Съжалявам че ще ви пренеса в друга тема, но ако имате претенции за това дали законът е адекватен или не - ввземете си нещата, и на 5 юли отидете до урните и гласувайте ! И то не с удостоверение за гласуване на друго място, за мажориарните кандидати. Отидете и гласувайте, и изберете други депутати. После им кажете - ей хора, законът е неадекватен бе, как така на права отсечка където мога да вдигна 160, ограничението е 80 ?? Току виж някой се трогнал, и си казал - да, наистина - в цяла Европа ограничението е 90, ние сме по-специални, ще предложа да е 130, а по магистрала - 180. В града - 80, по цариградско - 150. После - вечерни новини - "6-ма души загинаха, след като неправоспособен на 17 години изгуби контрол над кола, и се блъснна със 120 в насрещно движеща се маршрутка. Младият водач е бил 14-ти поред в колона от автомобили,когато нервите му не издържали, и тръгнал да изпреварва, защото карал 200 коня-бмв... Броят на загиналите вследствие на превишена скорост достигна 1417 от началото на годината, а сега времето за утре - 7 април..."
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
за спазване на законите.........
Collapse
X
-
Humppa
Съжалявам, не се стърпях! Вярно, истината се ражда в спора, но не вярвам някой от нас да намали скоростта, след като прочете/пише в тази вече няколкостранична тема. А толкова е просто. по първокласните пътища, вместо да профучаваме със 130 - да минаваме със 125. като начало. после сами ще слезем на 90. НО НЕ! Няма да го направим, защото сме печени шофьори, караме бързи коли и реакциите на Кими Райконен. Всъщност, колкото и да се дърлим тук - резултат 0.---Знам доста участъци от различни пътища, на които след ремонт са забравени да се махнат знаците за ограничение на скоростта с 20, 30, 40 км/ч. Знам и участъци от пътища, на които ограничението си е 40 км/ч. Тези, първите, не ги е*авам, но за вторите мога да призная - минавам с 50-60. Което е престъпване на закона. Признавам. Но едно от малкото неща, което ме дразни са органиченията 40 км/ч извън населено място!Иначе относно роптаещите - законът е закон - за да се спазва! Харесва ви, не ви харесва - това е! И аз бих искал всяка седмица да разбовам някой банкомат и да си имам за седмичен харчлък по 20-30-40 хилядарки, или да преспивам с 16-годишни първокурснички, но закона не позволява, ще преместят да живея срещу Белене - на острова... Харесва ми, не ми харесва - това е положението! Помислете, в Италия в градовете и селцата знаците за ограничение 50 км/ч са сложени през 20 метра! Защо ли? За да ни се набиват постоянно в очите на на, вечно бързащите шофьори, за да караме в населеното място с 50, бе з да заплашваме пешеходци, трудноподвижни бременни в 8-мия месец, майки с по 1-2 колички и бебета, стари бабички, тръгнали за хляб или да гласуват за БСП...
Коментар
-
ogi28b написа:Съжалявам че ще ви пренеса в друга тема, но ако имате претенции за това дали законът е адекватен или не - ввземете си нещата, и на 5 юли отидете до урните и гласувайте ! И то не с удостоверение за гласуване на друго място, за мажориарните кандидати. Отидете и гласувайте, и изберете други депутати. После им кажете - ей хора, законът е неадекватен бе, как така на права отсечка където мога да вдигна 160, ограничението е 80 ?? Току виж някой се трогнал, и си казал - да, наистина - в цяла Европа ограничението е 90, ние сме по-специални, ще предложа да е 130, а по магистрала - 180. В града - 80, по цариградско - 150. После - вечерни новини - "6-ма души загинаха, след като неправоспособен на 17 години изгуби контрол над кола, и се блъснна със 120 в насрещно движеща се маршрутка. Младият водач е бил 14-ти поред в колона от автомобили,когато нервите му не издържали, и тръгнал да изпреварва, защото карал 200 коня-бмв... Броят на загиналите вследствие на превишена скорост достигна 1417 от началото на годината, а сега времето за утре - 7 април..."Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Humppa написа:Съжалявам, не се стърпях! Вярно, истината се ражда в спора, но не вярвам някой от нас да намали скоростта, след като прочете/пише в тази вече няколкостранична тема. А толкова е просто. по първокласните пътища, вместо да профучаваме със 130 - да минаваме със 125. като начало. после сами ще слезем на 90. НО НЕ! Няма да го направим, защото сме печени шофьори, караме бързи коли и реакциите на Кими Райконен. Всъщност, колкото и да се дърлим тук - резултат 0.---Знам доста участъци от различни пътища, на които след ремонт са забравени да се махнат знаците за ограничение на скоростта с 20, 30, 40 км/ч. Знам и участъци от пътища, на които ограничението си е 40 км/ч. Тези, първите, не ги е*авам, но за вторите мога да призная - минавам с 50-60. Което е престъпване на закона. Признавам. Но едно от малкото неща, което ме дразни са органиченията 40 км/ч извън населено място!Иначе относно роптаещите - законът е закон - за да се спазва! Харесва ви, не ви харесва - това е! И аз бих искал всяка седмица да разбовам някой банкомат и да си имам за седмичен харчлък по 20-30-40 хилядарки, или да преспивам с 16-годишни първокурснички, но закона не позволява, ще преместят да живея срещу Белене - на острова... Харесва ми, не ми харесва - това е положението! Помислете, в Италия в градовете и селцата знаците за ограничение 50 км/ч са сложени през 20 метра! Защо ли? За да ни се набиват постоянно в очите на на, вечно бързащите шофьори, за да караме в населеното място с 50, бе з да заплашваме пешеходци, трудноподвижни бременни в 8-мия месец, майки с по 1-2 колички и бебета, стари бабички, тръгнали за хляб или да гласуват за БСП...Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
krasio_79bs написа:ele написа:krasio_79bs написа:А ти зачете ли се с какво започва поста ми?’’Не е добре да се кара като луд, но не добре и да се влачиш по пътя.’’Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
kолеги добро утро,тази тема има доста разклонения и няма едно точно мнение.Но днес сутринта като идвах за един от последните си дни на работа и карах доста бавно се натъкнах на една ситуацийка-ЕДИН БЕНЦ нов на завоя на лозово ме задмина като ракета устремен в другото платно а от там идваше една колица-корсичка и се наложи за да не се блъсне излезе от пътя и се спря почти до табелата на сомат.Та след 10 метра имаше полицай(страно как там)абе бяха го спряли и аз намалих и видях как го пускат ама нищо,че карал може би с 130-140,спрях се и питах защо са го пуснали и те ми отг-човека е карал с допустимата скорост.Това направо ме уби и ест аз си запалих колата и трагнах. В последсствие на паркинга разбрах,че това е маркетинговия зам директор на лукойл.Но ми е интересно ако аз бях минал с 70 при скорст 50 мисля позволена поне актче или 30 лв,ама той може и без нищо да мине.Интересно кой закон важи з анас работещите и кой за богатите!!!!!!"Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"
Fiat Grande Punto FIAT 500 RiegeR Fiat Freemont
Коментар
-
mnpenchev
tomazo написа:Защото сме пенсионери ще пътуваме по 10 часа до морето стандартно :D То затова има толквоа загинали ,защото се напълни с охлюви и бавноразвиващи се ,каращи трошкаляци с пренаковани накладки примерно p.s. щом стигнахме ele да ни учи как се кара по магистралата с 60 OMFG
Коментар
-
еле може би права,но само ако темата е съвсем друга.И ДА ЕЛЕ ние сме данъкоплатци(и имаме право да шитаме или да изказваме мнение0 и живота се променя а с него и закона.Номрално е д асе актуализират някой ограниченив и места.и ОТНОВО казвам темата не е за това да караме с 120 при огр 80."Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"
Fiat Grande Punto FIAT 500 RiegeR Fiat Freemont
Коментар
-
mnpenchev написа:tomazo написа:Защото сме пенсионери ще пътуваме по 10 часа до морето стандартно :D То затова има толквоа загинали ,защото се напълни с охлюви и бавноразвиващи се ,каращи трошкаляци с пренаковани накладки примерно p.s. щом стигнахме ele да ни учи как се кара по магистралата с 60 OMFGфиатче Браво 2.0
Коментар
-
tomazo написа:mnpenchev написа:tomazo написа:Защото сме пенсионери ще пътуваме по 10 часа до морето стандартно :D То затова има толквоа загинали ,защото се напълни с охлюви и бавноразвиващи се ,каращи трошкаляци с пренаковани накладки примерно p.s. щом стигнахме ele да ни учи как се кара по магистралата с 60 OMFGPanda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар