Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

за спазване на законите.........

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съжалявам че ще ви пренеса в друга тема, но ако имате претенции за това дали законът е адекватен или не - ввземете си нещата, и на 5 юли отидете до урните и гласувайте ! И то не с удостоверение за гласуване на друго място, за мажориарните кандидати. Отидете и гласувайте, и изберете други депутати. После им кажете - ей хора, законът е неадекватен бе, как така на права отсечка където мога да вдигна 160, ограничението е 80 ?? Току виж някой се трогнал, и си казал - да, наистина - в цяла Европа ограничението е 90, ние сме по-специални, ще предложа да е 130, а по магистрала - 180. В града - 80, по цариградско - 150. После - вечерни новини - "6-ма души загинаха, след като неправоспособен на 17 години изгуби контрол над кола, и се блъснна със 120 в насрещно движеща се маршрутка. Младият водач е бил 14-ти поред в колона от автомобили,когато нервите му не издържали, и тръгнал да изпреварва, защото карал 200 коня-бмв... Броят на загиналите вследствие на превишена скорост достигна 1417 от началото на годината, а сега времето за утре - 7 април..."

Коментар

Съжалявам, не се стърпях! Вярно, истината се ражда в спора, но не вярвам някой от нас да намали скоростта, след като прочете/пише в тази вече няколкостранична тема. А толкова е просто. по първокласните пътища, вместо да профучаваме със 130 - да минаваме със 125. като начало. после сами ще слезем на 90. НО НЕ! Няма да го направим, защото сме печени шофьори, караме бързи коли и реакциите на Кими Райконен. Всъщност, колкото и да се дърлим тук - резултат 0.---Знам доста участъци от различни пътища, на които след ремонт са забравени да се махнат знаците за ограничение на скоростта с 20, 30, 40 км/ч. Знам и участъци от пътища, на които ограничението си е 40 км/ч. Тези, първите, не ги е*авам, но за вторите мога да призная - минавам с 50-60. Което е престъпване на закона. Признавам. Но едно от малкото неща, което ме дразни са органиченията 40 км/ч извън населено място!Иначе относно роптаещите - законът е закон - за да се спазва! Харесва ви, не ви харесва - това е! И аз бих искал всяка седмица да разбовам някой банкомат и да си имам за седмичен харчлък по 20-30-40 хилядарки, или да преспивам с 16-годишни първокурснички, но закона не позволява, ще преместят да живея срещу Белене - на острова... Харесва ми, не ми харесва - това е положението! Помислете, в Италия в градовете и селцата знаците за ограничение 50 км/ч са сложени през 20 метра! Защо ли? За да ни се набиват постоянно в очите на на, вечно бързащите шофьори, за да караме в населеното място с 50, бе з да заплашваме пешеходци, трудноподвижни бременни в 8-мия месец, майки с по 1-2 колички и бебета, стари бабички, тръгнали за хляб или да гласуват за БСП...

Коментар

ogi28b написа:
        Съжалявам че ще ви пренеса в друга тема, но ако имате претенции за това дали законът е адекватен или не - ввземете си нещата, и на 5 юли отидете до урните и гласувайте ! И то не с удостоверение за гласуване на друго място, за мажориарните кандидати. Отидете и гласувайте, и изберете други депутати. После им кажете - ей хора, законът е неадекватен бе, как така на права отсечка където мога да вдигна 160, ограничението е 80 ?? Току виж някой се трогнал, и си казал - да, наистина - в цяла Европа ограничението е 90, ние сме по-специални, ще предложа да е 130, а по магистрала - 180. В града - 80, по цариградско - 150. После - вечерни новини - "6-ма души загинаха, след като неправоспособен на 17 години изгуби контрол над кола, и се блъснна със 120 в насрещно движеща се маршрутка. Младият водач е бил 14-ти поред в колона от автомобили,когато нервите му не издържали, и тръгнал да изпреварва, защото карал 200 коня-бмв... Броят на загиналите вследствие на превишена скорост достигна 1417 от началото на годината, а сега времето за утре - 7 април..."
        Напълно съм съгласен с това мнение!А за да е поставен някъде някакъв знак, то група хора са ходили преценили и решили че така е по-безопасно. Следва да се спазва. Има и места където според мен презастраховането е доста, но това не значи не спазвай. Някой от ВАС бързащите и закъсняващите да е виждал на живо тежка катастрофа и расфасовани в резултат човешки трупове, дето не могат да ги съберат на пътя. КАТ май вече предлагат такова видео на КАДЪРНИТЕ шофьори, дето като карат по-бързо са по-безопасни. Идете погледайте, пък после ми говорете че ще си изпуснете срещата.И какво скачате срещу колежката??? Или щото е жена неможе да е права??? Или не искате да признаете че е права??? Ако всички караха като нея картината на пътя щеше да е друга. До гуша ми е дошло да правя път на БЪРЗАЩИ по Искърското дефиле. На всичкото отгоре поставят и мен в опасна ситуация. Аз не бих искал да се срещна на пътя с човека който трябва да стигне за 2 часа до еди си къде защото щял да искара прехраната на семейството си за 2 -3 месеца. То сигурно недай си боже се случи най-лошото духът му после ще ги храни.
        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Humppa написа:
          Съжалявам, не се стърпях! Вярно, истината се ражда в спора, но не вярвам някой от нас да намали скоростта, след като прочете/пише в тази вече няколкостранична тема. А толкова е просто. по първокласните пътища, вместо да профучаваме със 130 - да минаваме със 125. като начало. после сами ще слезем на 90. НО НЕ! Няма да го направим, защото сме печени шофьори, караме бързи коли и реакциите на Кими Райконен. Всъщност, колкото и да се дърлим тук - резултат 0.---Знам доста участъци от различни пътища, на които след ремонт са забравени да се махнат знаците за ограничение на скоростта с 20, 30, 40 км/ч. Знам и участъци от пътища, на които ограничението си е 40 км/ч. Тези, първите, не ги е*авам, но за вторите мога да призная - минавам с 50-60. Което е престъпване на закона. Признавам. Но едно от малкото неща, което ме дразни са органиченията 40 км/ч извън населено място!Иначе относно роптаещите - законът е закон - за да се спазва! Харесва ви, не ви харесва - това е! И аз бих искал всяка седмица да разбовам някой банкомат и да си имам за седмичен харчлък по 20-30-40 хилядарки, или да преспивам с 16-годишни първокурснички, но закона не позволява, ще преместят да живея срещу Белене - на острова... Харесва ми, не ми харесва - това е положението! Помислете, в Италия в градовете и селцата знаците за ограничение 50 км/ч са сложени през 20 метра! Защо ли? За да ни се набиват постоянно в очите на на, вечно бързащите шофьори, за да караме в населеното място с 50, бе з да заплашваме пешеходци, трудноподвижни бременни в 8-мия месец, майки с по 1-2 колички и бебета, стари бабички, тръгнали за хляб или да гласуват за БСП...
          Да за съжаление резултата ще е нула, а неовладяните коли на пътя ще нарастват. А кои най-често се давят, добрите плувци. Ограниченията трябва да се спазват, с изключение на критичните на пътя ситуации. Мое мнение. Само че, защо ли като си спазвам ограниченията(разбира се не винаги, не съм идеален)не съм си докарвал сам инфарктни ситуации!!!

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=211828
            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

150 на Цариградско е безумие, но непрекъснато се случва!

Коментар

Не споря, смятам за лицемерно след това да поучаваш другите.
                like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
                  Не споря, смятам за лицемерно след това да поучаваш другите.
                  Съгласен! Но всеки допуска грешки! Важното е да ги е осъзнал!

Коментар

krasio_79bs написа:
                    ele написа:
                    krasio_79bs написа:
                    А ти зачете ли се с какво започва поста ми?’’Не е добре да се кара като луд, но не добре и да се влачиш по пътя.’’
                    А ти как определи, че точно 60 е бавно каране??? Само за твоя справка - на магистрала се допускат превозни средства, които могат да вдигнат над 50 км/час, т.е. по магистралата ми е разрешено да си джиткам с 60. Освен това законът определя за бавнодвижещо се превозно средство такова, което не може да развие повече от 30 км/ч. изводите си ги направи сам
                    Аз изводите за твоите коментари сам съм си ги направил, и ще си ги запазя за себе си.Форума е за това всеки да си изкаже мнението.Това че на теб не ти харесва е друг въпрос.Има чувството че вместо да се радваш на слънцето,му търсиш кусури.Както искаш така го разбирай.Надявам се скоро да се открие тема "Искам да поспоря с някого" та да си пишеш там на воля.Със здраве.
                    направи си изводите от ЗДП, не от моите коментари, за разлика от теб аз не обичам да пействам само информацията, която ми се иска, изолирана от целия закон... Иначе за мнението на другите - нищо лошо всеки да има свое мнение, когато обаче някой е с мнението, че 120 е нормална скорост за разбитите ни пътища - това пряко ме засяга, не само мен, но и всеки, който има автомобил, защото утре аз може да съм на части на някой път, защото някой с мнението, че колата трябва да се кара с максималната за нея скорост, което според теб ние трябва да уважим. Няма да уважа такова мнение, нито сега, нито когато и да е било. Казвам го със съвеста на човек, който е пострадал при катастрофа от такъв наперен ****, качил се на мощното БМВ на тате, щото въпросния *** беше станал на 18 точно преди 4 дни. Явно нямаш ни най-малка представа за какво става въпрос, пожелавам ти и да не откриеш.
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

kолеги добро утро,тази тема има доста разклонения и няма едно точно мнение.Но днес сутринта като идвах за един от последните си дни на работа и карах доста бавно се натъкнах на една ситуацийка-ЕДИН БЕНЦ нов на завоя на лозово ме задмина като ракета устремен в другото платно а от там идваше една колица-корсичка и се наложи за да не се блъсне излезе от пътя и се спря почти до табелата на сомат.Та след 10 метра имаше полицай(страно как там)абе бяха го спряли и аз намалих и видях как го пускат ама нищо,че карал може би с 130-140,спрях се и питах защо са го пуснали и те ми отг-човека е карал с допустимата скорост.Това направо ме уби и ест аз си запалих колата и трагнах. В последсствие на паркинга разбрах,че това е маркетинговия зам директор на лукойл.Но ми е интересно ако аз бях минал с 70 при скорст 50 мисля позволена поне актче или 30 лв,ама той може и без нищо да мине.Интересно кой закон важи з анас работещите и кой за богатите!!!!!!
                      "Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"
                      Fiat Grande Punto FIAT 500 RiegeR Fiat Freemont

Коментар

Защото сме пенсионери ще пътуваме по 10 часа до морето стандартно :D То затова има толквоа загинали ,защото се напълни с охлюви и бавноразвиващи се ,каращи трошкаляци с пренаковани накладки примерно p.s. щом стигнахме ele да ни учи как се кара по магистралата с 60 OMFG
                        фиатче Браво 2.0

Коментар

tomazo написа:
                          Защото сме пенсионери ще пътуваме по 10 часа до морето стандартно :D То затова има толквоа загинали ,защото се напълни с охлюви и бавноразвиващи се ,каращи трошкаляци с пренаковани накладки примерно p.s. щом стигнахме ele да ни учи как се кара по магистралата с 60 OMFG
                          Е стига глупости, миналия четвъртък ходих до София и се върнах, карах възможно най-икономично и пак бях под 4 часа и 30 минути, при все че имаше доста трафик като за през седмицата и се налагаше да изпреварвам разни охлюви който карат с 40 при ограничение 90.

Коментар

еле може би права,но само ако темата е съвсем друга.И ДА ЕЛЕ ние сме данъкоплатци(и имаме право да шитаме или да изказваме мнение0 и живота се променя а с него и закона.Номрално е д асе актуализират някой ограниченив и места.и ОТНОВО казвам темата не е за това да караме с 120 при огр 80.
                            "Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"
                            Fiat Grande Punto FIAT 500 RiegeR Fiat Freemont

Коментар

mnpenchev написа:
                              tomazo написа:
                              Е стига глупости, миналия четвъртък ходих до София и се върнах, карах възможно най-икономично и пак бях под 4 часа и 30 минути, при все че имаше доста трафик като за през седмицата и се налагаше да изпреварвам разни охлюви който карат с 40 при ограничение 90.
                              еми именно и аз това не го разбирам ! какво значи икономично ? пускате по инерция ли изключвате от скорост ли ?знам ли ? и колко се спестява ?и колко се печели от цялата тая работа ?Смятай тия дето карат с 40 км .сигурно искат само от изпаренията да им върви колата защото много ще спестят ?Аз ей за тия охлюви баш говоря дето карат с 40 при ограничение 90 ,охлюви ли са олигофрени ли са спестовници ли са какви са
                              фиатче Браво 2.0

Коментар

tomazo написа:
                                mnpenchev написа:
                                tomazo написа:
                                еми именно и аз това не го разбирам ! какво значи икономично ? пускате по инерция ли изключвате от скорост ли ?знам ли ? и колко се спестява ?и колко се печели от цялата тая работа ?Смятай тия дето карат с 40 км .сигурно искат само от изпаренията да им върви колата защото много ще спестят ?Аз ей за тия охлюви баш говоря дето карат с 40 при ограничение 90 ,охлюви ли са олигофрени ли са спестовници ли са какви са
                                Е стига вече де! Тези които карат с 40 при ограничение 90 са много по-малко от тези които карат с 120 при ограничение 90. И са в пъти по-безопасни. И лесно се изпреварват в позволените за това участъци. Не знам какво искате? Да излезнете на пътя с колата си и всички да карат по вашите разбирания? Е няма да стане.

Коментар

Working...
                                X