Някой може ли да ми каже къде да ида на преглед в София, където да ми погледнат колата по обстойно, а не само да си платя и да мина, както до сега е ставало?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Технически преглед в София?
Collapse
X
-
Vladim написа:В сервизите на СБА, но дори там вече попретупват прегледа. 2/3 от времето на прегледа попълват документи, а той продължава 20-25мин. Ако нещо конкретно искаш да ти се провери, отиди в сервиз.Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Geraka написа:Нищо конкретно...по принцип нямам проблеми с колата, но поне спирачките искам да ми тестват....нали за това все пак си плащам пустият му технически прегледFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:Спирачките на повечето места ги проверяват. Не го правят само мърлячите, които претупват прегледа.Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Geraka написа:Миналата година минах точно с попълване на документите и лепване на лепенката....както и разбира се разплащане....и то без да ползвам връзки или познати.А иначе, ако не ти се виси на опашка просто попитай дали на прегледа ще ти проверят спирачките, защото искаш и толкоз.
Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Аз в края на март минах за около 15 минути. Гледам, няма никой, а пък пише Годишни технически прегледи. Викам си и така прегледът ми наближава поне да ми погледнат спирачките дали имам да ги правя. Да мина през сервиз да ги оправят и после на преглед. Ами оказа се че спирачките са ми добре и те ми викат - ами така си дошъл, да направим прегледа. Прегледаха: спирачки, фарове, газове, авариен комплект. Всичко точно. И ми попълниха документите. Даже нямах големия талон. Защото бях тръгнал само да ми погледнат спирачките. За мой късмет го бях снимал и го имах в телефона. Не съм имал никакъв проблем.Иначе за пълен технически преглед, не вярвам някъде да правят такова нещо. Това се прави предполагам по минимум 100 пункта, като по всеки има технология за проверка, допуски и вероятно още подробности. Технически преглед правят на новите автомобили в гаранция и прегледът е регламентиран от производителя, той е написал какво точно се проверява какви са нормалните параметри и как се регулира или ремонтира ако е извън нормите.Все пак за мен е важно не само да мина прегледа ами да знам че колата ми е добре.Спомням си как пътувам Велико Търново - София. Ремонт на пътя, едната лента е затворена и движението се регулира по другата със светофар. Гледам - колона пред мен и леко намалявам. В един момент зацепвам че колоната стои и спирам. Хвърлям едно око на огледалото - зад мене приближава кола. Веднага бия еди шамар на копчето за аварийните. Обаче колегата не знам висока ли му беше скоростта или има нещо проблем по спирачките - усещам го как предницата му се подава покрай мен отдясно на банкета. За няма нищо щеше да ми се метне на гърба. Та викам си, виж колко важно нещо били спирачките. Май наистина не са само екстри.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
Ходих на преглед в СБА - Лазенец се води....на ул. Филип Кутев....Прегелда включваше тест на газовете и тест на спирачките....като теста за спирачките беше по отделно на задна и предна ос....откриха ми проблем в спирачката на дясно задно колело, но ще пусна тема в правилният раздел за това...платих си 36лв....попълниха ми документите и си тръгнах с нов преглед....Оказа се, че наистина имало файда, дори и от толкова постен преглед, а не само с документи...Общо взето съм доволен - сега ще трябва да видя какъв е проблемаEx: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Geraka написа:Vladim написа:В сервизите на СБА, но дори там вече попретупват прегледа. 2/3 от времето на прегледа попълват документи, а той продължава 20-25мин. Ако нещо конкретно искаш да ти се провери, отиди в сервиз.Mercedes E200 coupe
Коментар
-
Geraka написа:Ходих на преглед в СБА - Лазенец се води....на ул. Филип Кутев....Прегелда включваше тест на газовете и тест на спирачките....като теста за спирачките беше по отделно на задна и предна ос....откриха ми проблем в спирачката на дясно задно колело, но ще пусна тема в правилният раздел за това...платих си 36лв....попълниха ми документите и си тръгнах с нов преглед....Оказа се, че наистина имало файда, дори и от толкова постен преглед, а не само с документи...Общо взето съм доволен - сега ще трябва да видя какъв е проблемаFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:Това задно дясно колело им е станало като отче наш винаги за него се хващат.Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар