Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гражданска отговорност за автомобили от Перник

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ее то е малко разликата.Аз викам ако е РАЗЛИКА да си е найстина разлика.И да видиш как веднага почнали да си правят ГО в др.области.Ма всъшност дали е възможно.пп.не моа да си смена ника,не мошах да намера,ако някой мои да го смени на ВЕН.

Коментар

vin_d написа:
      ее то е малко разликата.Аз викам ако е РАЗЛИКА да си е найстина разлика.И да видиш как веднага почнали да си правят ГО в др.области.Ма всъшност дали е възможно.пп.не моа да си смена ника,не мошах да намера,ако някой мои да го смени на ВЕН.
      При сключване на ГО се гледа регистрацията.Така ,че ако искаш и в Аврен да отидеш пак според твоята регистрация ти излиза цената.Ника може да се смени.Пиши лично съобщение на админ екипа.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

По принцип само мод. мошат да ти смен. ника.
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

е това ма нем ми мерише на дискриминация. и мисля че е много смотано. аз съм засичал много софиянци да щофират все едно са само те на пътя. на едно кръстовище за 1 семица 3-ма софиянци ми взеха предимството и за малко да стане беля. а също защо все пискат че хора от други градове отиват в столицата, а те на къде ходят. познавам много хора който си продават жилищата в софия и идват в перник да живеят.
          Fiat Bravo SX 1.4 12V

Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
          Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Коментар

topuzko написа:
            е това ма нем ми мерише на дискриминация. и мисля че е много смотано. аз съм засичал много софиянци да щофират все едно са само те на пътя. на едно кръстовище за 1 семица 3-ма софиянци ми взеха предимството и за малко да стане беля. а също защо все пискат че хора от други градове отиват в столицата, а те на къде ходят. познавам много хора който си продават жилищата в софия и идват в перник да живеят.
            Що да ти мИрише? Страната е разделена на области, като в София е най-скъпа. Следват Варна, Пловдив, Перник. Май имаше и още, цитирам по памет. Хубавото е, аз мога да си регистрирам колата в Ямбол и да си джиткам из София с по-евтина застраховка или да съм ощетена и да трябва да я регистрирам в София, а да карам в някой малък град. Важното е, че прумяха как се прави застраховка - - вече има разделяне на млади, рискови, с произшествия през миналата година...
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Не съм съгласна, че трябва да се разделя на области. Това наистина си е дискриминация. Застраховката трябва да се определя според това, колко рисков шофьор си. Тоест, колко произшествия(и вината е твоя) имаш, колко нарушения си извършил и др. такива.

Коментар

ele написа:
                Важното е, че прумяха как се прави застраховка - - вече има разделяне на млади, рискови, с произшествия през миналата година...
                Много ми е интересно как ще определят кой шофор е рисков и кой не....също разделението на млади и стари....някой може да има книжка от 30 години и да се е качвал в колата 1 път....а някой примерно на 20 да има зад гърба си далеч по-голям опит....Същата работа като ограничението 1,6 за млади шофьори...има коли 1,6, с които лесно може да се претрепеш
                Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Geraka написа:
                  ele написа:
                  Важното е, че прумяха как се прави застраховка - - вече има разделяне на млади, рискови, с произшествия през миналата година...
                  Много ми е интересно как ще определят кой шофор е рисков и кой не....също разделението на млади и стари....някой може да има книжка от 30 години и да се е качвал в колата 1 път....а някой примерно на 20 да има зад гърба си далеч по-голям опит....Същата работа като ограничението 1,6 за млади шофьори...има коли 1,6, с които лесно може да се претрепеш
                  Това, за което ти говориш, няма нищо общо със застрахователите, а със ЗДП. За млади шофьори се взима възраст - много по-вероятно е да се претрепеш или утрешеш някой на 20, отколкото на 30, дори да имаш книжка няколко месеца и двата случая. Младите са много по-безрасъдни, но като натрупаш опит и загубиш няколко приятеля по пътищата - почва да ти идва акъла. В това статистиката е желязна - може сам да сметнеш колко шофьори под 25 са направили птп в сравнение с тези над 25. А ако имаш книжка от 30 години и си се качвал веднъж - едва ли ще се качиш да караш. Имам познати, които са точно в тази ситуация, нищо, че нямат книжка от 30 години, но са ми споделяли, че никога няма да се качат да карат, ако отново не изкарат един курс. Кои са рискови зависи дали си причинил ПТП или не.
                  Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Добре де....нямам ПТП-та...почти на 23 съм - регион Плевен и ме оръсиха 280лв за гражданска - повече от колкото ми е каското....Не ми се вижда много оправдано, но както и да е....
                    Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Geraka написа:
                      Добре де....нямам ПТП-та...почти на 23 съм - регион Плевен и ме оръсиха 280лв за гражданска - повече от колкото ми е каското....Не ми се вижда много оправдано, но както и да е....
                      Е за такава гражданска за първи път чувам!
                      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Еми и аз за първи път чух, но направих грешката да я направя....става въпрос за Дженерали...до колкото разбрах и в Армеец цените са подобни вече....В някои от компаниите още работят по старите тарифи, но не се знае до кога....Поне я направих на разсрочено плащане и мисля да не си платя втората вноска.

Коментар

Според мен е нормално цената на гражданската да се определя по няколко признака:1. Място на, което е регистриран автомобила. Ако според статистиката на това място стават много катастрофи е нормално и цената да е по-висока! Не виждам, какво толкова им се чудите на перничани, явно там се удрят повечко.2. Възраст на водача. В Англия например цената на гражданската отговорност на младежи 18-19 годишни е, колкото малка кола втора употреба! Разбира се ако някой вземе книжка на 30 години отново ще се води млад водач, а не, като у нас... 3. Риск на водача. Ако имаш 5 катастрофи зад гърба си, а аз нямам нито една е нормално гражданската ти да е в пъти по-скъпа от моята! При нас обаче май няма база данни за това всеки, колко пъти е бил причинител на ПТП...
                          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

http://www.sdi.bg/onlineInsurance/calculator.doВай вай вай!!!!Верно бе!

Коментар

Geraka написа:
                              Ама и ти си избрал най-скъпата компания...

Коментар

Immortal написа:
                                http://www.sdi.bg/onlineInsurance/calculator.doВай вай вай!!!!Верно бе!
                                Кое е вярно ?Попълни данните за един и същ автомобил с регистрация РК и СА да видиш какво ще ти излезе.Май в София са по-скъпи застраховките а?
                                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Working...
                                X