Lane Staley написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
за спазване на законите.........
Collapse
X
-
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
-
Humppa написа:tomazo написа:p.s. тия дето карат бавно са най-големите виновници и за задръстванията и за тапите и за всичко ,не казвам че карат така защото са смотани ,но си го мисля тия дето карат едва едва и даже и тировете и камионите се налага да ги изпреварват да си късат книжките направо !!!фиатче Браво 2.0
Коментар
-
ele написа:тъй ли да разбирам последното ти изречение?like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Humppa
Това, че не обичам да карам бързо, не означава, че не мога да карам. Все пак имам повече от 100 000 километра стаж! Да, мога да карам бързо, правил съм го, не ми харесва. Карам "бавно" според схващанията в нашата мила родина, което съвпада с ограниченията или +10 км/ч отгоре; в селата с 50 задължително (дори и при ограничение 40). Но щом на теб ти харесва да караш със 15310530510 км/ч и според теб това осначава, че МОЖЕШ ДА КАРАШ - ОК! Но се замисли дали ти, като пътен хулиган, си си дарил органите! Аз моите не съм ги дарил, за това те моля да ми ги пазиш, карайки с 15310530510 км/ч!Мисля, че много избягахме от идеята на темата, което е нормално в нашия форум :DМоже би идеята беше защо едикъде си има ограничение 40 км/ч при условие, че може да се мине без проблем с 60. Ами има го ограничението, колкото и идиотско да е. А след като го има - трябва да се спазва. Това, че такива ограничения не ги спазваме поголовно, ни нарежда на първо място в света по анти-ПТП безрезултатни медийни кампании.
Коментар
-
Темата е безкрайна и не се засягайте, безсмислена. Който както може така кара това е реалността. Еле никой не те задължава да караш бързо, карай си както си искаш, но когато застигнеш някой който кара със 70 и да речем на теб ти е удобно да се влачиш зад него, просто покарай 2-3 километра с 60км/ч. за да можеш да изостанеш и да се спазва дистанция и да не се получават колони. Но това разбира се няма да помогне с нищо, единственото решение е да се строят пътища да има едно платно за бавнодвижещи, едно за нормални и едно за самоубийци, така е в белите държави, в БГ е педерастия.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
ele написа:...... Не виждам как някой хвърчащ със 120 ще ти спаси живота. .....
Коментар
-
peho написа:ele написа:...... Не виждам как някой хвърчащ със 120 ще ти спаси живота. .....Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Тук се води голям спор!И аз не съм привърженик на високите скорости, но и не бива да се кара съвсем пенсионерската, освен ако автомобила не се е повредил на пътя и някак си трябва да се прибере. Толерантността на пътя е от изключително голямо значение, дори според мен трябва да е над закона, особенно в рискови ситуации. Десетки пъти ми се е налагало да натисна спирачки и да влезна в банкета, за да се прибере неправилно изпреварващия водач на ППС. Доста пъти съм употребявал по този повод изрази, с които не се гордея но не мога да остана равнодушен към глупостта на човек. Да не говорим че повечето изпреварват щото разбираш ли "ша кара зад няква лада".Yellow_Flash_Colorz_PDT_46 Няма значение колко е широк пътя, щом има ограничение се спазва. Има защо да е такова. Това, че пътя е с 3 платна не го прави по-малко безопасен. Скоро имаше тема за трагедията с момичето и дарените от семейството органи. Автомобила се движил с над 100. Никой не знае, но всички ще се съгласите че са щели да имат по-голям шанс ако са били с 80-90. Подобни случки са хиляди. За мен е безрасъдство да се кара в България по 1-ва и 2-ва класа пътища със скорост над 90км/час, освен ако ситуацията не го изисква. По маломощните автомобили не могат да поддържат висока скорост особенно на баир. В тези случай при подходящ момент минавам плътно в дясно и пускам десен мигач. Не виждам причина да задържам автомобили зад себе си, само защото аз съм бавен. Па те да се оправят. Това не е редно, всички сме на пътя и всички имаме еднакви права но не всички са толерантни.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
