Така е колега.Подобно на теб съм бил в такова положение.Псевдо приятели бол, но никой от тях не става за нищо.Само експлоататори.Дай това, дай да отидем еди къде си, да ми дадеш на заем еди кво си.В същото време си дават парите за глупости и после ми реват че няма ли,цигарите ооооо направо побеснявам, само като кажат "бе аз не пуша ама гледам имаш цигари", и това всеки път.Писва ми и си казвам.Смея да твърдя, че повечето са ми "познати", да злобееш срещу приятел, да слушаш какви ли не неща зад гърба си.....мне, да ми извиняват много но аз не съм сляп и глух.С много от тях си скапах отношенията щото ми писна на хурката.п.с.Майка ми си беше права"защо помагаш на всеки, а когато ти имаш нужда от помощ всеки е зает, не е тук, няма време...."
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Приятели или познати с общи интереси?!?
Collapse
X
-
sugarboy написа:На мен ми се струва, че много лесно хората кръщават този и онзи като "приятел", като по този начин обезценяват значението на тази дума. В живота си действително човек има 2-3 истински приятели, другите в даден период са му били по-добри, или по-лоши познати. И не е най-важното да можеш посред нощ да му се обадиш да ти свърши работа, а да знаеш, че по всяко време и при всякакви обстоятелства можеш да разчиташ на него. Може така да са се стекли нещата, че да не сте се виждали 15 години, но като се видите, все едно е бил вчера последният път и пак да разчитате един на друг. Другият случай е като при теб, колега - може и всеки ден да се виждате и дори в една компания да сте, но пак не сте нищо повече от едни познати. Така че, съветът ми е, за да няма после разочарования, по-трудно давайте признанието "приятел" на познатите си от по-близкото или по-далечно обкръжение.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Има един лаф: Няма вечни приятели има вечни интереси. Трябва да разбереш какви са твойте интереси и да ги гониш. Примерно ти искаш да ти е забавно в една компания. Днес се смеете, ходите по купони но в следващия момент всички се "задомяват". В този момент вече нямаш интерес да си с тези хора и намираш други с който да се забавляваш.Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP
-------------------------------------
1f Y0u C4N rE4D Th1S, i7 1s t1Me T0 7uRn 0FF Y0Ur PC 4Nd Ge7 Life!
Коментар
-
u_bo
Коментар
-
Щом толкова време си с тях и при всичко това, което казваш, значи все пак ги имаш за приятели. Явно, че има нещо в тях, което ти допада на теб и затова все още сте в 1 компания. Просто сложи малки граници в това, което можеш и не можеш да направиш за тях. Това, че мацката е забравила приятелската обич - с извинение, ама толкова ти е била и приятелка. Базикат те за фиата - отвърни по-същия начин - на майтап - да се впрягаш за едната кола е напълно безсмислено.
Коментар
-
Колега ,coolboy ,нали знаеш ,че всички рано или късно отиват на едно и също място...Живей си живота ,така както ти харесва ,и така както си го направиш...То тези с Ес-ките и Х6-ците дето ги познаваш явно не са Убави Ора...Тегли има една п***а майна ,както ти сам каза ,и продължавай напред!!!Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
profit
Много добра тема- поздравления за което! За съжаление около всеки от нас има подобни "приятели" и рано или късно "приятелството’ им започва адски много да дразни. Аз за това от време на време правя своеобразна ревизия на приятелите си
Коментар
-
Bobi нещо не ми харесваш напоследък,що не се стегнеш Всмисъл,да всеки си има лошите моменти,големите разочерования,но колкото по-бързо ги преоодолее,толкова по-добре. Изпадал съм в подобни ситуации и честно казано,сега ми е смешно(тогава ми се ревеше ) какъв наивен съм бил. Порастнах,не много ,но достатъчно да разбера,че истинските приятели са малко,ама много,много малко! Аз имам един единствен човек на който мога да се доверя винаги за всичко-брат ми,макар и по-малък и малко наивен,винаги ще застане зад мен и ще ми помогне.Макар понякога да се караме,дори да съм го поступвал,пак знам,че имам ли нужда от някой,мога да разчитам САМО на него...Останалите разочароваха наивното в мен.Вярвах,че имам приятели,оказа се,че нямам. Сега имам само добри познати и нищо повече! А знаеш ли ефекта на ес класата го има не само при скъпите коли...Аз допреди година и книжка нямах,нямах лев в джоба(не че сега имам :D ) и мислех,че имам приятел...същия си взе една прогнила вектра,за толкова му стигнаха парите и след месец вече не се говореше с него Кой е той,че ще контактува с простолюдието "дето оди пеш" ? Сега не ми пука,същият е персона нон-грата в живота ми,а видя ли го на улицата едно здрасти му казвам и толкова! Дано си ме разбрал какво имам предвид А колкото до пича с ес класата(ако става въпрос за същия с който съм те виждал)заеби го Карай си работата,живей си живота,тегли една майна на пу..ата дето те ядосва и гледай напред,млад си да изпадаш в такива състояния Ако има грам човечност в тоя и тая те сами ще те потърсят,но не за да им свършиш услуга...за такова го отсвирвай...казвай им,че ако е за маса си ОК,ако е пак за нещо да им свършиш все едно те нямаex.Мареа ТД100
Коментар
-
колега не си ти а те са,Преди година когато имах пари работа и излизах с много жени всичкит еми приятели ме търсиха не се прибирах.Колко услиги съм им вършил,колко пъти съм ги оправял в болницата(на най-добиря ми прител,тогава го мислех за такъв му спестих 3000 лв от една операция-каза ми едно мерси и един блак рам.сега когато съм безработен и един не ме попитал имам ли нужда от нещо или да се обади.Има ли приятелки а аз като безработен съм им развалял средата.Въпреки,че вчера ми се обадиха 3 да ги дърпам или за друга услуга.Забравяш ги и помни по-добре с ясна представа за истината отколкото в заблуда с познати."Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"
Fiat Grande Punto FIAT 500 RiegeR Fiat Freemont
Коментар
-
Няма да се притесняваш :D Всики има такива моменти. И аз съм такъв, гледам да помогна на всички, а на мен няма кой когато трябва. Хората са такива, не искам да използвам точната дума.За жените, всичко вече е толкова материално, че нямам думи, не им се впрягай толкова. Сега може малко да ме нападнат колежките, ама като съм видял доста подобни случаи на "приятели" с разни парцалани, ще ти кажа само едно - те си ги "купуват" все едно си купуват телефон, кола и т.н. Тя за тях си е просто предмет, решаваш сменяш. И въпреки всичките приказки винаги ще си бъде просто предмет, а не човек, това е.В днешно време намирането на инстинския човек до теб е нещо като "мисията невъзможна" за мен, това е показал опита ми до сега, но търсенето продължаваFiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Добра тема. Сякаш наистина имаше нужда от нея. Нищо че форума е за коли. Никога не съм се замислял за хората, които ни използват. А те са навсякъде около нас. Знаеш ли, че когато ги игноираш те започват да те уважават. Това съм го забелязъл и го спазвам, но сега се хващам че е така. Може би нещо импулсивно ме е карало да го правя и живея по тоя начин. Нямам приятели. Помагам на хората и ми доставя радост, но нямам такива които да нарека приятели. Имах един, който и на сън да вдигна, идва и не пита. Такъв с който като сме нямали средства, сме яли боб заедно със семействата си и децата ни, такъв с който като сме нямали лев сме деляли всичко, което ни е оставало. Със същия тоя когато един от нас е имал е давал на другия без да му държи сметка колко са или пък да стане дума за връщане. И когато един от нас е имал, сме оставяли по пет хилядарки в заведение. Независимо кой. Вднъж през ноща се случи да пътувам надалеч изненадващо и по опасна за мен ситуация и само му казах след час да е готов. Даже не ме попита къде ще ходим а дойде начаса, подготвен за най лошото. За съжаление почина инцидентно, наскоро. А бе млад и му се живееше. Това наричам аз приятел! Сега се грижа и за неговите деца. Такава ни бе повелята, че ако с един от нас стане нещо, другия ще продължи делата и бизнеса му и ще гледа семейството му. И понеже заради жена си, преживе бе останал без собствен имот, сега ще събарям три етажна нова къща, за да използвам парцела за нов строеж, та да имат и децата му свой дом! Това е приятел, приятели. Такъв който ако вдигнеш от сън и кажеш ,,Убих човек, да те попита - къде ще копаем". Това бе тъпа метафора, но е така. Затова сега нямам приятели, а само добри познати. Защото едва ли ще мога да намеря такъв. А на автора ще дам един съвет. На тия всичките които те използват, им дай задача на един по един. Всеки помоли за нещо, но понеже само ти си помагал досега, нека това нещо да е съществено. Такова което ще им е трудно да изпълнят, но и да е по силите им. На всеки който ти откаже го игноирай после. Знай че ще си спечелиш голямо уважение и ще спрат да те използват. Успех!Fiat Marea TD100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар