поддръжката на двигателя е много по-скъпа от колкото на бензинов мотор.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
1.6 естествено :D има на-много прозведени бройки , в пъти повече от други бензинови двигатели на Фиат. Това че караме стари коли не е еталон че 1.6 е с много проблеми. При мен няма никакви проблеми с обороти и други проблеми изброени от колеги. Само един път до сега "заиграха" оборотите и то по вина на Газовия инжекцион 46хил.км без изброените проблеми Има и друга причина да се събира доста негатив за този двигател от страна на ел. проблеми , просто този двигател е най-разпространен . В нашия форум със сигурност е на първо място по брой двигатели и както казах в пъти повече от други модели , за това и се споменава и известен превест в проблемите спрямо другите двигатели. За това дали му е тежко това купе на Мареа Уикенд , НЕ не му е тежко даже и с климатик и работа на двигателя на газ :D Колегите които им се вижда тежко , нека покарат ФВ Пасат 1.8 комби 90к.с. и ще говорят друго след това Стига с тез простотии много пъти съм слушал подобни изказвания даже го има [описан този проблем че двигателя е слаб за това купе] при представянето на модела от някакъв български "специалист" в статията. Същия този "специалист" така е оплюл Браво , Брава и Мареа в същата статия че веднага си подсказа за голфаджийския си манталитет.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Аз също мисля, че 1,6 е много добър двигател. В интерес на истината, фиат правят много добри двигатели. И аз никога не съм имал проблеми с играещи обороти, с прекъсване на двг, замисляне или каквото и да е, по подобие на колегато по-горе и аз с 50 000 на бравото ми. Дори никога не съм сменил и един семеринг на този мотор, нито гарнитурка. Сменил съм по мотора само термостат, като изключвам масла ремъци и свещи и ролки естетвено. Рядко се среща непипан дори за някоя малка гарнитурка двигател. В началото се дразнех на скоростите и ругаех, че оборотите са много високи, но се оказаха перфектно съобразени- двг скоростиLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
сега до 2 дена ще си купувам пиат пунто 1,2-просто познатите ми карат 2 такива и за 50000 км едното е дало проблем при дисковете а другото радиатор и 3 маркуча.мисля,че 1,2 и по големия 1,4 са добрите."Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"
Fiat Grande Punto FIAT 500 RiegeR Fiat Freemont
Коментар
-
ФИАТ наистина правят здрави двигатели. УНО-то от подписа ми е с признатите, като много здрави и леки за обслужване двигатели FIRE. УНО-то го имам близо 12 години ( взех го 5 годишно ) и съм изминал около 110 000 км. с него. Ами освен консумативи, гуми, амортисьори и предните два носача - нищо не съм пипал по него. Моите приятели го признават и почитат като желязно въпреки скептицизма им, когато го купувах, но...УНО - то е опростена и семпла колица с нелоша возия ( поне мойто ), което много ме зори на дълъг път и баир, но в града е СУПЕР УДОБНО.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
по темата - най-сполучливия е моя - 1.1 FIRE - дуракоустойчив, непретенциозен, ефтин към обслужване -20 лв. ангренажа и 8 лв. ролката , не среща клапани и не прави мармалад... газифицира се ефтино и елегантно с обикновена газова уредба.... е, моя специално е 1994, ама и след 95-а се прави, тъй че мнението ми не следва да се счита за спам... п.п. пу да не му е урукиFiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
ntodorov написа:ФИАТ наистина правят здрави двигатели. УНО-то от подписа ми е с признатите, като много здрави и леки за обслужване двигатели FIRE. УНО-то го имам близо 12 години ( взех го 5 годишно ) и съм изминал около 110 000 км. с него. Ами освен консумативи, гуми, амортисьори и предните два носача - нищо не съм пипал по него. Моите приятели го признават и почитат като желязно въпреки скептицизма им, когато го купувах, но...УНО - то е опростена и семпла колица с нелоша возия ( поне мойто ), което много ме зори на дълъг път и баир, но в града е СУПЕР УДОБНО.Fiat Bravo 1,6 16V 103 hp
Коментар
-
u_bo
dvoinikat написа:А като динамика на 1.6 и аз си го харесвам, но май моят двг не е гледан като хората преди мен и затова си мисля, че дава много фира. Очаквам скоро да карам 2.0 и тогава със сигурност ще мога да си глътна граматиката
Коментар
-
Ами то 2.0 си е мотор за гонки, как да е останал читав екземпляр .Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Много ясно, че 1,6 16В е най-добрия за годините си бензин от гамата. Бързо ускорява, гори точно колкото трябва и е надежден.Ланча-та ми е с такъв и не оставам по-назад на старт от някои по-големи двг на други марки като ФВ и опел / френските изобщо не ги броя/А преди време имах Uno 1,0 FIRE и ако не бях катастрофирал с него сигурно още щях да го ползвам в града. Това беше чудна кола с разход между 4,5 и 6,5 / в задръствания /, достатъчно ускорение за градска кола и абсолютно никакви проблеми с поддръжката ако се спазват основните неща за един двигател. Дори от време на време си мисля дали да не си купя пак такова Уно, тъй като ми останаха много части.Поздрави !!!FoRzA ItaliA
Lancia Delta HPE
ex FIAT Uno 1,0 fire - продава се на части
Коментар
-
VooDoo написа:Atanas71 написа:1.6 естествено :D ............Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар