Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

за спазване на законите.........

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аман от светци. Аман от идеални хора. Вече знам как би изглеждал свръхчовекът на Ницше. Ele, ти никога, ама никога няма да вденеш за какво ти се говори щом не разбра и примера който ти дадох... Веднъж бях цитирал Хелър, ще го направя отново: "Клевинджър беше един от онези хора с много голяма интелигентност и никакъв разум и всички знаеха това освен малцина, но и те скоро го откриха. Накратко казано, беше глупак."
    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Според примера на Lane Staley е подходящ, защото показва, че освен нужда от спазването на Закона е необходима и колегиалност. Друг е въпроса, че според мен движението в колона е най-глупавото и опасно. Ако мога да я задмина, я задминавам, ако не мога гледам да изостана на максимално разстояние. Още по-друг е въпроса колко спазват правилника 6 или 7-ми от колоната, които явно не спазват дистанция, щом задминаващия не може да се "мушне". По принцип ми е много странно как може да се движиш с 70/80/90 зад някой на 1-2-3метра разстояние...

Коментар

Lane Staley написа:
        Аман от светци. Аман от идеални хора. Вече знам как би изглеждал свръхчовекът на Ницше. Ele, ти никога, ама никога няма да вденеш за какво ти се говори щом не разбра и примера който ти дадох... Веднъж бях цитирал Хелър, ще го направя отново: "Клевинджър беше един от онези хора с много голяма интелигентност и никакъв разум и всички знаеха това освен малцина, но и те скоро го откриха. Накратко казано, беше глупак."
        Ko да се прави, не всички можем да бъдем толкова умни, колкото си и ти, и да мислим, че колкото по-бързо караш си по-добър шофьор. Предполагам, че даденото определение беше за мен. Но по-добре жив глупак, отколкото мъртъв умник. Ако ще се обиждаме кой умен и кой не - аз не съм твоя човек - намери си някой друг, който ще ти се върже на определенията. А твоите теории ги разправяй на семействата на загиналите от умници, които си мислят, че добрият шофьор е бързият. Явно ти не можеш да вденеш, че човек трябва да кара според своите възможности и според възможностите на колата. АКо трябва да кара със 70, ще кара със 70. Къде в закона пише, че е забранено? Пак ще питам:Колко литра гориво струва един човешки живот? А колко минути струва един човешки живот?Май сте готови на всичко, за да се намалят произшествията, само не сте готови да направите най-важното - да намалите скоростта.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Оффф абе пенсионери карайте си както искате ,като има ограничение 60 карайте си с 60 ,ама не с 40 или 30 защото било позволено ,и като карайте с 30 поне карайте по в дясно и се пазете от летящи бутилки ,парфюми ,гаечни ключове пожарогасители и т.н. В крайна сметка ,на всеки някога му се е налагало и ще му се наложи да бърза за някъде Важно е и тоя дето бърза и тоя дето "бави " :D да са внимателни ,а не бавният щото си кара бавничко с едната ръка да пие боза с другата да си бърка в гъза а с третата да си рови в носа Иначе колегата с мотора е прав ,за тировете и моторите но за да го разберете трябва да покарате и мотор малко .
          фиатче Браво 2.0

Коментар

..

Ники Лауда беше казал едно време и то доста преди повечето от хората тук във форума да са били родени-Разлика между добрия шофьор и големия камък на прав участък няма.Тя се проявява на първия завой.Предполагам,че няма да се оспорват думите на такъв ,,калпав,,пенсионер.

Коментар

ele написа:
              какъв ти е бил проблемът да уговориш друг час? Само не ми казвай, че било невъзможно. Странно е как невъзможни неща за вас са абсолютно възможни неща за мен - при това никога не съм губила проект и никога не съм закъснявала със срокове....
              Ти явно живееш в друг свят. НЕ, не беше възможно да договоря друг час. Ако беше възможно, щях да го направя, повярвай! Човекът, с когото трябваше да се срещна тръгваше за София, а от там - за САЩ. Ако го изпуснех - край.Моят пример не е важен. Исках само да кажа, че не винаги можеш предварително да планираш пътуванията си, и понякога и на най-спокойните хора им се налага да БЪРЗАТ.

Коментар

Същият тоя Ники Лауда се беше обърнал с трактора си на ранчото и за малко да му спре пресрочно състезателната кариера p.s. тия дето карат бавно са най-големите виновници и за задръстванията и за тапите и за всичко ,не казвам че карат така защото са смотани ,но си го мисля тия дето карат едва едва и даже и тировете и камионите се налага да ги изпреварват да си късат книжките направо !!!
                фиатче Браво 2.0

Коментар

И тази тема се затормози в посока: Караме за да мрем или за да се предвижваме. Преди време бях пуснал една тема и ме анатемосаха жестоко, а исках само да предупредя, че ни снимат навсякъде и трябва да сме по-хубави в колите си...Ами едно ще кажа: най-сигурно за здравето е да си седим вкъщи и ако ни пристегне в областта на гърдите или тила поне ще сме сигурни, че не е от рисковото шофиране.
                  A17DTС/S
                  Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

tomazo написа:
                    Същият тоя Ники Лауда се беше обърнал с трактора си на ранчото и за малко да му спре пресрочно състезателната кариера p.s. тия дето карат бавно са най-големите виновници и за задръстванията и за тапите и за всичко ,не казвам че карат така защото са смотани ,но си го мисля тия дето карат едва едва и даже и тировете и камионите се налага да ги изпреварват да си късат книжките направо !!!
                    И с теб не съм съгласен. Всеки сам си определя как да кара, с оглед възможностите си и състоянието на автомобила си.Като не ти харесва - ляв мигач и заминавай.Преди няколко дни, след среща на випуска ни, ни прибра колежка, която се качваше на кола за 3-ти път и за пръв път нощем. Караше през целия път с около 50-60 км/ч, за което съм й безкрайно благодарен!!! (Мъжът й и аз бяхме пийнали, а моята жена изобщо няма книжка).

Коментар

Примерът на Lane Staley си е много подходящ! Не веднъж ми се е случвала подобна ситуация, като описаната от него, в която номер 14 изпреварва и в един момент застава до мен и трябва да се прибере. Въпреки, че законът ми дава всички права да не мръдна, никога няма да направя така. Предпочитам да си преглътна егото, да плюна на закона, да натисна спирачката и максимално вдясно да се изнеса, за да може да се прибере другия. Предпочитам да спася човешки живот, от колкото утре да си казвам: "Абе можех да спася два живота, ако бях малко повече толерантен..."; и да ми тежи цял живот на съвестта... Но пък ако съм в ролята на номер 14ти и в един момент изпадна в същата ситуация и номер 7ми не желае да ми направи място, инстиктивно ще ударя него странично, но няма да допусна челна катастрофа!
                      www.CarProfi-BG.com
                      Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
                      Зареждане и ремонт на автоклиматици.
                      Най-атрактивните цени в София!

Коментар

Immortal написа:
                        Ти явно живееш в друг свят. НЕ, не беше възможно да договоря друг час. Ако беше възможно, щях да го направя, повярвай! Човекът, с когото трябваше да се срещна тръгваше за София, а от там - за САЩ. Ако го изпуснех - край.Моят пример не е важен. Исках само да кажа, че не винаги можеш предварително да планираш пътуванията си, и понякога и на най-спокойните хора им се налага да БЪРЗАТ.
                        Казваш, че до 2 трябвало да си там, после казваш, че си закъснял с половин час, но не се оплакваш, че си пропуснал възможността....няма какво да коментирам.

Коментар

Immortal написа:
                          tomazo написа:
                          И с теб не съм съгласен. Всеки сам си определя как да кара, с оглед възможностите си и състоянието на автомобила си.Като не ти харесва - ляв мигач и заминавай.Преди няколко дни, след среща на випуска ни, ни прибра колежка, която се качваше на кола за 3-ти път и за пръв път нощем. Караше през целия път с около 50-60 км/ч, за което съм й безкрайно благодарен!!! (Мъжът й и аз бяхме пийнали, а моята жена изобщо няма книжка).
                          ако състоянието ти на автомобила е да подържа скорост от 50-60 км и да си тръгнал към София примерно ,е да ти пикая на автомобила с извинение той явно си е за спиране от движение все пак сме 21-и век А за такива като твоята приятелка дето не могат да карат и /ил исе учат ,защото и аз имам такива приятелки е най-важно да внимават и знаят какво правят това е ,защото излезна шофирането в България го превърнахме едва ли не във война и ми почнали да тръгват на път с нагласата едва ли не само и само да стигнат живи ненормална работа ,на мен на каквато и машина да се кача винаги ми е било преди всичко кеф и тръпка и удоволствие и до ден днешен дали бързам или не като тръгна на път е заради самият път каране и тръпка и ако сте забравили има самолети ,влакове ,рейсове ,на стоп може ,пеша не е нужно и куцо и сакато да има кола в България и да кара
                          фиатче Браво 2.0

Коментар

Какво обще има каращия със 70 и нерваците, които се правят на безсмъртни? Абсолютно нищо.

Коментар

tomazo написа:
                              p.s. тия дето карат бавно са най-големите виновници и за задръстванията и за тапите и за всичко ,не казвам че карат така защото са смотани ,но си го мисля тия дето карат едва едва и даже и тировете и камионите се налага да ги изпреварват да си късат книжките направо !!!
                              Ама че тъпо изказване!Добре, хайде експериментално една седмица всички да караме с 150 км/ч за да видим дали ще намалеят катастрофите!

Коментар

ele написа:
                                Какво обще има каращия със 70 и нерваците, които се правят на безсмъртни? Абсолютно нищо.
                                Абсолютно нищо ли? Да карам зад някой идиот, който се влачи със 70 и да го аплодирам ли? Всички искат да карат коли - могат, не могат, се качват. Влачат се, шарят из лентата, шофират неадекватно, разбери, неадекватно. Знаеш ли какво е да изпреварваш някой дето е вперил поглед напред и никога не поглежда в огледалата? Карах зад една лелка скоро - ами тя си караше с 80-85, на зигзаг в лентата. Когато обаче тръгнах да я изпреварвам знаеш ли какво се случи? На 95 бяхме на равно. Имах място и не бързах, исках да видя кой и защо го прави. Е, беше вперила поглед напред, натиснала газта и юруш.Еле, някой може да те убие на пътя без да нарушава закона. Някой може да те спаси нарушавайки го.Ако на някого единственото му достойнство като шофьор е, че не нарушава закона, аз мисля, че е по-добре да не шофира.
                                like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Working...
                                X