Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

26-годишна дари живот на четирима .

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

26-годишна дари живот на четирима .

26-годишна дари живот на четирима18 юни 2009 / News.dir.bgПочинала след катастрофа 26-годишна кинезитерапевтка от Кюстендил стана донор на сърце, черен дроб и бъбреци. Органите й, дарени от нейните близки, могат да спасят четири човешки живота, пише "Труд".Жената е в мозъчна смърт от неделя след жестока катастрофа край Долни Дъбник, която отнела и живота на 27-годишния й приятел.Повече от година у нас не бе правена трансплантация на сърце, но тази вечер лекарите от "Света Екатерина" се подготвяха за животоспасяващата операция. Черният дроб на момичето бе изпратен за присаждане във ВМА, а бъбреците в Александровска болница.Към 15 ч вчера три линейки с екипи от "Св. Екатерина", ВМА и Александровска болница тръгнаха с пилотни коли от МВР към плевенската болница, където бе донорката. Още в късния следобед успешното експлантиране (вземане) на четирите органа беше приключило. А реаномобилите тръгнаха да се връщат в София.Повече от година в България не е присаждано сърце. По тази причина новината за органа донесе много радост и надежди на екипа на "Св. Екатерина" и на записаните за трансплантации в листата й пациенти с гаснещ живот. Очакваше се късно снощи да стане ясно името на рецепиента на органа.42-ма са българите, които спешно се нуждаят от ново сърце. Сред тях има 25-годишен пациент в много тежко състояние. Ако дареният орган не е от неговата кръвна група и няма нужната съвместимост с донора, ще му бъде поставено изкуствено сърце.Изследванията показаха, че черният дроб на момичето от Кюстендил ще върне към живот неин връстник - 26-годишен младеж. Той е с цироза и жълтеница, състоянието му също е тежко и животоспасяващата операция е единственият му шанс, заявиха от ВМА. Това ще е 12-ата чернодробна трансплантация във ВМА, една от тях е от жив донор.811 българи се нуждаят от нов бъбрек. Днес ще се разбере кои двама ще получат органите от Кюстендил.Нещастието с починалото момиче станало през нощта. Фолксвагенът, в който пътувало с приятеля си, бил начело на колона от автомобили, връщащи се от автошоу край Плевен. Вероятна причина за катастрофата е несъобразената висока скорост. Голфът бил смачкан до неузнаваемост в крайпътни бетонни тръби, а телата - изхвърлени в канавката.Поклон пред паметта им.Поредните млади хора отишли си без време.
    FIAT FORUM BULGARIA
    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Поклон.Дано органите и послужат за спасяване на живота на получателите.И дано има по малко нуждаещи се от органи и по малко донори следствие на катастрофи.
    .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
    www.cyxap.com

Коментар

Познавам момичето, което е първа братовчедка на мой близък приятел - трагедията е неизмерима.Поклон пред решението на родителите! п.п. Знам и колата - голф тунингован по всички изисквания на голфаджийския тунинг... Мрежи, ауспуси, спойлеки, крила, антикрила, силна музика... Стила и стойката на каране бяха не по-малко типични... Не, че има някакво значение вече... За огромно съжаление!
      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

много правилно решениевсички трябва да се замислим...
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Поклон пред решението на родителите!

Коментар

Поклон пред паметта на момичето и решението на родителите!
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Поклон пред родителите, момичето и приятеля и!Дано намалеят поне тези трагедии, никому ненужни и в повечето случаи причинени от безмислено мощните коли!
              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

доколкото разбрах скоростта е била 100-120 и каруца с 3 мангала без светлини изскача, момчето прави опит да заобиколи каруцата, успява, но при камшика подася и се удря в орех, след това в бетонна стена някаква. не че има значение де. рип на момичето, за съжаление точно то няма никаква вина
                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Тази скорост си е висока! Извън магистрала позволената скорост е 90 км/час. Може точно тази разлика да е била фатална а може и да не е! А за мангалите нямам думи! Огромна трагедия! Yellow_Flash_Colorz_PDT_50 !
                  Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Отвратително е с тези каруци по пътищата. Да ме прощават мангалите, ама не им е мястото на пътя. Кой век сме?!

Коментар

ls1 написа:
                      Отвратително е с тези каруци по пътищата. Да ме прощават мангалите, ама не им е мястото на пътя. Кой век сме?!
                      за какво да те прощават мангалите? из селата е такава дивотия, безотговорност и малоумия буквално- просто не се сещат хората какво ще им се случи. почти всяка седмица пътувам в такива раиони, то всеки си кара както си иска, бабички вървят по средата на пътя през нощта и т.н. ужас.
                      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

каквато и да е причината жалко за младите хора, и аз се прекланям най вече пред решението на родителите......много е трудно в такива моменти .
                        ''Аз знам че нищо не знам, но има такива които и това не знаят.''

Коментар

Дълбок поклон пред паметта на загиналите!!! Трудно решение са взели родителите на момичето,но поне ще спасят още 4 човешки живота
                          "Умният човек не вярва на всичко което чуе,
                          не казва всичко, което знае и не харчи всичко което има."

Коментар

Относно мангалите и каруците - днес бях свидетел на трактор, движещ се по автомагистралата, а отзад имаше дискова брана, която се клатеше като на коча онези работи около трактора. Движеше се от Пловдив до Чирпан - първо го настигнахме малко след Пловдив, после спряхме на Белозем на Лукойла, пихме кафета и др., след което пак настигнахме трактора малко преди Чирпан. Думи нямам!!!!Относно органите - поклон пред родителите!Аз съм заявявал неколкократно пред близките ми, ако не дай Боже нещо се случи с мен, да ме раздадат за органи на колкото се може повече хора. Така поне частица от мен ще продължи да живее.

Коментар

Ти им кажи ама не го заявявай така, че изроди много. Както беше казано в една друга тема - нищо чудно някой да ти вдигне мерника ако разбере че после ставаш на донор. Малко параноично, но да не забравяме в коя държава живеем.

Коментар

Working...
                              X