Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

за спазване на законите.........

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Темата е добра и спора се води по правилата . Фактите са тия които говорят кой е крив и кой е прав . А от фактите на доста хора няма да им стане добре. Тая сутрин по БТВ Красимир Костов каза нещо което го е учудило и него . Става въпрос за пътя от Ябланица -Микре- Малиново -Севлиево. Път с отличен асвалт и добра маркировка и с най много катастрофи. Да му се начуди човек как постоянно се пищи, че нямаме пътища и затова ставали катастрофите . Ето тоя участък е много добър а защо толкова катастрофи и то все с жертви ?Ами защото като се движим по хубав път то натискаме колкото можем газта .А тоя участък не е магистрала . Измамно е чувството ,че съвременните коли са съвършени и имат страхотни спирачки .Нека не се лижи на тая кълка .Момчета , разберете няма такъв филм, ама аз трябвало да стигна за много кратка време, че опускам среща или нещо много важно ,защото веднаж така, втори път така и на третия може и да не стигнеш никога.По въпроса с колоните от автомобили . Бай ви Иван има ли 4 автомобила пред него то пети не става в колоната . На първата отбивка отбива слиза да се поразтъпче малко или пък на седалката си се оттегне и след 10-15 минути тръгвам .Няма колона пред мен карам си с почти максимално разрешената скорост и пей сърце.От Нова година ми се налага та ходя до София по 3-4 пъти в месеца и се нагледах на какво ли не . Както от много години ви пиша мен по ме е страх от удар отзад отколкото отпред и за това видя ли на огледалото ,че някой напира му давам път да бяга и си троши главата. И още нещо не казвайте на тия които карат по правилата ,че карат "пенсионерски ", защото бая хора на моята възраст не отстъпват по нищо от тия които се смятат за големи шофьори. :D
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
      Няма колона пред мен карам си с почти максимално разрешената скорост и пей сърце.
      Тя и колежката ele каза същото, ама се изредиха да се надпреварват кой да и пише на "въпреки", и как зад нея ще стане колона, и как "номер 14" бърза за Орландовци сигурно, и газ напред в насрещното...Колега Коцев - примитивното мислене на българина се състои в това, че той е над закона, и защо да кара с 90, след като пътят е хубав, и преценката му е много добра, и може да кара със 100 - 110...Дано някой прочете темата ви от раздел Истории, която изтупах от прахта, отпреди близо 5 години...Рецепта за безаварийно каранеЗаглавието на тази тема трябва да стане текст в Конституцията на България. "Спазването на законите... непрактично" Дарихте ли органите си ? И моля - като правите глупости, свалете стикерите на ФИАТ Форум България!

Коментар

Малей ,верно че пет години са изминали от както и аз се вра из тоя форум .И Пунтото върви ли върви .И все за едно и също пишем и все в един и същи камък се спъваме по няколко пъти . Дано някой си вземат поуки .
        Фиат Панда 1.2 2006година
        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Че някой да ви пита дали ви е практично или не ? Законите са за спазване.Като искаш да караш бързо,пали колата,отивай на безлюден път и ако щеш с 200 карай.Тези теми колко са безмислени законите вече почнаха да се пускат всяка седмица.Преди като нямаше катаджии,радари и камери мрънкахме как никой не го интересува,как заради това ставали катастрофи.Сега като ги има в повече,мрънкаме защо са толкова много.
          Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
          Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
          Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Колеги, има една приказка за златната среда.Не е добре да се кара като луд, но не е добре и да се влачиш по пътя. Не си мислете че като се движите с 60км при ограничение 90км и създавате колони от автомобили не нарушавате закона.Една извадка от правилника за движение гласи друго;Чл. 22. (1) Водачът на пътно превозно средство не трябва да се движи безоснователна причина с твърде ниска скорост, когато по този начин пречи на движениетона другите пътни превозни средства.(2) Водач на пътно превозно средство, което се движи с ниска скорост и порадитова причинява създаването на колона от пътни превозни средства, трябва да ги пропуснепри първа възможност.(3) На водача на моторно превозно средство е забранено да се движи с нискаскорост без включени аварийни светлини.Чл. 23. (1) Водачът на пътно превозно средство е длъжен да се движи на таковаразстояние от движещото се пред него друго превозно средство, че да може да избегнеудряне в него, когато то намали скоростта или спре рязко.
            FIAT FORUM BULGARIA
            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
              Колеги, има една приказка за златната среда.Не е добре да се кара като луд, но не добре и да се влачиш по пътя. Не си мислете че като се движите с 60км при ограничение 90км и създавате колони от автомобили не нарушавате закона.Една извадка от правилника за движение гласи друго;Чл. 22. (1) Водачът на пътно превозно средство не трябва да се движи безоснователна причина с твърде ниска скорост, когато по този начин пречи на движениетона другите пътни превозни средства.(2) Водач на пътно превозно средство, което се движи с ниска скорост и порадитова причинява създаването на колона от пътни превозни средства, трябва да ги пропуснепри първа възможност.(3) На водача на моторно превозно средство е забранено да се движи с нискаскорост без включени аварийни светлини.Чл. 23. (1) Водачът на пътно превозно средство е длъжен да се движи на таковаразстояние от движещото се пред него друго превозно средство, че да може да избегнеудряне в него, когато то намали скоростта или спре рязко.
              що не уточниш и какво е твърде ниска скорост? Тъй като говорим за спазване на ограниченията, ако има ограничение 90, 80 прекалено ниска скорост ли е??? Може би 70 е много ниска скорост. Ти като го четеш и пействаш този закон, замисляш ли се изобщо какво значи?
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

когато има движение ест се кара или на макс позволената или малко над нея,но ние тък говорим,доколко закона е реален и кое е такла казано остаряло в правилника или трябва да следим постоянно ограничение след ограничение промяна в движението и да създаваме напражение на пътя!!!!Аз бих добавил,че по пътищата(особено в бургас и района+50 км)едно 30-35%не заслужават книжки.Като казвам това нямам предвид,че карат с високи скорости,а не разумно и егоистично.Да не ви показвам как пред блока паркинг за 28 коли са паркирали 18 и пак се оплакват,че нямало място.
                "Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"
                Fiat Grande Punto FIAT 500 RiegeR Fiat Freemont

Коментар

cenitel написа:
                  когато има движение ест се кара или на макс позволената или малко над нея,но ние тък говорим,доколко закона е реален и кое е такла казано остаряло в правилника или трябва да следим постоянно ограничение след ограничение промяна в движението и да създаваме напражение на пътя!!!!Аз бих добавил,че по пътищата(особено в бургас и района+50 км)едно 30-35%не заслужават книжки.Като казжвам това нямам предвид,че карат с високи скорости,а не разумно и егоистично.Да не ви показвам как пред блока паркинг за 28 коли са паркирали 18 и пак се оплакват,че нямало място.
                  Като седиш в колата и караш каква ти е работата - да блееш по поляните ли? Работата ти е да гледаш пътя и да следиш знаците. Кво напрежение те гони тебе? Като се напрягаш много като караш, вземи си шофьор да те вози. като се движиш, трябва да караш максимум с позволената от закона скорост, не малко над нея. Ако смяташ, че законът не е реален - премести се да живееш в друга държава да видим там като джиткаш с малко над разрешената как ще те отупат още първата седмица с глоби, които може да са и над заплатата ти. Да не говорим, че може след една седмица да нямаш книжка. Не чатка какво си се разревал във форума, че скоростта по пътищата ти била ниска - ми плати си, иди да караш на писта - там може и с 300 да караш, никой копче няма да ти каже. Да 30-35% не заслужават книжка - като ти чета постовете - ти си един от тях.

Коментар

ами еле ест,че ще гледам напред ама си малко с 3 ход назад с мисълта.Говоря,че през 400-500 метра или има ограничение или знак с знак не си приличат.Не може на всеки километър или 2 да им промяна или ограничение 40 на извънградско.ама ти явно ти е кеф псотоянно да да даваш газ и след 30 секунди пак спирачки и да се чудиш кой знак да спазваш,че са на всеки 500 метра са различни и не адекватни.А И ЗА В СЛУЧАЯ ИСКАХ САМО ДА КАЖА ЕДИН ФАКТ,ЧЕ ОГРАНИЧЕНИЯТА ТРЯБВА ДА СА ПРАВИЛНО ПОСТАВЕНИ И ТРЯБВА ДА ИМАМЕ МАЛКО ПОВЕЧЕ МИСЪЛ ПРИ КАРАНЕТО(СЪЩО И ПЪТИЩА).И за да не става темата от една в друга,може да се премахне или да се заключи.
                    "Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"

Коментар

Колеги, има юристи във форума. Нека те кажат какво е законЪт. А ако те не се сетят...ще ги подсетя аз. Нека силата бъде с вас.
                      Обичта е по - силна от омразата. Сърцето е по - силно от огорчението. Усмивката на душата е по - силна от мрака. Великодушието надмогва мъстта.
                      Трезвен ТУК не пиша!
                      Un Italiano Vero