А, тази тема е наистина безкрайна. Има такива "шофьори" на пътя и те не ме дразнят. Просто ме вбесяват! Взели книжка на 50 години - не могат да карат, а няма и шанс да се научат от тук нататък. Или пък са страшно предпазливи дами. Тресе ги ужасен страх - и то напълно основателен, предвид възможностите им. Стиснали волана толкова силно, че пръстите им побелели. И се юрнали да карат уикенда до село с 50, максимум 60 км/ч. Ама било магистрала, било хубав път спокойно позволяващ 90-100 км/ч - няма значение. Тях ги е страх единствено за собствената безценна кожица, а останалите да го д...ат! Колегиалност - нула. Нали доволно са спазили закона. Че и се гордеят колко са примерни. Сещам се един разказ на Джером К. Джером, в който сравняваше лъва и мидата. Колко е лош лъва - ходи, ловува, убива другите животни за да ги яде и пр. А мидата - колко е добра - седи си на морското дъно, цял живот нищо не прави на никого - нищо лошо. Да, но лъва е цар на животните, има активна позиция във всичко. Раздава правосъдие - понякога е прав, понякога е крив. Докато мидата е толкова кротка - тя никога не прави нищо - нито добро, нито лошо. Вярно, доста често пречат с присъствието си, но... Е, кой ви е по-симпатичен?Изказванията не ele ме убеждават, че този тип шофьори не карат само по заместване, което съм склонен да приема - примерно съпруга пийнал или нещо такова. Не, те карат така умишлено и си имат своя философия по въпроса. Миди.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Humppa
Предавам се! С оглед на безсмислеността и безкрайността на темата предлагам на модераторите да я заключат и в бъдеще въобще да трият такива теми, защото няма смисъл само да пълним форума с такива теми и кански спорове. Колкото и да се дръглим тук положението по пътищата няма да се промени и с милиметър. С толкова на дени ни "порастват" магистралите Просто шофирайте разумно и бъдете толерантни, също и към мотоциклетистите, които префучават покрай ваас със 250 км/ч (те си знаят защо).Аз няма да пиша повече в такива теми, защото няма смисъл! Хау!
Коментар
-
Това,което исках да пиша или обясня е следното-говоря за адекватност на пътя от към закона И КОЛЕГИТЕ.Не ви ли се вижда че има места прави отсечки или с 2-3 платна където ограничение на прав път с 40 км е безмислено особено ако е околовръсно или извъградско.И това,че често не мислят кое е правилно а просто да сложат там един знак за ограничение или просто полицая да дойде и да те глоби,което е най-лесно-вместо да оптимизират пътя и движението да е по-леко.Вярно навън има си места отсечки по 5-6 км или малки пшисти където отиваш и си изпускаш нервите,но не това е важното а дали самите органи на закона го правят правилно или просто отчитат дейност.Мерси за всички мнения и най-важно да сме живи и здрави.(и да караме с кеф)."Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"
Fiat Grande Punto FIAT 500 RiegeR Fiat Freemont
Коментар
-
Темите във форума се заключват само при определни случаи. Колкото и да е безсмислен спора (и според мен) той е в рамките на темата.Humppa написа:... също и към мотоциклетистите, които префучават покрай ваас със 250 км/ч (те си знаят защо).[/b] ...
Коментар
-
ilkor написа:Темите във форума се заключват само при определни случаи. Колкото и да е безсмислен спора (и според мен) той е в рамките на темата.Humppa написа:... също и към мотоциклетистите, които префучават покрай ваас със 250 км/ч (те си знаят защо).[/b] ...Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
Ex.Opel Astra
Коментар
-
Не съм съгласен с Humpa, че темата е безсмислена, защото и аз чета две страници скука, обаче в един момент попадам на мнение, което ми повлиява в положителен аспект! В спора се ражда истината. Безсмислен е за тези, които не виждат по-далече от носа си.www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
gantcho написа:А, тази тема е наистина безкрайна. Има такива "шофьори" на пътя и те не ме дразнят. Просто ме вбесяват! Взели книжка на 50 години - не могат да карат, а няма и шанс да се научат от тук нататък. Или пък са страшно предпазливи дами. Тресе ги ужасен страх - и то напълно основателен, предвид възможностите им. Стиснали волана толкова силно, че пръстите им побелели. И се юрнали да карат уикенда до село с 50, максимум 60 км/ч. Ама било магистрала, било хубав път спокойно позволяващ 90-100 км/ч - няма значение. Тях ги е страх единствено за собствената безценна кожица, а останалите да го д...ат! Колегиалност - нула. Нали доволно са спазили закона. Че и се гордеят колко са примерни. Сещам се един разказ на Джером К. Джером, в който сравняваше лъва и мидата. Колко е лош лъва - ходи, ловува, убива другите животни за да ги яде и пр. А мидата - колко е добра - седи си на морското дъно, цял живот нищо не прави на никого - нищо лошо. Да, но лъва е цар на животните, има активна позиция във всичко. Раздава правосъдие - понякога е прав, понякога е крив. Докато мидата е толкова кротка - тя никога не прави нищо - нито добро, нито лошо. Вярно, доста често пречат с присъствието си, но... Е, кой ви е по-симпатичен?Изказванията не ele ме убеждават, че този тип шофьори не карат само по заместване, което съм склонен да приема - примерно съпруга пийнал или нещо такова. Не, те карат така умишлено и си имат своя философия по въпроса. Миди.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар