u_bo написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
поредната глупост на депутатите
Collapse
X
-
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
-
Колеги, мисля, че бъркате нещо. С този закон никой не цели насила да си кажете, че живеете с някого. Няма как да ви накарат насила да отидете и да декларирате, че с дадена жена/мъж живеете на семейни начала. Закона в крайна сметка е бая недомислен и безсмислен. Може би се опитват по още един законов начин да събират пари (такси) или да спрат пари за някоя и друга самотна майка. Все тая....в крайна сметка няма да го бъде така или иначе. Нещо не им се отвори парауша. Този закон щеше да е още една безсмислена точка от бг законодателството. Все пак който иска да си е семейство пред закона ще отиде и ще се подпише, който не, ще си живее щастливо и толкова. Лично според мен брака леко променя нагласата, но това си е мое мнение. За сега, знам само какво е да живееш на семейни начала и смея да твърдя, че съвместното съжителство не ме прави семейство с дадения човек и е въпрос на нагласа, когато живееш с него (някои се чувстват семейство други не), докато хората с брак поне са с нагласата, че са семейство ако не друго.
Коментар
-
ele написа:jenshen73: Незаконни деца викаш... и ко да ги правим, да ги изпратим в Белене да копаят? Как може едно дете да е незаконно? Може да е извънбрачно, но незаконно няма как да е. По тази логика не трябва да му се издава акт за раждане, паспорти, документи. Не трябва да фигурира в никой списък... или да вземем да осъдим майката, че родила незаконно дете? Да я пратим и нея в Белене? А ако някоя майка си захвърли детето и не могат да я открият - то двойно незаконно ли е? Да му приложим бой с пръчка да си каже? Прочети пак какво си написал и се замисли.
Коментар
-
Аз пък с мойта госпожа живях така година и половина, докато не разбрах, че дневна смяна има и още един (поне наем да си плащаше, вода, ток нещо...) И касиерката на входа един ден вика ти плащаш за 1, а 3ма живеете там- Yellow_Flash_Colorz_PDT_23 та и бюстители на реда идваха да ми кажат, че е незаконно.
Коментар
-
Marea Bipower ... скъса ме с този пост ... заклевам се ...Ако имаше тук рейтинг, веднага щеше да има +1 от мене ... Yellow_Flash_Colorz_PDT_06.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Изчетох всичко и мисля, че никой не е схванал за какво иде реч.Изобщо не става въпрос за деца, за разводи, за преференции и т.н.Единственото нещо, което е различно при съжителство без брак, и съжителство с брак е имуществената страна.Живеете от 10 години без брак. Купили сте заедно жилище, мебели, кола. Ако сте се писали и двамата съсобственици - добре, обаче ако не сте?Какво става, ако след 10 години решите да се разделите? Нямате брак, имате 2 деца?Със законовото встъпване в брак се въвежда понятието СИО (съпружеска имуществена общност) - каквото и да се придобие след подписването на брак, то е законово притежание и на двамата съпрузи, независимо чие име пише на документите. При евентуален развод - всичко се разделя.Когато нямате брак, тези неща няма как да се уредят - не всяко имущество има написан собственик. Аз съм привърженик на съжителството без брак в рамките на година - две - докато наистина установите, че сте един за друг. Поне ние направихме така.След това идва следващата стъпка - брак.Децата - когато им е писано.Най-честите разводи са при семейства, които не са живели предварително съвместно.
Коментар
-
Immortal написа:Изчетох всичко и мисля, че никой не е схванал за какво иде реч.Изобщо не става въпрос за деца, за разводи, за преференции и т.н.Единственото нещо, което е различно при съжителство без брак, и съжителство с брак е имуществената страна.Живеете от 10 години без брак. Купили сте заедно жилище, мебели, кола. Ако сте се писали и двамата съсобственици - добре, обаче ако не сте?Какво става, ако след 10 години решите да се разделите? Нямате брак, имате 2 деца?Със законовото встъпване в брак се въвежда понятието СИО (съпружеска имуществена общност) - каквото и да се придобие след подписването на брак, то е законово притежание и на двамата съпрузи, независимо чие име пише на документите. При евентуален развод - всичко се разделя.Когато нямате брак, тези неща няма как да се уредят - не всяко имущество има написан собственик. Аз съм привърженик на съжителството без брак в рамките на година - две - докато наистина установите, че сте един за друг. Поне ние направихме така.След това идва следващата стъпка - брак.Децата - когато им е писано.Най-честите разводи са при семейства, които не са живели предварително съвместно.
Коментар
-
В бг-мама доста усърдно са се впуснали в обсъждане на темата...Леле колко жени имали "незаконни деца" не е истина Та тези коментари според мен са си точни и изчерпват спора, трябва ли или не да има такъв закон.Неженените двойки, като искат да имат уредени със закон отношения помежду си и между роднините си, да вземат да сключат брак. Аз ли нещо съм извън пътя, другите ли, ама не е ли точно това функцията на брака? Който иска да няма формални и регламентирани със закон отношения с половинката си, не отива и не подписва граждански онази важна хартийка. Който иска всичко да му се урежда по книга го прави. За чий.... ни е да се узаконяват съвместните съжителства? Узаконените такива се наричат "граждански брак". Новите как ще се казват, че ми е странно?Узаконяване на съжителство без брак - все едно да подпиша договор, според който работя без договор, без осигуровки и т.н.
Коментар
-
Immortal написа:Изчетох всичко и мисля, че никой не е схванал за какво иде реч.Изобщо не става въпрос за деца, за разводи, за преференции и т.н.Единственото нещо, което е различно при съжителство без брак, и съжителство с брак е имуществената страна.Живеете от 10 години без брак. Купили сте заедно жилище, мебели, кола. Ако сте се писали и двамата съсобственици - добре, обаче ако не сте?Какво става, ако след 10 години решите да се разделите? Нямате брак, имате 2 деца?Със законовото встъпване в брак се въвежда понятието СИО (съпружеска имуществена общност) - каквото и да се придобие след подписването на брак, то е законово притежание и на двамата съпрузи, независимо чие име пише на документите. При евентуален развод - всичко се разделя.Когато нямате брак, тези неща няма как да се уредят - не всяко имущество има написан собственик. Аз съм привърженик на съжителството без брак в рамките на година - две - докато наистина установите, че сте един за друг. Поне ние направихме така.След това идва следващата стъпка - брак.Децата - когато им е писано.Най-честите разводи са при семейства, които не са живели предварително съвместно.Най-честите разводи са при семейства, които не са живели предварително съвместно.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
nai7: сваТба, идва от сваТ, а не от сваДа, въпреки че понякога става последното. Граждански брак, бракосъчетание, както писах вече - брак ми звучи като за нещо бракувано..., но това е българският език Семейството е по-добро с това, че жената има гарантирано от закона право на 50% от придобивките по време на законовото Ви съжителство + издръжка на евентуалните деца. Сега ще се получи твърде дълга дискусия за съвестни и безсъвестни бивши съпрузи... Другото е примерно, че все още много наши съграждани робуват на стари схващания, че "Какво е това семейство без подпис", но според мен подписа е формално, вярно - минал съм я, но по настояване на половинката ми.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:nai7: сваТба, идва от сваТ, а не от сваДа, въпреки че понякога става последното. Граждански брак, бракосъчетание, както писах вече - брак ми звучи като за нещо бракувано..., но това е българският език Семейството е по-добро с това, че жената има гарантирано от закона право на 50% от придобивките по време на законовото Ви съжителство + издръжка на евентуалните деца. Сега ще се получи твърде дълга дискусия за съвестни и безсъвестни бивши съпрузи... Другото е примерно, че все още много наши съграждани робуват на стари схващания, че "Какво е това семейство без подпис", но според мен подписа е формално, вярно - минал съм я, но по настояване на половинката ми.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
jenshen73 написа:nai7: сваТба, идва от сваТ, а не от сваДа, въпреки че понякога става последното. Граждански брак, бракосъчетание, както писах вече - брак ми звучи като за нещо бракувано..., но това е българският език Семейството е по-добро с това, че жената има гарантирано от закона право на 50% от придобивките по време на законовото Ви съжителство + издръжка на евентуалните деца. Сега ще се получи твърде дълга дискусия за съвестни и безсъвестни бивши съпрузи... Другото е примерно, че все още много наши съграждани робуват на стари схващания, че "Какво е това семейство без подпис", но според мен подписа е формално, вярно - минал съм я, но по настояване на половинката ми.
Коментар
-
u_bo
No_Name написа:В бг-мама доста усърдно са се впуснали в обсъждане на темата...Леле колко жени имали "незаконни деца" не е истина Та тези коментари според мен са си точни и изчерпват спора, трябва ли или не да има такъв закон.Неженените двойки, като искат да имат уредени със закон отношения помежду си и между роднините си, да вземат да сключат брак. Аз ли нещо съм извън пътя, другите ли, ама не е ли точно това функцията на брака? Който иска да няма формални и регламентирани със закон отношения с половинката си, не отива и не подписва граждански онази важна хартийка. Който иска всичко да му се урежда по книга го прави. За чий.... ни е да се узаконяват съвместните съжителства? Узаконените такива се наричат "граждански брак". Новите как ще се казват, че ми е странно?Узаконяване на съжителство без брак - все едно да подпиша договор, според който работя без договор, без осигуровки и т.н.
Коментар
-
Интересно пък държавата какво я бърка имуществената страна на въпроса, че да се налага чак приемането на Закон.Не мисля, че е това причината..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар