Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

поредната глупост на депутатите

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    поредната глупост на депутатите

    Сега гледах по новините че съжителството без брак било незаконо.Това е поредната глупост на управниците,нормално е всеки да живее както му се иска със даден човек.Аз например живея така от 8 години и дете имам но брак няма да сключа,също така познавам доста които живеят по същия начин.

    #2
    Одобрявам този закон до някаде.В квартала в който живея е пълно с майки с деца "без" бащи , ето от такива съвместни съжителства без брак. Не че като са решили да се развеждат нещо ще ги спре , но все пак има голямо неудобство когато се разделят и има брак. За мен това е едно бягство от отговорност , с две думи "да не съм вързан" когато поискам да си тръгна. Не одобрявам такова съжителство , за 1-2-3години да , но за постояно звучи много несериозно. Всеки има право на мнение , това е моето и необвързвам никой с него , както и не искам сега някой да прави опит да ме обеждава в противното. Достатъчно съм преживял за да не вземам съвети по тези въпроси.... :D
    Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

    Коментар


      #3
      Всеки си знае него си но със брак или без брак реша ли да я оставя нищо неможе да ме спре,а детето отиваш при адвокат има един документе за припознаване и проблема е решен детето си носи твоето име.Но всеки си има право на мнение все пак живеем във свободна държава.

      Коментар


        #4
        Аз съм за съжителство без брак до толкова до колкото двама души трябва да се опознаят. Не мисля, че най-правилното нещо е да се женят без да са поживяли заедно. Не одобрявам обаче дете без брак. Така че за мен най-правилното е да поживея малко с някого и когато реша, че си пасвам с този човек и искаме дете да се омъжа за него. Общо взето този закон, дето се опитаха да измислят беше най-глупавото нещо, за което намериха да мислят точно сега. Който иска да декларира, че живее (иска да е) с някого ще отиде и ще се подпише в гражданското.

        Коментар


          #5
          Всичко е продиктувано от интересите които защитават. Ако не е нужно да има бракове, съответно няма да има и разводи. От това спират "помощите" за бедните адвокати. Представяте ли си какво ще стане? Глад, голям глад за тези хорица.

          Коментар


            #6
            И чухте ли каква идея лансираха, че брака бил в основата на здравото семейство Значи един подпис определя това едно семейство да е супер, аз пък си мислех че е нещо друго, явно съм грешал

            Коментар


              #7
              Daley, мисля, че си прав. Не виждам друго разумно обяснение в това им решение. Всички си плетат кошничките и то малко преди да си тръгнат безвъзвратно от парламента и да си седнат с лоените гъз.ве на адвокатските кресла.
              A17DTС/S
              Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

              Коментар


                #8
                Медала има и обратна страна . Познавам 5-6 самотни майки с деца които си живеят охотно с бащите на тези деца но ползват облагите на самотна майка . През зимния период им плащат тока ,получават помощи и добавки за самотни майки а иначе си живеят заедно и то по задружно от двойки сключили брак. Така ,че хем едното не е добре хем и другото поражда проблеми.
                Фиат Панда 1.2 2006година
                Синджира си идва ,а козата я няма...

                Коментар


                  #9
                  No_Name написа:
                  Аз съм за съжителство без брак до толкова до колкото двама души трябва да се опознаят. Не мисля, че най-правилното нещо е да се женят без да са поживяли заедно. Не одобрявам обаче дете без брак. Така че за мен най-правилното е да поживея малко с някого и когато реша, че си пасвам с този човек и искаме дете да се омъжа за него. Общо взето този закон, дето се опитаха да измислят беше най-глупавото нещо, за което намериха да мислят точно сега. Който иска да декларира, че живее (иска да е) с някого ще отиде и ще се подпише в гражданското.
                  Мисля, че брака не вменява отговорност и обич към едно дете, ако в мозъка на който и да е от двамата родители не са заложени подобни " опции ".
                  A17DTС/S
                  Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

                  Коментар


                    #10
                    Re: поредната глупост на депутатите

                    nai7 написа:
                    ....Аз например живея така от 8 години и дете имам но брак няма да сключа....
                    Значи нарушаваш дълбокоумния закон и те чака панделата :D . Ао си платиш някава глоба, която може би тези "умници" ще въведат и отърваваш кожата.Измислили са го, че бащата може да припознае детето си, но пред съда. И съответно таксичка, сумичка.Важното е пари да влизат в бюджета.дядо Нено
                    Fiat Punto 1,1- 1996г.
                    газ-бензин , "Lovato"

                    Коментар


                      #11
                      Проблема е, че определена част от законодателството защитава самотните майки. А самотна майка е такава, кято няма брак с бащата, макар и той да е признал бащинството.И много майки, неженени или разведени с бащите на децата си, с които живеят, наистина злоупотребяват с преференциите, които им дава националното законодателство.В това мисля е проблема.Но пък не е това начина.Ако искат, нека променят условията при които се определя коя майка е "самотна".
                      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                      www.cyxap.com

                      Коментар


                        #12
                        Мотивът на депутатите, или поне на някои от тях са морални, направо да се разплачеш от умиление от тяхната моралност. Най-малко те, и след тях и църквата трябва да говорят за моралност. Още си спомням едно време един поп как опипваше момченцата, а ние момиченцата не чаткахме за какво става въпрос. Другият мотив беше, че ще се озаконят гей-браковете - ама ква файда, те и сега си живеят така, едва ли някой може да ги спре. Освен това щяло да се озакони многоженството - ми те и сега си имат жена и няколко любовници и обратното - бас хващам, че този, който се изказа така, освен законната си жена има поне още 2-3, може и още няколко "незаконни" деца покрай законните. Законът трябваше да бъде приет. 1. Съжителството със сключен предбрачен договор е абсолютно същото нещо, както брака, с две разлики - 1. Докато още си в добри отношение сключваш споразумение кой, как и кога и най-вероятно няма да се наблюдават подобни исцесии, както с децата в Асеновград. 2. Ако решиш да се разделяш - няма да търсиш адвокати, да доказваш глупости и да изпадаш в истерични състояние, да се влачиш по съдилища и прочие - гледаш какво си подписал, спазваш и по живо, по здраво. 3. В единият случай те защитава законът, в другия - договор, който си подписал. Така би се намалило и домашното насилие. Разбира се не всички сценарии са такива, но в много случаи резултатът е дете(-ца) без детство, защото мама и тати не можаха да си поделят кучето. 2. Те и сега хората така си живеят, като не го приемат какво, ще стават незаконни ли и ще им се налага ергенски данък?!? 3. Живеем във време на избор - хората избират да си сменят пола, да се кичат като коледна елха, да си зарязват децата в тоалетните след като ги родят, защо да нямат избор и как да живеят?
                        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

                        Коментар


                          #13
                          Всеки си преценява за него си...Щом двама се обичат няма значение дали имат брак или не!!!Един подпис не означава здраво съжителство или любов!!!Да има разбирателство ,това е ...
                          Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
                          Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
                          EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

                          Коментар


                            #14
                            ele написа:
                            най-вероятно няма да се наблюдават подобни исцесии
                            Исцесии? Може би ЕКСцесии?
                            .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                            www.cyxap.com

                            Коментар


                              #15
                              ele написа:
                              Мотивът на депутатите, или поне на някои от тях са морални, направо да се разплачеш от умиление от тяхната моралност. Най-малко те, и след тях и църквата трябва да говорят за моралност. Още си спомням едно време един поп как опипваше момченцата, а ние момиченцата не чаткахме за какво става въпрос. Другият мотив беше, че ще се озаконят гей-браковете - ама ква файда, те и сега си живеят така, едва ли някой може да ги спре. Освен това щяло да се озакони многоженството - ми те и сега си имат жена и няколко любовници и обратното - бас хващам, че този, който се изказа така, освен законната си жена има поне още 2-3, може и още няколко "незаконни" деца покрай законните. Законът трябваше да бъде приет. 1. Съжителството със сключен предбрачен договор е абсолютно същото нещо, както брака, с две разлики - 1. Докато още си в добри отношение сключваш споразумение кой, как и кога и най-вероятно няма да се наблюдават подобни исцесии, както с децата в Асеновград. 2. Ако решиш да се разделяш - няма да търсиш адвокати, да доказваш глупости и да изпадаш в истерични състояние, да се влачиш по съдилища и прочие - гледаш какво си подписал, спазваш и по живо, по здраво. 3. В единият случай те защитава законът, в другия - договор, който си подписал. Така би се намалило и домашното насилие. Разбира се не всички сценарии са такива, но в много случаи резултатът е дете(-ца) без детство, защото мама и тати не можаха да си поделят кучето. 2. Те и сега хората така си живеят, като не го приемат какво, ще стават незаконни ли и ще им се налага ергенски данък?!? 3. Живеем във време на избор - хората избират да си сменят пола, да се кичат като коледна елха, да си зарязват децата в тоалетните след като ги родят, защо да нямат избор и как да живеят?
                              За първи път ми хареса това което си написала и си напълно права.Както казах вече аз живея така и нямам намерение да се женя не е от липсата на средства просто така сме решили и двамата.Ако дойде момента за раздяла,има една приказка пътя раницата и към границата.Не искам нищо да вземам от това което съм вложил у нас аз си имам къща тя също така че вземам си багажа и към нас.

                              Коментар

                              Working...
                              X