колеги, едно време имаше един закон, че ако изтървеш да минеш технически преглед с повече от не знам си колко време, то после трябва в кат да идеш. Май го промениха и вече в кат се ходи на техн преглед само при пускане в движение или първоначална регистрация. Трябва ли ако съм пропуснал прегледа сега д аходя в кат/става дума за повече от година закъснение/
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Технически преглед
Collapse
X
-
Re: Технически преглед
pakumba написа:колеги, едно време имаше един закон, че ако изтървеш да минеш технически преглед с повече от не знам си колко време, то после трябва в кат да идеш...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Tornado написа:pakumba написа:да ама тя с малко е просрочила....Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Ето какво пише в ЗДП: "Чл. 147. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Регистрираните моторни превозни средства и теглените от тях ремаркета, с изключение на пътните превозни средства на поделенията на въоръжените сили, мотопедите и пътните превозни средства с животинска тяга, подлежат на задължителен периодичен преглед за проверка на техническата им изправност. Условията и редът за извършване на прегледа на превозните средства, с изключение на мотопедите, самоходните машини, колесните трактори и ремаркетата, теглени от тях, се определят с наредба на министъра на транспорта съгласувано с министъра на вътрешните работи."Въпросната наредба обаче не можах да я намеря.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Абе то н.п. да пресрочищ датата за преглед с малко не е кой знае колко фрапиращо. Аз например,просто така се стекоха обстоятелствата бях закъснял около месец, но нямаше никакъв проблем и си минах нормално. Обаче, случи ли се някой път да те спре КАТ,и ти поиска талона за преглед после - отиде се невидя и проблема. Така че просто е препоръчително да се минава преглед горе-долу около съответната дата.Уважавам тези,които ме уважават!
Clube do Marea!
Коментар
-
В КАТ се ходи на преглед само, ако те са ти спряли колата от движение!Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
Коментар
-
Можеш да просрочиш до един месец и да минеш безпроблемно на преглед, където и да е. Ако времето е повечко трябва да ти напишат акт за това, че не си минал на преглед и с този акт вече можеш да отидеш в някой пункт. В самите пунктове не могат да изфабрикуват документите... а, когато имат копие от акта го прилагат към стария ти талон.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:Можеш да просрочиш до един месец и да минеш безпроблемно на преглед, където и да е. Ако времето е повечко трябва да ти напишат акт за това, че не си минал на преглед и с този акт вече можеш да отидеш в някой пункт. В самите пунктове не могат да изфабрикуват документите... а, когато имат копие от акта го прилагат към стария ти талон.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:няма логика да е така, колата ми не се е движила тази една годинаа, все едно да ме глобят, че нямам застраховка, а колата ми да си седи в гаража, а аз да съм в чужбна. единственото, което тече докато не я караш е данъка. поне таки мисля е логично. не го твърдя.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар