Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

за спазване на законите.........

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

tomazo написа:
    :D То затова има толквоа загинали ,защото се напълни с охлюви и бавноразвиващи се ,каращи трошкаляци с пренаковани накладки примерно p.s. щом стигнахме ele да ни учи как се кара по магистралата с 60 OMFG
    Катастрофите са много защото има много летящи холандци а не охлюви. Само крила им липсват. Тези с накованите накладки по-някой път спират доста по-добре от ниско прелитащите самолети.
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

ele написа:
      krasio_79bs написа:
      ele написа:
      krasio_79bs написа:
      А ти зачете ли се с какво започва поста ми?’’Не е добре да се кара като луд, но не добре и да се влачиш по пътя.’’
      А ти как определи, че точно 60 е бавно каране??? Само за твоя справка - на магистрала се допускат превозни средства, които могат да вдигнат над 50 км/час, т.е. по магистралата ми е разрешено да си джиткам с 60. Освен това законът определя за бавнодвижещо се превозно средство такова, което не може да развие повече от 30 км/ч. изводите си ги направи сам
      Аз изводите за твоите коментари сам съм си ги направил, и ще си ги запазя за себе си.Форума е за това всеки да си изкаже мнението.Това че на теб не ти харесва е друг въпрос.Има чувството че вместо да се радваш на слънцето,му търсиш кусури.Както искаш така го разбирай.Надявам се скоро да се открие тема "Искам да поспоря с някого" та да си пишеш там на воля.Със здраве.
      направи си изводите от ЗДП, не от моите коментари, за разлика от теб аз не обичам да пействам само информацията, която ми се иска, изолирана от целия закон... Иначе за мнението на другите - нищо лошо всеки да има свое мнение, когато обаче някой е с мнението, че 120 е нормална скорост за разбитите ни пътища - това пряко ме засяга, не само мен, но и всеки, който има автомобил, защото утре аз може да съм на части на някой път, защото някой с мнението, че колата трябва да се кара с максималната за нея скорост, което според теб ние трябва да уважим. Няма да уважа такова мнение, нито сега, нито когато и да е било. Казвам го със съвеста на човек, който е пострадал при катастрофа от такъв наперен ****, качил се на мощното БМВ на тате, щото въпросния *** беше станал на 18 точно преди 4 дни. Явно нямаш ни най-малка представа за какво става въпрос, пожелавам ти и да не откриеш.
      Някъде да си видяла в моите мнения че е нормално да се кара с превишена скорост???Навсякъде ти разправям че просто не намирам за нормално при ограничение 90 или 130 ти да караш с 60 ако няма ситуация която да го изисква.Толкова ли са трудни за проумяване думите ми?Замисли се като караш с 60 на магистралата в лявата лента и някой тръгне да те изпреварва с 90,но не погледне в огледалото че друг го изпреварва с 130км колкото е разрешеното.И искаш да ми кажеш че в такава ситуация нямаш грам вина,така ли да го разбирам?ЗА какво по дяволите се строят магистрали???Да караме с 60км на тях ли?Ами защо тогава всички мощни коли се ограничават електронно на 250км.Тия дето ги правят имат ли мозък.Нали има ограничение 130 максимум.Я им напиши по един гневен мейл да ги поставиш на мястото им.Не си мисли че само ти си преживяла пътен инцидент.И каква е разликата дали ще те блъсне някой на 18 или някой който има 18 години зад волана?Разлика никаква за мен.За всяка ситуация при ПТП има куп фактори които са непредвидими.Ако те е страх да излизаш на пътя,не го прави.Има една приказка която важи за всички водачи "Като седнеш зад волана с единия крак си в затвора,с другия в гроба’’.Колкото и да не ми се иска е така.Пс; ЗА колегата ОГИ.Как имаш съзнанието да ме поучаваш как да карам???При такива постове дето си ги писал.Думи нямам просто
      FIAT FORUM BULGARIA
      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Наистина има участъци където ограничението е презапасено. Не знам защо. Но знам за участък, в който стават непрекъснато катастрофи и знаците се актуализират вече 3 пъти към по-голямо ограничение. Може би е редно да сигнализираме за подобни въпроси където трябва.

