Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Случва ли се това и във вашият град?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Случва ли се това и във вашият град?

На няколко пъти ми се случва следната ситуация в Бургас: На разни кръстовища има по 2 ленти за ляв или десен завой и след като завиеш има отново 2 ленти. На няколко пъти съм от вътрешната страна на завоя(било то ляв или десен) и колата която е от външната страна на завоя ми сече пътя в самия завой. Явно не им стига едно платно да завият, а все едно карат прицепи по 20м дълги. Та така на няколко пъти щяха да ме ударят и много се нервя. Незнам кога няма да ми издържат нервичките и следващият който направи така ще го засиля някъде. Та има ли го това и при вас, защото това тука е постоянна практика явно вече.
    Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
    Ex.Opel Astra

Случва ми се редовно. Хората са свикнали да секат завоя както си искат и не знаят къде се намират докато завиват
    Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

Мен лично най-ме радва кръговото на хотел Мираж.Има си 3 ленти за движение и всички са решили че само средната е за движение,а другите са ей така за украса.Голямо сечене става там.
      FIAT FORUM BULGARIA
      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

В София едно от най-трудните, така да се каже, кръстовище, от този род е на Черни връх и бул. България, посока бул.Пенчо Славейков. Там са три ленти за наляво, като често става и четвърта. Случва се понякога някой да не знае в коя точно лента кара, но ако всички внимават няма проблем.
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Точно вчера, точно пред полицията в Ямбол, на кръстовището патрулка без сирена или буркан, карайки в лентата за направо и надясно зави и без мигач наляво, засичайки завиващите наляво от лентата за наляво. Успях само да им свирна и да направя знак с ръка "Уф, да ви е...майката". (Аз карах зад патрулката и продъжавах направо).Какво остава за редовите шофьори...

Коментар

Immortal написа:
            Точно вчера, точно пред полицията в Ямбол, на кръстовището патрулка без сирена или буркан, карайки в лентата за направо и надясно зави и без мигач наляво, засичайки завиващите наляво от лентата за наляво. Успях само да им свирна и да направя знак с ръка "Уф, да ви е...майката". (Аз карах зад патрулката и продъжавах направо).Какво остава за редовите шофьори...
            Ето за това става въпрос. И как да ги уважаваш после тия селяци? Правят най-грубите нарушения, щото кои са те, че да чакат нас, смотаните; като те спрат идва към колата със скоростта на разгневен градински охлюв и със походка все едно имат по 10 хотела и 12 бензиностанции и после да сме ги уважавали?!?
            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
              В София едно от най-трудните, така да се каже, кръстовище, от този род е на Черни връх и бул. България, посока бул.Пенчо Славейков. Там са три ленти за наляво, като често става и четвърта. Случва се понякога някой да не знае в коя точно лента кара, но ако всички внимават няма проблем.
              Да, то там се престрояват и в лентата за направо и пак завиват наляво ама всеки знае( повечето ), че до него има кола и гледа да не свива завоя кой знае колко. За 8г. в Сф редовно каране(поне 100-150км на ден) и сега от време на време, тъкова нещо като в Б-с не ми се е случвало.
              Ex.Opel Astra

Коментар

Случва ми се дори на кръстовището Меден рудник - Созопол посока центъра, където два тира могат да завият наляво. Ако някой такъв ме засече го псувам и му свиря до последно. А не рядко докато завиваш няляво се случва и някой идиот да ти сече пътя отвътре вляво като е направил трета лента в насрещното.
                Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Immortal написа:
                  Незнам за патрулките, ама ако ти кажа че гледах учебни коли да правят маневри без мигачи и то на път с 3 ленти. Тея охлюви инструкторите искат един чувал пари за курсове и на нищо не научават хората. Как няма да се избиват после сумати народ!?
                  Ex.Opel Astra

Коментар

Абе не се обиждайте колеги, ама в Бургас съм ходил много пъти, голяма част от шофьорите не знаят точно какво трябва да правят. Единия път на уличка, където два буса могат да се разминат, един ми прави нервно жестове да минавам, защото му е тясно явно. После искам да паркирам, ама назад, защото няма друг начин, пускам аварийки с идеята тоя зад мен да се сети и да не ми се навира до ауспуха, ама не. Че и ми свири бакшиша, един вид "Какво искаш да правиш бе?" :D

Коментар

Повечето хора наистина не знаят точно къде се намира колата им докато завиват или маневрират. Доста често ми се случва да ме засекат по този начин и не само в града Например в тунелите на Хемус, по самата магистрала когато някой те изпреварва в завой или ти изпреварваш, а той си сече завоя.
                      Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                      Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

В Пазарджик има едно мноооого недообмислено кръстовище точно пред сградата на Общината. Става дума за следното: от едната страна, който застане в най-дясната лента, има право само на завой надясно. Който е в лентата до него, може да продължи само направо. Но всъщност не точно направо, а трябва след 10-ина метра да се отмести с една кола вдясно и едва тогава да продължи направо. А пък тези от дясната лента не винаги завиват надясно, а продължават направо. Е тук колко често двете успоредни коли се засичат и стържат ламарини...
                        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Друго неприятно засичане, което много често виждам по улиците (включително и един мой приятелредовно го прави и редовно го охулвам след това ):Булевард с 2 ленти в едната посока. На светофар колата наредена в лявата лента, като тръгне се пъха в другия край на кръстовището в дясната, с което ти сече пътя и те избутва към тротоара.Направо побеснявам.

Коментар

По добре да си махнат страничните или огледалото за обратно виждане-защо им са. И аз съм попадал в такива ситуации колега z_sutrov. Не могат да си дадат сметка че по такъв начин създават предпоставки за ПТП. Кой им дал книжки на тея! Айде спирам до тука защото почвам да се нервя.
                            Уважавам тези,които ме уважават!
                            Clube do Marea!

Коментар

Re: Случва ли се това и във вашият град?

z_sutrov написа:
                              На няколко пъти ми се случва следната ситуация в Бургас: На разни кръстовища има по 2 ленти за ляв или десен завой и след като завиеш има отново 2 ленти. На няколко пъти съм от вътрешната страна на завоя(било то ляв или десен) и колата която е от външната страна на завоя ми сече пътя в самия завой. Явно не им стига едно платно да завият, а все едно карат прицепи по 20м дълги. Та така на няколко пъти щяха да ме ударят и много се нервя. Незнам кога няма да ми издържат нервичките и следващият който направи така ще го засиля някъде. Та има ли го това и при вас, защото това тука е постоянна практика явно вече.
                              това е постоянно приятел,не само при вас в Бургаско,в цяла България олигофренията по пътищата става все по-брутална и брутална...Ти се радвай,че нямате толкова тесни улички и еднопосочни като тук в Търново,че там мамата си джаса...оня ден щях да обърна носа на един пенсионер с москал,озовал се насреща ми в еднопосочна уличка,слязох и му викам "кво ме гледаш,бягай назад" а той най-тъпо ме гледа, "що,аз живея тука" ...значи като живее там,за него не важало че е еднопосочно Или да ти спре месния дебил с туарега на средата на улицата и като го отсвириш да ти излиза и да се дърви...няма закони в тая държава и по-точно няма кой да ги спазва...и докато патрулките правят същите свинщини,така ще е!!! Оня ден две патрулки в нарушения,днес една....първата прави десен без мигач от лява лента,втория влиза на ръчна с гумите напред в завоя,едва не помете един учебен ,а тоя днес направи обратен на кръстовище
                              ex.Мареа ТД100

Коментар

Working...
                              X