Malone написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
поредната глупост на депутатите
Collapse
X
-
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
-
имам си теория според която брака разваля семейството,няма да ви тъпча главите с нея,но това за мен е факт! Имам същите впечатление като Еле,че много повече съм свидетел на караници при хора с брак,отколкото обратното и много повече са разделените семесйства,отколкото развалените "фиктивни" такива(т.е съжителството на сем.начала) Тъпо но е факт за мен,затова съм казал на жената,брак не!!! Да не говорим,че самото "бракуване" струва пари,а направиш ли го само в кметството е тъпо,заради единия подпис Тоя подпис нищо не ангажира никого,така че който твърди,че брака сплотява семейството,е тъпигьоз...то такива са тиквите в парламентаex.Мареа ТД100
Коментар
-
Ами то между другото С.Станишев и Елена Йончева също нямат все още бракAlfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
u_bo
batproho написа:Ами то между другото С.Станишев и Елена Йончева също нямат все още брак
Коментар
-
u_bo написа:batproho написа:Ами то между другото С.Станишев и Елена Йончева също нямат все още бракВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
@Елена: Законно е детето родено от законен съюз на двама зрели граждани Това дали са мъжове или жени никой не споменава. Вярно, семейството е и клетка на обществото, жизненоважна при това. Законният съюз (Граждански брак) е озаконен от кметът на градът в който се сключва. Защо обаче е БРАК ми е трудно да разтълкувам. За мен БРАК е нещо дето не става, т.е. дето не е добро. Незаконно дете е това, чиито родител от мъжки пол е неизвестен или поне не е в семейни отношения с майката. Всяка една двойка живееща на семейни начала, но без законово обвързване може да има законни деца щом бащата ги ПРИПОЗНАЕ, т.е. се съгласи да се впишат с неговото име и фамилия (не презиме и фамилия).Незаконни са тези деца, които пред закона имат само известна майка. И според мен е правилно ВСЯКО дете да има ДВАМА родители. ОТГОВОРНИ!Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
bubachko
Поредната ненормалнщина... И как ще ме принудят да се оженя?! Не че не искам, но това е една друга тема на разговор, имаме си други проблеми които ме спират. Със жената сме говорили по въпроса и сме на едно мнение - когато му дойде времето ще се оженим, или казано друго яче - има нещо което чакам и ден след това ще е сватбата. За какво иде реч - няма смисъл да обяснявам. Идеята ми обаче е, че за 3 години сме съградили страхотно семейство, детето расте весело, сдраво и щастливо, всичко се приема след "семейно обсъждане", а сме се карали само няколко пъти и то за не по-големи неща от това, че съм закъснял някой път след излизане с колеги... абе надявам се да разберете за каква идилия говоря.Малоумното в случая, е че не виждам по какво направление аз живея с тази жена незаконно. Единственото за което могат да ме пипнат, е че съм си припознал детето и в акта му за раждане пише и моето име и дребния носи моето име и фамилия. Еми нека ме осъдят тогава да плащам издръжка, така или иначе се ще идва в "семейния" джоб. Но за какво друго?! Как ще докажат че живеем под един покрив за да сме "незаконни?! Изобщо, какво е значението на понятието съвместно живеене? Ами аз ако живея с мама и жената е в нас, от къде някой знае, че не е на квартира? или е противозаконно да се закачаш с наемателя си? Ми да обявят за противозаконно цяото положение в студентски град например, дето наса народ не знае след поредния запой в оя стая и с кой е спал, че там всеки знае, че живеят "съвместно"... бахти... Имаше една приказка "Целата я Мара втасала" а те се фанали за това... И пак не разбирайте погрешно, аз вярвам в институцията на брака и ИСКАМ да имам законен брак със жената с която живея в момента, но просто в нашето положение е по-изгодно да изчакаме.Са като се замисля, дали е незаконно да спиш при гаджето си? Едно 90% от приятелите ми, а донякъде и аз бяхме в перфектни отношения с родителите на "половинките" си и доста дни се спеше ч тя в нас или обратното. Което си е един вид пак съвместно живеене. Та според това тълкуване и това ли ще е незаконно вече?!
Коментар
-
fihi
Malone написа:Проблема е, че определена част от законодателството защитава самотните майки. А самотна майка е такава, кято няма брак с бащата, макар и той да е признал бащинството.И много майки, неженени или разведени с бащите на децата си, с които живеят, наистина злоупотребяват с преференциите, които им дава националното законодателство.В това мисля е проблема.Но пък не е това начина.Ако искат, нека променят условията при които се определя коя майка е "самотна".Malone написа:злоупотребяват с преференциите, които им дава националното законодателство.
Коментар
-
Malone написа:Проблема е, че определена част от законодателството защитава самотните майки. А самотна майка е такава, кято няма брак с бащата, макар и той да е признал бащинството.И много майки, неженени или разведени с бащите на децата си, с които живеят, наистина злоупотребяват с преференциите, които им дава националното законодателство.В това мисля е проблема.Но пък не е това начина.Ако искат, нека променят условията при които се определя коя майка е "самотна".
Коментар
-
u_bo
bubachko написа:Поредната ненормалнщина... И как ще ме принудят да се оженя?! Не че не искам, но това е една друга тема на разговор, имаме си други проблеми които ме спират. Със жената сме говорили по въпроса и сме на едно мнение - когато му дойде времето ще се оженим, или казано друго яче - има нещо което чакам и ден след това ще е сватбата. За какво иде реч - няма смисъл да обяснявам. Идеята ми обаче е, че за 3 години сме съградили страхотно семейство, детето расте весело, сдраво и щастливо, всичко се приема след "семейно обсъждане", а сме се карали само няколко пъти и то за не по-големи неща от това, че съм закъснял някой път след излизане с колеги... абе надявам се да разберете за каква идилия говоря.Малоумното в случая, е че не виждам по какво направление аз живея с тази жена незаконно. Единственото за което могат да ме пипнат, е че съм си припознал детето и в акта му за раждане пише и моето име и дребния носи моето име и фамилия. Еми нека ме осъдят тогава да плащам издръжка, така или иначе се ще идва в "семейния" джоб. Но за какво друго?! Как ще докажат че живеем под един покрив за да сме "незаконни?! Изобщо, какво е значението на понятието съвместно живеене? Ами аз ако живея с мама и жената е в нас, от къде някой знае, че не е на квартира? или е противозаконно да се закачаш с наемателя си? Ми да обявят за противозаконно цяото положение в студентски град например, дето наса народ не знае след поредния запой в оя стая и с кой е спал, че там всеки знае, че живеят "съвместно"... бахти... Имаше една приказка "Целата я Мара втасала" а те се фанали за това... И пак не разбирайте погрешно, аз вярвам в институцията на брака и ИСКАМ да имам законен брак със жената с която живея в момента, но просто в нашето положение е по-изгодно да изчакаме.Са като се замисля, дали е незаконно да спиш при гаджето си? Едно 90% от приятелите ми, а донякъде и аз бяхме в перфектни отношения с родителите на "половинките" си и доста дни се спеше ч тя в нас или обратното. Което си е един вид пак съвместно живеене. Та според това тълкуване и това ли ще е незаконно вече?!
Коментар
-
fihi написа:Я сега като толкова знаеш ми кажи какви са преференциите на една самотна майка, освен еднократната помощ за самотна майка при раждане.
Коментар
-
fihi написа:Тука вече не си познал.Самотна майка, е тази на която детето по акт за раждане няма баща и носи нейната фамилия. Когато бащата пр е/и познае детето и го впишат в акта за раждане, тогава вече не е самотна майка, а дали е женена или не това в случея няма значение.ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕДопълнителни разпоредби§ 1. (1) (Предишен текст на § 1 - ДВ, бр. 97 от 2001 г., в сила от 01.11.2001 г.) По смисъла на правилника:.................3. (доп. - ДВ, бр. 54 от 2006 г.) "Самотен родител" е лице, което поради вдовство, развод или несключен граждански брак отглежда сам деца до 18-годишна възраст, както и навършилите пълнолетие лица, в случай че продължават да учат, до придобиване на средно общо или професионално образование, но не по-късно от навършване на 20-годишна възраст.fihi написа:Я сега като толкова знаеш ми кажи какви са преференциите на една самотна майка, освен еднократната помощ за самотна майка при раждане..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар