Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Технически преглед

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Технически преглед

колеги, едно време имаше един закон, че ако изтървеш да минеш технически преглед с повече от не знам си колко време, то после трябва в кат да идеш. Май го промениха и вече в кат се ходи на техн преглед само при пускане в движение или първоначална регистрация. Трябва ли ако съм пропуснал прегледа сега д аходя в кат/става дума за повече от година закъснение/
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Комшийката беше просрочила 1-2 седмици и си мина нормално преглед, не е ходила в КАТ, затова си мисля, че може да са го променили.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

да ама тя с малко е просрочила....
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Re: Технически преглед

pakumba написа:
        колеги, едно време имаше един закон, че ако изтървеш да минеш технически преглед с повече от не знам си колко време, то после трябва в кат да идеш...
        Това си мисля, че може би са го спазвали СБА и то, когато беше държавно. Едва ли сега в който и да е пункт за технически прегледи изобщо ще погледнат кога си минал на преглед. Намирай някоя забутана дупка, лицензирана за прегледи и си готов.
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

pakumba написа:
          А ти с много как така си карал забравил ли си?
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
            pakumba написа:
            А ти с много как така си карал забравил ли си?
            става дума за темпрата, която не се караш еизвестно време, щото нямаше кой, ама сега я давам на новобранката шофьор да я троши.... тя машината си е добре, нямам проблем с минаването на прегледа, ама ако е кат има да чакам, да ми се заяждат....? а нещо не успях да намеря инфо по въпроса. в крайна сметка ще се обадя на един пункт и ще ги питам...
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ето какво пише в ЗДП: "Чл. 147. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Регистрираните моторни превозни средства и теглените от тях ремаркета, с изключение на пътните превозни средства на поделенията на въоръжените сили, мотопедите и пътните превозни средства с животинска тяга, подлежат на задължителен периодичен преглед за проверка на техническата им изправност. Условията и редът за извършване на прегледа на превозните средства, с изключение на мотопедите, самоходните машини, колесните трактори и ремаркетата, теглени от тях, се определят с наредба на министъра на транспорта съгласувано с министъра на вътрешните работи."Въпросната наредба обаче не можах да я намеря.
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Колега аз бях "забравил" да мина на преглед Пунтото година половина.Отидох в сервиз за прегледи платих си 24лв. и минах прегледа,никой не ме пита защо не съм минавал толкова време!
                Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V 97г.с АГУ
                Fiat Bravo SX 80 16V 99г. с ГИ АС

Коментар

Абе то н.п. да пресрочищ датата за преглед с малко не е кой знае колко фрапиращо. Аз например,просто така се стекоха обстоятелствата бях закъснял около месец, но нямаше никакъв проблем и си минах нормално. Обаче, случи ли се някой път да те спре КАТ,и ти поиска талона за преглед после - отиде се невидя и проблема. Така че просто е препоръчително да се минава преглед горе-долу около съответната дата.
                  Уважавам тези,които ме уважават!
                  Clube do Marea!

Коментар

В КАТ се ходи на преглед само, ако те са ти спряли колата от движение!
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
                    Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

Можеш да просрочиш до един месец и да минеш безпроблемно на преглед, където и да е. Ако времето е повечко трябва да ти напишат акт за това, че не си минал на преглед и с този акт вече можеш да отидеш в някой пункт. В самите пунктове не могат да изфабрикуват документите... а, когато имат копие от акта го прилагат към стария ти талон.
                      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                        Можеш да просрочиш до един месец и да минеш безпроблемно на преглед, където и да е. Ако времето е повечко трябва да ти напишат акт за това, че не си минал на преглед и с този акт вече можеш да отидеш в някой пункт. В самите пунктове не могат да изфабрикуват документите... а, когато имат копие от акта го прилагат към стария ти талон.
                        няма логика да е така, колата ми не се е движила тази една годинаа, все едно да ме глобят, че нямам застраховка, а колата ми да си седи в гаража, а аз да съм в чужбна. единственото, което тече докато не я караш е данъка. поне таки мисля е логично. не го твърдя.
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                          няма логика да е така, колата ми не се е движила тази една годинаа, все едно да ме глобят, че нямам застраховка, а колата ми да си седи в гаража, а аз да съм в чужбна. единственото, което тече докато не я караш е данъка. поне таки мисля е логично. не го твърдя.
                          Аз ти споделям това, което ми се е случило на мен преди години, а пък дали има логика, или не... не знам! :D
                          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Working...
                          X