Става въпрос за пералня Samsung.Казана е пластмасов. Отзад е излят около втулка, в която е набит лагера, а в него е набита остта на барабана.По някаква причина се е "образувал" луфт около тази втулка и пластмасовият казан. Една от причините, която ми идва наум е, че в лагера е влезнала вода и е започнал да загрява. От там се е разтопила пластмасата наоколо и сега барабана опира във вътрешната част на казана и хлопа/стърже зловещо. Не това ми е питането обаче.Предложете някакво лепило, което да го инжектирам в хлабината, за да може да запълни луфта.Мисля си за епоксидна смола и втвърдител, които с помощта на спринцовка да набутам вътре и да го фиксирам, но ще издържи ли?Приемам всякакви съвети, защото точно сега нямам финансовата възможност нито за по-сериозен ремонт на тази, нито за нова пералня. Не, че тази е стара. Само на 4 години е, а вече и се еб@ м@м@т@...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ за избор на лепило
Collapse
X
-
ако там, където ще запълваш луфта няма да се върти нищо и няма да има триене, епоксидна смола става, дори и силикон може, ако само ще премахваш стърженето, но само ако няма на това място триене, иначе майстор му е майката! УспехAlfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
Коментар
-
Там няма триене. Идеята е само да се фиксира колкото се може по-здраво.От сервиза казаха, че като резервна част се предлага ЦЕЛИЯТ казан + барабана вътре, които струват ~300 лв. При положение, че актуалната цена на тази пералня е около 400 лв., просто няма какво да коментирамеAlfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
На Пастело ... каучуковото лепило би трябвало да свърши работа ... Судал също имат добри продукти Отиди в някой строителен магазин, в който има повечко строителна химия и чети /Жалко, че не си от София да те пратя на точното място/ Успех ! ЕДИТ : Сега видях предния ти пости през главата ми мина простичкия ПоксиполFiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
GTipo написа:Поксипола не държи пластмаса, а смолата се цепи при механичен натиск.Има един локтайд, който е като гел, но пак в 3 грамова тубичка. Вземи 3, и напълни, остави казана 2 дена да съхне. Няма мърдане.Fiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
fihi
Вземаш един поялник. Сваляш парче от същата пластмаса. С помощта на сгорещения поялник наслояваш пластмасата там където е луфта. Според мен по-добър вариант нямаш. Успех.
Коментар
-
Valentin_V написа:Нищо няма да постигнеш с лепилата просто там трябва механична якост понеже барабана с намокрено пране е доста тежък и едонствено на този ос и лагер пада цялата тежест и усукване. Просто смени пералнята съвремените перални ги правят за срок от 5 години и замяна с нова.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Луфта е между втулката и пластмасовия казан, а не между втулката и лагерите. Те са добре.Как го направих:Извадих остта (с барабана).Изрязах част от пластмасата, за да извадя втулката.Почистих повърхностите и ги надрах с едра шкурка, а после пак почистване с обезмаслител.Нанесох доволно количество Bison течна стомана и сглобих.Докато лепилото е пластично набих обратно остта и фиксирах барабана спрямо казана.Ако се наложи ще сменя и лагерите. Засега ми се сториха добре.Тея от Samsung са еб@ти и идиотите. Не е както си мислих, че е влезнала вода в лагерите и те са загрели и разтопили пластмасата наоколо...Как е възможно разчитат цялото това нещо да се държи само с помощта на едно пластмасово пръстенче, което фиксира втулката към казана...?Намерих го в тръбата към водната помпа и в първият момент се зачудих какво е това...Пералнята вече работи. Пуснах я на 1200 оборота и след един час, като стигне до центрофуга ще кажа дали пак се е разхлопало.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Коментар
-
Естествено, че с пране я пуснах, обаче се прееб@...Лепилото се е натрошило...Valentin_V написа:Незнам защо си купувате марки дето правят красиви и чупливи уреди.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар