Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

поредната глупост на депутатите

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Malone написа:
    ele написа:
    най-вероятно няма да се наблюдават подобни исцесии
    Исцесии? Може би ЕКСцесии?
    ко да се прави, след 17 часа работа, почвам да давам заето и започвам да пиша с грешки.... да се поправя узаконявам*изпуснатите запетайки няма да ги споменавамnai7: Направило ми е впечатление (от познатите), че тези, които живеят с брак са моного по-стресирани от тези, които живеят без брак. Пърите са много по-склонни да се спъват взаимно, а вторите много повече си помагат. Почти всичките ми познати си направиха ремонти за последните години. Тези без брак свършиха ремонта за нула време. , а тези с брак се изпокараха, че го влачиха, някои и детето не можаха да разделят при коя баба да отиде...
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

имам си теория според която брака разваля семейството,няма да ви тъпча главите с нея,но това за мен е факт! Имам същите впечатление като Еле,че много повече съм свидетел на караници при хора с брак,отколкото обратното и много повече са разделените семесйства,отколкото развалените "фиктивни" такива(т.е съжителството на сем.начала) Тъпо но е факт за мен,затова съм казал на жената,брак не!!! Да не говорим,че самото "бракуване" струва пари,а направиш ли го само в кметството е тъпо,заради единия подпис Тоя подпис нищо не ангажира никого,така че който твърди,че брака сплотява семейството,е тъпигьоз...то такива са тиквите в парламента
      ex.Мареа ТД100

Коментар

Ами то между другото С.Станишев и Елена Йончева също нямат все още брак
        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
          Ей сега вече ще се вземат :D
          A17DTС/S
          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

batproho написа:
            те и деца не им се задават забелязвам , че се бъркат двете понятия.незаконнопротивозаконнотака че - споко - никой не забранява да си живеете заедно без брак - но ако искате институциите да ви признават за семейство - ще трябва да поемете ангажимента наречен ’граждански брак’толкова е просто и логично - и Правилно по мое мнение

Коментар

По-скоро поредната глупост на журналистите. Едно изречение не могат да сглобят.
              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

u_bo написа:
                batproho написа:
                те и деца не им се задават забелязвам , че се бъркат двете понятия.незаконнопротивозаконнотака че - споко - никой не забранява да си живеете заедно без брак - но ако искате институциите да ви признават за семейство - ще трябва да поемете ангажимента наречен ’граждански брак’толкова е просто и логично - и Правилно по мое мнение
                не се бъркат. Все още децата, родени извън брака, се считат за незаконни. Каквото и "незаконно" дете да значи.... Не знам как един човек може да е незаконен, самата дума е абсурдна, но фразата яко е залегнала в манталитета на българина.
                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

@Елена: Законно е детето родено от законен съюз на двама зрели граждани Това дали са мъжове или жени никой не споменава. Вярно, семейството е и клетка на обществото, жизненоважна при това. Законният съюз (Граждански брак) е озаконен от кметът на градът в който се сключва. Защо обаче е БРАК ми е трудно да разтълкувам. За мен БРАК е нещо дето не става, т.е. дето не е добро. Незаконно дете е това, чиито родител от мъжки пол е неизвестен или поне не е в семейни отношения с майката. Всяка една двойка живееща на семейни начала, но без законово обвързване може да има законни деца щом бащата ги ПРИПОЗНАЕ, т.е. се съгласи да се впишат с неговото име и фамилия (не презиме и фамилия).Незаконни са тези деца, които пред закона имат само известна майка. И според мен е правилно ВСЯКО дете да има ДВАМА родители. ОТГОВОРНИ!
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Поредната ненормалнщина... И как ще ме принудят да се оженя?! Не че не искам, но това е една друга тема на разговор, имаме си други проблеми които ме спират. Със жената сме говорили по въпроса и сме на едно мнение - когато му дойде времето ще се оженим, или казано друго яче - има нещо което чакам и ден след това ще е сватбата. За какво иде реч - няма смисъл да обяснявам. Идеята ми обаче е, че за 3 години сме съградили страхотно семейство, детето расте весело, сдраво и щастливо, всичко се приема след "семейно обсъждане", а сме се карали само няколко пъти и то за не по-големи неща от това, че съм закъснял някой път след излизане с колеги... абе надявам се да разберете за каква идилия говоря.Малоумното в случая, е че не виждам по какво направление аз живея с тази жена незаконно. Единственото за което могат да ме пипнат, е че съм си припознал детето и в акта му за раждане пише и моето име и дребния носи моето име и фамилия. Еми нека ме осъдят тогава да плащам издръжка, така или иначе се ще идва в "семейния" джоб. Но за какво друго?! Как ще докажат че живеем под един покрив за да сме "незаконни?! Изобщо, какво е значението на понятието съвместно живеене? Ами аз ако живея с мама и жената е в нас, от къде някой знае, че не е на квартира? или е противозаконно да се закачаш с наемателя си? Ми да обявят за противозаконно цяото положение в студентски град например, дето наса народ не знае след поредния запой в оя стая и с кой е спал, че там всеки знае, че живеят "съвместно"... бахти... Имаше една приказка "Целата я Мара втасала" а те се фанали за това... И пак не разбирайте погрешно, аз вярвам в институцията на брака и ИСКАМ да имам законен брак със жената с която живея в момента, но просто в нашето положение е по-изгодно да изчакаме.Са като се замисля, дали е незаконно да спиш при гаджето си? Едно 90% от приятелите ми, а донякъде и аз бяхме в перфектни отношения с родителите на "половинките" си и доста дни се спеше ч тя в нас или обратното. Което си е един вид пак съвместно живеене. Та според това тълкуване и това ли ще е незаконно вече?!

Коментар

Malone написа:
                      Проблема е, че определена част от законодателството защитава самотните майки. А самотна майка е такава, кято няма брак с бащата, макар и той да е признал бащинството.И много майки, неженени или разведени с бащите на децата си, с които живеят, наистина злоупотребяват с преференциите, които им дава националното законодателство.В това мисля е проблема.Но пък не е това начина.Ако искат, нека променят условията при които се определя коя майка е "самотна".
                      Тука вече не си познал.Самотна майка, е тази на която детето по акт за раждане няма баща и носи нейната фамилия. Когато бащата пр е/и познае детето и го впишат в акта за раждане, тогава вече не е самотна майка, а дали е женена или не това в случея няма значение.Я сега като толкова знаеш ми кажи какви са преференциите на една самотна майка, освен еднократната помощ за самотна майка при раждане.
                      Malone написа:
                      злоупотребяват с преференциите, които им дава националното законодателство.
                      Какви преференции бе колега???????????? Държавата се подиграва с родителите на децата си.Пик *я на такова законодателство.Айде лека нощ, че взех много да се вживявам и ще си изпрося някое предупреждение.Поздрави!

Коментар

Българското законодателство е голям длъжник на всички майки и деца в държавата. Законни, незаконни....що за глупости?! Не е ли най-важното да се раждат деца в тая държава?

Коментар

Malone написа:
                          Проблема е, че определена част от законодателството защитава самотните майки. А самотна майка е такава, кято няма брак с бащата, макар и той да е признал бащинството.И много майки, неженени или разведени с бащите на децата си, с които живеят, наистина злоупотребяват с преференциите, които им дава националното законодателство.В това мисля е проблема.Но пък не е това начина.Ако искат, нека променят условията при които се определя коя майка е "самотна".
                          Я пак!

Коментар

bubachko написа:
                            Поредната ненормалнщина... И как ще ме принудят да се оженя?! Не че не искам, но това е една друга тема на разговор, имаме си други проблеми които ме спират. Със жената сме говорили по въпроса и сме на едно мнение - когато му дойде времето ще се оженим, или казано друго яче - има нещо което чакам и ден след това ще е сватбата. За какво иде реч - няма смисъл да обяснявам. Идеята ми обаче е, че за 3 години сме съградили страхотно семейство, детето расте весело, сдраво и щастливо, всичко се приема след "семейно обсъждане", а сме се карали само няколко пъти и то за не по-големи неща от това, че съм закъснял някой път след излизане с колеги... абе надявам се да разберете за каква идилия говоря.Малоумното в случая, е че не виждам по какво направление аз живея с тази жена незаконно. Единственото за което могат да ме пипнат, е че съм си припознал детето и в акта му за раждане пише и моето име и дребния носи моето име и фамилия. Еми нека ме осъдят тогава да плащам издръжка, така или иначе се ще идва в "семейния" джоб. Но за какво друго?! Как ще докажат че живеем под един покрив за да сме "незаконни?! Изобщо, какво е значението на понятието съвместно живеене? Ами аз ако живея с мама и жената е в нас, от къде някой знае, че не е на квартира? или е противозаконно да се закачаш с наемателя си? Ми да обявят за противозаконно цяото положение в студентски град например, дето наса народ не знае след поредния запой в оя стая и с кой е спал, че там всеки знае, че живеят "съвместно"... бахти... Имаше една приказка "Целата я Мара втасала" а те се фанали за това... И пак не разбирайте погрешно, аз вярвам в институцията на брака и ИСКАМ да имам законен брак със жената с която живея в момента, но просто в нашето положение е по-изгодно да изчакаме.Са като се замисля, дали е незаконно да спиш при гаджето си? Едно 90% от приятелите ми, а донякъде и аз бяхме в перфектни отношения с родителите на "половинките" си и доста дни се спеше ч тя в нас или обратното. Което си е един вид пак съвместно живеене. Та според това тълкуване и това ли ще е незаконно вече?!
                            ами бъркаш понятията - незаконно <> противозаконноникой няма намерение да те принуждава , то не им и пука де да се ожениш..а е незаконно , защото не е при ’законен граждански брак’ - просто и ясно.за детето женшен ти е обяснил.не бъркай с противозаконно - като например оня дето беше ’взел’ 13 годишна булка и живееха при родителите й

Коментар

fihi написа:
                              Я сега като толкова знаеш ми кажи какви са преференциите на една самотна майка, освен еднократната помощ за самотна майка при раждане.
                              За Варна (предполагам и София) има значение, когато дойде време детето да посещава детско заведение. Това дете влиза на 100%, а други деца на които родителите са висели по опашки с дни (а вече и седмици!) немогат да се вредят. Това е голям плюс, но може би е и единствения.

Коментар

fihi написа:
                                Тука вече не си познал.Самотна майка, е тази на която детето по акт за раждане няма баща и носи нейната фамилия. Когато бащата пр е/и познае детето и го впишат в акта за раждане, тогава вече не е самотна майка, а дали е женена или не това в случея няма значение.
                                Да кажем, че съм познал, а ти грешиш, ако това не е променено.Провери моля те.
                                ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕДопълнителни разпоредби§ 1. (1) (Предишен текст на § 1 - ДВ, бр. 97 от 2001 г., в сила от 01.11.2001 г.) По смисъла на правилника:.................3. (доп. - ДВ, бр. 54 от 2006 г.) "Самотен родител" е лице, което поради вдовство, развод или несключен граждански брак отглежда сам деца до 18-годишна възраст, както и навършилите пълнолетие лица, в случай че продължават да учат, до придобиване на средно общо или професионално образование, но не по-късно от навършване на 20-годишна възраст.
                                Впечатленията ми по втория ти въпрос:
                                fihi написа:
                                Я сега като толкова знаеш ми кажи какви са преференциите на една самотна майка, освен еднократната помощ за самотна майка при раждане.
                                В системата в която работя преживяхме няколко съкращения и имам колежка, приятелско семейство с голяма и красива дъщеричка.Та същата колежка по ред причини се оказа неотговаряща на новите условия за работа в системата. Квалификация, физически изисквания и т. н.Беше издадена заповед за прекратяване на трудовото правоотношение, която тя обжалва с помощта на довереник от подобието на синдикална организация, което съществува при нас и съда обяви заповедта за незаконна поради факта, че колежката е самотна майка. Аз лично познавам и майката и бащата и детенцето, което носи името на баща си, вписан е в акта и за раждане, но нямат граждански брак, а няма и да имат, така са си решили.Прекрасно семейство, може би около 10-12 години вече.Това е първия казус, който давам за пример.Така или иначе съкратиха друг колега, който не беше много очарован от решението на съда, конкретно от мотива.Втори момент.В същата система нямат право да работят свързани лица. По ред причини засягащи сигурността, предпоставки за субективни решения и т н.Немалко семейства се "разведоха" формално за да запазят работата си. В противен случай единия от тях трябваше да напусне или да бъде съкратен.Или не се ожениха и са така от години. Други трябваше да напуснат системата. Един от тях.Това е друг пример, относно предимствата, които се ползват от несключилите брак семейства.За мен това правило е глупаво, и несправедливо, но така или иначе съществува. Предпоставка е да не се сключва брак между хора, които така или иначе ще живеят заедно като семейство.Приемам като преференция, че държавата си затваря очите пред формални действия от този род след като на всички е ясно, че в системата работят и ще продължават да работят свързани лица [семейства], макар и без формално да са такива.
                                .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                                www.cyxap.com

Коментар

Working...
                                X