Коментар

krasio_79bs написа:
          Някъде да си видяла в моите мнения че е нормално да се кара с превишена скорост???Навсякъде ти разправям че просто не намирам за нормално при ограничение 90 или 130 ти да караш с 60 ако няма ситуация която да го изисква.Толкова ли са трудни за проумяване думите ми?Замисли се като караш с 60 на магистралата в лявата лента и някой тръгне да те изпреварва с 90,но не погледне в огледалото че друг го изпреварва с 130км колкото е разрешеното.И искаш да ми кажеш че в такава ситуация нямаш грам вина,така ли да го разбирам?ЗА какво по дяволите се строят магистрали???Да караме с 60км на тях ли?Ами защо тогава всички мощни коли се ограничават електронно на 250км.Тия дето ги правят имат ли мозък.Нали има ограничение 130 максимум.Я им напиши по един гневен мейл да ги поставиш на мястото им.Не си мисли че само ти си преживяла пътен инцидент.И каква е разликата дали ще те блъсне някой на 18 или някой който има 18 години зад волана?Разлика никаква за мен.За всяка ситуация при ПТП има куп фактори които са непредвидими.Ако те е страх да излизаш на пътя,не го прави.Има една приказка която важи за всички водачи "Като седнеш зад волана с единия крак си в затвора,с другия в гроба’’.Колкото и да не ми се иска е така.
          И каква я свършихме Карам малка количка с максимална скорост 70. Разрешено ми е да се кача на магистралата - май, за да не се ядосват нерваците, ще трябва да пренебрегна закона и да джиткам из третокласните пътища - таман никога няма да стане. Тоя, дето ще тръгне да ме изпреварва, ако карам със 60, трябва сам да поеме отговорността за маневрата си. Писна ми все някой друг да им е виновен - виновен този, че крала бавно, виновен онзи, че намалил за ограничението. Половината шофьори винаги ще намерят извинение за глупавите си постъпки и никога това няма да са те. Крайно време е всеки сам да поема отговорността за действията си - ако не ти се чака и тръгнеш да изпреварваш - това решение е само твое и вината за евентуален инциден ще е само и единствено твоя. Ако не спазваш дистанция и някой намали и се натресеш отзад - ти и само ти си виновен, защото не си оставил достатъчно разстояние, за което можеш да реагираш адекватно. Да, има разлика между млад и стар шофьор (на години) - едните са по-безрасъдни и правят големи катастрофи с жертви, другите правят глупави неща, често само с материални щети - за справка, погледни статистиката. Тая приказка е тъпа и измисленя от някой още по-тъп. Когато се кача в колата, не се качвам с идеята, че съм или в гроба или в затвора, а с идеята, че ще стигна там, за където съм тръгнала жива, не в ковчег. А и затова имаш глава на раменете - да преценяваш ситуацията. Не, не ме е страх да излизам на пътя, благодаря за предположението ти - грешно е. Може пък да си някой мазохист, да ти е кеф да те блъскат - с такова впечатление отставам от писанията ти. Колкото до темата:cenitel: Я кажи кое ограничение не е на място? Ограниченията от 40 за крайпътните заведения ли? Спри и се опитай да пресечеш, когато някой лети с 90 или повече. На кръстовища, в които лентата за завиване не е достатъчна за намаляване до скоростта, с която можеш да завиеш ли? Опитай да завиеш и ще разбереш защо. Намаленията в населените места ли? Неуважение към живеещите е да летиш по улиците и да застрашаваш живота им - никой не е длъжен да живее в страх, че някой няма да може да вземе завоя и да паркира в спалнята им. На завоите в планината ли? Има хора, които за първи път минават по този път - всяко ограничение дава информация за завоя - пробвай да караш по път, по който никога не си минавал и пак ще говорим.
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

не искам да обиждам ама много ...........същество си -става въпрос за това( за това което говорим) не е редно на извънградско да има ограничения 40 или 50 след като е направено за по-висока скорост особено с 2 платна.Но ти все отиваш там да не караме като луди,къде съм казал,че карам като луд..??????????ама ти си знаеш твоето.Разбери просто изказваме мнение за това.Как не разбра,че не говорим за това да караме с 130 при 90 ограничение.ама айде спирам да пиша....
            "Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"
            Fiat Grande Punto FIAT 500 RiegeR Fiat Freemont

Коментар

cenitel написа:
              не искам да обиждам ама много ...........същество си -става въпрос за това( за това което говорим) не е редно на извънградско да има ограничения 40 или 50 след като е направено за по-висока скорост особено с 2 платна.Но ти все отиваш там да не караме като луди,къде съм казал,че карам като луд..??????????ама ти си знаеш твоето.Разбери просто изказваме мнение за това.Как не разбра,че не говорим за това да караме с 130 при 90 ограничение.ама айде спирам да пиша....
              Казах ти - като смяташ, че не е редно - сигнализирай, че не е редно. Аз къде съм казала, че краш като луд. Май четеш през ред което ти отърва. Има една темичка как се пише на български - вземи я прочети и се научи да слагаш запетаи и разстояние след точката, защото постовете ти са мъка за прочитане.

Коментар

какво ли не правят някои потребители на този форум, за да изкарат архивни теми, пуснати преди повече от година и половина, за да компрометират някой - ей тъй, защото на българина никой не може да му казва какво да прави - ако му кажеш да не сърба - на един километър ще го чуеш как го прави. Ако му кажеш, че не е редно да пръцка на обществено място, ще хапне чесън и ще се отреже геройски.... М,да българинът се слави с ината си - важното е винаги да се прави обратното, независимо от платената цена. Да, може да е писал подобни теми преди повече от година и половина, но в тази темя човекът се изказва доста адекватно. Я кажете, че ми е любопитно, за да се изкарате една педя по-прави и да му забиете един крак в задника, колко време загубихте да се ровите из архивите на форума?

Коментар

ele написа:
                  какво ли не правят някои потребители на този форум, за да изкарат архивни теми, пуснати преди повече от година и половина, за да компрометират някой - ей тъй, защото на българина никой не може да му казва какво да прави - ако му кажеш да не сърба - на един километър ще го чуеш как го прави. Ако му кажеш, че не е редно да пръцка на обществено място, ще хапне чесън и ще се отреже геройски.... М,да българинът се слави с ината си - важното е винаги да се прави обратното, независимо от платената цена. Да, може да е писал подобни теми преди повече от година и половина, но в тази темя човекът се изказва доста адекватно. Я кажете, че ми е любопитно, за да се изкарате една педя по-прави и да му забиете един крак в задника, колко време загубихте да се ровите из архивите на форума?
                  Ele.Голямо си чудо!В една Германия която всички дават за пример за ред и законност няма ограничение на магистралата.Известен ли ти е този факт или ще почнеш да ми обясняваш колко са прости немците и да ходя да живея там.Я се пробвай там да караш с 60км на магистралата и виж дали няма да те ескортират до първата отбивка за някой третокласен път.
                  FIAT FORUM BULGARIA
                  Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Ele, ти се смяташ за нещо повече от нас? Начинът, по който използваш събирателното "българинът" и нещата с които го осмиваш с промъкващия се намек, че "ти не си от тях", е много жалък. Българинът се слави с ината си, така ли? Най-големият инат който съм виждал тук си ти.С тоталната си неспособност да приемеш чуждата гледна точка, с реенето ти из форума, подобно на лешояд кръжащ над саваната, в търсене на теми, в които да демонстрираш висок морал, спазване на закона, непримиримост към "лошите", ти си въплъщение на този инат. Аз не компрометирам никой. Но не мога да приема да ми чете морал човек, който е написал онова. В тази тема се изказва адекватно, погледнато от твоя гледна точка. Но там би написала, че е убиец. Това е първият намек за някаква гъвкавост от твоя страна - тук той те подкрепя и ти ще си затвориш очите. Мдааа. Но е лицемерно. Повече би ме впечатлила безкомпромисност от твоя страна. Шекспир казва: "Бъди какъвто щеш, но бъди изцяло и докрай" Е, ти не си изцяло и докрай. Да, ние сме злите, но не сме лицемери.
                    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