Коментар

cenitel написа:
                        ами еле ест,че ще гледам напред ама си малко с 3 ход назад с мисълта.Говоря,че през 400-500 метра или има ограничение или знак с знак не си приличат.Не може на всеки километър или 2 да им промяна или ограничение 40 на извънградско.ама ти явно ти е кеф псотоянно да да даваш газ и след 30 секунди пак спирачки и да се чудиш кой знак да спазваш,че са на всеки 500 метра са различни и не адекватни.А И ЗА В СЛУЧАЯ ИСКАХ САМО ДА КАЖА ЕДИН ФАКТ,ЧЕ ОГРАНИЧЕНИЯТА ТРЯБВА ДА СА ПРАВИЛНО ПОСТАВЕНИ И ТРЯБВА ДА ИМАМЕ МАЛКО ПОВЕЧЕ МИСЪЛ ПРИ КАРАНЕТО(СЪЩО И ПЪТИЩА).И за да не става темата от една в друга,може да се премахне или да се заключи.
                        Хич даже не съм с три хода назад - ти си със запетайки и правопис яко назад, трудно ти се разбира мисълта. А ако мислиш, че не са правилно поставени знаците - има начини да го съобщиш и да поискаш да ги махнат. За мен не е проблем да намалям и ускорявам - не летя край знаците и не ги пропускам, нито се чудя кой знак да спазвам - законът, който би трябвало да знаеш, след като имаш книжка, ясно е казал какво, къде и кога. До момента не съм срещнла знак, който не е поставен с някакъв замисъл, с изключение на табелата на селото, което някой си беше преместил еднолично, но скоро след това я върнаха на място. Що? Ти да не би, като мислиш, че даден знак не е правилно поставен, не го спазваш? "Кво е "Мисъл при карането"? Да не се спазват знаците, за които мислим, че не им е мястото там ли? Ако все пак превключването на скоростите ти е проблем - вземи си автоматик. Освен това е редно на дълъг път да ползваш и педала за спирачките....

Коментар

ele написа:
                          krasio_79bs написа:
                          Колеги, има една приказка за златната среда.Не е добре да се кара като луд, но не добре и да се влачиш по пътя. Не си мислете че като се движите с 60км при ограничение 90км и създавате колони от автомобили не нарушавате закона.Една извадка от правилника за движение гласи друго;Чл. 22. (1) Водачът на пътно превозно средство не трябва да се движи безоснователна причина с твърде ниска скорост, когато по този начин пречи на движениетона другите пътни превозни средства.(2) Водач на пътно превозно средство, което се движи с ниска скорост и порадитова причинява създаването на колона от пътни превозни средства, трябва да ги пропуснепри първа възможност.(3) На водача на моторно превозно средство е забранено да се движи с нискаскорост без включени аварийни светлини.Чл. 23. (1) Водачът на пътно превозно средство е длъжен да се движи на таковаразстояние от движещото се пред него друго превозно средство, че да може да избегнеудряне в него, когато то намали скоростта или спре рязко.
                          що не уточниш и какво е твърде ниска скорост? Тъй като говорим за спазване на ограниченията, ако има ограничение 90, 80 прекалено ниска скорост ли е??? Може би 70 е много ниска скорост. Ти като го четеш и пействаш този закон, замисляш ли се изобщо какво значи?
                          А ти зачете ли се с какво започва поста ми?’’Не е добре да се кара като луд, но не добре и да се влачиш по пътя.’’
                          FIAT FORUM BULGARIA
                          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                            А ти зачете ли се с какво започва поста ми?’’Не е добре да се кара като луд, но не добре и да се влачиш по пътя.’’
                            А ти как определи, че точно 60 е бавно каране??? Само за твоя справка - на магистрала се допускат превозни средства, които могат да вдигнат над 50 км/час, т.е. по магистралата ми е разрешено да си джиткам с 60. Освен това законът определя за бавнодвижещо се превозно средство такова, което не може да развие повече от 30 км/ч. изводите си ги направи сам

Коментар

ele написа:
                              krasio_79bs написа:
                              А ти как определи, че точно 60 е бавно каране??? Само за твоя справка - на магистрала се допускат превозни средства, които могат да вдигнат над 50 км/час, т.е. по магистралата ми е разрешено да си джиткам с 60. Освен това законът определя за бавнодвижещо се превозно средство такова, което не може да развие повече от 30 км/ч. изводите си ги направи сам
                              Аз изводите за твоите коментари сам съм си ги направил, и ще си ги запазя за себе си.Форума е за това всеки да си изкаже мнението.Това че на теб не ти харесва е друг въпрос.Има чувството че вместо да се радваш на слънцето,му търсиш кусури.Както искаш така го разбирай.Надявам се скоро да се открие тема "Искам да поспоря с някого" та да си пишеш там на воля.Със здраве.
                              FIAT FORUM BULGARIA
                              Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

едно последно уточнение за еле-темата бе за адекватност на закона на опр места,но ти разбираш за това кой с колко карал и се състезавал.аМА ТАКА СИ Е КАК НЕ СА РАЗБРАЛИ ХОРАТА И НЕ СА ТЕ ПОСЛУШАЛИ ИЗВЪНГРАДА ДА СЕ КАРА С 50!!!!!

Коментар

Working...
                                X