krasio_79bs написа:
                      ele написа:
                      Ele.Голямо си чудо!В една Германия която всички дават за пример за ред и законност няма ограничение на магистралата.Известен ли ти е този факт или ще почнеш да ми обясняваш колко са прости немците и да ходя да живея там.Я се пробвай там да караш с 60км на магистралата и виж дали няма да те ескортират до първата отбивка за някой третокласен път.
                      Там май има ленти за каравани. Но все пак си трябва разумна скорост и толерантност. Между другото не си спомням кои медии говореха, че скоро ще се въведе ограничение в цяла Европа, но заради големия разход на автомобилите!

Коментар

Бре голям спор се разви в тая тема .Имам само два доуточняващи въпроса . Първия е само аз ли съм карък та до сега никога не съм настигал бавнодвижещи се и пъплещи автомобили по пътищата ? Настигал съм и съм карал след тях след като има знак за допустима скорост и и движещите се пред мен се движат с тая допустима скорост. Та трябва ли да почна да ги изпреварвам защото сам решавам че мога да карам с повече от разрешената скорост ?Или според някой тия които спазват ограниченията за тях са бавнодвижещи се автомобили и водачите им са "пенсионери " . Второ , голям спор има че по магистралите се движели с 60 - 70 км . Ами колеги на магистралите платната са най малко три: едната е аварийна лента и най лявата е за наизпреварване и каране с каквато скорост прецениш . Какво ви бърка ,че някой в средната лента се движи с 70 км примерно . Даваш ляв мигач минаваш в най лявата лента и го задминаваш и карай . Просто тоя не задържа движението . Друго ако и двете ленти са натоварени автомобил до автомобил , но то тогава почти всички се движат с една и съща скорост.Така ,че не виждам никакъв проблем . Който иска нека си чупи главата и да кара и с 200 . Закона дава до 130км на магистрала у нас.
                        Фиат Панда 1.2 2006година
                        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

а за каране с 20 на двупосочен път с по едн алента и постоянно завой какво става? независимо от закона и т.н. става колона, все някой се изнервя и тръгва глупаво да изпреварва и опааа челен. защото пътя е същия в следващите 20 км и ако се кара така ще се пътува още час, вместо 15 мин. в такъв случай защо няма кой да отбие камиона или колата, която кара бавно? това също е по закон, но сигурно 10000000 пъти съм минавал покрай полицаи, аз съм зад тир и след мен 200 метра колона, но куката не спира тира и да го глоби както е по закон, защото той е длъжен да отбие като направи колона. е, разирам, че хората не могат постоянно да спират, то докъде така, но отново опираме до пътищата.... да ни направят магистрали и няма д ами пречат каращите със 60, щтоо ще мога да ги изпреваря, не че сега не мога, ама по трудно
                          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Абе между другото нисколетящите, с колко преминавате през "Петолъчката" в посока София-Бургас и обратно? А пробвали ли сте да завиете от Ямбол за София, т.е. да пресечете веднъж пътя и после да се влеете в него, тъй като за наляво е точно такава маневрата?Ако не сте, съветвам ви да пробвате, особено при малко по-натоварено движение и нисколетящи колеги.

Коментар

Да , ама четеш ли по нагоре как много хора мърморят именно за това, че на магистралите имало хора които карали със 70км и се движели бавно .
                              Фиат Панда 1.2 2006година
                              Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
                                Бре голям спор се разви в тая тема .Имам само два доуточняващи въпроса . Първия е само аз ли съм карък та до сега никога не съм настигал бавнодвижещи се и пъплещи автомобили по пътищата ?
                                Тук мога да ти отговоря на първия въпрос. Доскоро ти смяташе, че максимално разрешената е 80 км/ч. Съответно си спазвал тези 80 км/ч и вероятността да настгнеш някой е по-малка, а и ако той се движи със 75 км/ч а ти с 80, то надали ще го квалифицираш като "бавнодвижещ се".Държа да кажа, че това не е заяждане, а възможен отговор на първия ти въпрос.
                                like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Working...
                                X